Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Murdoch 2025. 11. 08. 16:08
Előzmény: #76078  Istvan78
Szokásos erőtlen hazudozás. Akkor nem is akármilyen forrásokkal:
https://responsiblestatecraft.org/ukraine-russia-2669196351/
“Russian and Ukrainian negotiators appeared to have tentatively agreed on the outlines of a negotiated interim settlement: Russia would withdraw to its position on February 23, when it controlled part of the Donbas region and all of Crimea, and in exchange, Ukraine would promise not to seek NATO membership and instead receive security guarantees from a number of countries.” This supports the idea that a workable solution was present in Istanbul."
...
"Former Israeli Prime Minister Naftali Bennett played a large role in those April 2022 negotiations. In an interview, he also claimed that Russia and Ukraine were willing to make major concessions and end the conflict, until pressure from then UK Prime Minister Boris Johnson convinced Zelensky to back down from such a deal. Davyd Arakhamia, a Ukrainian parliamentary representative at the talks, made a similar claim. “They were hoping almost to the end to put pressure on us to sign such a document and accept neutrality. It was a big deal for them,” he said in November 2023, referring to the Russians. “They were ready to end the war if we, like Finland once did, would accept neutrality and pledge not to join NATO. In fact, that was the main point. All the rest are cosmetic and political ‘additions.’”
Ez van Pityu, lódítás, lódítás hátán, közben jön a valóság. 
Murdoch 2025. 11. 08. 15:59
Előzmény: #76077  Dehogynincs
Ugye amikor pölö volt az indokínai háború, akkor is az oroszok terjeszkedtek nemdebár. Vagy a sztálingrádi csatában is az oroszok indultak nyugatnak? Vagy a svédek, vagy Napóleon. És vajon meddig tart ez a rettegtető lódítás, ahol az oroszoktól be vagyunk tojva, de a gigafegyverkező németektől meg nem. És pont a britek rettegnek, a világ legnagyobb exgyarmatbirodalma, az évszázad vicce. Beveszik az oroszok a londoni metrót? A britek egyvalamiért rettegnek, hogy kiestek a nagyhatalmi szerepből és csúsznak lefelé ezerrel. Azért ennyire ne nézd már az embereket hülyének, hogy az oroszok ne tartsanak az ukrán, grúz nato agressziótól, de a britek meg teljes joggal be lehetnek tojva Moszkvától 3000 km-re. Ne már.
Istvan78 2025. 11. 08. 15:54
Előzmény: #76074  Murdoch
Téged nem érdekel, hogy témákról már volt vita és akkor, ha nem tudtad megvédeni az állításod, egy időre ejtetted a témát, aztán újra előhozod. Így tesz egy troll, mi mást tehetne, aha nincs helytálló érve!
Isztambul is volt téma sokszor, hoztam index linkeket neked, hogy mi mindenben nem volt megegyezés, de nektek sokkal egyszerűbb Boros Johnsonra fogni a dolgot2. Amúgy ha akkor nem volt megegyezés, a következő bő három évben miért nem volt? Talán azok miatt, amiket írtam lentebb?
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 11. 08. 15:49
Előzmény: #76076  Murdoch
A felsorolás kommutatív. Bármelyiket írhatom előre és hátra.
Az agresszor háborúját az agresszor finanszírozza (főleg olajból és gázból) az agresszor elleni háborút meg azok, akik biztonságpolitikai megfontolásokból tartanak az orosz birodalmi terjeszkedéstől (ez nyugat-Európa, főleg az eu és a britek).
Murdoch 2025. 11. 08. 15:32
Előzmény: #76075  Dehogynincs
Akkor minek írtad a kettős adóztatás után? Ami egyébként még tárgyalás alatt van.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 11. 08. 15:28
Előzmény: #76072  Murdoch
Nem értem, mit nem értesz.
Trump az usa szankciók alól adott felmentést, az eu-s szankciók alól nem adhat, hiszen nincs köze hozzájuk.
Murdoch 2025. 11. 08. 15:27
Előzmény: #76073  Istvan78
Isztambulban meg akart egyezni, sőt nagyjából megvolt az egyetértés. Az angol birodalmi érdekeknek ez nem jött be. Most más feltételek jönnek. Így játszák el a magabiztos háborúpártiak egy ország jövőjét. Majd lesz valami alapon, az oroszok vmi kisebb ország, rozsdás fegyverekkel, benátozzuk őket aztán kész. Most már ne hörögj, mint ahogy mondtam, erő nyelve volt a mantrátok, csak ez nem úgy működik, hogy egy perce még felfegyverezzük az ukránokat, bedobjuk a rakétákat, köpködünk az oroszokra, aztán ha nem jött be, akkor gyorsan tűzszünet. És ha nem, megint köpködünk az oroszokra. Egyébként tökmindegy, inkább nem is linkelek, letagadod a napot is az égről, lásd 2014 maidan amikor a nyugati kormányok nagyon is sokat tettek ukrajnáért, főleg a javai elbitorlásáért. Ez most már veszett fejsze nyele, a donbaszi erődvárosok mennek a levesbe, a százezres Poszkrovszkot már behúzták és ez így fog tovább menni. De szurkoljatok nyugodtan, meg jöhet a duma, hogy ez nem igazságos, nem hát, mint ahogy az elmúlt száz évben százezer nyugati sztori sem volt az. És továbbra is azt mondom, hogy Trump és Putyin között már megvan a deal, legalábbis a körvonala, de az usa nem engedhet kövéret nyíltan, kaptak az oroszok időt, hogy behúzzák azt, amit.
Istvan78 2025. 11. 08. 15:17
Előzmény: #76072  Murdoch
Putyin ezt engedi, hogy a globalista elit finanszírozza a háborúját? Csak meg ne tudja a világ, hogy titokban, a háttérben kinek az érdekei szerint cselekszik Putyin.
.
Abbahagyhatnád már a logikátlan narratívát!
Látszik, hogy Putyin soha nem is akart és most főleg nem akar megegyezni, nem akar békét, hanem elfoglalni akarja Ukrajnát és az, ha a nyugati kormányok ez ellen tesznek, akkor az nem a háború támogatása, hanem a védekezésé, egy megtámadott ország védelmét szolgálná. Putyin gyorsan le tudná zárni a háborút, elfogadható ajánlatot kéne adni és ennyi. Már Trump is látja, hogy nem akar békét, vele is csak szórakozik.
Murdoch 2025. 11. 08. 15:12
Előzmény: #76070  Dehogynincs
Nem értem, hogy mi köze Trumpnak az eu-s szankciókhoz? Pont ez a lényeg, hiába enged az usa, az eu még beleköphet a levesbe. Az agresszor háborúját meg a globalista elit eszkalációja finanszírozza alapvetően, hálás a nyugati hadiipar...
Istvan78 2025. 11. 08. 15:09
Előzmény: #76068  Placi82
Ha nem fogtad volna fel még másodszor se: írtam, hogy most senki nem biztos, én se, hogy az 5. cikkely alapján tényleg háborúzna bármyle NATO ország, csak annyit mondtam, hogy tartalmában nem pólókról szól ez, hanem a megtámadottnak nyújtandó segítségről.
Én értem, hogy az oroszbarátoknak tetszik úgy értelmezni ezt a valóban nem elég konkrét kötelezettséget, hogy nem lenne segítség, ha oroszok megtámadnának NATO országot, örüljenek csak, ha ez nekik öröm, hogy a bennünket is védő NATO nem működne...
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 11. 08. 15:08
Előzmény: #76025  SBob
Lámának beváltam.
lame (angol) jelentése: gyenge, gyatra, béna
Utólag már én is látom, hogy tévedtem. Írtál jóslatot és (eddig egyetlenként) hányhatsz a szememre.
Örüljünk együtt annak, hogy tovább finanszírozzuk az agresszor háborúját!
Megmaradt a kettős adózás és az eu-s szankciók is maradtak. Trump csak az usa szankciói alól adott felmentést.
Istvan78 2025. 11. 08. 15:02
Előzmény: #76063  Phylaxa
Hogyne tudnék róla, mi volt a helyzet Isztambulban és azóta milyen követelésekkel állnak elő. Egyébként az oroszoknál soha nem lehet tudni, mi is a "követeléslista", folyton lebegtetik ezt, a lényeg náluk, hogy elfogadhatatlan ajánlatokat adnak.
Most csak úgy eszembe jut, hogy évekig azt mondta Putyin, ő nem ül le tárgyalni Z.-vel, Z. nem legitim vezető, nem kompetens egy szerződés aláírására. Kevés szó esik arról, hogy Putyin mindig kis létszámú ukrán hadsereget tekint csak elfogadhatónak és ő akarná garantálni Ukrajna biztonságát (gondolom ugyanúgy, mint a bBudapesti Memorandum szerint tett). és ezek nem újkeletű követelések, ezek ott voltak már Isztambulban és azóta is ott vannak.
Placi82 2025. 11. 08. 15:02
Előzmény: #76020  Istvan78
A helyzet kezelésére jogilag lehet az is hogy ahogy Murdoch mondta nyomtatnak pólókat "Hajrá Litvánia és Lengyelország" 
Ja és mérlegelhetik azt is hogy. adadja a a Tomahawk rakétákat atomtoltet nélkül,etc... például még egyéb fegyverzetet, ami még maradt raktáron Melyik része nem világos, hogy nem KELL háborúba menni az 5 os cikkel alapján az USA nak sőt Anglianak se.. Semelyik NATO tagallamert?? 
100 módon adhat segítséget pénz, fegyvert, lelkisegelyt, de nem kell háborúba vonulnia. És nem is fog. 
Mert ukránok ellen szó sincs atomkeszultsegrol, de USA ellen lenne, pro és kontra. Így se érted akkor feladom.... 
Ha valamelyik része nem vilagos meg így se. 
A lényeg hogy a tagorszagok maguk döntenek a segítség modjarol, pénz fegyver, vagy talán esetlegesen pár ezer zsoldos. Ennyike. Stimmt???? 
Szóljatok már az ujsagiroknak is és a propagandista pajtásoknak  is, hogy jobb ha erről tud a gomba módon tartott egyszeru EU valasztopolgar is.. .... Jaaa, azt már nem. 😉
Istvan78 2025. 11. 08. 14:55
Előzmény: #76062  Murdoch
A "régi történéseket" csak azért hozom be, mert te behozod azokat, de csak azt a részét, ami a nyugati országokra vet rossz fényt, az orosz részt meg mellőzöd.
Istvan78 2025. 11. 08. 14:52
Előzmény: #76061  SBob
"A lényeg az, hogy ha a németek szerették volna az amerikaiak akkor sem távoztak volna."
.
Egy ideig biztos így volt, hisz a háborút kirobbantó országról volt szó, de később lecsökkentették jelentősen a sereget (most 30 ezer?) és tudomásom szerint a német kormány inkább növelni szeretné a jelenlétet és mostanában is tiltakozik, hogy miért akarja csökkenteni a létszámot Trump.
Németország helyzete nem volt soha ugyanaz, mint a miénk. Oda nem jelölték ki a vezetőt, mint nálunk Kádárt és nem bábkormányként tekintettek a német kormányokra.
Istvan78 2025. 11. 08. 14:46
Előzmény: #76057  SBob
Az én kommentem arról szólt, hogy nem lehet az, hogy váltogatok az értékelvűség és az érdekelvűség között. Másokkal szemben elvárom az értékelvűséget (szuverenitás tisztelete), de másoknál a nyers érdekeim szerint cselekszem. 
Phylaxa 2025. 11. 08. 12:23
Előzmény: #76060  SBob
Pontosan. Az Elnök úr legutóbb tegnap a munkavacsorán említette ezt.
Phylaxa 2025. 11. 08. 12:20
Előzmény: #76059  Istvan78
Figyelj! Én tudom, hogy páran imádnak skatulyázni, de ettől még a többség normálisan gondolkodik. Tehát, ha valami értelmetlen egy két fél közötti kapcsolatban, akkor az nyilván mindkettőre vonatkozik. Tehát értelmetlen mindkét fél részéről ez a sok halál. Ha pedig logikusabban olvasunk, akkor a skatulyázottnak le kellene írnia, hogy melyik életet sajnálja. Nos, ezt nem tettem, tehát a reményed beteljesült.

Elnézést az elírásért!

Ami pedig nem tudod, hogy micsoda, az az amit az oroszok rendszeresen közöltek, már Isztambulban is erről tárgyaltak, de elutasították és gyakorlatilag mindenki tud róla, Trump is emiatt várakozik, csak te nem érted. Két megyét kértek az oroszok. Nem kapják meg, csak, ha megszerzik. Ne mondd, hogy nem érted! 
Murdoch 2025. 11. 08. 12:12
Előzmény: #76058  Istvan78
És ebből mit akarsz kihozni, attól eltekintve, önmagadat kontrázva behozod a régi történéseket. A németek kirobbantottak két világháborút, olyan mutatványokkal, amelyeket inkább hagyjunk. Az osztrákok meg leverették velük a szabadságharcot. Ilyenekről is tudsz:
https://www.historynet.com/us-russian-alliance-civil-war/
Pont az oroszok voltak, akik a leginkább elismerték az usát, különben a fene tudja mi lett volna, maradt volna angol-francia konc. Összetettebb a világ, mint a te ruszofóbiád.
SBob 2025. 11. 08. 12:10
Előzmény: #76058  Istvan78
ez már csak így szokott lenni néha. A vereséget szenvedő országot a győztes néha megszállva tartja, ahogyan az érdekei megkívánják. Németországból az amerikaiak a mai napig nem vonultak ki, mint ahogyan Japánból sem. Persze, mondhatod erre, hogy a németek és a Japánok kérik ezt. Éppen úgy, ahogyan Kádárék kérték ezt a "baráti" Szovjetuniótól. A lényeg az, hogy ha a németek szerették volna az amerikaiak akkor sem távoztak volna. Egyébként olyan kormány úgysem nyerhetett volna, aki ezt felvetette volna, mint ahogyan nálunk sem lett volna ezen a téren változás, ha Kádárt pótolni kellett volna mással.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek