Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Murdoch 2025. 11. 14. 14:56
Előzmény: #76278  Argordon
Igen, de itt ezt beszéljük évek óta, n+1 usa agresszió volt az elmúlt 25 évben, de a topik háborúpárti része ezen gyakorlatilag vihog. Mutass egy szankciót, vagy bármit, amikor felelősségre vonták a világ legnagyobb hatalmát. A nem szabad hagynit pedig oké, csak hát az európai hadiipari lobbinak pont jóvanezígy. Az eszkalációért meg pont hogy a globalisták felelősek. Ennek semmi értelme volt, 10x rosszabb lett Ukrajna helyzete, mintha 2022-ben diplomáciailag megoldják. Nem az oroszok dobták be a 'Let's fightot'.
Placi82 2025. 11. 14. 14:33
Előzmény: #76278  Argordon
Mese. Ezt nekem ne... 
Pontosan figyelemmel kísértem 2014 óra a folyamatokat, Dombasszi bányászok felkelesetoln3s a szepataarltista torekvesektol, egészen Nuland asszonyon át Jacenyuk tol Z.elnokig.
Pontosan tudom, ha nem jön a covid eza háború 2020 ban kitort volna már, de 22 lett belőle. Figyelem a jeleket, és az összefüggéseket. 
Villamhaborura és gyors Isztambuli békére számítottam, szankciókra. nem. 
Mit gondolsz, ez egy kicseszettul proxy háború, hát az ukranoknak konkrétan se pénzük se hadsereg ük, rakéta irányító rendszerük se semmi see volt, holnap megallitjak a támogatást, jövő hónapban nincs se nyugdíj se rendőrök se katonák fizetése.. 
Ez egy proxy háború az Oroszok ellen. 11 éves előzmények. Miért is nem hobortogtel mikor aszerbektol az albanok szeparatista torekveseit a NATO támogatta.???  És előtte a jugoszlav háborúnak miért nem elméleted fel a szavad. Etc... 
Mindig is voltak autonomias, és szeparációs torekveseit. Ja hogy ezt vérbe folytottak.. 
Ezt csinálta volna Szerbek, a koszovoi albanokkal, akkor porrá bombázztak volna megint  Szerbiat.....
Jaaaaa Szerbia oroszok egyetlen szövetségese........ 🤣. 
Ott támogatni kellett az Albán kisebbséget????????????😉🤣
 Minden nemzetiség  szeparatista és autonomias torekveseit. Csak Donbasszi oroszoket ignoraltuk 11 évig... Aha   jólvan.. ..... 
A hülyék hátul vannak.... Nekem ne..., 😉
Argordon 2025. 11. 14. 14:20
Előzmény: #76276  Placi82
Igazandibol azt tartom a fo celnak, hogy az emberi fajnak sikeruljon tulelnie, szamtalan veszely leselkedik rank. Ezt a celt szolgalja az is szerintem, hogy egyetlen orszag se indithasson haborut a masik ellen, ha ezt megteszi, az a szabalyok sulyos megsertese es ezert sulyos ellenlepesekkel kelljen szembeneznie a fejlett vilag reszerol. Nem johet ki jol ebbol a szabalysertesbol, nem szabad ezt hagyni, kulonben egyre tobb haboru lesz, egyre nagyobb eszkalacio, es igen, egyre nagyobb a nuklearis vilageges eselye.
Placi82 2025. 11. 14. 14:07
Előzmény: #76273  Sehmet
Kedvenc filozófusom, Arthur Schopenhauer. És mielőtt Argordon megcafolna már 3 éve is itt tőle idezgettem sokat, itt is.... 
Meg a könyvre is emlékszem, amibe talán ez benne van:
Bölcs élet művészete. Életbolcselet. 
De itt a tévedés jogát fenntartom mert egymás után olvastam őket tizenévesen... 
Placi82 2025. 11. 14. 14:01
Előzmény: #76268  Placi82
Argordon!!!!!
Ezt olvasd el,  (amire a hivatkozási link mutat) látszik nem ment át mit írtam elsőre.... Kérlek olvasd el 3 szor...... 
Burkoltan viragnyelven fogalmazva, atvit analogia a jelenkorunkra és a múltra vonatkozóan... 
Azért is kérdeztem hol nézted te a CCCP ben az ilyen hatalmi atmeneteket a TV ben, jobban mondva Csajkovszkijt vegtelenitve.??? 
Továbbá ne reménykedj Putyin utódlasa, ha valaha lesz, akkor sokkal rosszabb radikálissabb, utód lesz.... 
Aki odafog csapni. 
Az Oroszok fajtajeleguknel fogva nem fognak soha egy Jelcin vagy egy Navalnij típusú elnököt megegyszer  megvalasztani. Nekik Putyin II kell, csak keményebb kiadásban.. Orosz történelem, egyetemes történelem tudása esetén, felfognad. De hát nem megy, szóval galambbal sakkozok megint, veled is... :)) 
Szóval elég gáz rátok nézve, hogy ezt se fogjátok fel... Sírva fogjátok, a visszafogott, rafkos, megfontolt, hidegveru, halvérű Putyint visszasirni, a kozmopolitia globalista elittel  egyutt. 
Ugyan ez vonatkozik Kínara. Ott se lesz soha neoliberális uralom......Ha világháború robbanna  ki,  akkor se... 
Oka : MERT NINCS IGÉNY RA A NÉP TÖBBSÉGÉNEK OTT!!!!!!!
Erről ennyit... 
Argordon 2025. 11. 14. 13:49
Előzmény: #76273  Sehmet
Erre nyomtam egy pluszt, bar csak 90%-ban ertettem, mert evtizedek ota nem hasznaltam a nemetet, de nem anyazas, nem serto, es valoban filozofikus fejtegetes a remenyrol es annak elengedeserol.
Argordon 2025. 11. 14. 13:40
Előzmény: #76271  Placi82
Node google-zas elott errol fogalmad sem volt, ezert hadovaltal valami "hattyu dal"-rol.
Amugy 75-os vagyok, a BKE-re jartam, bar a Marx szobor akkor meg ott volt az aulaban. 
Aminek latom ertelmet az a 3 lehetseges kimenetel, aminek a besulyozasaval szepen mindenki besorolhato, hogy honnan szerezheti az infoit a valoszinusegek megitelesehez, a ruszki/fidess propbol vagy nyugati/ukran forrasokbol, es melyiket hiszi el jobban.
Sehmet
Sehmet 2025. 11. 14. 13:38
Előzmény: #76245  Argordon
„Hoffnung ist die Verwechslung des Wunsches einer Begebenheit mit ihrer Wahrscheinlichkeit. Aber vielleicht ist kein Mensch frei von der Narrheit des Herzens, welche dem Intellekt die richtige Schätzung der Probabilität so sehr verrückt, dass er Eins gegen Tausend für einen leicht möglichen Fall hält. Und doch gleicht ein hoffnungsloser Unglücksfall einem raschen Todesstreich, hingegen die (…) immer wieder auflebende Hoffnung der langsam marternden Todesart.“ ( „Parerga und Paralipomena“ (1851).
.
Für Arthur Schopenhauer erwächst Hoffnung aus dem Zusammenspiel von Intellekt und Lebenswillen. Sie besteht in der Verzerrung einer Vorausschau nach Maßgabe der Affekte. Hoffnung ist daher etwas zutiefst Menschliches, da ein jeder seinen Leidenschaften zunächst ausgeliefert ist. Das heißt jedoch nicht, dass er es bleiben muss. Nicht die Vermeidung von Hoffnung ist das Ziel, sondern der richtige Ausweg aus ihr. Der, dessen Hoffnung unter Schicksalsschlägen zerbirst, ist tief verwundet und erschüttert. Doch wer die Hoffnung willentlich überwindet, bleibt standhaft. Wie aber gelingt der Abschied von der Hoffnung? Durch die enthaltsame Lebensführung des Asketen. Denn wer das Glück der Leidenschaften gering achtet, dessen Urteil ist gegen ihre Verzerrungen gefeit.
.
https://www.philomag.de/artikel/schopenhauer-und-die-hoffnung
Eisenburgprofesszor 2025. 11. 14. 13:37
Előzmény: #76269  Sehmet
Jótett helyébe jót ne várj!
Placi82 2025. 11. 14. 13:30
Előzmény: #76270  Argordon
Én tudom mire gondolsz elvtárs. Csak tudod én nem volt Moszkvában és ültem a TV előtt mikor Gorbacsov rendszerét. megbuktatta Jelcin puccssal. Vagy Brezsnyev halálakor vagy Andorpov halálakor. (Mert már úttörő se lehettem, mwet addigra megszunt:)
 Szóval a hattyúk tavat és csajkovszkijt  adták a CCCP állami TV ben, egész nap, amíg nem rendeződött a hatalmi helyzet. Erre asszociáltam és utaltam burkoltan, "hogy te akkor Putyin halalára  vársz, és az új Jelcin bábuskára?? ? Ebben az analogiaban??  Mert arra varhatsz, ahogy az Angolok már 4 éve vagy már lehet több is, már kB 5 szor eltemettek és 12 szer volt különböző rákos.
És azért tettem fel szintén burkoltan, finoman, nem beégetve, azt a  fontos kérdést, hogy te hova is jártál te  kozgazrá. Csak nem Moszkvában a 
70 es 80 as években?? 
Na ez a csúnya bebukas. És észre se vetted... 
Nem sokan ültek a  TV előtt, hazánk fiai közül, a CCCP ben Brezsnyev, vagy Andorpov vagy ,Gorbacsov  utáni  "" hatalmi átrendezodes" "idején CCCP ben..... 😉😉
Khmmm..... 
Argordon 2025. 11. 14. 13:09
Előzmény: #76268  Placi82
Ford Fairlane legendas szavai jutottak eszembe, veled vitatkozni olyan mint sajtreszelovel rejszolni, igazandibol nem vonz ez... :)
Azert a Hattyuk tavanak tenyleg utanagoogle-zhatnal, nagyon nagy leboges volt hogy fogalmad sincs rola.
Sehmet
Sehmet 2025. 11. 14. 13:00

Zelenszkijnek azért egy kicsit szerényebbnek kellene lennie, nemcsak a politikai ellenfelek bírósági eljárással történő félretétele és a náluk még mindig nagyüzemű korrupció miatt, hanem amiatt is, hogy most már Magyarország a legfontosabb gázszállító partnere!
.
Magyarország lett Ukrajna legfontosabb gázszállító partnere | Demokrata
Placi82 2025. 11. 14. 11:33
Előzmény: #76259  Argordon
Ja hogy a nagytőke által finanszírozott pucsistak  át egyek a hatalmat mint anno Gorbacsovtol a nyugati elit alkoholista bábja. Jaja mekkora színház volt az ahogy a hős Jelcin, a tankban ül. 
((Vagy Putyin halalara vársz, mint az Angol titkosszolgálat, lassan  4 éve, de istennek se tudnak a közelébe ferkozni..... Egész jól védik, tudja már a trükköket a vén Kg s tudja kik mozgatják valójában  a drotokat.., 😉)) 
Bejarta a nyugati sajtot, már akkor is ment a mese délután a népi szabadsagharcrol, Jelcin elnök írtál az élen, aki egy akkora alkesz volt hogy  kamiont se vezethetett volna, nem hogy ekkora országot, de hát kellett egy báb, pedig semmi másról nem szólt a "" buli "" mint Oroszország végtelen  nyersanyag kincset bagoert, sőt tulajdonképpen szinte ingyen megszerezze a nyugati elit nagytőke. 
Yukosztol a Gazprom ig, Lukoliltol az Alrosaig. 
Nekem mesélsz ? Töriből? 
OKTV top 3. 
De mondjuk engem ekkor még TV t nézni se hagyták a szüleim, mert kicsi voltam.... Csak a TV macit.. 
De figyu, te kozgazrá jártál vagy még a Karl Marx  egyetemre 😉?? 
Versenyezhetünk töriből, fejből, nyugodtan. 
Murdoch 2025. 11. 14. 10:34
Előzmény: #76265  Shortelek
https://www.economx.hu/nemzetkozi-gazdasag/ukran-drontamadasok-orosz-olajfinomitok-kapacitascsokkenes.819336.html
A Reuters írja, még mielőtt jössz a szokásos szöveggel. Problémát biztos okoz nekik, az nem kérdés.
Shortelek 2025. 11. 14. 09:57
Előzmény: #76261  Zedisdead
"belső benzinellátási nehézségekről, amelyek megszűntek"
Ez is csak úgy bemondásra, bizonyiték?
Zedisdead 2025. 11. 14. 09:52
Előzmény: #76254  Istvan78
Bármelyik AI csinál neked összefoglalót. Pár %os változások vannak az export volumenben. Nem érinti lényegesen a háborús erőfeszitést. Mondjuk egy 50%os csökkenés talán okozhatna gondokat, de az is csak hosszú távon. És ezzel szemben Ukrajnában nem gazdasági tényezők rezegnek, hanem nincs áram, nincs gáz, nincs viz, akadozik a vasúti szolgáltatás. Nem tudják feltölteni a háborús veszteségeket, pedig havi 30k embert fogdosnak össze. 
Shortelek 2025. 11. 14. 09:52
Előzmény: #76252  slash
Neked nem is kell!
Murdoch 2025. 11. 14. 09:42
Előzmény: #76259  Argordon
Mondjuk a lényeget tekintve vágyvezérelt dolgokról írsz. Putyin halálát már 10x megjósolták és szerintem ne akarj valami keményvonalas utódot. Másrészt nem fogják a kínaiak engedni, hogy az oroszok akármilyen tekintetben elhasaljanak, pöröghet az usa bármilyen szankción, ahhoz már Kína túl erős. Itt elsőként az EU fog megzakkani, de ez már évek óta látszik többek közt a német gazdaságon. 
Zedisdead 2025. 11. 14. 09:41
Előzmény: #76255  bigyula
Oroszország tradicionálisan kevés benzint exportál, mert nehézolajuk van sok, amiből inkább dizel meg kerozin jön ki. A benzinexportot leállitották már elég régen, de én nem erről beszéltem, hanem a belső benzinellátási nehézségekről, amelyek megszűntek.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek