Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 15:04
Előzmény: #81836  FeherTibi
Megszállt országban éltünk, a választásokon a hazafias népfront egy szem jelöltje közül választhattunk, nyugatra háromévenként utazhattunk 70 dolláros valutakerettel. 
A többi kontinens egy közönséges alattvalónak elérhetetlen volt.
A trabi volt a népautónk és nem a volkswagen.
Egy 12 éves gyerek szintjén már látni kellett a piacgazdaság és a hiánygazdaság közötti különbséget. Elég volt megnézni azt, amikor a Balatonnál találkoztak a keletnémet turisták a nyugatnémet rokonaikkal.
Az 1980-as olimpián részt vettünk Moszkvában, de négy év múlva már bojkottáltuk a Los Angeles-i olimpiát. 
A vörös hadsereg atomfegyvereket telepített az ndk-ba, Csehszlovákiába meg hozzánk.
Az a Magyarország nekem azért volt jobb, mert fiatalabb voltam. 
FeherTibi hétfő, 14:58
Előzmény: #81838  babo-lapat
nincs ott kapcsolatom. 
Állitom, ott jobb élet van, mint a hányadék Németországban. Éltem ott 2.5 évet, elég is volt
babo-lapat hétfő, 14:53
Előzmény: #81836  FeherTibi
mi tart vissza hogy kiköltözzz az oroszokhoz? :)
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 14:52
Előzmény: #81834  Phylaxa
Az argentínok a nyitómeccsen erős bírói segítséggel vertek meg minket 2:1-re.
A meccs előtt Vitray elkérte a közvetítői vonal hangját, hogy a nézők ne halljanak semmit.
Utána pedig amikor a pálya bizonyos szélére került a labda, hogyhogynem mindig vonalhibás lett az adás.
Később kiderült, hogy az ottani magyar kolónia kifeszített egy "Erdély magyar" feliratot és a hatalom úgy értezte, hogy ezt zavarnia kell, nehogy megsértsük a román elvtársak érzékenységét.
Argentina # Hungary (2 - 1) FIFA World Cup, 1978
https://www.youtube.com/watch?v=mYLDymY4AEI
FeherTibi hétfő, 14:46
Előzmény: #81835  Dehogynincs
50 éves vagyok. Ennél az EU-nál a Szovjetunió alatt, már amennyit én láttam, jobb volt. Úgy értem, az a Magyarország jobb volt, mint ez
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 14:35
Előzmény: #81832  Murdoch
Angliában én azt látom, hogy most már visszacsinálnák a brexitet.
Az északírek csatlakoznának Írországhoz és a skótok is függetlenednének, de mindkettő már évtizedek óta napirenden van.
Az afd nyilatkozatai sarkosak, de Ursulát jobban lehet ellenőrizni, mint Orbánt.
Éltem szovjet megszállás alatt. Erősen kétlem, hogy az eu ennél rosszabb lenne.
Phylaxa hétfő, 13:58
Előzmény: #81819  Murdoch
Én az argentín vb-n tanultam meg, hogyan zajlik egy világbajnokság. Azóta nem érdekel, hogy ki a világbajnok. A jó meccseket megnézem, a címnek semmi értelme.
Phylaxa hétfő, 13:56
Előzmény: #81818  Dehogynincs
A doppingolás az ősembernél kezdődött.... de szerintem még az állatok is doppingolnak pár millió éve.
Murdoch hétfő, 13:45
Előzmény: #81830  Dehogynincs
Mindegy, ezt is napolhatjuk, ennyi elég is, majd visszatérhetünk rá, ha eltelik mondjuk fél - egy év. Én pedig nem jelentek ki semmit, helyes, hogy bukott a ner, de minden változik és változhat, erre eklatáns példa maga MP.
És azért ezt hozzátenném, az AFD nyilatkozta a Die Weltnek, mert nem veszed le, hogy mi zajlik Európában:
"Orbánt le lehetett szavazni, Von der Leyent nem lehet."
Egyébként meg értem a viszolygásodat a fidesszel szemben, nyilván majd akkor te is elfogadod, hogy az európai uniós választópolgik is rendszert szeretnének dönteni. Ez most elég jól látszott Angliában, felkészülnek a németek, franciák. Persze nem demokratikusan:
https://www.lemonde.fr/en/france/article/2026/05/08/eu-prosecutors-investigate-jordan-bardella-s-media-training-expenses_6753266_7.html
Olyan autokrácia lesz itt, amire még Putyin is rá fog csodálkozni, te meg majd talán megérted, hogy nem európához fogsz tartozni, hanem alá.
GrizzlyG
GrizzlyG hétfő, 13:42
Előzmény: #81826  Shortelek
Mindenhez is :) 
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 13:11
Előzmény: #81829  Murdoch
Az igazsághoz jóval makacsabban szoktam ragaszkodni mint a kognitív disszonanciámhoz.
A linken ezt olvastam.
"A Tisza-kormány használni fogja a meglévő kapacitásokat, „nyilvánvalóan amennyire ez a mi döntésünk”
Ezt én úgy dekódolom, ha az unió leválik az orosz energiáról, akkor mi is le fogunk válni. Nekem fontosabb az eu, mint az orosz olaj.
Az idézetet most is vállalom. A vezeték újraindult és tényleg a háború folytatását finanszírozzuk vele.
A fidesz kormány alatt is beletörődtem abba, hogy vásárolunk orosz olajat, gázt és nukleáris fűtőelemeket.
De a 2010-es önkormányzati választások óta soha nem szavaztam a fideszre és nem hiszem, hogy valaha is fogok.
Murdoch hétfő, 12:52
Előzmény: #81823  Dehogynincs
Ugorjunk egy kicsit a témáról, az reménytelen, az éved számaival exponenciálisan nő a makacsságod. 
Szóval, meg is hallgattam a YT-n:
https://index.hu/belfold/2026/05/11/eloben-a-parlamentbol-megkezdodtek-magyar-peter-miniszterjeloltjeinek-meghallgatasai/#p6208389
Kapitány István meghallgatásának a két legfontosabb üzenete egyértelműen az, hogy:
- Magyarország nem válik le az orosz energiáról, hanem diverzifikálja a beszerzési forrásait,
- és megmarad a rezsicsökkentés a lakosságnak.
Sőt kiemelte, hogy milyen szerencsés helyzetben van Mo., hogy két olajvezetéke is van és ezt bizony használni kell. Idézlek:
"Ha újraindul a Barátság vezeték, akkor a kormány (nem a tisza) a háború folytatását fogja finanszírozni." Remélem beletörődsz akkor, hogy igen, lehet nem 90%-os, hanem majd 50%-os megoszlásban, de a tisza is vásárolni fogja az orosz cuccot. Mondjuk nem értem miért, hiszen itt pár rátarti elmagyarázta, hogy nem kell, az adria is bírja, az oroszok meg amúgy is drágák...
Ez eddig fidesz lightnak tűnik, de ha marad a pragmatikus irány, akkor az nagyon is jó. 
Murdoch hétfő, 10:57
Előzmény: #81827  Shortelek
Pontosan tudja, hogy működik ez, kidobó volt argentin éjszakai bárokban anno.
Shortelek hétfő, 10:51
Előzmény: #81825  Murdoch
Pápi az tényleg kompetens lehet ebben.
Shortelek hétfő, 10:50
Előzmény: #81824  GrizzlyG
A grizzlyk ehhez is értenek:))
Murdoch hétfő, 10:50
Előzmény: #81822  Shortelek
Ja, hát az ordas hazugságokat kellene félretenni, spoiler, nem fog menni...
https://telex.hu/kulfold/2022/06/14/a-papa-szerint-a-nato-is-provokalhatta-az-orosz-invaziot
GrizzlyG
GrizzlyG hétfő, 09:27
A háborúpárti részvények mutatják az irányt. Rheinmetall 2000--1200
Mennek a levesbe. 
Közeleg a béke. 
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 08:54
Előzmény: #81821  Murdoch
A pervitin szót használtam a válaszomban. A linkelt cikkből szedtem.
Amennyire angolul tudok, a "they could have received methamphetamine, which under its trade name Pervitin" a "could have" nem tényt jelent, hanem feltételezést.
A kenyai Sabastian Sawe akkor is legyőzne engem maratoni futásban, ha én doppingolnék és ő nem.
Az orosz-ukrán háború témájában valóban mellékes, hogy a doppingolás mikor kezdődött.
Shortelek hétfő, 08:54
Előzmény: #81821  Murdoch

"alaposan ki lett ez a háború provokálva."
Mivel is, ne a kamu muszka propagandát hozzad?
Murdoch hétfő, 08:44
Előzmény: #81820  Dehogynincs
Ezt írtad, annyi fáradságot sem vettél, hogy azt a tényt is azért hozzátedd, amit linkeltem. Így a többi mentegetőzés:
"Láttam a meccset felvételről. Aznap jobbak voltak a németek."
Illetve hozzátetted a szokásos terelésed a jelen témát tekintve hajra kenhető infóval:
"A doppingolás a római olimpián kezdődött 1960-ban."
Putyinról meg már ezerszer értekeztünk, nálad ez valami sértődött beragadás, személyes ügy. Igen, kőkemény felelőssége van az agresszió megindításában, DE. Ők kb venezulai-iráni ügyre készültek, ezért lettek viszonylag könnyen is hátrébb zavarva, nem volt elegendő erő mögöttük. Másrészt alaposan ki lett ez a háború provokálva. Harmadrészt a nyugat, leginkább az angolok, kőkeményen eszkalálták a dolgot, beláldozva az ukrán népet, vmi usa-orosz, de leginkább globalista-orosz proxyban. Isztambulban lehetett volna a dolgot zárni, tucatszor megírták, Zelenszkij is vevő volt rá. Fájó lett volna, de nem a világvége. Most már viszont tragédia és pontosan tudták a nyugat, hogy ez lesz a vége.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek