Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 20. 14:09
Előzmény: #81539  Murdoch
Brüsszelfóbiásnak tetszik lenni?
Ez az orbánfóbia a választások előtt is rossz duma volt, de április 12. óta megbukott az Orbán-kormány. A cikkben is van erre utalás, sőt maga az Orbán-kormány is észrevette, hogy akkorát esett, mint az ólajtó. Ők maguk is csodálkoznak az okain, pedig rengeteg állami és hatalmi erőforrás meg pénz, paripa, fegyver volt az oldalukon.
https://nemvagyunkfronton.hu/
Magyar Péter ennyi ideje nem küldött a frontra senkit
2026. 04. 13. - 2026. 04. 20.
00 Év 00 Hónap 07 Nap 05 Óra 54 Perc 04 Másodperc
_
Ne hagyjuk, hogy Zelenszkij nevessen a végén! - 5 ok, amiért mindenképpen ki kell töltened a Nemzeti Petíciót
_
‘Ne hagyjuk, hogy Zelenszkij nevessen’ a végén, hanem ki, Putyin?
https://varosikurir.hu/ne-hagyjuk-hogy-zelenszkij-nevessen-a-vegen-hanem/
Amikor egy kétségbeesett, végig gondolatlan akció önleleplezésbe fajul, az többet árthat az ellenfélnél. Alighanem így járt a kormány Zelenszkijt felhasználó propaganda-kampánya is, ami azokat, akik képesek és hajlandók elgondolkodni, szinte biztosan eltántorítja a Fidesztől, hiszen akaratlanul is bejelenti, hogy Magyarország kormánya nem a megtámadottnak, hanem az agresszornak szurkol.
_
Miért is annyira fontos, hogy "Törölt felhasználó" felhasználó topikja ne kanyarodjon el az eredeti, agresszorpárti irányától?
Murdoch 2026. 04. 20. 12:26
Előzmény: #81538  Dehogynincs
Az alattad lévő kolléga kérdezte miért hal ki a topik, azért, mert az orbánfóbiások szétbarmolják. És ebben látják az orosz-ukrán topik alfa-omegáját. A linkelt szerzeted meg jobb, ha fellengzősen nem iszik előre a medve bőrére, mert napi szinten itt kilincsel brüsszel a kötelező pontjaival. Borítékolhatod, hogy egy jó része igencsak kellemetlen lesz Mo.-nak, ha úgy tetszik a tiszára szavazók jó részének sem, de erre van a pénzcsap, hogy kuss legyen pár évig. 
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 20. 11:48
Barak László: Egy gyáva vesztes
https://parameter.sk/1333612/egy-gyava-vesztes/
A magyarországi parlamenti választás estéjén, hatvan százalékos feldolgozottságnál Orbán Viktor felhívta Magyar Pétert. Nem a hatalmat tette le utána jelképesen, hanem a telefont. Tizenhat év után ennyi maradt az ország atyjából: egy udvarias, halk, protokolláris kapituláció a vonal végén. Mint amikor az ember visszamond egy asztalfoglalást. Bocsánat, mégsem jövünk. Köszönjük, viszonthallásra. Csakhogy itt nem egy asztal volt lefoglalva, hanem egy nemzet idegrendszere.
Viktor, hónapokon át azt mondtad az öregeknek, hogy ha te nem maradsz, jön a háború. Nem politikai értelemben. Nem metaforikusan. Konkrétan. Bombák. Tankok. Unokák a fronton.
A nagymamák remegő kézzel húzták be az ikszet, mert beléjük ültetted a rettegést, mint valami lassan oldódó mérget. A nagypapák a tévét bámulták estéről estére, és várták, mikor dördül meg az ég. Te pedig, mint egy szorgalmas vészmadár, minden nap rájuk károgtál.
És amikor kiderült, hogy mégsem te maradsz? Amikor a Tisza Párt kétharmados, alkotmányozó többséggel söpört végig rajtad, és nem egyszerűen leváltott, hanem kiradírozott a hatalomból?
Nem azt mondtad, hogy nyugalom. Nem mondtad azt, hogy nem lesz háború. Nem mondtad azt, hogy kedves nagymama, kedves nagypapa, átvertelek. Nem lesznek tankok az utcán. Nem viszik el az unokát. Nem dől össze a világ.
Semmit nem mondtál.
Csak annyit, hogy gratulálsz.
Gratulálsz annak az embernek, akiről hónapokon át azt hitetted el az országgal, hogy a győzelme egyenlő a nemzeti katasztrófával. ...
Phylaxa 2026. 04. 19. 17:18
Előzmény: #81534  Murdoch
Oups, akkor most már értem, hogy miért ment évekig a "beindítás". Az már világos volt, hogy miért robbantották fel. Nem tudtam a 2019-es törvényről, csak csodálkoztam, hogy mire várnak a németek. Úgy próbálták beállítani, hogy zöld probléma. Az aktuális bíróságok nem döntöttek soha az ügyben.

A finneknél olyan magasságokba mentek az árak és a csúszás (ha jól tudom, akkor francia kivitelezésnek indult), hogy inkább meghívták az oroszokat, hogy csinálják ők.

Ez a "zöld politika" baromi jó fékező erő volt ahhoz, hogy biztosan gatya nélkül érkezzen a nyugat a "nincs energia" időszakba.
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 19. 16:44
Előzmény: #81533  Murdoch
Hétfőn még a bukott Orbán-kormány lesz hatalmon.
Megnéztem az eredeti facebook posztot is, abból az én értelmi képességeimmel nem tudtam kihüvelyezni, hogy az "ezt követően" időpontjában ki lesz a kormányfő.
Azt hüvelyeztem ki, hogy lehetséges Ukrajnával szemben kevésbé ellenséges (barátságos) álláspont is és ezt képviseli MP puszta megjelenése várható miniszterelnökként.
Murdoch 2026. 04. 19. 16:36
Előzmény: #81532  Phylaxa
Ebben a tekintetben szerintem őszinte a tag, talán még 1-2 éve is nyilatkozott ezzel kapcsolatban. + Azért a finn erőmű is 10 évet csúszott. Csak meg kell nézni, hogy most mi van, az energia remek zsarolási lehetőség, ráadásul jöttek 2022-t követően az orosz szankciók. Szerintem a paksi bővítés küllői közé ezer botot dugott a nyugati elit ésvagy szerettek volna minél nagyobb szeletet a tortából.
https://444.hu/2016/02/12/hogy-kerulhet-amerikai-turbina-az-orosz-reaktorba-pakson
Lehet, hogy lehetett volna erőltetni jobban a dolgot, de nézd meg az északi-áramlatot, simán szétbombázták a tudjukkik, nagyon szúrta ám a szemeket, nem lehet pórázon tartani a kontinenst. Tökmindegy melyik adminisztráció:
https://novekedes.hu/mag/eszaki-krimi-miert-allt-le-a-dan-hataron-az-eszaki-aramlat-2-jamniczky-zsolt-irasa
"Trump 2019 december végén aláírt egy törvényt, amely szankciókkal sújtja mindazon cégeket, amelyek részt vesznek az Északi Áramlat 2 projektben"
Felnevetek amikor sokan itt jönnek az usa-eu szövetségesi viszonnyal, hát ja, persze. Mint a bank meg az ügyfél.
Murdoch 2026. 04. 19. 16:28
Előzmény: #81531  Dehogynincs
Nézd, akkor linkelem, időközben már brüsszel (!) ideszólt, hogy mindjárt kész a vezeték:
https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20260419/baratsag-koolajvezetek-mar-hetfon-helyreallhat-az-olajszallitas-831488
Azzal, hogy te minél távolabbi Oroszországot akarsz, azzal nem lehet mit kezdeni. MP is megmondta, hogy minden ilyen földrajzi adottság. És kihagysz egy jelentéktelen apróságot, hogy a szovjetunió szétesése után maradt vákuumot azonnal megkezdte kitölteni a nyugat. Lehetett volna egy normális világ, de a nyugati birodalmi logika ezt dobta, azonnal megindultak keletnek és ennek esik áldozatul most speciel Ukrajna, szvsz. Nem tudom mit vessek össze, nekem ennyi. Szovjetunió szétesett, megkezdődött a szétlopás, oligarchák, nyugati cégek egyaránt jeleskedtek, majd jött Putyin, aki fékezte az egészet. Kívülről én így látom.
Phylaxa 2026. 04. 19. 16:11
Előzmény: #81529  Murdoch
Viktor a napokban azt mondta, hogy Paksot sajnálja, mert már készen kellene lennie. Bizony, ezt én sem értettem, sőt azt sem értem, mi a fene áll mindig annak az útjában, hogy ne legyünk "annyira kiszolgáltatva" másoknak. Az, hogy az EU tévedett (Franciákat kivéve) azt el tudom fogadni, de minket ki kényszerített erre a semmittevésre?
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 19. 15:44
Előzmény: #81529  Murdoch
Magyar állampolgár vagyok, nem ukrán. Itt szavazok, itt döntöttem a kormányváltásról 8.11-milliomod illetve 3.38 milliomod részben.
Az orosz-ukrán háborúban minél kisebb és minél távolabbi (minél kevésb autoriter) Oroszországot akarok és minél nagyobb puffer-Ukrajnát. Ez történetesen egybeesik az eu álláspontjával.
Nem látok full médiát. A kormány üzenete mindekihez eljutott (hozzám is, bár nem láttam egy fontos üzenetet, hanem több és változó üzenetet), de az ellenzékéből kimaradtak az információs páriák, akikhez csak a királyi tévé és rádió jutott el.
Adós maradtál a hajdani Szovjetunió és a jelenlegi Oroszország összevetésével.
Shortelek 2026. 04. 19. 15:26
Előzmény: #81524  Phylaxa
"nemhogy nem kapjuk meg a jogos részünket, de még fizetünk is nem keveset"
Orbán miatt tedd hozzá.
Murdoch 2026. 04. 19. 15:20
Előzmény: #81528  Dehogynincs
Ezzel nem tudok mit kezdeni, nálam ez mellébeszélés. Az ukrán kormány összes minisztere megbukott, Jermák Zelenszkij bizalmi embere is. A honvédő háború közepette is ipari méretekben loptak. Ez tény, pont, nem muszáj vele foglalkozni, csak abban a másodpercben totál hiteltelen a fideszes korrupció, manyupos miatti nagy aggódásod, mert az egész akkor arról szól, hogy kiknek nézed el a lopást. És innen vicc kategória, hogy elvárod az ukrán kormány iránti barátságot. A többesszám jogos, a többi nem, elvileg egy nagy olajtartályt lőttek szét az oroszok, Zelenszkij meg tucatnyi verziót lódított össze. Az EU-s különítményt nem engedték a helyszínre. Közvetlenül a választások után hirtelen már bejelentette Zelenszkij, hogy két héten belül kész a javítás. Az egész világ értette, hogy színjáték megy, szóval bocs, választási beavatkozás, ha úgy tetszik, nem veszem be, hogy te naiv módon az egészről semmit nem tudsz, azért ennél többet nézek ki belőled, ha nem haragszol, leközölte a full media is. Az EU-hoz meg valóban tartozunk, de nem a maroknyi eu-s elit delíriumos képzelgéseihez. Mert azt is megmondták a koszorús nagy költők, hogy nem az oroszok fogják szétverni az eu-t, hanem belülről erodálódik le, mert (már) nem a választópolgárok a fontosak. Az EU-t tekintve most én úgy látom, hogy megy a Szovjetunió mintájára az erős építkezés, központosítás, föderális délibábozás és a nagyhatalmi/birodalmi irányhoz nagyon kell Ukrajna ásványkincsestül, ezért nem beszélnek soha békéről, sőt rááll a kontinens a hadiiparra és ugye a németeknél is elindult a sorozásos buli. Ez nálam ijesztő, de mindegy. A németeket hagyjuk, a gazdaságot tekintve az eu motorja, én nem foglalkoznék a múlttal, ha nem jössz a kommunistázással az oroszokat tekintve, mert az már rég nincs. És ugye azt is megmondtad mindig, hogy klasszul diverifikál az eu:
https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20260419/beismerte-ursula-von-der-leyen-tortenelmi-hiba-volt-ami-oriasi-bajba-sodorta-europat-831048
Persze mindjárt jön Pityu, aki megmagyarázza, hogy ez nem nagy ügy, bár tőle inkább azt várom, hogy ha másfél hónapon belül elfogy a kontinensen a kerozin, akkor majd megmagyarázza, hogy ez így van jól, nem kell annyit repülni, menjen mindenki gyalog, vagy biciklivel, mert az egészséges.
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 19. 14:45
Előzmény: #81527  Murdoch
Ha a barátságból kihagyod a zárójeles  ("vagy legalábbis nem ukránellenes") részt, akkor mást jelent.
Miért váltasz többes számba? Magányos farkas vagyok. Mások kommentjeit ne rajtam kérd számon! 
Egyébként tényleg az oroszok lőtték szét a Barátságot. 
Nem tudok róla, hogy hirtelen megjavult volna a vezeték.
Azt kértem számon, hogy január vége(!) óta nem jön olaj a Baratságon és csak mostanában érkezett meg az első tanker a déli vezetékhez.
Lehet, hogy az eu rogyadozik, de ahhoz tartozunk. Abban igazad lehet, hogy a kgst és a varsói szerződés rogyadozása idején tényleg nem ragaszkodtam ahhoz a szövetségi rendszerhez.
Miért ne kommunistázhatnék (nyilasozhatnék, fasisztáshatnék)? Te rogyadozó Európáskodhatsz? Vagyok annyira liberális és demokrata, hogy megteheted.
A náci Németország mutatványait tényleg nem családilag verték a fejembe. Azt saját magam szívtam magamba.
Az eu több mint Németország. A hajdani náci Németországnál pedig jóval több és minőségileg más. A brexit után még mindig több, de már kevésbé több.
Ha már a náciknál tartunk. Mondanál pár szót a hajdani kommunista Szovjetunióról és a jelenlegi Oroszországról?
Murdoch 2026. 04. 19. 13:53
Előzmény: #81525  Dehogynincs
Szóval a bizonyítottan gigakorrupt ukrán kormánnyal elvárod a barátságot? + Amikor hetekig kommenteltétek, hogy az oroszok szétlőtték a Barátságot és ez a baj, nem az ukrán hozzáállás. És hirtelen most lám megjavul a vezeték, rögvest dugjátok a fejeteket a földköpenybe, mint az eddigi összes lódítás kiderültétét követően. Az Európához való tartozás érdekes kérdés, merthogy rogyadozik a sok hazugság alatt. Egy normális EU-hoz én is szeretnék tartozni, sőt, de a mostani nem az. Remélem ugyanaz megtörténik, mint ami nálunk, utána lehet építkezni. Ha a tisza meg totál elmegy a mainstream lobbi irányába, akkor semmivel sem lesz jobb, mint a fidesz, a szövetségi rizsát hagyjuk, itt piacokról, érdekekről van szó. Ennek eklatáns példája az usa-európa szövetség, vagy a biden-kormány, vagy trumpék tojnak rá, amikor úgy jön ki a lépés. A kommunistázás az a vicc kategória, esetleg a korábbi náci németország mutatványait nem verték a fejedbe? Merthogy akkor ne szeresd őket, csak az a baj, hogy eu=németország.
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 19. 13:36
Előzmény: #81523  Phylaxa
2010-ben a régi választási rendszerben kapott a fidesz kétharmadot.
Főleg az őszödi beszéd és 2006-os karhatalmi harcászat miatt.
Az 51%-os kétharmadot nem hagyták meg, hanem a győzteskompenzációval 2012-ben még fokozták is.
2014-ben jobban jártunk volna egy feles fidesz győzelemmel a kétharmados helyett.
Azért hagyták meg, mert Orbán Balázsék mindig láttak egy ösvényt, amely fideszes győzelemhez vezet.
Azért nem vezetett most győzelemhez, mert 2024-ben a szavazók már nem látták azt az ösvényt, amelyik Gyurcsánnyal vezetne (óellenzéki) győzelemre.
Semmi bajom nincs a 8 éves maximummal, jóval MP megjelenése előtt is beírtam jópárszor különböző topicokba.
A fidesznek van most ezzel a baja, amikor utat választ: Orbánnal vagy nélküle essen-e szét?
Jósolni nehéz, de ezt érdemes beírni és be is fogják az alkotmányba. 
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 19. 13:19
Előzmény: #81522  Murdoch
Nem azt írtam, hogy itt a manyup rendszer kifosztása a probléma, hanem csak azt, hogy engem akkor vesztett el fidesz. Hozzáteszem, hogy ez a fidesznek 15 évig nem volt probléma.
A téeszesítés meg a baloldalnak probléma, mert nem velem, nem a szüleimmel történt, hanem a nagyszüleimmel és akkor, amikor még nem is éltem. Ők akkor vesztettek el engem.
Nem írtam bele, mert még nem is gondoltam utána, hogy a manyupok kifosztása után mi vágta volna ki a biztosítékot nálam a fidesszel szemben.
A kommunistákkal szembeni ellenérzéseket a felmenőim táplálták belém.
Visszakanyarodva a topichoz: az új kormánytól ukránbarát (vagy legalábbis nem ukránellenes) hozzáállást várok, az oroszokkal kapcsolatban nem szolgalelkűséget és eu-ban olyan viselkedést, ami megfelel annak, hogy abban a szövetségi rendszerben vagyunk.
Phylaxa 2026. 04. 19. 13:17
Előzmény: #81522  Murdoch
Arra leszek kíváncsi, hogy előbújnak-e az EU-ban azok, akik élvezték Viktor ellenállásának előnyeit, de ugyanakkor hangosan megszavaztak mindent. Szarrá vagyunk büntetve és nemhogy nem kapjuk meg a jogos részünket, de még fizetünk is nem keveset. Hát így lettünk mi nettó befizetők.
Phylaxa 2026. 04. 19. 13:03
Előzmény: #81520  Dehogynincs
Na látod, nálunk még korábban kezdődött a probléma. Két falu között húzták meg a határt anno. Tehát az én nagyszüleim 0-ról indultak. Keményen dolgoztak, hogy egyáltalán lakni tudjanak valahol.

Nem szeretek politizálni, de azért gondolkodj el azon, hogy miért hagyták meg az 51%-os két-harmadot!?
Fél éve legalább mentik zsetont. Bárki láthatta mi folyik a tőzsdén. Ha erre tudod a választ, akkor valszeg közelebb jársz a valóság megértéséhez.

A másik alapvető dolog pedig, 16 év az baromi sok. 4 garnitúra új szavazó. Egyébként miért ne lehetne meghúzni 8 évben a maximumot? Anélkül is leváltanak bárkit. Semmi kockázat nincs benne.
Murdoch 2026. 04. 19. 12:51
Előzmény: #81520  Dehogynincs
Ez megint egy felemás módon kiragadott történet és szerintem elég alaposan leírták a hátteret. Esetleg a cca 5000 milliárdos devizahiteles banki visszásságok miatt nem aggódsz? Spoiler: nem. Nem ezen kéne rugózni, hanem az állami cégek, MTA vagyon, ingatlanok stb. átjátszásán és példát kell statutálni, mert ez nem egy mezei disznóvágás. Ha nem történik meg, akkor az egész ner ott fog vihogni rajtad/rajtunk a karibi luxusjachtokról. Orbánék történelmi bűne meg az, hogy családi bt-ként kezelték az országot + nem értették meg, hogy többek közt a lölö-schadl-völner-mnb stb. ügyek lexarásával borítékolhatóan bukni fognak. Pedig nagy szükség lett volna egy jobboldali erőre, ami tárgyilagosan bemutat a totálisan elcseszett európai baloldali lobbinak, vagy az ukrán nacionalizmusnak. Elqrták. Nem az manyup pénzek itt a probléma.
GrizzlyG
GrizzlyG 2026. 04. 19. 12:08
Előzmény: #81519  Murdoch
A csodafegyver mesék után jöhet a volksturm, mint a mesterénél. A nőket már soroznák, aztán jöhetnek a gyerekek. Csak a zöld kis ember biznisze megmaradjon. 

Topik gazda

sotime
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek