A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Trükküs lesz az EURUSD. 1.1469 környéke a trigger a bearish dev-re,sztem dollár erő jöhet. Minden "megmondó ember" videójában látom, hogy jön forintban a 270, én egyelőre kétlem.
Szerintem brutál volatiltás jön mindenhol, pedig eddig se volt nyugis a piac. Én egy időre félreálltam, csak deutche telekom, petrobras és omw van. Utóbbi kettő tbsz-en és sok évre tervezem tartani az oszti miatt.
Nemesfem daytrade marginok futuresben mar maintainence szinten, es folyamatosan emelkednek. Minden pozi tartasahiz egyre tobb dollar kell, es a pozik zarasakor is dollarban tortenik az elszamolas. - Ahhoz kepest ami tortent, a dollar nem erosodott akkorat. Lehet hogy majd fog, de ennel tobbre szamitottam volna, mar csak amiatt is, hogy papiron +6 trillio dollar elszamolasat kellett megejteni.
Sose volt meg, csak papíron. Nem hiszem, hogy bármilyen pozik fedezetlenul nyitva voltak. Nem tudok rá magyarázatát mást. Ehhez képest a Lehmann csőd lehet, hogy gyenge kezdő volt nominálisan.
Én azon csodálkozom egy picit, hogy a mai nemesfém kivégzés nem volt olyan erős hatással az indikre, meg a dollárra. - Azért ez egy történelmi nap volt. Kb +6 trillio dollár marketcap "tűnt el". USA államadósságának ~16%....
Az en rendszerem szerint annyi történt, a negyedéves ellenállás keményen visszalokte. Még 2 hónap van a negyedévbol. Van ideje nekimenni. Hetesen azért szerintem is inkább fordító. Nekem már minden nagyon kínlódás . Minden topikban csak day tradekrol olvasok szinte. Nem tudom meddig bírják az indexek. Az, hogy viszonylag jó jelentesekre SAP, MSFT 15% ot zakozik....
Igen, benne van, amit írsz. - Harmadszor ment neki a dxy a támasznak, nem sikerült átvinnie. Viszont nem sérült semmilyen technikai szint. Pull back után szvsz le fogja törni, ha ismét neki fut. Több triilió dollár marketcap tűnt el a nemesfémekből. Ha itt dollár erő lenne, akkor már nagyon megkellett volna indulni vissza. - Én ebben gondolkodom leginkább, de az is lehet, hogy több erőt kell gyűjtenie feljebbről, és csak után töri a támaszt. Azt gondolom, hogy idén lesz még 90 körül a DXY, és ott fog eldőlni a hosszabb távú sorsa a dollárnak. - https://x.com/Brikka_trading/status/2017317397892301149?s=20
Egyelőre DXY nekem továbbra is bearishnek tűnik. h4 bearish slingshot a gravestone doji után. H1-en nekem sima ZZ a-b-c-nek tűnik a felfelé kör. Hetes támasz még kitart, de így meddig? https://x.com/Brikka_trading/status/2016643000189813029?s=20
EURUSD hetes bearish div. Ha lejönne 1.16 környékére,és onnan már nem lenne új csúcs,akkor újbóli 1.16 környékén venni fogom a dollárt,addig nyugi van nálam.
Majd átkelünk a hídon, amikor odaérünk :) - Igazad van, hogy nagy tf-en korai még bullishabb értelmezést elsődlegesként kezelni. Közel vannak a makró szintű ellenállási szintek. 1.23 és 1.25 közötti zóna valószínűleg erős ellenállás lesz. Még 1.27 lehet erős ellenállás a fib. 0.5 retracement szint miatt. Fölötte viszont lényegében strukturálisan légüres tér lehet lényegében 1.40-ig.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!