Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
SBob 2025. 11. 08. 12:04
Előzmény: #76056  Phylaxa
ezt én is hasonlóképpen látom. Hozzáteszem -ostorozzanak meg érte a "jóemberek" és vádoljanak "oroszbarátsággal" (amiben egyébként semmi rosszat sem látok alapvetően) -, nekem az orosz emberek halála éppen annyira döbbenetes, mint az ukránoké (csupán a zsoldosokért nem hullatok könnyeket, ők ölni mentek és senki sem kényszerítette őket). Egyébként Trump mondta ki a jelenlegi realitást, ami valahogy így szólt: úgy látszik még hagyni kell őket harcolni egy ideig... 
Istvan78 2025. 11. 08. 12:01
Előzmény: #76056  Phylaxa
Reménykedem, hogy amiatt is szomorú vagy, hogy Putyin annyi orosz életet "kidob a kukába".
.
"Ezt elhatározták, rendszeresen közlik és számtalan lehetőség volt, hogy odaadják nekik."
.
Ez nem tudom icsoda.
.
Egyébként DoNbasz. és itt nem egy maffiavezér szexuális tevékenységéről van szó.:)
Istvan78 2025. 11. 08. 11:58
Előzmény: #76055  Murdoch
Ez a topik erről a háborúról szól, nem az a neve, hogy "Háborúk". Egyébként is jobban érdekel ez, mert itt van melletünk és az oroszok megszállva tartottak bennünket 45 évig és többször ellenünk fordultak. 
SBob 2025. 11. 08. 11:58
Előzmény: #76053  Istvan78
lehet, de lehet az is, hogy éppen az okoz konfliktust, hogy erőszakosan meg akarjuk mondani másoknak, hogy mi a helyes és mi a helytelen. Elég lenne csak a saját hibáinkkal foglalkozni és azokon javítani a lehetőségekhez képest. Engem nagyon is érdekelnek az értékek, az elvek. De ezeket nem próbálom másokra rákényszeríteni, annál is inkább, mert mi van akkor, ha tévesek az elveim? A kommunisták is csupa szépeket mondtak mindig, mert nekik "magas" a morális érzékük. Azután mégis mindig mi lett, ahol felütötte a fejét a kommunizmus? A te értékeid nembiztos, hogy az én értékeim is. Nekem például legfontosabbak a családom és ezt semmi más sem előzi meg.
Phylaxa 2025. 11. 08. 11:56
Előzmény: #76050  Istvan78
"Itt enm arról volt szó, hogy miylen joggal foglalta el ezeket a területeket 14 után, bár az is lehet téma, hanem arról, hogy ez a terület se volt elég Putyinnak, pedig akkor már a kezében volt annyi terület, amennyi a népesség aránya szerint "járt", de ez nem volt elég, sőt még a mostani se elég, hanem el nem foglalt területeket is akar annektálni."

István! Ez a Dombasz dolog nem világos. Ezt elhatározták, rendszeresen közlik és számtalan lehetőség volt, hogy odaadják nekik. Nem tették. Most sem teszik. Tehát folytatják inkább az öldöklést. Ebből én arra következtetek, hogy akkor fogunk tisztábban látni, amikor a valóságban is megszerzik. Sajnos én így látom, nyilván én is értelmetlennek tartom. Ennyi életet kidobni a kukába.... szörnyű.
Murdoch 2025. 11. 08. 11:52
Előzmény: #76050  Istvan78
Aggódsz te ennyit mondjuk miattuk is?
https://www.politico.eu/article/new-caledonia-france-brink-civil-war-nickel-gun-macron/
Szépen kifosztották a franciák, Párizstól 16000km-re ugyebár.
Murdoch 2025. 11. 08. 11:51
Előzmény: #76051  Istvan78
Hogyne Pityu, megjelent a die zeitben az interjú, de ne foglalkozz vele, biztos nem fontos. Megjegyzem a hollandokat meg átverték az oroszok és ugyanezt mondták pepitában, felkészítették szépen Ukrajnát az oroszok ellen:
https://www.huffingtonpost.fr/international/article/guerre-en-ukraine-francois-hollande-piege-par-vovan-et-lexus-deux-humoristes-russes_216326.html
Szóval tolod tovább a hazugságot, nem számít.
Istvan78 2025. 11. 08. 11:48
Előzmény: #76052  SBob
Pontosan ez a hozzáállás okoz sok bajt, háborút, miszerint nem érdekelnek sok embert az elvek, az értékek, amíg másokról van szó. Ha elvek, értékek alakítanák a nemzetközi kapcsolatokat, akkor el se indulnának háborúk, a tárgyalások a háború előtt lennének, nem utána. 
SBob 2025. 11. 08. 11:39
Előzmény: #76046  Istvan78
az a baj, hogy magadból indulsz ki. Engem sem az oroszok, sem az ukránok nem érdekelnek. Nekem teljesen mindegy, hogy Vlagyimir, vagy Volodimir. Viszont sajnálom, hogy arat a halál olyan emberek között, akiknek szinte teljesen mindegy, hogy hol húzódnak a határok. Ráadásul még testvérnemzet is, de ez legyen az ő gondjuk. Engem jobban érdekel, hogy a német és vele párhuzamban a magyar gazdaság is szenved, de még inkább érdekel, hogy mennyiért tankolok. Más szuverenitása és az ideológiák által vezérelt morál enyhén szólva sem érdekel. (főként, hogy az én narratívám szerint ezt a konfliktust nem az oroszok kezdték, ők csak már a háborút indították el. Lásd még a biztonsági garancia kérdést, ami a kubai rakétaválságot is kiváltották)
Istvan78 2025. 11. 08. 11:36
Előzmény: #76044  Murdoch
Ez a "köztudott történet" csak egy oroszbarát narratíva.
Istvan78 2025. 11. 08. 11:35
Előzmény: #76042  Murdoch
" itt főleg oroszlakta, oroszajkú területekről van szó"
.
Itt enm arról volt szó, hogy miylen joggal foglalta el ezeket a területeket 14 után, bár az is lehet téma, hanem arról, hogy ez a terület se volt elég Putyinnak, pedig akkor már a kezében volt annyi terület, amennyi a népesség aránya szerint "járt", de ez nem volt elég, sőt még a mostani se elég, hanem el nem foglalt területeket is akar annektálni.
.
Az "erő nyelve" emlegetése is volt már téma: az ukránbarátok azt mondták itt mindig, hogy Putyinnal az erő nyelvén LEHET csak beszélni, nem azt mondták, hogy csak ezen a nyelven szabad vagy kell.
Borisz 2025. 11. 08. 11:32
Szalay-Bobrovniczky:
"Budapest és Washington megközelítése több területen közel áll egymáshoz, különösen az Ukrajnával kapcsolatos érdekek tekintetében, jóllehet a két ország közötti erőforrás-különbség jelentős".
Ez az Ukrajna-dolog szerintem magyarázatot igényelne, én legalábbis nem tudom dekódolni.
Istvan78 2025. 11. 08. 11:30
Előzmény: #76042  Murdoch
Azt eltévesztettem, a ..023-asra akartam reagálni.
Murdoch 2025. 11. 08. 11:29
Előzmény: #76046  Istvan78
Ennyire ne szenvedj már, Irak, Afganisztán, Líbia stb. ott is volt szuverenitás. Afrikában is volt szuverenitás, a franciák mégis mostanáig ellopták 14 ország pénzét. És így tovább, ne fáradj, a kutya sem hiszi el ezt a műhisztit.
Istvan78 2025. 11. 08. 11:24
Előzmény: #76038  SBob
Egy oroszbarátnak öröm az persze, hogy segíthetjük még egy évig minimum az oroszok háborúját egy megtámadott kisebb országgal szemben. Orbán féle szuverenitás: a magyar (vagy inkább Orbán) szuverenitását ne bántsa senki, a másoké meg nem érdekes,  ott már a mi nyers érdekeink lépnek érvénybe, aprópénzért cserébe eladjuk más népek szuverenitását.
SBob 2025. 11. 08. 11:23
Előzmény: #76040  Istvan78
nem mindenkiről írta, hanem arról a doktrináról, amit pl. a németek is követtek hosszú időn keresztül. Régen gondolták rosszul, vagy most? Izraelbe viszont éppen ellenkezőleg, mostanában tiltotta be a fegyverek szállítását néhány európai ország, pedig az agresszorok abban a háborúban a palesztinok voltak. Persze az a háború sem csak fekete és fehér.
Murdoch 2025. 11. 08. 11:21
Előzmény: #76037  SBob
Köztudott történet, csak nem Pityunak.
https://www.wsws.org/en/articles/2022/12/22/ffci-d22.html
Gyarmati háború megy, más eszközökkel, szó sem lehetett róla, hogy Ukrajna orosz befolyás alatt maradjon. Szó sem lehetett a szakadár területek esetében népszavazásról, mert ott nagyon kétes kimenetele lehetett volna a dolognak. A fő cél nyilván az volt, hogy a Kremlt megbuktassák, aztán olyan kótyavetye lett volna, amit még a világ nem látott.
Istvan78 2025. 11. 08. 11:20
Előzmény: #76037  SBob
Majdnem mindegy, miért kötötte meg a nyugat ezeket, a lényeg, hogy ezek egy kompromisszumos egyezmények voltak az oroszok számára is, figyelembevéve, hogy előtte az oroszok elfoglalták a Krímet és a szakadár területeket. Ez egy puha reakció volt a nyugat részéről.
Murdoch 2025. 11. 08. 11:17
Előzmény: #76026  Istvan78
Ez hogy jön ide? Te linkeltél egy ultratrash forrást, aminek nulla értelme van, csak szédítik vele az arra fogékonyakat. Hogy történnek durva dolgok az oroszoknál? Hát persze, senki nem állítja, hogy nem. De nem ez a lényeg. A többi meg hablaty, itt főleg oroszlakta, oroszajkú területekről van szó, nem mondjuk Izlandot támadták meg az oroszok. Meg eddig a háborúpárti szektátok az erő nyelvével flegmáskodott, most már ne legyen az, hogy jaj, mennek előre az oroszok.
Istvan78 2025. 11. 08. 11:17
Előzmény: #76036  SBob
"
  • hogy a NATO vonja vissza erőit és fegyvereit a 1997 utáni tagállamokból (pl. Lengyelország, Balti államok),"
    Hogy csak ezt az egy elfogadhatatlan igényről beszéljek. 
    És ha ezt nem fogadja el, ill. még te is kompromisszumról beszélsz az amcsik reakciójával kapcsolatban, akkor az az orosz biztonsági érdekek figyelmenkívül hagyása. Ezt nevezed te úgy, hogy az "oroszokat nem hallgatták meg". Röhejes dolgokat állítasz.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek