Barátom, ki hajtja a "biciklit" a vállalkozásodban, mikor te itt kommentelsz? Ahogy jó nagymamám mondta, elhiszem, amit írsz, de ha én hazudok te is hidd el!
A kamat költségnél (egyre) fontosabb lesz az állam számára hogy Hosszabb távra legyen berakva a pénz, minél később kelljen visszaadni. és ezzel Ne növelje az inflácős kültsét illetve az EUR/USD/CHF felhalmozási igényt se. ---- Ki időt nyer>>életet nyer! Kerül amibe kerül. Most 1-2-3 évig a túlélés-rendrakás a legfőbb feladat.
Ez pofás mondás... csakhát baromság ! --- Csalódásodra, de több évtizede vagyok már gyakorló (és nem is nagyon kicsi) vállalkozó :-) --- Nincs okom panaszra. Ez egy remek ország volt és az is egy vállalkozónak. Tűrhetően alacsony adók, nyitott gazdaság, nem túl rossz munkaerő. Az EU átlag 70%-a körüli szinten fizetőképes vevők... Hatalmas igény volt-van a jó ár/érték arányú dolgokra. . Mostakkor mi is a gond szerinted? Egy vállalkozó számára. (ha nem töketlenül-vakon működik...)
igen, de a visszaváltási bünti emelése sokakat elgondolkoztatna, hogy érdemes-e pmáp-ot venni. ha lesz új pmáp akkor annak a lejárata is hosszabb lesz mint a régi, ennek is van kockázata, különösen, ha a visszaválási %-ot emelik.
Kíváncsi leszek milyen konstrukció jön ki. Én nem régen beletettem a szabad forintom a jelenlegi PMÁP-ba, de ha ennyivel jobb kamattal jönne ki, akkor átváltanám egy részét az biztos. (ha marad a visszaváltás is 1%)
Amikor tavaly ősszel bejöttek a 11,75%-os új Pmáp-ok, akkor is ugyanez volt. Mindenki átváltogatta. Ott asszem még nagyobb volt a differencia az elődhöz képest.
Az nagy bukó lesz a kincstárnak ha mellette marad az 1%-os visszaváltási bünti pmápra, mert 4% kamatelőnye lenne a most futó pmáp okkal szemben az újnak. 3 hónap alatt ledolgozná a visszaváltási bukót és a marad 3 hónapban ráverne 1%ot az eredeti hozamra. Ez 8e mrd ft pmáp visszaváltása és újra cserélése esetén 80 mrd ft bukó lenne, azaz többlet kifizetett kamat csak a meglévő állományra.
Nekem azt mondta egy tűzközeli ismerősöm, hogy nyáron jön egy 20%-os induló kamatozású Pmáp sorozat. Lehet, hogy tényleg van ilyen terv, mert az alapkezelőkre vonatkozó törvénymódosítás is azt bizonyítja, hogy még mindig nagyon kell nekik a lakossági pénz, és ezzel a 16%-ossal már sokkal nagyobb volument nem tudnak bevonzani. El vannak nagyon maradva a tervszámokkal, volt róla múlt héten cikk.
Ennek ismérve, hogy egy tanár egy hónap alatt annyit keres, mint egy kőműves 1 max 5 nap alatt? Vagy hogy meghalsz a konzervatív polgári magyar egészségügyben? A nyugdíjakat saját bevallása szerint is elértéktelenítik, amolyan konzervatív polgári jövő módjára. A vidék halott, az önkormányzatok kivéreztetve.
Magyar Állampapír tulajok