Ez így van, amúgy hozzáteszem ettől függetlenül nagyon kedvelem az usát, leautóztam náluk vagy 20k mérföldet. Csak elszaladt velük a ló a cccp szétesése óta, nagy kár.
"Erről beszélek, hogy az usa finanszírozhassa az agresszióit, a világ egyik legnagyobb olajkészletét el kellett lopniuk." Másrészt kiépítettek egy bankrendszert, amibe az így ellopott pénzeket belepumpálták és azzal tartották sakkban és uralmuk alatt az egész világot, de a mostani BRICS konferencián azért eléggé felbátorodtak a résztvevők. Az egy dolog, ha gazdaságilag zsarolják őket, de ha ez már nyílt katonai konfrontációhoz vezet az megint más tészta.
"Katasztrofális a helyzet az orosz benzinkutakon" . Ott legalább még vannak benzinkutak, gondolom a tegnapi kijevi benzinkutak elleni csapásokról lemaradtál, hamarosan ott is elő lehet venni a bicikliket.
Van frissebb: Közzétéve: 2026. 08. 22. 08:39 Az orosz benzinkutak háromnegyede küzd üzemanyaghiánnyal https://totalcar.hu/hirek/2026/08/22/orosz-benzinkutak-uzemanyaghiany/ az ország benzinkútjainak csak valamivel több mint negyedénél érhető el üzemanyag korlátozás nélkül. ... Az olajért már a múlt század első felében is ment a harc. A gazdaságban és a harctéren is. Nemcsak az olajért harcolnak, hanem minden stratégiai nyersanyagért és minden talpalatnyi földért. A háborúk finanszírozásához már a középkorban is sok pénz kellett. Akkor az usa nem is létezett, sőt Európában nem is tudtak az amerikai kontinensről.
Erről beszélek, hogy az usa finanszírozhassa az agresszióit, a világ egyik legnagyobb olajkészletét el kellett lopniuk. A tavalyi cikkes katasztrófa meg annyira az, hogy eltelt egy év..
Nem ez a lényeg,hanem az,hogy korabban mennyi volt. A gazdaságuk ahhoz volt szokva,az infláció őket sem.fogja így kímélni. Nekunk persze ez már kb ajándék lenne ennyiért,de mások a viszonyítási alapok.
Neztem egy videót,Iranban a benya 3 cent,mondjuk a minősége azért kérdéses. Ekozben az Usaban is mar brutál egy gallon, szóval szív itt mindenki, kivéve,akinek terv szerint kéne. Irán mentségére mondom,hogy az oroszokkal ellentétben ők nem támadtak senkit,az atomfegyver sztori meg vagy igaz,vagy nem. Ha preventív csapásnak.volt ez az egész szanva,akkor is kizárt, hogy szakértők nem szóltak,h ebbe a világ olaj kereskedelme kicsit belerokkanhat.
Mondjuk nem tudom, ki szerint volt az jó ötlet, hogy nekimennek Irannak,akinek helyi előnye van,meg mindene. Ennél az elmeroggyant Trumpnal csak azt tudom racionális érvként felhozni,hogy elore lemodelleztek,hogy az árutőzsdén mi lesz, és hülyére keresik magukat a twitter üzenetekkel. Pluszban Europat is ki lehet fektetni. De hogy erre valaki azt mondta,hogy persze Donald, simán lehozzuk pár hét alatt...azt erősen ketlem..
Venezuelát nem lőtték szét, Iránnál meg nem csak az olajért lőttek, hanem az atom ellen is. Demokráciák és autoriter rendszerek is háborúznak. Demokráciában a háború után a győztesek is bukhatnak és térhetnek vissza. (Winston Churchill) Demokráciában kockázatosabb háborút kezdeményezni.
OROSZ-UKRÁN háború