Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tom122 2025. 10. 15. 13:09
Előzmény: #75276  Kapzsidözsi
Na ez az írásod már kicsit jobban tetszett, de van egy téveszméd,azt írod,hogy a világ fejlődik,az oroszok meg persze nem,majd utalsz a technológiai fejlődésre, aminek sajnos semmi köze a világ fejlődéséhez,ha azt az ember erkölcsi fejlődésével hozom összefüggésbe,vagyis a világ egyáltalán nem fejlődik, mindent továbbra is a hatalom vágy hajt és minden ami ezzel kapcsolatban van.
Orosz birodalom korhad ? Lehet.És,eközben mi történik nyugaton ,  ahol egyre nő a társadalmi feszültség, és bármikor kirobbanhatnak utcai zavargások ? Ha az orosz birodalom korhad,akkor a nyugati világ meg egy izzó parázson űl ami bármikor belobbanhat.
A világ egyértelműen mind keleten, mind nyugaton az erős vezetők hatalomra jutásának az irányába mutat.Putyin,egyébként szerintem nem erős vezető, egyszerűen rutinos,és kiépítette ügyesen a saját kis hatalmi struktúráját a megbízható káderekből.A KGB-s ismeretei gondolom ebben segítették.
Az erős vezető a számomra  Hszi Csing Ping a kinai elnők .
Murdoch 2025. 10. 15. 12:44
Előzmény: #75269  Zedisdead
Gondolom vetélytárs, hirtelen minden ellenfél oroszbarát lesz. Ezt meg remélem az ukránok is olvassák:
https://makronom.eu/2025/10/15/sulyos-vad-boris-johnson-1-millio-fontert-kenyszerithette-ukrajnat-a-haboru-folytatasara/
Szóval a 'let's fight' B. Johnson, aki megakasztotta az isztambuli béketárgyalásokat, egymillát kapott fontban egy fegyvergyárostól. Biztos véletlen, bájosan védik az ukrán demokráciát, kissé véres pénzért, jó nem lep meg, de ennyit a nyugati értékrendekről.
Sehmet
Sehmet 2025. 10. 15. 12:39
Előzmény: #75268  Kapzsidözsi
Azért ennyire tudatlannak ne nézz! Tudom, hogy a 2. ukrán front katonái oroszok voltak, de most nem erről van szó. Azt is tudom, hogy hol születtek a döntések, ahol az SZKP KB tagjai ukránok is voltak. Az ázsiai államok - két, amerikai "felügyelet" alatt lévő ország (Dél-Korea, Japán) kivételével mind autokrata államok voltak és most is azok (királyság, császárság, cárok, kánok, pártfőtitkárok), ami nem keverendő össze a mi, "nyugati demokráciának" nevezett politikai rendszerünkkel. Mi különös van ebben? Olvassál Samuel P. Huntingtont! 
tom122 2025. 10. 15. 12:36
Előzmény: #75274  Kapzsidözsi
Magyarra lefordítva, aki nem úgy látja a világot mint te.és valamivel pontosabb ismerettel rendelkezik a volt SZU működéséről az általad leírtak alapján nálad, az középfokú intelligenciájú, oké , és akkor te neked mekkora az intelligenciád ?Állítólag  fideszes vagyok,igaz eddig csak arról írtam, hogy remélem, hogy Orbán eltakarodik, de ezek szerint jól álcázom magam :))Vagy mint írod orosz dezinformációs ügynök vagyok :)Jó de akkor elég szarul végezhetem a dolgom, ha a portfolión levő írásaim zöme kizárólag tőzsdei jellegű :)
Ha egyébként érdekel az, hogy hogyan működött a vöröshadsereg  és a Szovjetunió akkor olvass utánna,az interneten bármit meglehet találni.
Kapzsidözsi 2025. 10. 15. 12:22
Előzmény: #75272  tom122
Perszehogy nem, ahogy én semmilyen nemzetiséget nem is minősítek, minősítettem. Irreleváns dolgokat irogatsz és nem is értem mikre reflektálsz hogy őszinte legyek.
Hatalmi központok vannak szerte a világban. Egy nagyon erős hatalmi központ Moszkva/ Szentpétervár és az ott ténykedő erősemberek köre, aki birodalomként tekint erre az egész képződményre évszázadok óta. Hogy éppen orosz nemzeti vagy szovjet köntösben tolja az imperializmust és hogy éppen milyen nemzetiségű akárki a meghatározó figura (egy grúz sztálin), egy orosz-zsidó vagy akárki tök mindegy. Oroszul beszélnek egymásközt (feltételezhetően) -- Egy a lényeg:  A birodalom egységének és a központi hatalom sértetlenségének mindenáron fentartása. Legyen az akármilyen nemzetiségi / vallási szeparatizmus / demokratizálódási folyamat - azt tűzzek vassal írtják , csírájában elfolytják. --- Sőt Ukrajna kapcsán az is látszik hogy még nagyszabású beavatkozásokba is belemennek a birodalom határvidékén.
Közben meg a világ megy el a korhadó birodalom mellett. - Egyszer már a SZU összerogyásakor a gazdasági/politikai valóság bekopogtatott, nem éltek a birodalom korszerűsítésével. --- A világ meg rohamosan fejlődik, főleg technológiailag brutálisan. -- Most újra megy el mellettük. Gazdaságilag, technológiailag, demográfiailag mindenhogy. 
Hogy meddig tudják erővel fentartani ez a nagy kérdés. Történelmi léptékben valószínűleg nem hosszú ideig..... bár sajnos elég kitartóak, köszönhetően a történelmi hagyományoknak főleg...
Murdoch 2025. 10. 15. 12:21
Előzmény: #75273  Zedisdead
A szokásos orosz ügynöközős vérpistike. Kevés tényt ír, de legalább azt is rosszul.
Kapzsidözsi 2025. 10. 15. 12:02
Előzmény: #75271  tom122
Nincs se időm se kedvem ráérő , középfokú intelligenciájú fidesz által nyugat ellen agymosott honfitársakkal vitatkozni, akik vagy ennyire értetlenek mint te vagy ennyire az orosz dezinformációs ügynökök.
Összevissza irogatsz, ilyet senki nem mondott amiket itt te cáfolsz...
Egyetlen állítást tettem : A mai konszolidált autokrácia Oroszországot ugyanaz a háttértitkosszolgálati szűk elit irányítja végső soron amely anno SZU-t is, és részben cári Oroszo-t is. -- Végső soron ők voltak a vöröshadsereg és annak minden nemzetiségű katonáinak vezetői is. Ennyi. Ezen gondolkodj el. 
Zedisdead 2025. 10. 15. 11:57
Előzmény: #75270  Kapzsidözsi
Persze hogy nem, az ukránok a zsidókat meg a lengyeleket öldösték a II. vhban. A Galicia SS hadosztály, az Azov szellemi elődje.
tom122 2025. 10. 15. 11:57
Előzmény: #75271  tom122
Sztálin meg ugye Oszét ill, Grúz származású volt és nem orosz,mégsem gondolnám,hogy ezért a grúzokat vagy oszétokat kellene szapulni.
tom122 2025. 10. 15. 11:54
Előzmény: #75265  Kapzsidözsi
Látom neked sem a kedvenc tantárgyad volt a történelem,ha még azzal sem  vagy tisztában, hogy a Szovjetunió és Oroszország,nem egy és ugyan az. A vöröshadseregben kb 20 % ukrán nemzetiségű katona szolgált.Maguk az arányok egyébként teljesen lefedik értelemszerűen a Szovjet tagköztársaságok népesség arányait.
Az 56 ot leverő szovjet katonák aránya is ennek hasonló,ott is kb 20 % volt ukrán.
Kapzsidözsi 2025. 10. 15. 11:53
Előzmény: #75267  Sehmet
Nem az ukránok vitték el az apádat, ebben egészen biztos lehetsz, mégha az összes őre a táborban ukrán nemzetiségű is volt. Akkor se
Zedisdead 2025. 10. 15. 11:52
Zelenszki megfosztotta az Odesszai polgármestert ukrán állampolgárságától (!) és eltávolitotta a posztjáról.
A bizonyiték egy orosz útlevél, amit állitólag a polgármester nevére állitottak ki 2015ben.
A polgármester tagadja, hogy orosz útlevele lenne. Állitólag az útlevél, aminek a fényképét az SZBU hozta ki, hamisitvány az útlevél száma egy nő nevére szól.
Ukrándemokrácia újra száguld.
Remélem Urszuláék bevezetik az EUban is és akkor majd el lehet venni a négerek és arabok útlevelét, mondván orosz kémek.
Kapzsidözsi 2025. 10. 15. 11:51
Előzmény: #75267  Sehmet
Es akkor most milyen nagyot mondtál ezzel? :)))))))))))))) -- Lehet lovagolni a szavakon, de tök mindegy. A hatalmi struktúrát akkor is ma is Oroszországból vezetik ezen belül is az a sötét , katonai  hatalmi elit, amely Moszkvában és Szentpéterváron székel, egy földrésznyi ország felett uralkodik és már a cári időkben is ők határoztak meg mindent. Hogy cári titkosrendőrségnek, aztán NKVD-nek, KGB-nek, FSZB-nek hívták tök mindegy.Egy szűk oroszajkú hatalmi elit amely markában tart egy hatalmas birodalmat évszázadok óta.
Azon kívűl hogy a mai Ukrajna területére vitték édesapádat mi köze volt az ukránoknak ehhez? Semmi. Ezeket , mint mindent Moszkvában döntötték el, akkor is. ------------- Ugye nem kezded el a Fideszes agyhalott nyugdíjasok körében 2-3 éve népszerű dezinformálós undormányt, hogy 56-ban is igazából ukránok jöttek be, nem is oroszok mert "2.ik ukrán front" katonái és stb. stb.  --- Tök mindegy akkor is a kiskatona ukrán, orosz, lett, manysi, jakutszk akárki volt -- Moszkvai Mordor küldte őket. A birodalom. 
Sehmet
Sehmet 2025. 10. 15. 11:30
Előzmény: #75265  Kapzsidözsi
Az nem orosz, hanem szovjet hadifogolytábor volt, ugyanis Ukrajna része volt a Szovjetuniónak. Édesapám két évig Ukrajnában, Donbasszban volt hadifogolytáborban a második világháború után. Ennyit minimum illenék tudni! 
Sehmet
Sehmet 2025. 10. 15. 11:23
" "Annak ellenére, hogy a NATO elindította a PURL-kezdeményezést, Európa összességében visszafogja a katonai támogatást. Most az lesz a döntő, hogyan alakulnak az őszi hónapok számai”
.
https://www.portfolio.hu/global/20251015/varatlanul-bezuhant-az-ukrajnanak-nyujtott-katonai-tamogatas-veszhelyzeti-lepesre-kenyszerultek-tobb-regioban-hireink-az-orosz-ukran-frontrol-szerdan-793228
Kapzsidözsi 2025. 10. 15. 11:16
Itt egykét fórumozó kapcsán azért szépen értelmet nyert mit jelent az "orosz dezinformációs hadviselés" --- Magyarországon pl. szép eredeményeket értek el kollaboránsaikkal karöltve. --- Sok ősünk felsír aki személyesen tapasztalta meg az orosz "vendégszeretetet" ott a háború utáni hadifogolytáborokban. No de a történelem már csak ilyen - folyamatosan felejtünk és ugyanazokba a körökbe lépünk...
Shortelek 2025. 10. 15. 11:13
Előzmény: #75260  Murdoch
Ezt most fordítsuk át a ruszkijaidra, most már az övék?
Kapzsidözsi 2025. 10. 15. 11:11
Előzmény: #75251  Murdoch
Nem akarlak megbántani de az ilyen közhelygyűjteményes , félinformációktól hemzsegő világ és történelemszemlélet falusi kocsmák kevésbé informált embereitől szoktam hallani. Akik buborékban élnek.
Sok lehetőség van az ilyen kommenteknél/ kommentelőknél , kettőt lehetőséget a sokból emelnék ki. Átlagember aki sokmindenben téved (ennek sok oka lehet miért) vagy orosz dezinformáció eszköze / ügynök.
Inkább tágítsd az ismereteid. (Tudom ez nyugati propaganda a szemedben vagy buborék :)))
https://www.youtube.com/watch?v=svlFQFdwsuA
Murdoch 2025. 10. 15. 10:01
Előzmény: #75261  Dehogynincs
Ha nem látod ki megy előre a fronton, akkor úgyis mindegy. Kínai ügy dettó, ezt pláne nem értem.
https://ecfr.eu/publication/great-changes-unseen-the-china-russia-nexus-and-european-security/?amp
Az usa meg szeretne hegemón maradni minél tovább, de ahhoz  az oroszokat le kéne választani Kínáról. Ezzel lehet már elkéstek.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 10. 15. 09:48
Előzmény: #75259  Murdoch
A Szovjetunió is erős atomhatalom volt, mégis jól széthullott.
A lakosság jó része elfogadta a birodalom szétesését vagy legalábbis beletörődött.
Autoriter rendszerekben nem is nagyon számít, hogy mit szól hozzá a lakosság.
Eredetileg Kijev elfoglalásáról is volt szó.
Lehet, hogy vak vagyok, de nem látom a nyerésle álló atomhatalmat, hacsak nem az usára gondolsz ebben a proxy háborúban (esetleg kiegészítve a franciákkal és britekkel). 
Az összebútorozást sem látom. Kína nincs rászorulva az oroszokra.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek