Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Murdoch hétfő, 12:10
Előzmény: #82997  Phylaxa
Politika. Kis országokat amennyire lehet elnyomják, vagy zsarolják, amúgy (meg lett mondva, ugye):
https://mfor.hu/cikkek/makro/atvettek-orban-viktortol-a-bot-a-kullo-kozott-szerepet-az-unios-szankciok-ugyeben.html
Csak felvetődik a kérdés, hogy egyes európai vezetők kinek az érdekeit képviselik valójában. Mert pölö az usa nem akar egy túl erős európát, hát valahogy mégis csak Bidenék alatt durrant ki az északi-áramlat. Ami egyébként Trump szemét is szúrta. Még a végén euróban ment volna az elszámolás a Kremlel, na abból lett volna nemulass, ezt a hibát ugyebár Husszein is elkövette. Le is lett rombolva Irak, de az 'big beautiful' agresszió volt, gondolom.
https://www.rferl.org/a/1095057.html
keeper hétfő, 12:04
Előzmény: #82978  Fsociety

"Ok,es akkor most mi itt a mondanivaló?"
.
Kérdezd meg a mesteréséges intelligenciát, ha már neked nem jutott....és még egy tanács: ne igyál gyógyszerre, bár neked már lehet az is mind1, ha nyílt utcai kivégzéseket hallucinálsz, végülis mindenki magából indul ki...
Murdoch hétfő, 11:54
Előzmény: #82993  Fsociety
Ja, hát maradjunk annyiban, hogy az angol-francia érdekek le sem xarták, hogy több millió magyar idegen országba kerül és annak mi lesz a következménye. Ehhez ők hozzá vannak szokva, mi még befoghatjuk, a skót, wales stb. gyarmati régió mellett. Ellenben nem ezzel van a probléma, egyedi eset az ilyen, itt nagyobb kérdést vet fel a fidesz kussolása a benes dekrétumok kapcsán. Ha jól emlékszem ott volt/lett volna vmi nagy biznisz a szlovákokkal. Egyébként meg nem a hivatalokról van szó, jött anno a nagy rendcsinálás a tisza részéről. Na ja, az, hogy mindenképpen ukránul kell mondani a pályán, pölö hogy 'miért rúgtad ki a labdát, a qrva nénikédet', felvet némi kérdést. Nem mellesleg, ha már késelés:
https://444.hu/2026/07/20/gyilkossagi-kiserlet-miatt-nyomoz-a-belga-rendorseg-miutan-megtamadtak-a-katargate-ugyon-dolgozo-felugyelot
Kicsit lassan őrölnek a korrupciót tekintve demokratikus malmok, ha úgy alakul...
Phylaxa hétfő, 11:54
Előzmény: #82994  Dehogynincs
Erők? Ha nincs energiád és pénzed, akkor meddig fogod hitelből finanszírozni az egyre drágább importot mindenből? Ameddig el nem zavarnak? Utána pedig jössz az ideológiával, hogy az "xxx" erők elzavartak és brühühü? Vagy inkább értelmesen megoldod a problémát és megerősíted magad?! Nem igazán értem az elképzelést.
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 11:50
Előzmény: #82995  Eisenburgprofesszor
Így van. Áprilisban is az volt az egyik kérdés, hogy Európához ragaszkodunk-e jobban vagy Orbán Viktor személyéhez.
Eisenburgprofesszor hétfő, 11:44
Előzmény: #82994  Dehogynincs
Most azért más a helyzet, mint akkor.
Demokratikus választások vannak, mi választjuk meg az uniós képviselőket is.
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 11:41
Előzmény: #82992  Murdoch
Mindig voltak erők, amik alakították az európai értékrendet.
Most is vannak olyan erők, amik érte és ellene dolgoznak.
A szovjet megszállás alatt is mindegy volt, hogy nekem mi nem tetszett.
Fsociety
Fsociety hétfő, 11:17
Előzmény: #82992  Murdoch
Erdekes,probalja mar meg Pozsonyban mondjuk magyarul beszélgetni. Jobb esetben csak lekeselnek. Dehat ott ugye orosz báb van,ott belefér.Meg a hivatalokban sem nagyon fogsz te ott semmit magyarul elintézni. Ez is oke. 
https://hvg.hu/elet/20250304_keses-tamadas-pozsony-magyar-fiatal
Murdoch hétfő, 11:09
Előzmény: #82991  Dehogynincs
Teljesen mindegy, hogy neked mi nem tetszik, az európai értékrended jelenleg erre épül. Köszönjük, nem kérjük, nem véletlenül írtam, hogy padlón vannak a potentátok. Ott volt az idióta skandináv filozófus észlény, aki sérelmezte az országa zászlajában a keresztet, hogy az mennyire sértő a muszlim kisebbségre. Egyébként ha már folyton OV-zel, jössz a diverzifikációval, elvárod az ukránbarátságot, akkor:
https://www.telegraph.co.uk/business/2026/07/13/europes-hypocrisy-over-russian-energy-is-shameful/
https://karpataljalap.net/2026/06/23/11-pontos-megallapodas-ide-vagy-oda-ujabb-nyelvi-iranymutatast-kaptak-karpataljai-oktatasi-intezmenyek
Közben meg a Times is lehozta, hogy a németek már nagyon keresik a kapcsolatot az oroszokkal, mert a gazdaságuk a padlón és kellene az energia.
Át vagy te verve, 7/24-ben, nagyjából a kreml v2.0 szint, de ez a te dolgod. 
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 10:48
Előzmény: #82989  Murdoch
Miért hozom ide az oroszokat?
A topic az orosz-ukrán háborúról szól.
Az európai demokratikus értékrendet az autoriter Ororszország is páros lábbal tapossa.
Én aztán nem nyomom a genderbullshitet, nem tetszik az iszlamizálódás és nem én agresszkorkodom azért, hogy föllendüljön a fegyverlobbi.
A szovjet rendszer "hivatalos" vallása az ateizmus volt és tényleg harcolt az iszlám és a keresztéynség ellen.
Én is matekoztam az ideologizálás helyett. Szóvá tettem, hogy Orbánnak nem kellett volna botot játszania a küllők között. Eddig nem hagyta, hogy mások vívják meg azt a harcot. Még a kormányfőségét is beáldozta emiatt. Hálistennek.
Nem mondtam, hogy ugyanannak az értékrendrek kell lennie mindenhol. Éppen azt taglalom, hogy Oroszországban a Kreml értékrendjét kényszerítik rá az alattvalókra. 
A náci Németországban nem éltem. Főleg azért nem éltem, mert a múlt század második felében születtem. Éltem viszont szovjet megszállás alatt, ahol jól megmondták nekem, hogy a kommunizmus jó. Nem volt jó.
Fsociety
Fsociety hétfő, 10:48
Murdoch hétfő, 09:59
Előzmény: #82987  Dehogynincs
Mi a fenének hozod ide az oroszokat? Ez csak egy terelés, nem tudom mire jó. Az európai demokratikus értékrendet a jelenlegi mainstream tapossa páros lábbal, én tökmindegy mit írok, de elég csak megnézni az E3-akat, padlón van mindegyik politikai elit. Fogalmam sincs miért az oroszoknak kéne itt bármit is tenni. Illetve még azt sem tudom melyik európáról beszélsz, a keresztény, vagy az iszlamizálódóról. Svédeknél még a közepesebb becslés szerint is kb. 20 év múlva a lakosság 20%-a muszlim lesz. Rossz esetben 30%. Fun fact, ők pont tojni fognak az orosz fenyegetettségre, meg nyilván a hagyományos európai értékrendekre. Egyébként meg mi a fenének ideologizálsz annyit, itt sokszor szimpla matek megy:
https://www.portfolio.hu/global/20260719/tobb-europai-orszag-is-fellazadt-az-oroszorszag-elleni-uj-szankcios-csomag-ellen-850690
Nincs Oroszország Európa nélkül és fordítva. Ezt dobta a földrajz, az viszont valami totál abnormális gondolkodás, hogy mittudomén Vlagyivosztokban is ugyanannak az értékrendnek kell lenni, mint a szivárványos brüsszelben. Na ez az a európai neoballiberális hamis pap történet, miszerint majd mi megmondjuk mindenkinek hogy mi a jó. Vót má ilyen, többek közt a náci Németországban.
wgl hétfő, 09:28
Sikeres orosz gazdaságot mutatja az orosz tőzsde:
https://i.imgur.com/OA4WSOo.png
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 06:53
Előzmény: #82985  Murdoch
GrizzlyG  #82950 
"De hogy ez lenne az európai és a demokratikus értékek védelme? "
Dehogynincs #82956
"Kifejtenéd, hogy az oroszok hogyan védik az európai és a demokratikus értékeket?
Egyáltalán várod-e az oroszoktól, hogy ilyen értékeket védjenek?"
_________ kifejtenéd? _____
Te is válaszolhatsz GrizzlyG helyett. Fejtsd ki! Mondd meg, várod-e az oroszoktól az európai és a demokratikus értékek védelmét?
Murdoch vasárnap, 23:36
Előzmény: #82983  Phylaxa
Ennél bonyolultabb a történet, pölö:
https://24.hu/kulfold/2024/06/27/nemetorszag-allampolgarsag-megszerzese-uj-allampolgarsagi-torveny/
A régi európának vége, kétlem, hogy visszafordítható....
Murdoch vasárnap, 23:21
Előzmény: #82977  Dehogynincs
Európai és demokratikus értékek... Melyek azok? Genderbullshit, iszlamizálódás, fegyverlobbi ukrán véren? 
Fsociety
Fsociety vasárnap, 20:10
Előzmény: #82983  Phylaxa
Ebben a temaban ertek egyet egyedül jobberekkel,bar ebben a temaban kb nincs,aki nem ért egyet sztem. 
Phylaxa vasárnap, 18:04
Előzmény: #82982  Fsociety
Ezt szerintem beszéld meg a görögökkel, olaszokkal és spanyolokkal! Nekik azt mondták, hogy átveszik őket. Mi pedig építettünk egy kerítést, hogy hagyjanak békén a businesükkel.
Fsociety
Fsociety vasárnap, 17:55
Előzmény: #82980  Phylaxa
En megértem. Akkor toloncoljak oda. Engem eddig a színtig erdekel a dolog. Ha meg nincs papír,akkor be sem jön,ha a határon nem tudja azonosítani magat. Sztem ez egy normál határvédelmi folyamat. 
Dehogynincs
Dehogynincs vasárnap, 17:55
Előzmény: #82966  FeherTibi
Az orosz válogatott még a vb-selejtezőkön sem indulhatott.
Nem a játékosaik bőrszíne miatt. Az orosz csapatokat és válogatottakat az UEFA és a nemzetközi szövetség, a FIFA 2022, az ukrajnai háború kirobbanása után tiltotta el a tornáin való részvételtől.
A budapesti atlétikai vb-n sem indulhattak. Szintén a háború miatt.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek