Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Amig csak európának van tüdőgyuszija addig nincs gond.Ha az USA és Kina prosperál akkor No-sem lesz domino effektus.Sőt Dél Európa még profitálhat is belőle.
Az már régen volt, amikor fiatal voltam, és kíváncsi, Indiába mentem, és az átszállásnál maradtam 1-2 napra, de akkor még az Emirates-en keresztül kellett vízumot szerezni meg minden, akkor még az nagy dolog volt. :-)
"Argor Heraeus – SvájcAz Argor Heraeus egy stratégiai szövetség eredménye: Argor-Heraeus-Commerzbank-Münze Österreich.Rendelkeznek a Svájci Központi Nemesfém Ellenőrző Iroda kereskedelmi, kohászati és bevizsgálási engedélyével. Nemzetközileg elismert London Good Delivery minősítésű gyártó, elbíráló, finomító, és a szövetség tagja. A világ azon 5 nemesfémgyártója közé tartozik, akiket az LBMA kinevezett a Good Delivery tagság feltételeinek vizsgálatára. Akkreditált tag a londoni (LBMA, LME), a tokiói (TOCOM) és a New-Yorki (NYMEX, COMEX) tőzsdéken." Amugy mit csinalsz te Dubajban?😉
Nekem is van fóliázott lapkám, de azt is megértem, amit a pasas mondott: voltam Dubaiban az arany market-en, a Krugerrand, Maple Leaf, és a többi ki van téve, de nem hiszem, hogy német aranylapkákat fognak árulni. Szerintem ő erre utalt, hogy ezeket tényleg mindenütt felismerik a világon, a német lapkákat is meg fogják venni, mint aranyat, mert arany marad csak ezeket az érméket mindenhol felismerik.
Nemetorszag kohog, akkor europa tudogyulladast kap. Szoval ,ugye mily csodalatos, hogy mar a haboru elott 5 honappal az eszaki aramlat 2, mely 12 milliardba kerult a ruszkiknak. Azt usa keresere 2021 szeptembereben nem.engedtek megnyitni a nemet kormany. Es ezek a szankciok is mily csodalatosak. Ezen az egesz portfolio forumon 3 ember volt aki ezt megjosolta februar vegen! Hogy ez lesz. Billent, Zed,es en. A masik ketto mar feladta, a sok szankcionak tapsikoloval, a harcot,es hallgat inkabb.. Én még mondom, mint Cassandra a joslataimat. De hogy minek azt en se tudom 🤣
Mriszti ez nem igy van egy argor heraust, ha 100 g os es foliaban van sorszamozva ,azt neked patagoniaban is elfogadjak. A 250 es nincs foliazva, na azt en se vennek, se 1kg osat. 100 ig foliazva, certifikatal van lapka 20, 31.1 ,50, 100 grammos. Azok tokeletesek. En pont uncias érmet nem vennek,mert nagy a spread.
Mennyire lesz rossz a német recesszió? . "A közel 100 éve alapított Hakle német háztartási márkanév a múlt héten csődöt jelentett. A közepes méretű papírgyártó az egyik első áldozata az egész országot felemésztő válságnak. Energiára van szüksége ahhoz, hogy a fát WC-papírrá alakítsa, elég sok. A Hakle csak düsseldorfi üzemében évente 60.000 MWh földgázt és 40.000 MWh villamos energiát használ fel, amit a cég már nem engedheti meg magának. És nincsenek egyedül. Országszerte gyűlnek a rossz hírek a cégekről. “A műtrágyagyártó leállás előtt áll.” “Az Arcelor-Mittal felfüggeszti a termelést két németországi telephelyen.” “Görtz cipőkereskedő fizetésképtelen, 2500 munkahely van veszélyben. . A jelenlegi gázválság minden “összetevővel rendelkezik ahhoz, hogy ez legyen az energiaipar Lehman Brotherse” – mondta nemrég Mike Lintilä finn gazdasági miniszter. Ezúttal a magas gáz- és áramárak válthatnak ki rendszerszintű összeomlást. . Alexander Becker kétségbeesett. “Már tényleg nem tudjuk, mit tegyünk” – mondja a Georgsmarienhütte Csoport (GMH) vezérigazgatója. – Sokkos állapotban vagyunk. A cég Németország egyik legnagyobb acélgyártója. 21 telephellyel, 6000 alkalmazottal, saját öntödékkel és évi 1 TWh áramigénnyel. Ez több mint 300 000 családi ház áramfogyasztása. Tavaly a cég 120 millió eurót fizetett az áramért és a gázért. Ha, az árak a jelenlegi szinten maradnak, a költségek jövőre 1,2 milliárd euróra emelkednek. A legrosszabb esetben 1 milliárd eurós veszteség keletkezne a következő évben. “Azonnal csődbe mennénk” – mondja Becker. " . https://www.antalffy-tibor.hu/3969-nemet-recesszio . néha jót ír az öreg, illetve ez most egy fordítás!
Off: akit érdekel, a királynő temetési menetét most közvetítik (nem tudom, hogy TV-ben mi van, mert nincsen előfizetésem). Egészen rendkívüli a skót dudák hangjára, egy kis kultúra. https://www.youtube.com/watch?v=j8xwqi_9GDs
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen