Mit szólsz hozzá, úgy látszik befejeződhetett a múlt héten a 2 napos (péntek-szombat) propagandista továbbképzés? ; Sok javulást nem látok a színvonalban, hasonló szinten nyomatják a bullshit-et, mint ezelőtt. A fő propagandista érvei továbbra is eléggé silányak. Ki nem szarná le Trumpot és Netanjáhút, ha nem éppen ők okoznák a jelenlegi gazdasági világválságot. Eléggé átlátszóan próbálja eljátszani ezt az 'én objektív vagyok' szerepet is, de ritka amatőr szinten csinálja. Azt egyébként megfigyelted már, hogy amikor ekézni kell az USA-t, akkor sosem említi benne Trumpot, viszont amikor Trumpot említi, akkor mindig dicsőítően bizonygatja, hogy 'Trump nem hülye'? Hát persze hogy nem! Nemhogy a béke-Nobel-díjra hanem az összes többire is egyértelműen jogos lenne akár azonos évben is, csupán néha meg kell hallgatni ama kiemelkedő intellektust, hogy ezt felismerjük! Viszont szegényt sajnos nagyon lekötik a békéért viselt háborúi.
S egyébként az elnököknek mennyi a felelősségük? Gondolkozzon már el ezen egyszer mindenki! Nem az oroszok döntöttek a háború elindításáról, hanem egyedül egyetlen entitás döntött annak elindításáról! Gondolkozott már ezen valaki, hogy ki az az egyetlen(!) felelős, aki miatt ez a dolog (=öldöklés) már 4 éven túl is változatlanul folyik? És azon is gondolkozzatok, hogy mi lett volna, ha nem indít háborút! Nézzetek már magatokba, és legalább egyszer az életben egy rövid időre ne hazudjatok még magatoknak is!!
Néhányan azon a kérdésen is elgondolkozhatnak, hogy komolyan azt hiszik, hogy a propagandistákat le tudják csendesíteni egy fórumon? Vagy ez most csak ilyen grafomán szórakozás, mármint a propagandisták 'etetése'? Sosem fog egy propagandista lényegében más elképzelést mutatni mint a legelején, legfeljebb a stílusát próbálja módosítani, vagy finomítani. Vagy persze még jobb esetben örökre eltűnik. Mondjuk ez utóbbi akár lehetne is egy érv az 'etetésre', már ha lenne ennek bármi esélye...
Nem lesz itt béke. Trump nem szereti a békét. Iránnál se akarja, az orosz-ukrán háborúban se. Az lesz, amit sokan gondolnak : Európa teljesen tönkre megy anyagilag, majd az EU feloszlik. Kisebb, lokális háborúk törnek ki, lengyel ukrán, balti országok részvételével. Hogy kit támadnak meg azt nem tudom, De más sorsa nem is lehet egy kontinensnek, amelynek ilyen ostoba (korrupt ?) vezetői vannak
A világháborúkat Európában robbantották ki, akkor még sikerült a nemzetállamokat összeugrasztani. Ma már egy kicsit más a helyzet. Egyrészt az informatika gyökeresen átírta a tájékozódást, másrészt aki betette korábban a lábát a Kárpátokon túlra, az vesztett ( nem is értem, hogy mi a fenét akar bárki is ott). Miért nem az üzleti kapcsolatokat keresi? A Habsburg birodalom is ott bukott meg. Semmi keresnivalónk ott, ha sikerül lezárniuk a nézeteltérésüket ( már sokkal korábban meg kellett volna tenni), akkor az EU-val is elindulhat egy párbeszéd. De ehhez nyugodt viszonyok kellenek, ahhoz pedig először is nekik kell tisztázni a dolgaikat.
Körítéstől és végkimeneteltől függetlenül honvédő háborúnak tartom az orosz megszállás ellen. Az oroszok háromnapos villámháborút terveztek, aminek már az ötödik évében járunk. A Kijev felé meginduló 50 kilométeres hadoszlop megindulása után ukrán bábállam gyors megalakulására számítottam, de ez csak egy-két napig tartott. Megfigyelő vagyok. Azt figyeltem meg, hogy Isztambulban nem egyeztek meg. Azt is megfigyeltem, hogy még a Krím annektálása utáni állapotot is békének tekintettük. A nemzetközi békefenntartók elutasítását mindketten megfigyeltük.
Ő, emlékeztetnélek, hogy az egész ukrán támogatásnak az a körítése, hogy az ukránok nyerni fognak. Mert évek óta azt harsogja a mainstream sajtó/eus potentátok, hogy padlón vannak az oroszok. Ha mégse, akkor jön a pardon, elnéztük? Kissé sokba fog az kerülni Ukrajnának, miközben Isztambulban meg lehetett volna egyezni. https://telex.hu/kulfold/2022/05/15/orosz-ukran-haboru-81-nap https://www.economx.hu/kulfold/2025/09/28/harari-ukrajna-oroszorszag-haboru-putyin-816809/ A nemzetközi békefenntartókon meg azért ne csodálkozz. Az angolok, franciák akarják gőzerővel küldeni a békeharcosokat, miközben nyakig vannak a frontműveletekben. Naná, hogy kizárják a dolgot az oroszok. Amúgy is kellene vagy 100-200k ember a teljes frontvonalra, különben semmit nem ér az egész, csak sose fognak ennyi embert összeszedni.
A kolléga csak nem látja, hogy ez már afféle harmadik világháború és európa/nyugati elit nem az ukránokat menti demokráciástul, hanem a saját nagyhatalmi szerepét próbálja kitolni. Ami gőzerővel megindult a cccp szétesését követő vákuumban, az igéretek ellenére, csak most Ukrajnában elakadt. https://www.youtube.com/watch?v=MEwNcpdixes Érdekes, hogy még a németek is leépítették a Bundeswehrt a 90-es évektől kezdődően, annyira be voltak tojva az örök birodalmi terjeszkedős oroszoktól. Csak hát rögtön jött többek közt az ensz által is elítélt délszláv nato agresszió, azton a békeidőknek annyi is lett. Mondjuk itt pofára fognak esni páran, mert minél jobban belemászik európa az ukrán sztoriba, annál jobban össze fognak zárni az oroszok, meg a kínaiak. Hát ezt egyik usa adminisztráció sem fogja komálni.
Ha elfoglalják a Donbaszt, akkor megnyílik az út. Nem hiszem, hogy a Donbasz után megállna az orosz hadsereg. Nem véletlenül nem fogadják el az oroszok a nemzetközi békefenntartókat.
Amikor elfoglalják, akkor sokkal tisztább lesz a kép. Vagy csendben marad mindenki aki addig azt harsogta, vagy pedig ahogy mondod folytatja, mert a hadműveletek nem állnak le. Ez majd akkor derül ki.
Amikor elfoglalják? Nem látok a jövőbe, de nem biztos, hogy elfoglalják. Ha elfogalják (te sem felszabadítást írtál), akkor még erősebben halljuk a lerohanják Európát jóslatokat.
Én arra leszek kíváncsi, hogy mi történik, amikor elfoglalják Donbasz-t. Ott már tisztábban fog látni mindenki. Addig sokat halljuk még a "lerohanják Európát" jóslatokat.
Ez akár igaz is lehet az országok méretét tekintve, de nem mi háborúzunk az ukránokkal, hanem az oroszok. Az igazi kérdés az, hogy Putyin vagy Zelenszkij lopott-e többet, melyik ország illiberálisabb vagy autoriterebb a másiknál és melyik ország orientálódik a mi szövetségi rendszereink felé.
Engem érdekel. Téged meg az érdekel, amire át akarod terelni a szót. Nem vagyok szerelmes az ukrán kormányba, megfigyelőként végig tudom nézni azt is, hogy az oroszok megszállják egész ukrajnát és Oroszorszáh vagy egy ukrán bábállam lesz a szomszédunk, de jobban tetszene egy minél nagyobb ukrán pufferállam, amelyik a demokrácia felé fordul az illiberális, autoriter berendezkedés helyett. Nem hiszem, hogy gyűlölöm a diktatúrát (többet éltem benne, mint valaha is akartam) de határozottan elleneztem. Most látok először valódi esélyt arra, hogy valódi demokráciában élhessek, ahol a tetteknek jogállami következményei vannak. 1990-ben a kerekasztal minden felhatalmazás nélkül mentette át a pártállamot, de most mi zavartuk el fülkeforradalommal a nem teljes értékű demokráciánk nem teljes értékű öregecskedő "fiatal demokratáit". Tettem megjegyzéseket a "békepárti" Trumpra, de az idézőjelek elkerülték a figyelmedet. Az orosz-ukrán háború azért érint jobban, mert ugyanúgy a szomszédunkban zajlik, mint a délszláv haború az I. Orbán kormány idején, amikor nem kényszersoroztak, hanem kényszerösszeírásra hívtak be.
De ez kit érdekel? Megbukott Orbán, éljen, mindent megtettek, hogy így legyen. És nem az a baj, hogy csodálkoznak, hanem hogy méltatlankodnak ésvagy játszák a sértődöttet. Ám itt az a kérdés, hogy mi lesz most, de most te szemlátomást szerelmesen nézel az ukrán kormány felé, akik borítékolhatóan egy nagyságrenddel többet loptak, mint orbán. Ennek mi értelme? Vannak elveid, vagy kitölti az egész énedet az ilyen-olyan gyűlölködés? Lásd a nemzetközi jogos mantráid, amit az oroszokkal szemben villogtatsz, a többit lexarod. Az elmúlt néhány hónapban Kuba, Venezuela, Irán.
Csak Orbánnak és a fidesznek van vége. Még vergődhetnek évekig, de magasabb értelemben már megbuktak. Orbán politikai jövője kilátástalanná válik, amikor beírják az alkotmányba, hogy csak két ciklusban lehet valaki miniszterelnök. Be fogják írni és ezt sem Orbán, sem a fidesz (maradéka) nem lesz képes megakadályozni. Az orosz-ukrán háború viszont zavartalanul folyik.
OROSZ-UKRÁN háború