Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
andras-80 vasárnap, 23:31
Előzmény: #82499  Istvan78
Fotelharcosnak és propagandistának hívják az ilyet. Megvetendő, de az ilyenek élvezik, amit csinálnak. Immár négy és fel éve 😆
Istvan78 vasárnap, 15:55
Előzmény: #82498  Murdoch
Csak tudnám, miért nem menekülsz onnan, abból a szörnyűséges nyugat-Európából, abból a hanyatlól, süllyedől, pride-osból, élhetetlenből, miért nem mész Oo.-ba, amelyiket dicsőíted folyton? Mazochista vagy?
Murdoch vasárnap, 15:49
Előzmény: #82495  GrizzlyG
Így is lesz gondjuk:
https://www.penzcentrum.hu/vilag/20260621/oriasi-bajban-europa-egyik-legerosebb-allama-jovoheten-johet-a-sokk-a-teljes-benulas-1200811
Persze majd jön az újabb kalandor, vicces ez a háborúpárti trió a kontinensen, maroknyi bankár biznisze, mérhetetlen népszerűségi indexekkel.  
Istvan78 vasárnap, 15:41
Előzmény: #82490  keeper
Ezt honnan veszed? Jelenleg az a helyzet, hogy csak az EU ad pénzt, ill. fegyvert több évre 90 milliárd Eurót. Ehhez képest mennyi az éves orosz katonai költségvetés? 130 milliárd Euró. A "sokszoros" igaz, csak épp fordítva. De úgy néz ki, ennyi is elég ahhoz, hogy tartsák a frontot az ukránok.
Mégegyszer, amit tegnap írtam: az elmúlt három évben 1.5% területnyereségük volt az oroszoknak és jelenleg inkább az ukránok felé tolódott el az egyensúly, úgyhogy nem várható, hogy idén elesnek olyan erődvárosok, mint Kramatorszk vagy Zaporizsja.
El_Kebir
El_Kebir vasárnap, 15:05
Előzmény: #82495  GrizzlyG
(lassan már Moszkvában is lehet a kádat feltölteni... csak az anyóssal kell vigyázni! :D )
GrizzlyG
GrizzlyG vasárnap, 14:55
Előzmény: #82488  FeherTibi
Ne ijesztgesd a háborúpárti trollokat, mit fognak akkor csinálni? :)) 
El_Kebir
El_Kebir vasárnap, 14:28
Előzmény: #82490  keeper
"Felfüggesztették a lakossági tankolást a Krími félszigeten"  Ez is csak megtévesztés lehet... biztosan semmi más. (a fekete lovag senkit nem enged át a hídon...)
Phylaxa vasárnap, 13:04
Előzmény: #82489  keeper
'Na meg ha a japánokat nem zavarják meg a amerikaiak és az angolok, akkor tudták volna támadni..."

A megzavarást úgy érted, hogy Pearl Harbor után hagyták volna, hogy támadják Kaliforniát? Nem gondolod komolyan....
keeper vasárnap, 12:59
Előzmény: #82487  Murdoch

"És arra is felhívnám a figyelmedet, hogy a komplett eu szemlesütve veszi tudomásul az ukrán rezsim azokkal a náci kollaboránsokkal való szimpátiáját, akik többek közt a wehrmachttal haverkodtak. Na ez sem volt véletlen:"
.
Az USA és UK régebben ezeket a kollaboránsokat, a "béke" érdekében átadta a szovjeteknek szemrebbenés nélkül:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Andrej_Andrejevics_Vlaszov
https://hu.wikipedia.org/wiki/Orosz_Felszabad%C3%ADt%C3%B3_Hadsereg
"Körülbelül ezer katonája a Felszabadítási Hadseregnek került szövetséges fogságba, viszont évekig titok volt, hogy erőszakkal átadták őket a szovjeteknek, mivel Churchill és Sztálin között külön megállapodás született arról, hogy valamennyi katonáját a Felszabadítási Hadseregnek vissza kell küldeni a Szovjetunióba"
"Megpróbálták magukat megadni ugyan a közeledő Patton tábornoknak, ám az amerikaiak tartottak attól, hogy ez ártana a szovjetekkel való szövetségnek, így megtagadták a megadási ajánlatot."
.
Kapóra jöttek, mint a többi esetben a többi nép, utána "se cigi, se kóla nem is láttuk egymást"...
Dehogynincs
Dehogynincs vasárnap, 12:47
Előzmény: #82485  Murdoch
Úgy művelem a propagandát, hogy kiválasztottam ennek a fórumhomokozónak a legolvasottabb topicját és abban győzködöm a másik oldal propagandistáit..
Heathrow nagy repülőtérnek számít? Láttam néhányszor. Hatalmas repülőgépek úsztak a levegőben.
A telexes cikk tényleg azt írta más szóval, hogy Putyin kussolt. Azzal hámoztam tovább a dolgot, hogy ebből a hallgatásból bosszú és eszkaláció is kijöhet, nem csak tárgyalás.
Nincsenek belső információim. A nyilvános információkból csipegetek és ezekből a vonok le a képességeimnek megfelelő következtetéseket.
keeper vasárnap, 12:28
Előzmény: #82488  FeherTibi

"olyan intenzitással megy a háború, hogy idén véget ér."
Kizárt, jó ha ebben az évben elesik Kramatorszk, meg esetleg Zaporizzsja. A német tábornok szerint 29-re már az EU háborúban lesz az oroszokkal, max 1-2 évet csúszik a terv. Az orosz katonai költségvetés sokszorosát nyomják bele Ukrajnába a támogatók, ha kell már csupán zsoldosokkal is kihúzzák még pár évig.
keeper vasárnap, 12:21
Előzmény: #82486  Shortelek

"Igen láttuk, hogy a fél világot elfoglalták és ha nem kötnek bele a muszkákba lehet most is az lenne,"
.
LOL, nyílt titok, hogy ha a németek nem támadnak, akkor a szovjetek támadták volna meg a németeket néhány héten, hónapon belül. (azért semmisült meg lényegében az egész szovjet hadsereg náhány napon belül, mert a határ mentén voltak összevonva az egységek offenzívára készülve Oh, holnap júni 22. :)
Na meg ha a japánokat nem zavarják meg a amerikaiak és az angolok, akkor tudták volna támadni Kelet felől is a szovjeteket, a Sorge ügy és a többi.
FeherTibi vasárnap, 11:50
Bárki is győz, most már olyan intenzitással megy a háború, hogy idén véget ér.
Murdoch vasárnap, 10:08
Előzmény: #82486  Shortelek
Csakhogy német harcjárművek vonultak (megint) Kurszkban, németek tolják be a lovét ezerrel Ukrajnába. És felhívnám a figyelmedet, hogy anno a szovjetek vonultak be Berlinbe, hogy ne legyen náci világuralom. És arra is felhívnám a figyelmedet, hogy a komplett eu szemlesütve veszi tudomásul az ukrán rezsim azokkal a náci kollaboránsokkal való szimpátiáját, akik többek közt a wehrmachttal haverkodtak. Na ez sem volt véletlen:
https://telex.hu/kulfold/2023/10/01/kanada-anthony-rota-hazelnok-lemondas-naci-ukran-tiszt-waffen-ss-jaroszlav-hunka
Shortelek vasárnap, 09:52
Előzmény: #82485  Murdoch

"most hirtelen gigahaderőt építő németek 80+ éve is nagyot álmodtak ezzel, láttuk mi lett a vége"
Igen láttuk, hogy a fél világot elfoglalták és ha nem kötnek bele a muszkákba lehet most is az lenne, de nyilván jobb, hogy nem  a nácik uralkodnak. Felhívnám a figyelmedet, hogy USA-Iráni háború topik az nem itt van.
Murdoch vasárnap, 09:24
Előzmény: #82484  Dehogynincs
A cipős üt és ha már szovjet viccek, abban Reagan első osztályú volt:
https://www.youtube.com/shorts/X0anVXWjtFI
Ellenben akkoriban a két fél ugyan vetélytárs volt, de kölcsönösen tisztelték egymást. Most meg van egy elkényelmesedett európa, aki röhög visitva az oroszokon, akinek gyakorlatilag nincs hadserege, alig tett valamit a védelemért és 7/24-ben prideozik. És cinikusan maga elé tolja az ukránokat. Hát ha neked ez az erő nyelve oké, na de a most hirtelen gigahaderőt építő németek 80+ éve is nagyot álmodtak ezzel, láttuk mi lett a vége. És akkor még atom se volt. 
Mellesleg kiválóan műveled te is a propagandát, kifelejtetted pölö azt a TASS-os mondatot, hogy a moszkvai nemzetközi reptéren EVAKUÁLTÁK - szégyenszemre - az embereket. Láttál már moszkvai méretű nemzetközi repteret? Amiből pedig kiindultál az a telexes cikk volt, miszerint Putyin kussolt. És akkor már nem hámozom tovább a dolgot, ennél nagyságrendekkel nagyobb balhé volt az iráni Operation Epic Fury hadműveletnél. Szíveskedjél légyszíves betenni azt a trumpi beszédet, ami a valós veszteségeket, megsemmisült amerikai bázisakkal kapcsolatos infókat taglalja.
Dehogynincs
Dehogynincs vasárnap, 07:20
Előzmény: #82475  Murdoch
Tényleg leplezik, amit lehet.
Nem a tárgyalásra figyelek, hanem arra, ami következik. Akkor fogok a tárgyalásra figyelni, ha lesz tárgyalás.
Már régóta azt fuvolázom, hogy az oroszok az erő nyelvét értik. Ez a dróntámadás az erő nyelvén szólt. Az orosz válasz (bosszú vagy tárgyalás), azt mutatja meg, hogy mit értettek meg ebből és az ötödik éve tartó háborúból az oroszok.
A tass azt szemlélteti, hogyan működik az orosz propaganda
A címe az, hogy ez utóbbi két évben ez volt a legnagyobb ukrán dróntámadás a moszkvai régióban.
Részletezi, hogy hány drónt semmisített meg a légelhárítás.
Megemlíti, hogy több drón is eltalálta a maoszkvai olajfinomítót.
Részletezi, hogy dróntörmelékek estek egy bevásárlóközpontra és egy nő kisebb vállsérülést szenvedett.
Megemlíti, hogy Kapotnyában megváltoztatták a buszok útvonalát. ...
Négy reptér nem indít és nem fogad járatokat a repülés biztonsága érdekében. ...
_________ mint a viccekben _______
Az amerikai és a szovjet elnök versenyez egymással. Az amerikai győz, a szovjet lesz a második. 
A szovjet sajtó eképpen adja hírül a nagy eseményt. 
"A nagy versenyen a szovjet elnök az előkelő második helyet szerezte meg, az amerikai elnök az utolsó előtti lett!"
– Ugye, mennyivel jobb dolgunk volt nekünk otthon, Székesfehérváron?
Hosszú sor áll Moszkvában egy befalazott ajtó elõtt. A TASSZ riportere kíváncsi, hogy miért állnak ott, ezért megkérdezi a sor elején állót, hogy mi történt.
– Tudja Uram, kifûzõdött a cipõm, itt volt az ajtó elõtt egy lépcsõ, arra felraktam a lában és bekötöttem a cipõmet, de mire felegyenesedtem egy nagy sor állt mögöttem.
– De hát miért nem megy haza?
– Meg van õrülve? Elsõ vagyok a sorban.
– De ember, maga harminc évig egy hûtõgépgyárban dolgozott, nem próbált meg ennyi idõ alatt egyet darabokban hazavinni?
– Én hazavittem hármat is, de akárhogy raktam össze, mindig tank jött ki belõle.
Shortelek vasárnap, 07:00
https://www.portfolio.hu/global/20260620/siklobombaval-tamadtak-az-oroszok-legalabb-negy-halott-van-844638
Szokásos ruszki agyatlanság, dobjuk le oszt megy oda ahová megy, ennyit tudnak, ezt a technimát is ellopták nyugatról.
FeherTibi 2026. 06. 20. 19:04
Előzmény: #82480  Murdoch
Amúgy a 2. világháború alatt Európa, a Szovjetunió és Amerika is csak azért támadott vissza Németországra, mert Németország vagy Japán megtámadta őket. Például az öntelt Angliat  egyáltalán nem értékelték a gazkamrak, ahogy a franciákat se. Utóbbiak elvoltak a náci barát Vichy kormányzattal. 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek