Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 29. 11:14
Előzmény: #81699  Murdoch
Az orosz srác (Pável) gitározik, de számos zenésztársa esett el a fronton mindkét oldalon.
A finn csóka pontosan tudja, hogy Ukrajnának is szüksége van az eu-ra, de ha adsz linket, megnézem az ellentétes értelmű nyilatkozatát.
A finn csóka azt nyilatkozta, hogy Putyin tudja, hogy ő veszíteni fog. 
Szerintem kérdéses, hogy az őt követő új cárral folytatja-e a háborút Oroszország. Az is kérdéses, hogy ha nem folytatja, az mennyire lesz győzelem vagy vereség.
Murdoch 2026. 04. 29. 10:07
Előzmény: #81697  Dehogynincs
Ismertem már az orosz srácot, de ő mintha gitározna és nem a háborúról mantrázna. Puzsér nálam egy Bayer light, nem kedvelem az ilyet. 
A finn csóka meg minap nyilatkozta le, hogy nem Ukrajnának van szüksége az EU-ra, hanem fordítva. Abban igazat adok neki, hogy az oroszok egyelőre nem érték el a céljaikat, de veszíteni nem fognak. Max olyan értelemben pölö, hogy bővült a nato a skandinávokkal. Már csak azért sem, mert Kína érdeke is az, hogy az oroszok kerüljenek padlóra, ha úgy alakulna. Ez így már vagy 50+ éve, nem igazán értem azt, hogy a finn golfos átgondolta-é, hogy az EU vs orosz-kínai duónak mi lesz a végeredménye. És ha még vissza is jönnek a demokraták, azt már ők is le fogják venni, hogy az usa érdekeire is súlyos csapás a két nagyhatalom összeborulása, szvsz. 
Murdoch 2026. 04. 29. 09:52
Előzmény: #81696  Lou70
Nem ez volt a kérdés. Ha ennyire érdekel ez a vonal, akkor tedd vizsgálatod trágyává(sic!) az elmúlt 30 év yenki intervencióit is. Itt most arról van szó, hogy ha belemásztak is az oroszok egy háborúba, különleges hadműveletbe, tökmindegy, az a lényeg, hogy azt hogyan teszik. Erre céloztam azzal, hogy a gázai civil áldozatok száma többszöröse a sokkal régebb óta zajló orosz-ukrán történetnél. Na miért... Természetesen nem kell számmisztikázni, mert egy is sok, de amíg az oroszok karanténban, addig izrael vígan elvan. + Csak az iráni iskolát ért tomahawk közel 200 gyereket, tanárt ölt meg.
https://en.wikipedia.org/wiki/2026_Minab_school_attack
Követeled már a szankciókat az usa ellen is?
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 29. 09:25
Előzmény: #81692  Murdoch
Puzsérnak nem a hatalom utallja a mi adóforintjainkat. Az ifluenszerek ilyenek. A többségük lájkokat és feliratkozókat gyűjt és mörcsöket árul.
A #81674-ben linkelt orosz influenszer is ilyen. Ő gitárokat és tanfolyamokat árul és az előadásait hírdeti.
Lou70
Lou70 2026. 04. 29. 08:58
Előzmény: #81695  Murdoch
"Hogy jönnek ide a katonák?"
Azok a katonák békeidőben orvosok, tanárok, bányászok, asztalosok, egy szóval civilek. Ha a hátországban lebombázom őket, az csúnya dolog. Ha megtámadok egy országot, ahol a civilek védik magukat, beöltöznek katonának, majd meghalnak a fronton, az már erkölcsileg más tészta?
Murdoch 2026. 04. 29. 07:14
Előzmény: #81693  the_outsider
Erre jön a még nagyobb hiszti. Hogy jönnek ide a katonák? Itt azt kell vizsgálni, hogy voltak-e háborús bűncselekmények, az ICC is ez alapján adott ki elfogatóparancsot. Amikor kilőnek egy rakétát, az mindenhol átmegy egy jogi procedurán, hogy legitim egyáltalán a dolog. A hivatalos becslések szerint az orosz-ukrán háborúban 15.000, Gázában meg 70.000 civil halt meg. Tehát amikor a fidesz propagandát alulmúlva tömeggyilkosozol, akkor ezt is vedd figyelembe. Engem meg baromira nem érdekel, hogy MP kit hív meg, a reálpolitika az nem vmi sértődött dedó, amit te is tolsz, hogy Putyin bácsit nem szeretjük, de Bibi bácsit igen. Azt meg már ezerszer leírtam, hogy a fidesz ellen szavaztam. Csak ijesztő az a sok megafon szintű primitiv fröcsögés amit összehoztok, mert értelme nulla, szvsz.
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 29. 06:20
Stubb: Russia is losing in Ukraine
https://www.youtube.com/watch?v=Ygv_19K7ms4
Putin tried to quickly take over Ukraine, he tried to stop NATO from expanding, he tried to keep the alliance’s defense spending down and failed at all of those things. Meanwhile, Russia’s army is only making incremental battlefield gains and its economy is struggling. But that doesn’t mean Russia will come to the table. Stubb believes there’s little incentive for Putin to end the war, not because he will win, but because he knows he will lose. Ultimately, he believes the West is negotiating from a position of strength while Russia is severely weakened.
_________
A háború, amit nem lehet megnyerni, csak lezárni
https://telex.hu/nevertek/2026/04/29/a-haboru-amit-nem-lehet-megnyerni-csak-lezarni-orosz-ukran-konfliktus-putyin-zelenszkij
Moszkva stratégiai értelemben már elvesztette a háborút. Ezzel előbb-utóbb szembe kell néznie, úgy, hogy közben otthon mégis sikerként tudja eladni a konfliktust. Vagyis a lehető legjobb alkut kell megkötnie. Az idő eddig nekik dolgozott, de most már nem: szorítanak a szankciók, nő a gazdasági teher, gyorsan fejlődik a dróntechnológia, miközben a frontvonalon nincs áttörés. ...
Alexander Stubb finn elnök (a fenti interjúban) a nagyképet rajzolja meg: sorra veszi, mi volt az orosz cél, és a valóságban mit értek el. ...
the_outsider 2026. 04. 29. 04:58
Előzmény: #81689  Murdoch

Köszönjük a hazudozásod!         
Valóban sokat segített!       
Egyelőre aki hisztit emleget valós problémákra, az egy időnként himbálózó szerv, vagy csak egy hergelő paraszt, és ezt a médiumokban megjelenő nyilatkozatokra is értem.      
Miért hazudsz, hogy az oroszok kevesebb embert öltek?      
A katonák is emberek, vagy szerinted nem? De ki a bánatot érdekel egyébként a hülye magyarázkodásod?   
És kit érdekel, hogy MP kit hívott meg? Neked valami MP fóbiád van, hogy őt kell idehoznod, vagy hogyan jön ide most MP, mármint azon kívül, hogy ritka primitíven érvelsz, de a szimpátia holdudvarodnak lehet, hogy bejön?
Murdoch 2026. 04. 28. 16:27
Előzmény: #81691  Dehogynincs
Ugyanitt:
"Pólók, pulcsik, telefontokok, vászontáskák és bögrék. Vásárolj, mert kell a pénzed!"
De biztos értékes a videó is. Mondjuk Trump is egész jól elvan Putyinnal és tojik az eu-ra, ilyen ez a popszakma.
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 28. 16:17
Puzsér: Nem elég Orbánt és a bandáját elszámoltatni, ideje, hogy Gyurcsány is megfizessen a gazemberségeiért
https://www.youtube.com/watch?v=W3I6nwvFGF4 ;  
...
44:26 - Orbán Putyin-barátsága a legnagyobb gyalázat: Magyarország Oroszország európai csatlósából az ellenállás szimbólumává vált
...
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 28. 12:53
Előzmény: #81687  FeherTibi
Egyik kedvenc könyvem volt tizenéves koromban.
Többször is olvastam. Néha úgy, hogy csak a párbeszédeket olvastam újra.
Nem emlékszem, hogy katonaszökevény szerepelt volna benne. Emlékeim szerint a főhős sem volt katonaszövekény.
Murdoch 2026. 04. 28. 08:51
Előzmény: #81688  the_outsider
Minek a hiszti? Az izraeli hadsereg tízezrével ölt le palesztin nőket és gyerekeket, ennek az oroszok még csak a közelébe sem jutottak. Netanjahu-ra emberiesség elleni bűncselekmények és háborús bűnök miatt ICC-s elfogatóparancs van, MP ettől függetlenül szívesen látja majd októberben:
https://444.hu/2026/04/15/magyar-peter-telefonon-egyeztetett-netanjahuval-es-meghivta-az-56-os-forradalom-megemlekezesere
"Hungarian Prime Minister-elect Magyar stated his intention to maintain the close relationship between Hungary and Israel, and invited Prime Minister Netanyahu to participate in a ceremony commemorating the 70th anniversary of the Hungarian Uprising."
the_outsider 2026. 04. 28. 00:17

Arról nem is beszélve, ha cáratyuska a foteljából nem döntött volna úgy, már több mint 4 évvel ezelőtt, hogy haljanak és nyomorodjanak meg pár százezren, és a propaganda alapján az Oroszországhoz semmilyen módon nem kapcsolódó kimondottan 'értelmesebb' emberek is a háborút elindító tömeggyilkost éljenezzék, és mindenki mást meg korholjanak azért, hogy fegyvert fog egy behatoló gyilkos banda ellen.      
Lehetne béke, mint ahogyan volt is a háború elindítása előtt. Képzeljétek el, hogy a COVID után nem(!) indít cáratyuska háborút! Milyen is lehetne akkor a világ?        
Nem meritek elképzelni? Csak mesélitek a meséiteket?         
Még vannak, akik szóba állnak veletek ...
FeherTibi 2026. 04. 27. 20:06
Előzmény: #81686  Murdoch
volt egy regény, Eric Kinght : Légy hű magadhoz. A szerző Nobel dijat kapott érte. Egy katona szökevényről szól, aki nem akar Angliáért harcolni a 2. világháborúban. Mert a saját érdeke érdekli, nem a haza érdeke.
Kicsit hasonló a helyzet Ukrajnával vagy Oroszországgal is. A politikusok kényszeritik a frontra az embereket 
Murdoch 2026. 04. 27. 19:54
Előzmény: #81685  Phylaxa
Szerintem itt még az van a pakliban, hogy tartanak attól, hogy az oroszok a következő időszakban nekiugranak a következő 4 megyének. Elég sok érdekeltsége van arrafelé a németeknek is, de ettől függetlenül itt aligha lesz béke. Ahhoz már késő, szvsz, sőt, pont a németek pörgetik az égbe a fegyveripart. Előbb fogják hazazavarni a katonaköteles ukrán férfiakat is, amit ugye Merz már pedzegetett. Szörnyű, de mit vár az ember egy blackrockostól, persze nem is csoda, hogy a népszerűsége lassan mérhetetlen lesz.
https://www.politico.eu/article/friedrich-merz-tells-volodymyr-zelenskyy-ukrainian-men-should-stay-home-and-fight/
Phylaxa 2026. 04. 27. 17:29
Előzmény: #81684  GrizzlyG
Nem vettem észre, hogy taktikázott volna eddig.Egyszerűen nem akart semmit adni és ebben támogatta az EU. Merz is érzi, hogy anyagilag baj van. Igazából meg kellene egyezniük. Az, hogy ők utálják egymást az egy dolog. Az értelmet kellene keresniük és úgy megállapodni. Ebben lehetne esély, hogy valóban megállnak az oroszok, különben csak meglátnánk.
GrizzlyG
GrizzlyG 2026. 04. 27. 16:49
Előzmény: #81683  Phylaxa
A térképek szerint Dobropilla szektorában nyomulnak az oroszok, megnyílhat az út Kramatorszk bekerítése felé. 
De ez a nagy kép, még sok idő és nagy veszteség mindkét oldalon, míg megvalósul.
Zelensky jobban taktikázna, ha feladja és békét köt. 
Akkor jó eséllyel megállnak az oroszok, de ha elfoglalják az utolsó erődöt, lehet, hogy csak a Dnyeper állítja meg őket. 
Phylaxa 2026. 04. 27. 15:39
Előzmény: #81681  Sehmet
Hosszú folyamat lesz, de mindenekelőtt valós béke kell, amiben ketten kell, hogy megegyezzenek. Maximálisan egyetértek.
Murdoch 2026. 04. 27. 15:00
Előzmény: #81680  Dehogynincs
Nem erről van szó, enyhe személyeskedés szerintem jár, mert rendkívül magabiztosan ekézed az oroszokat  azonban elsöpröd ésvagy kikerülöd a tényeket. Nem véletlenül linkelek, mondjuk Elek még egy nato linket is leoroszpropagandáz. Elhiszem, hogy az oroszokban van birodalmi tudat, mint ahogy az angolokban, franciákban, az EU-ban stb. Ebben a tekintetben nem látok különbséget. Azzal, hogy a szovjetek széthullottak, pusztán egy vákuum keletkezett, amibe más 'birodalmi lelkületek' akarnak/akartak belépni, ezt letagadni nem nagyon érthető. A határok tekintetében már leírtam azt amit, Jugoszláviát szemrebbenés nélkül 7 részre osztották, hát oké. Te reszketsz a birodalmi mániáktól, pedig ez történik most is:
https://engelsbergideas.com/essays/europes-imperial-awakening/
In short, for the EU to be truly sovereign and imperial, it requires, as all successful empires before it, a monopoly over interpreting history and a monopoly over violence. The only glitch is this: if and once European countries do it, there is no way they could maintain any form of democracy."
De majd kimagyarázod ezt is, van jó agresszió, birodalmi terjeszkedés, elnyomás stb. Az oroszokkal meg ugye jössz az erő nyelvével, majd azért kíváncsi leszek, hogy mi lesz a vége a sztorinak, mert én sejtem. És ugye majd ha jön a következő műveleti terület, Tajvan, akkor ott mi lesz a koncepció, kínai birodalmi terjeszkedés? Egy elismerten Kínához tartozó, kínaiak lakta területen? Hát kb. mintha usa elfoglalná Kaliforniát...

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek