Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Phylaxa ma, 12:11
Előzmény: #83167  gazmber
Bírom Ronaldinho-t, a kevés igazi tehetségek egyike volt. :)
Murdoch ma, 11:59
Előzmény: #83167  gazmber
Ahogy mondod. Sőt hamarosan várható, hogy az oroszok a naptevékenységeket is manipulálni fogják, hogy napkitörésekkel csapjanak le az ellenségeikre. De előtte még génmanipulációval életre keltik a szibériai gyapjas mamutokat és maga Putyin fog a hátukon beügetni 'a Kijevi Nagykapun'. Egy biztos, ilyen ellenséggel, nem szabad ujjat húzni.
gazmber ma, 11:54
Előzmény: #83166  Murdoch
vigyázz ... orvos nem mondta - az idegeskedés a stressz a megemelkedett vércukorszint nem a hosszú élet titka... dehát nem az én dogom... ☺
gazmber ma, 11:51
Előzmény: #83163  Dehogynincs

pityun, trumpli és szicsi(?)...az EU-t akarja lenyomni, szétzilálni a szövetséget - ehhez kellett a hasznosídióta főbindzsi is - a muszka pár év múlva katonailag is lerohanná, miután sikerülne az ukikat leteperni... amit már jóval korábbra  terveztek...de elszámolták magukat(?)... trumplinak is bejönne ~közép-amerika, grönland, stb... de a célok egyre távolodnak... az EU lassan feleszmél... az ukik tapasztalatával új harcászati módszerek, dróntechnika jöttek divatba... közben a muszka 'leharcolta' saját seregét, gazdaságát... a muszkabérenc áruló főbindzsi is megbukott... a tervek újraterveződnek...de mégis távolodnak a célok...?
úgy gondolom ezek az egész EU-t sújtó nyári hőhullámok, szárasság + tüzek, se véletlenek...a hadi, gazdasági nyomás mellé bevethették az időjárás-manipuláló képességeiket is...(?) 
a trumpli lehet azért üti-vágja a spanyolokat (is) mert az onnan felszálló amcsi katonai gépeknek lenne a legoptimálisabb hely az időjárást befolyásoló cuccok légtérbe juttatására...?? szvsz 
Murdoch ma, 11:36
Előzmény: #83164  gazmber
Ez a kisdedóvóknak van. Majd egy valós fronthelyzetet mutass be, amiről kuss van, ne az ilyen piárfotókat. Leírtam már, le lett fejezve az ukrán hadsereg, védelmi miniszterestül, főparancsnokostul. Na ez így rém ritka, semmi jót nem jelent, akármi is van a háttérben.
Murdoch ma, 11:33
Előzmény: #83163  Dehogynincs
Az, hogy bedobod az orosz birodalmi terjeszkedést, miközben pont az nato megy keletre, maga a vicc kategória. Holott erről volt megállapodás, hogy ne és legyen egy jobb világ. Amúgy hová és meddig terjeszkednének az oroszok? És minek? Megjegyzem a náci ideológiák felé forduló ukrán szomszédtól nem tartasz? Fura ez a mindent elsöprő ruszofóbia, repül minden logika, észérv, racionalitás. Szerintem meg az ukrán birodalmi terjeszkedés miatt van a háború. Már-már természetesnek is tekinthetjük.
Dehogynincs
Dehogynincs ma, 11:18
Előzmény: #83156  Murdoch
Azt szögeztem le, hogy az oroszok az erő nyelvét értik. Meg azt is, hogy a megegyezéseket úgy tartják be, ahogy azokat a Kreml be szokta tartani.
Már a villámháború kezdetén is aggódtam. Félelmetesnek tűnt a Kijev felé meginduló 50 kilométeres konvoj.
A háború eszkalációja is baj, de maga a háború is az. Az orosz birodalmi terjeszkedés miatt elkerülhetetlen a háború. Már-már természetesnek is tekinthetjük.
Dehogynincs
Dehogynincs ma, 11:12
Előzmény: #83151  Phylaxa
A végén lesz valamiféle megegyezés. De az oroszok előtte fegyverekkel akarnak minél jobb tárgyalási pozíciót kicsikarni maguknak.
A sztoriról lehet, hogy többet tudsz. Egyelőre azt sem tudom, ki az a két szereplő, aki nálunk művelt valami fontosat.
Murdoch ma, 10:53
Előzmény: #83158  gazmber
Erre gondolsz?
https://mfor.hu/cikkek/kulpolitika/duhbe-gurult-zelenszkij-sajatjait-is-hibaztatja-egy-sulyos-orosz-csapas-miatt.html
Zé szerint sem volt jó ötlet, hát nyilván igaza van. Amúgy, ja, tehát a 20%-os népszerűséget sem elérő potentátok tiltsák be a népet. Jó, szóval diktatúrát akarsz, akkor nem értem mi bajod az oroszokkal.
Phylaxa ma, 10:53
Előzmény: #83159  GrizzlyG
Arra kellene figyelni, ha valakit egyáltalán érdekel a történelem, hogy ne ismétlődjön meg a II. világháború előtti helyzet Németországban. Kirabolták őket az I.világháború győztesei, az emberek éheztek, teljes céltalanság és jövőképnélküliség. Így könnyen választanak valakit, aki szépeket mond nekik és be is indítja az iparukat. A többit tudjuk.
GrizzlyG
GrizzlyG ma, 10:24
Előzmény: #83155  Fsociety
Egyelőre pont ők vannak a háború ellen. 
Az is megérne egy mélyebb elemzést, hogy akik a német nép érdekeit képviselnék, azok a legfrissebb újbeszél szótár szerint Hitler követői. 
gazmber ma, 10:11
Előzmény: #83157  Murdoch
lehet nem tűzfal kellene, hanem máglya(?), ~van mostanában ~2-3 is(?) a muszkáknál - ott lehetne  - ha már úgy is ég --- még több 'szemetet'...??☺ szvsz
Murdoch péntek, 22:28
Előzmény: #83155  Fsociety
Meglepődnék, ha simán lehetne. Konkrétan az AFD vezetője mondta, hogy amíg Orbánt le lehetett váltani, Ursulát nem, ha már EU. Németországban meg tűzfal van, nem engedik az AFD-t még úgy sem levegőhöz, hogy van kb. két magyarországnyi szavazó mögöttük. 
https://en.wikipedia.org/wiki/Firewall_against_the_far-right_in_Germany
https://innn.it/afdverbot
Nagyon kemény érdekek vannak itt a háttérben, régóta bebetonozva, gondolom nem egy Lölö-szerűség, hanem ezer. Persze várjuk ki a végét, mert ha túlfeszítik a dolgot, abból jöhet vmi polgárháborús helyzet. Csak hát Merznek a népszerűsége rekordalacsony, 19%, ez gyakorlatilag a katasztrófális szint. Ezt itt a fő probléma, nem az afd, de hát Merz is egy kőgazdag blackrockos, gondolom fel sem fogja mi jár a köz fejében.
Murdoch péntek, 22:06
Előzmény: #83149  Dehogynincs
Te tettél az erő nyelvére, számtalanszor leszögezted, hogy az oroszokkal így kell tárgyalni. Ha nem készültél kudarcra is, így jártál, ne most kezdjél aggodalmaskodni. 2022-ben a német védelmi miniszter, Christine Lambrecht ezt mondta, nagyon helyesen:
'Védelmi fegyvereket azért nem küldenek, mert nem akarják tovább növelni a feszültséget.'
Ezt bizony diplomáciával kellett volna megoldani, ehelyett a magasztos európai érdekek simán engedték, hogy eszkalálódjon a háború és több százezer áldozat legyen. Ezzel csak az a baj, hogy 19-re lapot húztak, persze nyilván a balhét majd Ukrajna fogja elvinni. 
Fsociety
Fsociety péntek, 22:03
Előzmény: #83152  Murdoch
Az afd miert lenne jo,azon kívül,hogy ha a szeljobb megerősödött,az mindig háborút jelentett? Mindenkit le lehet váltani,legjobb példa mi voltunk.
Fsociety
Fsociety péntek, 21:53
Előzmény: #83150  bigyula
Ugyan,hat hogy lenne ilyen lehetséges...szuverenek vagyunk,meg minden. De majd kiderül,h kenyszermunkan vannak a filippinok,aztan leszkapsz.
Fsociety
Fsociety péntek, 21:50
Egyébként ha a ruszkik megkapnak Donbaszt,akkor béke lenne? Ha igen,meddig? Es mi garantalja azt,h majd Putyin nem kel fel ugy egy nap,hogy jo, akkor kicsit menjünk tovább megint?
Murdoch péntek, 21:47
Előzmény: #83150  bigyula
Persze, ez tiszta sor. Szerintem egyértelműen jelezték azt is Münchenben, hogy az AFD szekerét tolják, mivel az eu-s elitet gyakorlatilag nem lehet leváltani. Mármint szokásos módon. Keress rá: "Taktisch Wählen 2026", most építik az emberek fejébe, hogy szavazzanak, hogy nehogy többsége legyen az AFD-nek, mert túl jól áll. Épül a fejetekre az európai autokrácia és oda se bagóztok. 
Phylaxa péntek, 21:14
Előzmény: #83149  Dehogynincs
Én azt várom, hogy megegyezzenek. Hiába is próbálkozol. Veled ellentétben én ismerem a sztorit, amit műveltek mindketten nálunk. Tényleg másképp látjuk. Bocs.
bigyula péntek, 21:08
Előzmény: #83147  Sehmet
És miért baszna ki trumpli a kedvenc kelet-európai vezetője, barátja országával? Ha csak azért, mert leváltották, akkor az színtiszta politikai bosszú trumpli részéről. Nem gondolod?
Dehogynincs
Dehogynincs péntek, 20:54
Előzmény: #83145  Phylaxa
Másképp látjuk. Szerintem a probléma az, hogy az agresszor területeket hasít ki Ukrajnából, szerinted meg az, hogy kitől mennyi olajat és gázt vesz.
Te azt várod, hogy a donbaszi erődvárosok eleste után a magyar (román, szlovák, lengyel) határig folytatódjon Ukrajna felszabadítása. Engem aggaszt az orosz birodalmi terjeszkedés.
Fsociety
Fsociety péntek, 19:53
Előzmény: #83147  Sehmet
Ámokfutás 🤣🤣🤣 rajongok...jezusom,agitprop..azert tartsunk már egy szintet...meg ha neked nehéz is. 
Sehmet
Sehmet péntek, 18:44

Szakmailag - is - dilettáns magyar kormány nagyon ráfázhat az ámokfutására, és a Tisza-rajongók fizethetik a vámokkal terhelt üzemanyagárat!
.
"A tervezet szövegét a fő szószóló, a néhai Lindsey Graham republikánus szenátor váratlan halála óta kétszer módosították. Első alkalommal a kivethető másodlagos vámok mértékét 500 százalékról 100 százalékra csökkentették, és szűkítették a vámok hatályát is, így Trump legfeljebb az öt legnagyobb orosz gáz- és olajfelvásárló országot sújthatja vámokkal, köztük akár Magyarországot."
.
https://www.portfolio.hu/global/20260724/akar-napokon-belul-elesedhet-trump-massziv-fegyvere-putyin-ellen-ha-magyarorszag-is-tuzvonalba-kerul-az-fajna-851934
Lengyel65 péntek, 18:14
Törölt hozzászólás
Phylaxa péntek, 17:29
Előzmény: #83144  Dehogynincs
A probléma az, hogy a demokráciával csak dobálóznak. Amiről beszéltem az az EU-demokrácia. Ő csinálja azt, amit leírtam. De ő nem a fejlődés miatt, hanem, hogy egy másik ideológia majd padlót fog ettől. De a másik ideológia nem fog ettől padlót fogni, mert a többi egyéb ideológia vásárolni fogja tőle a többszörösét annak, mint amit az EU nem vásárolt meg. Ők ugyanis ugranak. AZ EU pedig holt nyugodtan vásárolna ugyanannyit, mint amit eddig csak mástól. De onnan nem lehet ugyanannyit. Ezért mégiscsak megvásárolja a különbséget az Oroszoktól. Hol van az a plusz, ami a többieknek kell a tegnaphoz képest? Megtermeljük?
Én örülnék neki, de erről nem ír senki. 
Dehogynincs
Dehogynincs péntek, 15:55
Előzmény: #83142  Phylaxa
Milyen ideológiára gondolsz? Az eu-n belül megjelenik a liberalizmus, konzervativizmus, szocializmus és a nacionalizmus is.
Oroszországot meg az illiberalizmus fojtogatja.
Az északi áramlatot még az orosz-ukrán háború előtt kezdték el építeni. Te a gazdaságot fontosabbnak tartod a biztonságnál. 
Haználod az "előre" fogalmát és ezen valami olyasmit értesz, hogy a szénhidrogének elégetésével minél jobban hasonlítson a Föld légköre a Vénuszéhoz, ahol az üvegházhatás miatt 450 fok körüli a hőmérséklet.
GrizzlyG
GrizzlyG péntek, 15:48
Ezek sem normálisak... Összehívják a védelmi ipar színe-javát, de előtte meghirdetik, hogy mindenki tudja, milyen szuper kiállítás lesz. Ment is a menetrendszerinti rakéta. 
https://kyivindependent.com/explosions-in-kyiv-as-russia-launches-daytime-missile-attack/
Phylaxa péntek, 15:00
Előzmény: #83141  Dehogynincs
Igen az Eu ideológiai alapon fojtogatja magát éppen. Na persze azért gyorsan szembeköpi is magát hála a jó istennek, hiszen van amit direktben van amit feketén vásárol Oroszországtól. Most éppen növeli a vásárolt mennyiséget. Szóval nem lenne tisztességesebb, ha megvenné amit kell és a többit diverzifikálná? Esetleg még fejlődhetne is. Tudod, amiért az északi-áramlat épült, hogy biztosítsa a többi vezeték mellett az átállást az elektromos közlekedésre, sőt esetleg az MI-re is. Most bojkottál és büntetget (Orosz-USA) és nem halad előre egy lépést sem. Furcsa ideológia ez.
Dehogynincs
Dehogynincs péntek, 14:42
Előzmény: #83137  Phylaxa
Beszéltem volna ideológiáról? 
Most a biztonságpolitikai megfontolásra tettem a hangsúlyt.
A demokratikus és az autoriter rendszerek közül nekem a demokratikusak tetszenek jobban, de nem tudom, hogy ez mennyire ideológiai kérdés.
A belémverési kísérletek nem szoktak nálam beválni. Ha beváltak volna, akkor kommunista lennék és nem antikommunista.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek