Pedig jó dolog az önigazolás. Kitalálsz valamit, jön a siserehad, mondják ááá az hülyeség meg ők már rég próbálták.. de nem jött be. Erre fogod kitalálod és megcsinálod, utána ott vigyorog az eredmény. És igen a siker egyik mércéje a pénz a pénz a teljesítmény egyik mértékegysége. Pl tetőfedő jön megcsinálni a házam és abból a pénzből fizetem ki amit programozással kerestem és még marad is. Ha többet keresel mint ami az életmódod fenntartásához kell akkor már jól élsz. A százalék az százalék, 1000 Ft-nak a 20% is 20% de nem érezhetően jelentős, 20millió 20%-a már érezhető mennyiség, 200millióé még jobb stb stb.. Ha jól keresel és egyéb, munka nélküli jövedelmed is kerekedik akkor kifejezetten ügyes vagy. Ha munka nélkül a befektetéseddel keresel többet mint amit elköltesz (az igény szerinti életszínvonalad fenntartása mellett) akkor már vagyonos vagy. Ettől függetlenül tartom, kaiber kérdése ki mennyit keres. Vannak 1, 10, 100, 1000 milliós kategóriájú emberek. Az emberek többsége nem tud 10, 100millió felett gondolkodni. A kategória nagyrészt veled született kaliber, a legtöbb ember elfogadja a számára leosztott kártyákat, végigjárja a számára kijelölt utat. Max 1x 2x megpróbál kitörni de örömmel nyugtázza, megpróbálta de nem lehet.
“ az infláció nem a kormány tervei szerint halad, akkor még tíz év múlva is jó kamatuk lesz” Csökkenő inflációnál jó, növekvőnél csak egy távoli igéret. Stagnálónál megmosolyogtató. Szimpla a matek…. Mint a rövidtávú inflációs pálya is.azután……
“ Nálunk nem 390.000Ft befektetésèről van szó. ” Megragadtad a lényeget, viccen kívül. Kis pénzzel lehet játszadozni, néhány tízmilliós nagyságrendig nyugodtan mehet állampapírba, afölött diverzifikálni többféle befektetésbe, mégafölött meg profikra bízni és geolokáció és tulajdonosnév szerint is diverzifikálni. Aki számottevő teljes tőkével spekizik az oroszrulettezik, aki jelentős tőkét egy helyen tart az meggondoltlan. Legyen az speki, állampapír, bank vagy saját cég. Diverzifikálás.
Ahhoz képest, hogy milyen brutális méretű és széles spektrumú volt az elmúlt időkben az áremelkedés, az éves átlagos inflációs mutatók elég szerénynek tűnnek. És ha a későbbiekben nem ilyen széles spektrumú lesz az áremelkedés, szerintem még jobban lehet kozmetikázni
Nem csak részvényekből és állampapírokból áll a világ. A Pmáp még jövőre "jó" lesz. A Bmáp már most kaka, dkj ne is említsük. Kíváncsian várom hol lesz a csavar a Pmápban. Mert sztem lesz! Nem vagyok ellene csinálja akinek az jó v kényelmes semmi gond.
Neked lehet igazad,1000eurora 400.000t szamoltam gyorsan https://postimg.cc/ZCbpSVy2 Akkor nem 5333, 5200 lehet havi PMAP hozam. Azert sem cserelnem fel
A BUX egy év alatt hozott cca 40%-ot. 5 év alatt cca 50%-ot. Ezt hozza az átlag. Én tisztában vagyok a képességeimmel, meg sem próbálom elhitetni magammal, hogy jelentősen verni tudnám az átlagot. A tipikus kisbefektető pedig átlag alatt teljesít.
Havi szinten 5333Ft termèszetesen a PMAP kamat, mert amúgy 64.000èvente 390.000Ftra. Azt kell eldönteni, másik hozott e 390.000re èved 64.000nèl többet?! Ha igen, mèrlegelni kell a ráforfított időt/energiát/stresszt, kockázatot. Mindenki maga dönt ès dönthet
Ezer euro 390.000Ft. 20 euro 7800Ft. .. Nálunk nem 390.000Ft befektetésèről van szó. Amùgy 5333Ft erre az összegre a gondolkodás nèlküli èves 16%os PMAP kamat. Valószínűleg a volumenek miatt is van fèlreèrtès ebben a topikban. 390.000Fttal èn sem Állampapírban fialtatnám a tőkét. Mondjuk, hogy havi 8000Ftot elèrjek tőzsdén, amiből lejön számlavezetès, bróker díj, állományi díj ès rámenjen 1hónap tradem, az sem nagy èletcèl nálam. Akkor is ebben az esetben jobb állampspír gondolkodás ès munka nélkül. Nekem
Leegyszerűsítve éves 24%-ot?! Teljes tőkére, vagy csak a speki részre? Hozamokból, kamatokból élsz? Ha igen, akkor is ekkora kockázatot vállalsz? Aki ezt évről évre hozni tudja 20-30 éven keresztül, az leülhet Warren Buffett mellé egy asztalhoz! Nem hiszem, hogy itt a fórumon van ilyen! Én idén simán teljesítem, de hogy így legyen a kövi 5 évben? Kizárt. Maradjunk két lábbal a talajon.
Magyar Állampapír tulajok