Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban
Sok nyilatkozatot tájékoztatót elolvastam. A lényeg bármilyen az intézményi befektetők által kialakult átlagár jön ki az -10% a lakossági ár. Az MBH bank egyik felső vezetője nyilatkozta. Tehát ha 2800 az intézményi ár akkor 2520. Reméljük nem verik fel az intézményiek az árat... MBH bankhoz kapcsolódó intézményeknél nincs jegyzési díj.
A 2.800 Ft a legalacsonyabb ár, annál lejjebb nem mehetnek. December 12.-én alakul ki a végleges árfolyam a 3.848-as legmagasabb ár és a 2.800-as minimálár között úgy, hogy az intézményi befektetők által vásárolt részvényárfolyamból kap a lakossági befektető -10 %-ot, ami nem lehet kevesebb, mint 2.800 Ft akkor sem, ha mondjuk az intézményi befektetők 3.000 Ft-os árfolyamot alakítanának ki.
Mivel az Equilor is részt vesz a részvény értékesítésben ezt a célárat érdemes fenntással kezelni. 12 hónap alatt 5% emelkedés esetén tartás szokott lenni az ajánlás és 10% várható emelkedés felett szokták valamit vételre ajánlani. Lehet, hogy az Equilor is pályázik a maradékra vagy kevesebbet ér mint a célárjuk, de el akarnak adni sokat.
" a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK) egy tizenegy pontból álló, a becslések szerint 80 és 90 milliárd forint értékű adócsökkentési és adóegyszerűsítési megállapodást kötnek." Elég hasonló nagyságrend, mint a részvény értékesítés nagyságrendje 🙄
én tudom, de most két hajóban evezünk. mi azt boncolgatjuk, hogy ha egy big4-os értékelés ( egyébként melyik az a bátor Big4 cég? ) szerint 2611-es a reális ára, akkor nem megtévesztés-e, hogy a lakossági ügyfelek részére meg az akciós ár lesz majd mondjuk 3.000,- Ft? Ez így mennyire tisztességes játszma? és ha a reális ár 2611, akkor melyik intézményi befektető fog érte 3500-at adni?
Maximum 3848 Ft-ért lehet jegyezni a cégeknek. (Szerintem olcsóbban is. Sőt a magánszemélyek 10%-os diszkonttal a kialakult aukciós ár alatt kapják.) Ki veszi ilyen feltételek mellett 4340 Ft-ért? Ja Lölő bácsi legutóbb 2611 Ft-ért kapta. (Mert annyira értékelte valami tanácsadó cég.)
MBH Bank Nyrt
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban