Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 10:47
Előzmény: #84839  Murdoch
Vladimir Putin has not changed his war aims a jot since 2022 and remains determined on fighting on.
...
Instead, a grinning Putin simply cycled through his old talking points about liberating all of Donbas and insisting that Ukraine still needed to be ‘demilitarised’ and ‘denazified.’ 
______ magyarán _____
Putyin 2002-es háborús céljai nem változtak és azóta (ötödik éve!) a Donbasz teljes felszabadítása (megszállása) a kedvenc táralgási témája.
El_Kebir
El_Kebir szombat, 10:24
Előzmény: #84837  Murdoch
gondolom ezt az előnyt élvezik most is a fronton harcoló oroszok, mikor kis csoportokban támadásba lendülnek...
Murdoch szombat, 10:20
Előzmény: #84836  Dehogynincs
Jelenlegi helyzet az, hogy a nyugati jóléttel társul egy katasztrófális államadósság, bőven 100% felett, más szóval kiszolgáltatott helyzetben vannak. Az oroszoknál ilyen nincs. Van hátránya, most viszont óriási az előnye.
Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 10:15
Előzmény: #84833  Murdoch
A szovjet (orosz) gazdaságot a hiánygazdaság illetve a hadigazdaság szóval írom le, a nyugatit pedig a piacgazdaság szóval. A két gazdaság hatékonysága közötti különbséget -- kicsit sarkítva -- a te szavaiddal is le lehet írni:  "ott van Európában a szociális ellátás a semmire is".
Ugyanez a különbség a politikai berendezkedések között is megvan: a (korántsem tökéletes) demokrácia a (majdnem tökéletes) autoriter rendszerrel szemben. 
Shortelek szombat, 09:36
Előzmény: #84833  Murdoch
"az oroszoknál viszont dolgozni kell. Ilyen egyszerű."
Oszt milyen sokra jutottak, 5 éve szopnak Ukrajnában.
Fsociety
Fsociety szombat, 08:55
https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2026/09/napelem-energiatermeles-energiatarolas-akumulator
_____
Ahol van szándék,nem csak a lehúzás,ott van fejlődés Kina ebben is viszi a zászlót 
Murdoch szombat, 08:24
Előzmény: #84825  Dehogynincs
Persze. Mivel nem az oroszok lopták magukat gazdagra. Másrészt ott van Európában a szociális ellátás a semmire is, az oroszoknál viszont dolgozni kell. Ilyen egyszerű.
Fsociety
Fsociety péntek, 23:47
Előzmény: #84831  Fsociety
Gondolom majd az lesz  a duma, hogy el akarják nyomni a "konzervatívokat" :-)
Dehogynincs
Dehogynincs péntek, 20:43
Előzmény: #84829  keeper
Trump demokrataságáról tudtam, de nem tartottam észben az átvedlését.
Ilyen átvédlés nálunk is történtek meg már miniszterelnökökkel.
Horn, Medgyessy és Gyurcsány az egypártrendszeri diktatúrát képviselték és aztán demokráciásat játszottak.
Orbán Viktor 1992 és 2000 között a Liberális Internacionálé, 2001-től pedig a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke volt. Időnként az orra alá szokták dörgölni.
Mi abban a meglepő, hogy a bevándorlási folyamatnak is van ideje és nem is rövid? 
Oroszország a szomszédait gyarmatosította. A szovjet megszállás alatt velünk is gyarmatként bánt.
Mi abban a meglepő, hogy egy egyszerű állítás akkor is igaz, ha a rosszabb csengésű primitív szóval jellemzed?
A te gondolatmeneted fennkölt volt, de hamis.
keeper péntek, 18:56
Előzmény: #84828  Dehogynincs

"Trump előtt és Trump közben is voltak demokraták és utána is lesznek."
Mondok valamit, ami valószínűleg meglepetésként fog érni téged, de Trump is demokrata volt, csak átvedlett oda ahol jobban tudott érvényesülni....de természetesen neki is, mint a többi elnöknek teljesen másodlagos, hogy mi történik az USA-val és állampolgáraival.
.
"Ezeknek a népeknek Oroszország nem vonzó. Nekem sem vonzó. KGBélának vonzó."
.
Csak szólok, hogy Európában az ilyenek betelepítése nem most kezdődött, hanem még a 80-as években és azt is azért, mert az angolok és a franciák a gyarmataikról elkezdték szándékosan importálni őket (sok ilyen országban az angol vagy a francia még mai napig is a hivatalos nyelv) könnyebben juthattak állapolgársághoz, ez is azt mutatja, hogy oroszországnak mennyi gyarmata volt.....ami meg az utóbbi időben történt ~16 év az meg mesterségesen lett előidézve különböző szervezetek tevékenysége által.
A KGBélás megnyilvánulás meg primitív, ennyi erővel az USA meg a drogosoknak és a homokfutóknak vonzó....egyébként van egy csomó amerikai állampolgár aki átköltözött oroszországba, mert az USA már élhetetlen.
Dehogynincs
Dehogynincs péntek, 18:22
Előzmény: #84827  keeper
Jól emlékszel. Trump előtt és Trump közben is voltak demokraták és utána is lesznek.
Putyin előtt is voltak orosz elnökök és akkor is vonzóbb uticél volt usa és Nyugat-Európa, mint Oroszország.
#84823  az orosz politikusok nem invitálják ezeket a népeket, de ezek a népek olyanok, hogy akkor is megindulnak, ha nem hívják őket, de vonzónak találják a célországot. Ezeknek a népeknek Oroszország nem vonzó. Nekem sem vonzó. KGBélának vonzó.
keeper péntek, 17:27
Előzmény: #84826  Dehogynincs

"Az usa ad pénzt és kaját?"
Trump előtt voltak demokraták is, ha jól emlékszem....
Dehogynincs
Dehogynincs péntek, 16:06
Előzmény: #84823  keeper
Az usa ad pénzt és kaját?
Feltételezésed ellenére nem vagyok elég okos. Arra sem jöttem rá, mit tartasz Rómának. Addig jutottam el, hogy nem Rómát és nem Vatikánt.
Dehogynincs
Dehogynincs péntek, 15:55
Előzmény: #84824  Murdoch
Leírhatom a valóságot ezekkel a szavakkal is, de akkor még világosabb lesz, hogy keeper gondolatmenete nem a valóságot írja le:
A kifosztottak és megnyomorítottak (utódai) Afrikából és Dél-Amerikából a kifosztó és megnyomorító usába és Európába akarnak bevándorolni, nem Oroszországba.
Murdoch péntek, 15:40
Előzmény: #84821  Dehogynincs
Ne mondd, a nyugati gazdagság ezen országok évszázados kifosztásából és megnyomorításából jött össze. Nem bonyolult.
keeper péntek, 15:21
Előzmény: #84821  Dehogynincs

"de amikor a valósággal egybevetem, akkor azt látom, hogy Afrikából és Dél-Amerikából éppen Európába és az usá-ba akarnak bevándorolni és nem Oroszország az uticél."
.
Szerintem te sokkal okosabb vagy ennél. Ezeket a szervezett turnékat róma csinálja és az amerikai háborúk, de ezt nem fogom kifejteni, ez is a terv része, pont ez fog most megbukni. Mindenkit szembeállítanak és a háttérben röhögnek rajtuk, görögország-törökország, marokkó-algéria, síta-szunnita, Argentína-Nagy-britannia, Oroszország-Európa, Németország-Lengyelország,  és a végtelenségig lehetne sorolni.
Egyébként az orosz politikusok invitálják ezeket a népeket? Adnak ingyen pénz, kaját stb? Az oroszok lötték szét Líbiát, afrikát és szíriát? Nem a CIA volt és Róma az arab tavasszal és baromságaikkal.
Dehogynincs
Dehogynincs péntek, 15:06
Előzmény: #84820  keeper
Logikailag tetszetős gondolatmenetet írtál le, de amikor a valósággal egybevetem, akkor azt látom, hogy Afrikából és Dél-Amerikából éppen Európába és az usá-ba akarnak bevándorolni és nem Oroszország az uticél.
Beidéztem azt is, hogy  Casey Michel rengeteg ponton vitatható felvetéssel élt. 
Nem tudom, hogy most van-e baja az újságírónak a trumpi usa térképpel, de nem hiszem, hogy 2022-es cikkben kellene ilyet keresni. Kiszúrtál egy olyan pontot, amit most még nem érdemes vitatni. Várjuk ki, hogy az időutazás ne csak elméletileg legyen elképzélhető, hanem már kísérleti bizonyítékunk is lesz rá.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek