Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Argordon 2025. 11. 21. 12:05
Előzmény: #76535  Istvan78
Szerintem ez Putlernek nem lesz eleg, csak idohuzas a celja vele. Holnap elesednek (?) a Lukoil/Rosznyeft szankciok, csoben van a masodlagos szankciok elfogadasa a teljes orosz energiaexportra. Ezek 1 even belul tonkrevagnak az orosz gszdasagot, nem lennenek kepesek folytatni a jelenlegi szinten sem a haborut, es jelenleg is minimalis a "haladasuk" (Pokrovszk 1,5 ev). Jelenleg is tobbeves minimumon van a ruszki olajexport, az arak 15dodoval a koltsegvetesbe tervezett alattiak. Nagy szarban vannak, ezert kell az idohuzas.
Murdoch 2025. 11. 21. 12:05
Szóval a mostani jobb, mint az isztambuli. Te most az egész világot hülyének nézed? Ilyen primitív lódítást még tőled is régen láttam.
signal2
signal2 2025. 11. 21. 12:04
Én mondjuk eleve nem értem a hadsereg maximalizálását. Ha Oroszország garantálja, hogy nem támadja meg újra Ukrajnát, és fordítva, akkor nem mindegy, mekkora za ukrán hadsereg? Persze, ha a másik oldalról nézzük, akkor meg nyilván nem kell fenntartani egy nagy hadsereget, ha nincs mire, azt a pénzt pedig lehet másra költeni.
Ha valakinek, akkor inkább az oroszoknak kellne vállalni, hogy nem tartanak fenn nagy hadsereget, mert általában nekik jut eszükbe lerohanni szomszédos országokat.
Tony_Stark
Tony_Stark 2025. 11. 21. 12:00
Végül is nem tudom melyik a rosszabb x százezer ember halála, pénz és területi veszteség vagy a hadsereg létszáma, miközben elvileg garantálva van a területi integritásod a nagyhatalmak által.
Istvan78 2025. 11. 21. 11:59
Előzmény: #76493  Zedisdead
Utána kellene nézned a pirruszi győzelem jelentésének.:)
Istvan78 2025. 11. 21. 11:57
Előzmény: #76495  signal2
Az isztambuli vagy a későbbi folyton változó követeléslista mind rosszabb volt az ukránoknak, mint ez. Az isztambuliban például 50 ezer fős seregeben maximáltak volna, a garancia működése magukon az oroszokon is múlott voln?:), nem volt szó a 100 milliárdról, stb. Lehet, ezt a mostanit el kellene fogadni.
Istvan78 2025. 11. 21. 11:53
Előzmény: #76511  Murdoch
Noymod tovább az oroszbarát narratívát és hazugságokat, amiket már százszor megbeszéltünk, de soha nem jöttéál ki jól a vitákból. Már nincs is kedvem újra elővenni ezeket a témákat, unalmas.
Murdoch 2025. 11. 21. 11:52
Előzmény: #76527  Argordon
Írtam én, hogy haverok? Talán azt hiszed, hogy az usa-eu haverok? Hát azért a demokrata adminsztráció is szépen elintézte a német energiainfrastruktúrát, el ne higgyük már, hogy az ukránok robbantottak maguktól. Vagy amikor Merkel ment reklamálni Obamához, amikor lehallgatták a yenkik egész Európát. A vámos víziód meg baromira nem igaz, hát pont az usa visszakozott, mert ürültek a polcok. Kína nem aludta be úgy az elmúlt 30 évet, mint a neoliberalista nyugati elit és ki tudják elégíteni maguktól is a belső piacaikat. Problémát tudsz okozni, de ennyik, felzárkozott az usa mellé. És éppen ezért (is) világrendszerváltozás van, te úgy akarsz slavázva drukkolni, hogy háttal ülsz a mozinak.
Tony_Stark
Tony_Stark 2025. 11. 21. 11:51
Előzmény: #76530  Argordon
Az, hogy vannak határok és realitás, gondolom te sem mennél a frontra szívesen egy másik nemzet érdekéből, miközben a családod egyre szarabb körülmények között él, mindezt egy hipotézis mentén, ami vagy megvalósul vagy nem.
Tony_Stark
Tony_Stark 2025. 11. 21. 11:49
Előzmény: #76529  Tony_Stark
Ja és hozzá kell tenni, mi van ha az ukrán hadsereg olyan szinten emberhiánnyal fog küzdeni, hogy a cél elérése érdekében, kénytelenek lesznek európai katonákat küldeni a frontra tömegével, nem csak önkéntes zsoldosokként.Vagy ezen ponton, már nem fog érni annyit az ukrán szuverenitás és a nemes cél, hogy megroppantsuk az oroszokat? A következő lépcsőfok már lassan ez, csak úgy mondom, hiába küldik a fegyvert és a pénzt, ha nem lesz ki használja.
Argordon 2025. 11. 21. 11:46
Előzmény: #76529  Tony_Stark
Nem szabad hagyni hogy Oroszorszag leigazza, felszamolja Ukrajnat katonai erovel es erre ne fazzon ra. A bunozoket is bortonbe zarjuk, pedig ez penzbe kerul az adofizetoknek. Ha nem ezt tennenk, a bunozo tovabb bunozne es szethullana a tarsadalmi rend.
Azt nem ertem, hogyha tenyleg eliteled Oroszorszag katonai agressziojat, akkor ebbol miert nem kovetkezik ez.
Tony_Stark
Tony_Stark 2025. 11. 21. 11:39
Előzmény: #76528  Argordon
Értem, akkor mi a konklúzió? Folytassuk a háborút, vegyünk amerikai fegyvereket európai adófizetői pénzen, öljünk meg további egy millió embert, bízva abban, hogy oroszország megroggyan? De tegyük fel 2 év múlva ez bekövetkezik, addig mennyi pénz és humánerőforrás megy kárba, mindezt úgy, hogy egyre inkább durvul a háború folyása, egyre durvább eszközöket vetnek be. Illetve mi lesz a végkifejlett? Lesz egy földig rombolt félig üres ukrajna, és egy összeomló oroszország, szerinted ez milyen hatással lesz ránk vagy a világgazdaságra? Illetve milyen életszínvonal lesz eurpóában, mire ezt elérjük, minimálra vett amerikai támogatás nélkül?
Argordon 2025. 11. 21. 11:31
Előzmény: #76524  Tony_Stark
Aha, a Szovjetunio hirtelen osszeomlasat sem lattak elore meg a nyugati titkosszolgalatok sem, utolag persze mar mindenki nagyon okos lett hogy miert volt torvenyszeru.
Argordon 2025. 11. 21. 11:26
Előzmény: #76525  Murdoch
Kina erdekeirol mar nem eloszor irsz ilyet, minden alap nelkul. Xi persze szepen mosolyog es bologat hogy mekkora baratja Putlernek, de hosszu tavon a sziberiai es tavol keleti teruletek es nyersanyagok megszerzese a celja, ehhez pedig egy minel gyengebb Oroszorszag a jo neki. A kinaiak nem rohannak, de ezt tartjak szem elott, addig is szepen nyereszkedve a diszkonton amiert veszik az orosz naftat. Trump szankcioit viszont nem veszik felvallrol a kianaiak, az oroszok csucsulhetnek az olajukon es ehen halhatnak ha senki nem veszi meg toluk.
Tony_Stark
Tony_Stark 2025. 11. 21. 11:16
Előzmény: #76525  Murdoch
Pontosan
Murdoch 2025. 11. 21. 11:15
Előzmény: #76521  Argordon
Pedig tényleg alternatív világban gondolkozol, szvsz. A fő probléma, hogy jelenleg az usa-EU kutya-macska játékot folytat. Ezzel nem tudsz mit kezdeni, max jövőre, vagy három év múlva. Trump most kifizetteti az EU-val a háborúsdiját, közben meg keres is a dolgon. Az orosz gazdaság is szív, de azért nézz már rá a térképre. Nyersanyagaik vannak, technológiát, ritkaföldfémet kap Kínától. Akinek meg pont az az érdeke, hogy az oroszokat ne tudják nagyon meggyengíteni. És nagyjából India is beállt az oroszok mellé. A lényeg, hogy az oroszok most nincsenek egyedül, aki viszont igen, az az EU. Na ott lesz földbeállás. 
Tony_Stark
Tony_Stark 2025. 11. 21. 11:12
Vagy szimplán álomvilágban él, abban bízva, hogy majd valamikor megdöntik a hatalmát putyinnak, vagy gazdaságilag összeomlik egy olyan ország, ami saját devizával rendelkezik, bezárkózik a világkereskedelem elől, nyersanyagait eladja a keleti piacon, belsőfogyasztársa és a hadigazdaságra támaszkodik és úgy értékeli le a pénznek az értékét és akkor, amikor csak akarja. Álom... A realitás viszont az, hogy ukrajna egyre rosszabb helyzetben van, és egy kicsit sem látszik, hogy a trend megfordulna rövid-közép távon.
Tony_Stark
Tony_Stark 2025. 11. 21. 11:03
Értem, tehát az elképzelhetetlen számodra, hogy a történelmi, poltikai események alapján én ezt a konzekvenciát vontam le és saját szuverén véleményt fogalmazok meg. A valóság az, hogy urkajna nyugati fegyvereken és tőkén él, kiszolgáltatva. Emberi erőforrás híjján vannak, kimész bármelyik nyugat európai nagyvárosba és televan minden ukrán menekültekkel, rengeteg férfival, Németorszgában a törökök után a második legnagyobb nemzeti kisebbséggé váltak, ezt nem én mondom, hanem Merz nyilatkozta... De nem kell messzire mennem, 1,5 éve költözött ide a szomszéd utcába egy ukrán középkorú férfi luxus ukrán rendszámos autóval, volt tőkéje és el tudott menekülni a besorozás elől. Ehhez képest ororszország lakossága több mint 140 millió fő, putyin hatalma be van betonozva. Még ha elégedetlenség is van és vannak mozgolódások ez édeskevés, hogy zároshatáridőn belül gyökeres változás következzen be. Tehát tisztán logikusan szemlélve az események folyását az idő az oroszoknak dolgozik és akkor még nem is vettük számításba a rendelkezésükre álló fegyverarzenált, ami a rendelkezésükre áll. Aki abban érdekelt, hogy ne legyen lezárva a háború az szimplán nem ukrajna érdekeit nézi. 
Argordon 2025. 11. 21. 10:56
Amugy Pletser Tamas ma irta, hogy az orosz olaj, uzemanyagexport napi 1,7M hordora esett, a haboru kitorese ota nem volt ilyen alacsony (3M/nap is volt). Pedig a haboru egeti a penzt, egyre nehezebb finanszirozni, satuban van Putler toke.
Argordon 2025. 11. 21. 10:52
Előzmény: #76520  Tony_Stark
Tipikus ruszki prop szoveg, elj nyugodtan a hamis AI vilagodban.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek