Remélem szép őszük lesz a Vertikál tulajoknak! Hamar megtalálja majd a részvény 15 Ft körüli áron méltó helyét a standard kategóriában. Bár önmagában a kategória nem jelenti egyúttal a jó árazást is, de az eddig hiteles kommunikáció mindenképp bizalmat ébreszt!
Vettem is most még százezret 9,2-n. Két részletben kaptam meg. Először 14 ezret, kisvártatva 86 ezret. Hátha felmegy a jó hírre, bár manapság ki tudja!
Ha jól értem azért indul a per, mert szerintük nagyon értékes a Vertikál, és azért érte őket vagyoni hátrány mert nem szóltak nekik a tervezett tranzakcióról... ez egyrészt tulajdonosi vita, aminek szerintem nem sok köze van a cégnek, másrészt nem is tartom valószínűnek hogy sikeres lesz a per...
A Társaság Könyvvizsgálóval egyeztetett álláspontja szerint e tényező nem minősül módosító eseménynek, mivel céltartalék képzése, figyelemmel arra, hogy a Társaság rendelkezésére álló jogi szakvélemények alapján a Társaság a jogszabályi előírásoknak megfelelően járt el, továbbá a korábbi tulajdonos írásban teljeskörű felelősséget vállalt a Társasággal szemben a PLAST-X Partner Kft. általa átruházott részesedésének per-teher- és igénymentességéért, valamint valamennyi ezzel kapcsolatos esetleges követelés felmerülése esetén a Társaság kártalanításáért, nem merülhet fel.
Én a féléves jelentés után vártam a standart kategóriáról valami hírt, de így is jó! 😀 Eddig amit igértek, azt betartották. Van olyan xtrendes részvény, amely visszalépett egy időre a standarttól. Egyre jobban tetszik a részvény!
En atolvastam ezt a rabocsatasi tajekoztatot... A 38 oldalon volt az alabbi: Osztalékpolitika kialakítása A Kibocsátó 2028-ig terjedő stratégiai célkitűzései között szerepel egy kiszámítható és átlátható osztalékfizetési politikakialakítása, mely összhangban áll a növekedési ambíciókkal. A kifizetési politika kialakítása támogatja terjeszkedési és beruházási céljainak megvalósítását és biztosítja finanszírozhatóságát. A Kibocsátó meggyőződése szerint egy fenntarthatóosztalékpolitika hosszú távon egyaránt szolgálja a társaság és részvényesei érdekeit és hozzájárul a befektetői bizalomerősítéséhez. Persze ez jó messze van - de azert a standard, az akivizicios tervek, az esetleges jovobeni osztalek kifizetesi terv.... mutatja, hogy a befektetok kedveben szeretnenek jarni...nekem ez pozitiv... De tovabbra is kivancsian varok hogyan is allunk iden :-)
Rövid idő lesz ez a Vertikálnak, de hosszú a befektetőknek! Szerintem ősz folyamán fog megtörténni, amikorra a BÉT igazgatójának döntését kihirdetik, hogy mely időponttól kereskedhetünk a részvénnyel standardban.
VERTIKAL Group Nyrt.