Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Mikieger85 ma, 00:01
Előzmény: #83176  gyula1971
Nincs nekik hagyományos, értsd nem-nukleáris kapacitásuk, amivel "le tudnák rombolni Kievet". Az Oresnyik csodából NAGYON kevés db áll rendelkezésre és iszonyat drága szerkezet - ráadásul az eddig bevetett példányokból is volt ami saját területre hullott.
A ruszki ezt a háborút már 2022ben elvesztette, azóta csak mélyebbre ásták magukat a kakiban.
Murdoch szombat, 23:42
Ez valóban így van, de a hadiipart kevésbé érinti, mert az szinte tuti, hogy elsőként odamegy a cucc. De hát ez egy háború, előbb-utóbb érinti a lakosságot. Ukrajnának finomítója sincs, vagyis szét lett lőve, meg az energiaszektor nagy része is, de mégis talpon vannak. Most Lavrov néhány percre találkozott Rubioval, alighanem az van, hogy az oroszok tudomásul vették, hogy megint átverték őket (alaszkai beígért dolgok), szóval innentől elrendezik a fronton a dolgot. Nyilván porig rombolhatnák Ukrajnát, a radikálisabb réteg ezt követeli, de akkor az lenne mint Gázában, instant több tízezer/százezer civil áldozat. Ez szerintem nem opció. Az szinte biztos, hogy nagyon megelégelték, hogy nyugati csapások mennek mélységi területekre, nyilván nem véletlenül találnak be ezekután az iráni rakéták is. Bekeményítés borítékolható, de ha a nyugat beavatkozik, zászlóval, az atomháború. Nagy marhaság azt hinni, hogy ez nem fog megtörténni, persze a vihogó, putyinkarikatúrákat rajzolgató politikusi szerzetek számára ez valami nem is létező dolog. Remélem van még pár őskövület az eu-ban, aki betart az észlényeknek.
Fsociety
Fsociety szombat, 22:29
Fsociety
Fsociety szombat, 20:55
Ahogy irtam korabban egyszer,Putylernek ez nagy arcvesztes,hogy nem tudja bedaralni az ukrikat. Ilyenkor szokott jönni gyakran,hogy akkor baszunk mindenre,de legalabb a szegyent keruljuk el. Egy cezaroman ember nem gondolkozik bekeben,csak akkor,ha a béke azt jelenti,hogy láthatóan győzött,visz szinte mindent,de ő mondhatja azt,hogy lényegében megkegyelmezek nektek. Na ettol a ruszkik messze vannak,nem kicsit. Marad az,h kerüljük el az arcvesztest barmi aron, kerül amibe kerül. További eszkaláció,amit kenjunk ra az ellenségre,hogy miattuk csinaljuk,mert ők akarnak háborút. Marha átlátszó,dehat ilyen ez a béke...
gyula1971
gyula1971 szombat, 20:45
Régóta nem foglalkoztam az orosz-ukrán háborúval mert szerencsére volt más dolgom is most viszont minden nap itt a Fb-on sorra feltűnnek azok a videók amelyeken az ukrán (?) drónok alapjaiban teszik tönkre az orosz stratégiai olajfinomítókat , elsősorban Moszkva környékén de jóval távolabbi vidékeken is , komoly benzin és gázolaj hiányt okozva nem csak a polgári lakosságnál hanem a háborús hadiiparnak-utánpótlásnak is! Az ukrán m-es pontosságú támadások bizony megrendítették a Nagy medvét akármennyire is titkolják és azért már mindenki előtt köztudott hogy ez a művelet ill. un. proxi háború a változatlanul ömlesztett nyugati és amerikai hadi és űrtechnika közreműködésével történik. Ezért nevetséges és elgondolkodtató . az Amerikai kifogás hogy az Iráni pontos rakéta támadások a támaszpontjaik ellen orosz műholdas segítséggel történnek ,enyhén szólva is elég idiótán hangzik ...hát persze hogy az oroszok segítenek nekik ! Én attól félek hogy Putyin megúnja hogy Moszkvát ilyen helyzetbe hozták és az ukránok komoly veszteséget okoznak bevetik az eddig még nem alkalmazott nagy romboló erejű ballisztikus rakétájukat és lerombolják Kievet...na akkor lesz nemulass és elszabadul a pokol....a háború akkor szélesedik ki annyira hogy a nyugat már nem csak sumákolva avatkozik be...na ettől mentsen meg bennünket a sokat emlegetett Isten !
Fsociety
Fsociety szombat, 13:40
Előzmény: #83159  GrizzlyG
Jo,ezt sztem hagyjuk,a bekeparti Orbán is mindenkit le akart győzni . Ami teny,az teny,a szeljobb az szeljobb. Egy szélsőséges gondolkodas sohasem kepviselhet egy egységet,egyik oldalrol sem,pont azert,mert csak a sajat látásmódját fogadja el. Ugyanez antifa. Plusz,akkor fogalmazd meg, hogy mi a nép érdeke. Nekem peldault az erdekem biztos nem.volt kepviselve Orban által,de Fleto altal sem. Az,hogy szerintük mi a nép érdeke,az meg = a saját érdekével,csak becsomagolva politikai maszlagba=lopás,hatalom megtartása. Ha barmi megoldhato lenne azáltal,hogy választasz egy pártot,akkor nem lenne választás. 
Murdoch szombat, 13:30
Előzmény: #83171  Shortelek
Na látod, akkor mi a probléma? Csak várni kell és eljutnak a háborúpártiak Moszkváig.
Murdoch szombat, 13:29
Előzmény: #83172  Dehogynincs
Az ötöde egy amúgy oroszlakta terület, amire évtizedek óta tojtak az ukrán nacionalisták és persze az EU. Népszavazásról szó sem lehetett, mert abból nagy probléma lett volna. Ellenben az oroszok látták, hogy az elmúlt 30 évben az usa az erő nyelvén beszél a világgal, még az európai szövetségeseit is fenyegeti, lásd Grönland elvétele, vagy Kanada, de most már Venezuela is kénytelen úgy pattogni, ahogy kell. Az előtte lévő n+1 agresszióról nem is beszélve.
https://edition.cnn.com/2026/07/24/americas/venezuela-gold-earthquakes-intl-latam
https://www.facebook.com/financialtimes/posts/the-us-has-collected-about-13bn-of-venezuelas-oil-money-where-is-it/1446460310860675/
Hát, nem vagyok meglepve, hogy sajátosan kezelik az oroszok is a nemzetközi jogot, hiszen a nyugat is páros lábbal tiporja. Nincs itt semmi látnivaló, az, hogy te kipécézted a halmazból az oroszokat, az őket nem fogja érdekelni. Ilyen világot élünk, te csak azt a részét akarod rendbe tenni, amihez kedved van. Ja, ez nem így működik. 
Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 12:54
Előzmény: #83165  Murdoch
Az orosz birodalmi terjeszkedés a térképen látszik. Oroszország kihasította Ukrajna területének egyötödét.
A nato az orosz-ukrán háború miatt megy keletre. A svédek és a finnek érthetően aggódnak emiatt. Ők maguk akartak a natoba belépni.
Az eu-ba tartó Ukrajna állítólagos náci ideológiájától nem tartok. Sorolj eu-s országokat, ahol náci ideológia uralkodik!
Van egy kalapácsod, amire "ruszofóbia" van ráírva és azzal csapkodsz. A náci ideológánál nem a németekkel van baj, hanem a nácizmussal. Az orosz birodalmi terjeszkedésnél sem az oroszokkal van baj, hanem a birodalmi terjeszkedéssel.
Shortelek szombat, 12:36
Előzmény: #83165  Murdoch
"Amúgy hová és meddig terjeszkednének az oroszok? És minek?"
Ez most miért kérdés, Ukrajna felé , ennyi, aztán ha ott végeznének mennének tovább, csak már lassan nem lesz erejük hozzá, elfogynak mint a  fing a gatyából.
Phylaxa szombat, 12:11
Előzmény: #83167  gazmber
Bírom Ronaldinho-t, a kevés igazi tehetségek egyike volt. :)
Murdoch szombat, 11:59
Előzmény: #83167  gazmber
Ahogy mondod. Sőt hamarosan várható, hogy az oroszok a naptevékenységeket is manipulálni fogják, hogy napkitörésekkel csapjanak le az ellenségeikre. De előtte még génmanipulációval életre keltik a szibériai gyapjas mamutokat és maga Putyin fog a hátukon beügetni 'a Kijevi Nagykapun'. Egy biztos, ilyen ellenséggel, nem szabad ujjat húzni.
gazmber szombat, 11:54
Előzmény: #83166  Murdoch
vigyázz ... orvos nem mondta - az idegeskedés a stressz a megemelkedett vércukorszint nem a hosszú élet titka... dehát nem az én dogom... ☺
gazmber szombat, 11:51
Előzmény: #83163  Dehogynincs

pityun, trumpli és szicsi(?)...az EU-t akarja lenyomni, szétzilálni a szövetséget - ehhez kellett a hasznosídióta főbindzsi is - a muszka pár év múlva katonailag is lerohanná, miután sikerülne az ukikat leteperni... amit már jóval korábbra  terveztek...de elszámolták magukat(?)... trumplinak is bejönne ~közép-amerika, grönland, stb... de a célok egyre távolodnak... az EU lassan feleszmél... az ukik tapasztalatával új harcászati módszerek, dróntechnika jöttek divatba... közben a muszka 'leharcolta' saját seregét, gazdaságát... a muszkabérenc áruló főbindzsi is megbukott... a tervek újraterveződnek...de mégis távolodnak a célok...?
úgy gondolom ezek az egész EU-t sújtó nyári hőhullámok, szárasság + tüzek, se véletlenek...a hadi, gazdasági nyomás mellé bevethették az időjárás-manipuláló képességeiket is...(?) 
a trumpli lehet azért üti-vágja a spanyolokat (is) mert az onnan felszálló amcsi katonai gépeknek lenne a legoptimálisabb hely az időjárást befolyásoló cuccok légtérbe juttatására...?? szvsz 
Murdoch szombat, 11:36
Előzmény: #83164  gazmber
Ez a kisdedóvóknak van. Majd egy valós fronthelyzetet mutass be, amiről kuss van, ne az ilyen piárfotókat. Leírtam már, le lett fejezve az ukrán hadsereg, védelmi miniszterestül, főparancsnokostul. Na ez így rém ritka, semmi jót nem jelent, akármi is van a háttérben.
Murdoch szombat, 11:33
Előzmény: #83163  Dehogynincs
Az, hogy bedobod az orosz birodalmi terjeszkedést, miközben pont az nato megy keletre, maga a vicc kategória. Holott erről volt megállapodás, hogy ne és legyen egy jobb világ. Amúgy hová és meddig terjeszkednének az oroszok? És minek? Megjegyzem a náci ideológiák felé forduló ukrán szomszédtól nem tartasz? Fura ez a mindent elsöprő ruszofóbia, repül minden logika, észérv, racionalitás. Szerintem meg az ukrán birodalmi terjeszkedés miatt van a háború. Már-már természetesnek is tekinthetjük.
Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 11:18
Előzmény: #83156  Murdoch
Azt szögeztem le, hogy az oroszok az erő nyelvét értik. Meg azt is, hogy a megegyezéseket úgy tartják be, ahogy azokat a Kreml be szokta tartani.
Már a villámháború kezdetén is aggódtam. Félelmetesnek tűnt a Kijev felé meginduló 50 kilométeres konvoj.
A háború eszkalációja is baj, de maga a háború is az. Az orosz birodalmi terjeszkedés miatt elkerülhetetlen a háború. Már-már természetesnek is tekinthetjük.
Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 11:12
Előzmény: #83151  Phylaxa
A végén lesz valamiféle megegyezés. De az oroszok előtte fegyverekkel akarnak minél jobb tárgyalási pozíciót kicsikarni maguknak.
A sztoriról lehet, hogy többet tudsz. Egyelőre azt sem tudom, ki az a két szereplő, aki nálunk művelt valami fontosat.
Murdoch szombat, 10:53
Előzmény: #83158  gazmber
Erre gondolsz?
https://mfor.hu/cikkek/kulpolitika/duhbe-gurult-zelenszkij-sajatjait-is-hibaztatja-egy-sulyos-orosz-csapas-miatt.html
Zé szerint sem volt jó ötlet, hát nyilván igaza van. Amúgy, ja, tehát a 20%-os népszerűséget sem elérő potentátok tiltsák be a népet. Jó, szóval diktatúrát akarsz, akkor nem értem mi bajod az oroszokkal.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek