Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
FeherTibi ma, 21:15
Előzmény: #78817  FeherTibi
és még valami. Ha lenne egy népszavazás, hogy a magyar emberek melyik érdek szférába akarnak tartozni, egy modernizálódo Oroszország érdek szférájába, vagy a mostani Nyugat Európához, akkor lehet, hogy Oroszországot választanák, És nem azért mert az annyira jó, hanem azért, mert az Európai Unió teljesen félrement.
FeherTibi ma, 20:57
Most itt nem a konkrét háborúról fantazialok (nem pozitívan, nem negatívan), de nemrég este, amikor a politikai híreken gondolkodtam, az nyilalt belém, hogy reális esélye van annak, hogy Magyarország pár év múlva Oroszország befolyása alatt lesz. Nem tankokkal, vagy kivégzésekkel, hanem egyszerűen Oroszország lesz a fő gazdasági és politikai partner. Miért ? Mert Trump (és Putyin is) az uniót gyengíteni akarják, a NATO haldoklik, az amerikai vezetésben felmerültek olyan gondolatok, hogy Magyarország, Olaszország, Lengyelország és Ausztria hagyja el az Európai Uniót. Mi az, ami meg tudná menteni Magyarországot Oroszország befolyasatol ?
babo-lapat ma, 20:17
Előzmény: #78814  Murdoch
Volt egy kis megbeszélés a Miskolci gyűlésen ma? :) Elég csendben voltatok :) Még jó hogy nálatok ez így megy ha királyotok szólít titeket akkor pattanni kell :)
ronaldinyo
ronaldinyo ma, 15:25
kerestem kievi ebcamot de nincs-nyilván nem akarják -láttatni ami ott van -vagy nincs ott semmi.
Murdoch ma, 00:15
Előzmény: #78812  Istvan78
Nekem 8, ez volt Iraknál is, nincs értelme, csak megy a rizsa. Milyen érvet hozzak fel, hát meg lett sértve a nemzetközi jog. Az, hogy nálad csak kicsit, ezzel nem tudok mit kezdeni. És van legalább 'kicsi' szankció? Na még az sincs. Akkor?
Istvan78 péntek, 23:51
Előzmény: #78810  Murdoch
Annak hogy nem izgatott bennünket a venezuela ügy, több oka van:
- Ez az orosz háborúról szóló topik, a venezuelai topikba én is írtam elég sokat
- A mérleg nyelve nagyon más. Ott pár tucat halott és egy délelőtt lebonyolódó sztori és a mérleg másik oldalán spk csúnya dolog. Az ottani éhségben, bűnözésben, drogfogyasztásban pár nap alatt többen haltak meg, mint a katonai akcióban. Az ukrán háború mérleg serpenyőit ha egyszer meg akarnád korrekt módon nézni, finoma szólva egész más oldalra billenne a mérleg.
Istvan78 péntek, 23:46
Előzmény: #78810  Murdoch
Neked mindig blabla valakinek az érvelése, ha nem tudsz ellenérvet felhozni. Nem mondanám ügyes védekezésnek, inkább gyengének és átlátszónak.
Istvan78 péntek, 23:44
Előzmény: #78809  Istvan78
Részünkről egyébként hülyeséghalmaz volt, de részetekről szentírás.
Murdoch péntek, 23:44
Előzmény: #78809  Istvan78
Nem érdekel a mellébeszélés. Majd szólj akkor, ha a szuverenitás megsértéséért kapott az usa a nyakába ezred annyit, mint az oroszok. Addig bla-bla. Én szóltam, hogy nem lehet lazára venni ezeket a sztorikat, mert akkor az oroszok mutatványa sem annyira fekete, sima kettős mérce. Túlságosan nem izgatott titeket, az oroszokkal voltatok elfoglalva. Most már mindegy, mondhatni késő.
Istvan78 péntek, 23:37
Előzmény: #78808  Murdoch
Senki nem állította, hogy ez nem a nemzetközi jog megsértése, de négy éven keresztül az ment részetekről az ukrán háborúról, hogy igen, agresszió, de és akkor jött az több tucat hamis indok, meg hogy provokáció volt, meg a rezsim korrupt, akkor mégse csak az számított, hogy nemzetközi jog megsértése és pont. Akkor ezek részetekről nem volt hülyeséghalmaz.
Murdoch péntek, 23:30
Előzmény: #78807  Istvan78
Nem igazán érdekel a szerecsenmosdatásod. Nekem pont a legkevésbé szimpatikus a Maduro rezsim, de a tényeken nem változtat. Megsértette egy ország szuverenitását az usa és pont. Károghatsz még, hogy ez most nem annyira fontos, meg nem olyan vészes, meg amúgy is ki figyelt oda, de nem érdekel a hülyeséghalmazod. A tény az, hogy a nemzetközi jog ment a kukába. Mint az oroszoknál. Erről papoltam Iraknál, Líbiánál, te voltál az egyik legfőbb hőzöngő, hogy ez nem az a topik, kissé morcos vagy emiatt te is, még a szemöldöket is összeráncoltad mérgedben. Majd holnapután meghatódok rajta.
Istvan78 péntek, 21:52
Előzmény: #78799  Murdoch
Nyilván "nem belefér történet" Maduro elrablása, de nem összevethető egy négy éve folyó pusztító háborúval.
maduro rendszere nem volt és ma se vethető össze az ukrán rendszerrel. Nem ecsetelem részletesen a gazdaság tönkretételét a hiperinflációt, az éhezést, a feleség által vezérelt drogcsempészetet. Ez nem vethető össze az ukrán korrupcióval összességében. Főképpen, mert az orosz korrupció is magas volt, a háború előtt.
.
Ezt az EU miért nem szankciózik hülyeséget sokadszor próbálod elsütni jó propagandista módra, pedig sokszor hoztam az ellenérvet, hogy azért nem, mert a szövetségesek nem tesznek ilyet. Kína vagy É-Korea se szankciózik az oroszok ellen, sőt még ejnyebejnye sincs, hanem ellenkezőleg, támogatás van.
the_outsider péntek, 21:24
Előzmény: #78804  bigyula

"A tengeri kalózkodása is csípi a szememet, mert nemzetközi vizeken sem csónakokra nem lőhetne, ..."      

Ehhez még annyit hozzátennék, hogy minden ilyen nem(!) háborús esetben, alapvető elvárás, hogy a kérdéses tevékenységet elkövetőt a 'semmiből lecsapó likvidálás' előtt felszólítják, hogy fejezze be a tevékenységét, mert a folytatásával a testi épségét veszélyezteti (pl. más szituációban: 'Állj, vagy lövök!', stb.).      
Tudomásom szerint ilyen sem történt ezekben az esetekben.
Shortelek péntek, 19:00
Előzmény: #78803  ORK
"Ukrajna lerohanása BÜNCSELEKMÉNY!!! NÉPÍRTÁS!"
Jól íttad az úgy van, putylert memzetközi bíróság elé kell állítani.
bigyula péntek, 18:09
"Ez milyen gyenge relativizálás, édes istenem."
.
Ez nem relativizálás. Venezuelát nem szállták meg. Az első hozzászólásom (visszakereshető) a venezuelai beavatkozást követően napokkal később az volt, hogy ezzel trumpli legalizálja Putyin produkcióját, és bátorítja Kínát Taiwan elfoglalására. A tengeri kalózkodása is csípi a szememet, mert nemzetközi vizeken sem csónakokra nem lőhetne, sem nem foglalhatna el tankereket. Ez színtiszta kalózkodás.
.
Egyébként pedig a héten bejelentette, hogy neki a nemzetközi jog lószart sem ér. Ahogy Putyinnak sem.
ORK péntek, 14:53
Nem..ez csak a libsi mosdatás és kettős mérce. Olyan mint a függetleg objektív sajtó. Megszoktuk..Irak lerohanása hiba (szigorúan kisbetúvel) ,míg Ukrajna lerohanása BÜNCSELEKMÉNY!!! NÉPÍRTÁS! Venezuela csak "bementek és pár ember meghalt, nincs itt semmi látnivaló"  Ellenben ha Kína lerohanja Tajwan:  ne félj VILÁGHÁBÓRÚÚÚÚÚ! MOCSKOS KÍNA!
wgl péntek, 14:44
a Kreml„továbbra is azt a hamis narratívát igyekszik közvetíteni, hogy az ukrán védelem az összeomlás szélén áll, de az orosz előrenyomulásról szóló adatok ennek ellentmondanak”.....
https://privatbankar.hu/cikkek/nemzetkozi/szisztematikusan-hazudik-az-orosz-vezetes-az-ukran-frontrol-amerikai-elemzok-szerint.html?utm_source=rss&utm_medium=referral
..
Mint a fidesz a  választókkal: 8-10%-al vezetnek.
ŐNÁMÍTÁS!!!
Shortelek péntek, 14:33
Előzmény: #78798  Murdoch
Hehe gõzerôvel a muszka, kb hetente 20 ezer muszka hal meg néhány négyzetkilométernyi földért, proxy mi?
Dehogynincs
Dehogynincs péntek, 14:25
Előzmény: #78796  Murdoch
Akkor idézek én is:
Orbán Viktor October 20, 2025  ·
Magyarországnak az az érdeke, hogy a budapesti békecsúcs sikerrel járjon. Tegyünk meg mindent érte!
https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/magyarorsz%C3%A1gnak-az-az-%C3%A9rdeke-hogy-a-budapesti-b%C3%A9kecs%C3%BAcs-sikerrel-j%C3%A1rjon-tegy%C3%BCnk-/679930128493582/
___________ elrajongta _______
Orbán elrajongta. Nem volt budapesti békecsúcs és nem lett tőle olcsóbb a kenyér.
Murdoch péntek, 12:37
Előzmény: #78797  bigyula
Ez milyen gyenge relativizálás, édes istenem. Megtámadtak egy szuverén országot, kiiktatták a légvédelmet, lebénították Caracast, megöltek kb. 100-200 testőrt és elrabolták az ország államfőjét a first ladyvel. Neked ez amolyan belefér történet? Hát ki a fenének szimpatikus a buszsofőr rezsimje, na de ki a fenének szimpatikus a Zé-féle aranybudis rezsim. 
És ha törvénytelen, akkor hol vannak az eus állásfoglalások, szankciók. Befagyasztják majd a yenki vagyonokat Brüsszelben? Nem vesznek az usától több olajat, LNG-t? Ezért csinálja jól Trump azt amit. Kimondta, nem érdekli a nemzetközi jog, amerika érdekeit helyezi előtérbe. Persze nem jó, de legalább nem az a demokráciaexport-szerű sunyi módszer.
Murdoch péntek, 12:28
Előzmény: #78795  Dehogynincs
Még mindig itt tartasz, pedig jó néhányszor taglaltuk. Nem az ukránok mentek bele. Szerinted kivel értekeznek minden fegyverszünet, béketerv stb. esetén? Kik azok, akik a legdühösebben hergelik a történetet? Hát linkeltem is a teljesen barátságos százévre kötött megállapodást. Ezt 2022-ben zárni kellett volna, messze jobb feltételekkel, mint most. És erről kevés szó esik, átrágtam magam rajta, a beszédeken is, tanulságos, közvetlen a háború előtti x. forduló 9 órás volt. 
https://en.wikipedia.org/wiki/Normandy_Format
Most meg már azért késő, mert a világ keleti részének totálisan leesett, hogy ez nem egy honvédő, hanem proxyháború az oroszok gyengítésére. + Nekem meg az jött le a háború előtti időszakból, hogy volt egy dacos és nacionalista ukrán hozzáállás a problémához, nagyjából a te ruszofóbiádhoz hasonlóan, tojva az erőviszonyokra. Ha nem vennéd észre, még most is ott tartanak, hogy ők akarnak diktálni akkor is, amikor gőzerővel mennek előre az oroszok. A honvédős lopásról nem is beszélve. Ez így aligha fog menni.
bigyula péntek, 12:18
Előzmény: #78793  ORK
"Venezuelát lehet lerohanni?"
.
Már bocsi, de ki és mikor rohanta le Venezuelát? Két embert raboltak el onnan összesen egy pár órás rajtaütés keretében, és az ő testőrségüket likvidálták. Ettől még ez szintén törvénytelen volt.
Murdoch péntek, 12:15
Előzmény: #78794  Dehogynincs
Akkor idézek, indexes cikk:
Bart De Wever belga miniszterelnök kijelentette, hogy „mese és illúzió, ha valaki azt hiszi, hogy Oroszország veszíteni fog Ukrajnában” – nyilatkozta a La Libre hírportálnak. 
Egy nanoszekundum alatt oroszbérenc lett, hát ilyen véleményeket nem tűr meg az amúgy liberális NY-Európa. 
Dehogynincs
Dehogynincs péntek, 12:08
Előzmény: #78792  Murdoch
Tényleg sokszor mondtam, hogy az oroszok csak az erő nyelvét értik.
Az ukránok belementek egy "háborús védekezésbe". A másik választásuk a kapituláció lett volna.
Tőled eltérően én úgy látom, hogy a tárgyalások sem nagyon jöttek be, sőt a több mint három éve állandóan szorgalmazott azonnali(!) tűzszünet sem, de legalább megpróbálták, ugye ...
Dehogynincs
Dehogynincs péntek, 12:01
Orbán: Nem kéne 90 milliárdot küldeni Ukrajnába és 800 ezer halottat előállítani
https://telex.hu/belfold/2026/01/16/nemzeti-peticio-orban-kossuth-radio-brusszel
...
Orbán szerint még a gyermekmesék határán is túl van az, hogy Oroszországot bárki meg tudná verni ...
Orbán szerint a háborúban évente 400 ezer ember hal meg, sebesül meg, vagy válik hadirokkanttá a „két oldalt összeadva”, vagyis most „nem 90 milliárdot küldünk, hanem finanszírozzuk 800 ezer ember halálát”, miközben volna lehetőség áttérni egy békepolitikára, és tárgyalással lezárni a dolgot.
Nem 90 milliárdot kéne Ukrajnába küldeni, és 800 ezer halottat előállítani, hanem tárgyalásokkal lezárni a háborút – mondta.
_________ volna lehetőség ?  ________
Milyen lehetőséget lát Orbán a háború lezárására?
Láttam én már megvalósult gyermekmesét. Ilyen volt a Szovjetunió 1991-es széthullása.
Abban az évben vonultak ki Magyarországról a megszállók. Csak ideiglenesen állomásoztak nálunk. Még egy fél évszázadig sem.
ORK péntek, 12:00
Előzmény: #78790  bigyula
"Nemzetközi Büntetőbíróság is népirtásnak minősítette. " ha ha ha...Venezuelát lehet lerohanni? Ikrakot lehet lerohanni. ne röhögtess már :DDDD
Murdoch péntek, 11:55
Előzmény: #78791  Dehogynincs
Értsd: katonailag. Gondolom az volt a terv, mint Venezuelában. Nem állítottam sehol, hogy jó vagy rossz, de az oroszoknak azért vannak érthető indokaik és kétlem, hogy nagyon boldogok attól, hogy 1000+ km-es fronton harcolnak. És ettől még agresszorok. De életem végéig linkelhetem az amerikai beavatkozásokat szuverén országok életébe, falra hányt borsó. Ezt most Trump tisztázta, vége a demokráciás meséknek, amit már úgyse hitt el senki. Tojik a nemzetközi jogra - kimondta - és az amerikai kontinensekre, kapcsolódó területekre igényt tart - kimondta. Pont. És ezt az egészet nem ő kefélte el, ez súlyos tévedés. Jugoszlávia, Irak, Líbia, Ukrajna stb., mindenhol ahol az usa beavatkozott bizonyos térségek életébe, azzal párhuzamosan ment egy szög a nemzetközi jog koporsójába. Ez így nem megy, nagyon jöttetek mindig a birodalmi orosz gondolkodással, hát most kaptatok mellé egy yenki birodalmi irányt is. És jön még majd a kínai is, idővel az indiai is. 
Megjegyzem nem tudom mit aggódsz, az erő nyelvének drukkoltál. Hogy abból értenek az oroszok. Hát nem nagyon jön be, lesz néhány százezer, vagy 1-2 millió halott, de legalább megpróbáltad, ugye...
Dehogynincs
Dehogynincs péntek, 11:24
Előzmény: #78782  Murdoch
Az oroszok elcseszték az elejét?
______ aha ________
Elcseszték az elejét, de maga a háború és az agresszió dícséretes. Abban nincs semmi kivetnivaló.
Az oroszok ráérnek.
Előbb-utóbb elfoglalják Ukrajnát és jöhet Európa. De akkor  már nem szabad elcseszniük az elejét.
???
bigyula péntek, 11:11
Előzmény: #78789  Murdoch
"És akkor ugye az rendjén van, hogy egy kétmilliós várost szétbombáznak."
.
Nem nagyon nincs rendben! Nem véletlen, hogy a Nemzetközi Büntetőbíróság is népirtásnak minősítette. Ez egyébként az én véleményem is.
.
"Másrészt megint a logikai bukfenc, megint a semmire se jó orosz haderő"
.
Nem írtam, hogy semmire sem jó. Azt viszont igen, hogy a parancsnokok segghülyék, és amatőr hibák tömkelegét követték/követik el. Teljesen leszerepeltek az oroszok, mint "félelmetes" haderő. Ettől függetlenül veszélyt jelentenek Európára, mert ők már átálltak a hadigazdaságra, igen komoly létszámtartalékuk van, a nyugat meg még csak most fontolgat egy kicsi haderőfejlesztést. Sajnos 2014-ben nem léptek fel, és ez kb. ugyanakkora hiba volt, mint amikor azt hitték, Hitlert le lehet kenyerezni egy kis terület feláldozásával.
Murdoch péntek, 10:57
Előzmény: #78787  bigyula
És akkor ugye az rendjén van, hogy egy kétmilliós várost szétbombáznak. Mert nincs hova menekülnie a lakosságnak. Na ezért van sokkal de sokkal több civil áldozat, mint Ukrajnában és a nagy része nő+gyerek.
https://www.unrwa.org/sites/default/files/content/resources/resource_137093_47093_1737729361.jpg
Másrészt megint a logikai bukfenc, megint a semmire se jó orosz haderő, de azért a holnapi kommentben majd azt írod, hogy meg fogják támadni Európát. Oké. 
Shortelek péntek, 10:55
Előzmény: #78785  Murdoch
Eszement módon bombázni, valszeg nem sok bombázójuk maradna abból a kevésből.
bigyula péntek, 10:40
Előzmény: #78785  Murdoch
Nem tudnak sehogy sem bombázni. Ehhez uralniuk kellene az ukrán légteret. Arról meg ne is beszéljünk, hogy mennyi bombázójuk van egyáltalán.
.
A II. V. H--s szőnyegbomázásokat (több száz bombázó egyszerre támad) felejtsük el. Már nem 88-asokkal védekeznek. Gáza teljesen más tészta, ott ha akar se tud elmenekülni a lakosság. Nincs hova.
wgl péntek, 10:36
Tehát az orosz bombázások rendben.
 Értem.
Murdoch péntek, 10:25
Előzmény: #78784  bigyula
Hagyjuk már, maradjunk a tényeknél. Ha elkezdenének eszement módon mindent bombázni az oroszok, akkor nem ennyi lenne a civil áldozatok száma. Nézd meg Gáza viszonylatában, akkor talán derengeni fog.
bigyula péntek, 10:18
Előzmény: #78782  Murdoch
"És látsz te olyat mondjuk, hogy felszállnak az orosz stratégiai bombázók és porig rombolnak mindent?"
.
Igen, volt ilyen, és talán most is van: A TU-160 és a TU-95 stratégiai bombázó, és robotrepülőgépeket indítottak róluk orosz terület felett Ukrajna irányába. Ma már hátrébb vonták ezeket, mert egyrészt a nyugati  légvédelmi rendszerek erős fenyegetést jelentettek számukra, másrészt a földön semmisítettek/rongáltak meg többet az ukránok drón támadásokkal jóval az orosz határon belül.
the_outsider péntek, 10:06
Előzmény: #78779  Sehmet

Tudtommal az ukránok putyin háborúja miatt menekülnek az otthonukból.        

Értjük, hogy putyin több szinten támadja Európát, és ez is az egyik szint.         

Azt hiszem, itt az idő, hogy megköszönjük a magyar kormánynak, hogy minden szinten támogatja putyin közvetlenül Ukrajna elleni, és közvetve Európa elleni háborúját. Egy tömeggyilkos támogatása nyilván felettébb előnyös egy OV-nak.
Murdoch péntek, 09:48
Előzmény: #78778  Dehogynincs
És látsz te olyat mondjuk, hogy felszállnak az orosz stratégiai bombázók és porig rombolnak mindent? Nem sok értelmét látom ennek az összehasonlításnak, ez még nem az igazi háború. Az oroszok elcseszték az elejét, most meg már az a taktika, hogy felőröljék az ukrán haderőt. Valamennyire időre is megy a dolog, de az oroszok jobban ráérnek, szvsz.
Kolyok
Kolyok péntek, 09:26
Előzmény: #78777  Murdoch
Ezt úgyse fogja fel ez a szerencsétlen... 

Topik gazda

sotime
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek