Így már érted? https://www.economx.hu/api/v1/cikk.php?cikkId=809909&os= Trollkodás megy mindenhol. Majd holnap meg mást mondanak, a céljaikat így is úgy is el fogják érni. Az usának giga fontos, hogy az oroszokat leválassza kínáról, ha már a tényleg tébolyult bideni adminisztráció elcseszte. Hogy menni fog-e, más kérdés, aligha, de van az a 'pénz'.
"A nyugat abba a háborúba állt bele, amelyiket Oroszország robbantott ki." Nem Oroszország robbantotta ki, hanem a nyugat, de még inkább a globalista elit. Oroszország az agresszor. "Most a fegyverek és szankciók nyelvén folyik a tárgyalás" Három év eltelt, az oroszok mennek előre, orosz gazdaság megvan, eu-ban gyakorlatilag recesszió van. Ukránoknál meg amit lehet ellopnak, napi hír. https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2025/05/ukraja-csod-fitch-korrupcio "Csak megfigyelő vagyok. Éltem szovjet megszállás alatt, amibe beleszülettem. Nem tetszett." Sok mindenkinek nem tetszett mondjuk a nemzetszocializmus, meg két világháború borzalmai sem a németeknél, gondolom be sem teszed a lábad az országba.
A nyugat abba a háborúba állt bele, amelyiket Oroszország robbantott ki. Most a fegyverek és szankciók nyelvén folyik a tárgyalás. Valamilyen változás biztosan lesz, akár várom, akár nem. Csak megfigyelő vagyok. Éltem szovjet megszállás alatt, amibe beleszülettem. Nem tetszett.
Seerintem ötletük sincs, hogy honnan fogjuk megszerezni azt az őrületes energiát, amire szükségünk van, ha ilyen ütemben folytatjuk az átállást. Értsd minden elektromos + minden AI. Néha olvasok róla, miszerint a közelébe sem vagyunk, de azért erről "politizálunk" minden nap. Na de az igazi probléma majd akkor merül fel, amikor nem tudjuk nem észrevenni, hogy kontrollálni is kellene.
Működik a megosztás látom. Jó pár ezer éves hagyománya van. Nézd maximálisan nem tartok senkit sem ilyen barátnak vagy olyan barátnak, sőt még szimpatizánsnak sem. Sőt el sem hiszem, ha ilyesmiről ír. Nagyon régóta így van ez.
Az érdekel, hogy van-e mondandója, hogy gondolja, mi a véleménye. Ha ebben találok olyasmit, amire nem gondoltam vagy egyszerűen nem tudtam, akkor befolyásol. Szeretek tanulni és érdekel is az emberek véleménye. Nekem tök mindegy, hogy milyen párti.
Győzz meg, hogy 2014 óta valakit is érdekelt, hogy mit mond Oroszország Ukrajnáról! Mert szerintem senkit. A nyugat beleállt egy háborúba úgy, hogy mindenről hallgat, semmire sem válaszol. Változás csak akkor lesz, ha valaki leül tárgyalni velük és reagál arra, amit mondanak. Ez a mai napig nem történt meg. Talán Trump az egyedüli, akinek van fogalma most már a dolgokról, mert ő valóban előre szeretné mozdítani a dolgokat. Mitől várjátok a változást? Az oroszokkal mindenképpen üzletel a fél világ. Legfőképpen az EU.
A voks2025 szavazólapjait biztonsági papírra nyomtatják, így nem lehet azokat hamisítani, fénymásolni, és a beérkezett szavazólapojait közjegyző jelenlétében fogják összesíteni. Nem lehet hamisítani, de el lehet lopni, meg lehet semmisítenl és más helyett is be lehet küldeni. Ráadásul online akárhányszor ki lehet tölteni a kormány Ukrajna EU-tagságáról szóló szavazását. https://telex.hu/belfold/2025/05/26/velemenynyilvanito-szavazas-ukrajna-online-szavazas Ha közjegyző lennék, akkor az online szavazatokat nem/sem venném figyelembe.Egyébként ez a nemtudommi, amit a hatalom véleménynyilvánító népszavazásnak tekint, csak egy hadművelete annak a Kreml oldalán vívott hibrid háborúnak, amibe Orbán belesodorta az országot.
Nem akarják érteni. Az ukrán balhé is csak egy kisebb szelet a történetben, bármennyire erről szól most a mainstream sajtó. A globalizmus befuccsolt, Kína hálásan köszöni az elmúlt évtizedeket, a nyugati gyárakat és a sok-sok modern technológiát, amit lenyúlhattak. A wall street benézte az orosz reakciót Ukrajna gyarmatosítására, így szintén befuccsolt következő lépésként az oroszok lenyomása és feldarabolása. A jelenlegi usa-orosz-kína trió pontosan képben van, hogy mi a valós helyzet és most újra lesz osztva a világ, kemény dealekkel. Európa nem kap lapot, ott úgy is vergődés van, mert rakják ki őket a jólétet biztosító gyarmataikból, különösen a franciákat. És nem csak az a baj, hogy nem érti az EU, hanem még lábon is lövik magukat, na de hát nem túl acélos a politikai garnitúra.
Nem tartod magadat sem ukránbarátnak, sem pedig oroszbarátnak. Én viszont oroszbarátnak tartalak. Más is. felfüggesztés(ek): A moderátor indoklása: Pihenj egy kicsit. Ügyesen vagy oroszbarát, de egyelőre ennyi elég volt. A tárgyalási mániád miért nem terjed ki arra, hogy a háború kirobbantása helyett az agresszornak tárgyalnia kellett volna? Hogyan akarod rendzni azt a problémát, hogy Ukrajna őrizni akarja a területi épségét, a szuverenitását, a Kreml pedig minél nagyobb területet (akár az egészet) akar kihasítani Ukrajnából. Miért gondolod az, hogy csak két testvérnép problémája az a proxy háború és az a hibrid háború, amit látunk?
Én mondjuk nem értem, hogy miért gondolja valaki, hogy egy olyan országot fel kellene venni az EU-ba, amelyiknek a vezetője diktatórikus eszközökkel irányítja az országát évtizedek óta. Aki képes volt potenciálisan világháborúval fenyegető háborút indítani és ezek mellett még háborús bűnös is. Valószínűleg ez leginkább úgy lehetséges, hogy nem ért egyet ezen állítások minimum egy részével, illetve ha el is ismeri ezek egy részét, ezekkel szemben elnéző vagy nem tartja lényegi szempontoknak. Egy normális Oroszországot akár én is el tudnék képzelni az EU-ban, ha(!) egyáltalán oda be akarna kerülni. De egyelőre közelítőleg sem lehet normálisnak tekinteni szerintem Oroszországot, akár az elhíresült "lator állam" megnevezés is alkalmas lehet a jellemzésére, és ez elsődlegesen a vezetőjének köszönhető. A háború elindítása is csak növelte a két ország (vagy két nép?) közötti későbbi ellenségeskedést, nem pedig a megoldás irányába mutatott.
Az említettek egy részét a jelen helyzetben lévő Ukrajnára is rá lehetne fogni, de most ezen vádak valódiságától függetlenül úgy gondolom, hogy az EU-ba való felvételének sürgetése az ellene vívott háború miatt alakult ki (= putyinnak köszönhető). Mivel az orosz inváziót eléggé impotens módon kezelte illetve kezeli a nyugat, ezért alakulnak ki ilyen ötletek egyfajta segítségre és hosszabb távú támogatásra. Ez valamiféle középút lehet a cserbenhagyás és a nyílt, haderővel is támogatott katonai segítség között. Persze lehetne gazdasági érdekeket is emlegetni, mint ahogyan ezt sokan meg is szokták itt tenni, de kizárólagosan ezekkel magyarázni a folyamatokat szerintem erős balgaság.
Annyit még hozzátennék, amit már többször említettem, de nem igazán elterjedt nézet, hogy ahogyan Magyarország nem egyenlő OV kormányával, úgy Oroszország sem egyenlő a putyini rezsimmel, bár ez a kimondott megkülönböztetés az aktuális témától függően is lehet éppen lényeges vagy szinte lényegtelen.
Mivel általában az embereket nem igazán (=nagyon ritkán) lehet meggyőzni a véleményük ellenkezőjéről, és ez nyilván ezen mondat írójára is igaz, ezért itt most befejezem a véleményem kifejtését, mert sok vizet nem zavar (:~semmit nem változtat semmin).
Nem vagyok sem ukrán, sem pedig orosz barát. Már régóta írom, hogy mindkettőt fel kellene venni az EU-ba. A tárgyalás mániám pedig ősrégi. Ahhoz, hogy ez a felvetés elindulhasson, le kell rendezniük a problémájukat.
A technológiai váltás pedig óriási energiába kerül. Beleszaladtunk, csak az energiaforrásokról feledkeztünk meg. Az USA már érti. Az EU még nem.
Ez az első olyan ukránbarát hozzászólásod, amelyikre fölfigyelek. Erősen szembemész Orbán oroszbarát hibrid hadviselésével. Inkább Kurt Volkerrel értek egyet. Sokkal hangsúlyosabbak biztonságpolitikai megfontolások. Egykori NATO-vezető a Portfolio-nak: az ukrajnai béke esélytelen, tűzszünet is csak év végén lehet https://www.portfolio.hu/global/20250525/egykori-nato-vezeto-a-portfolio-nak-az-ukrajnai-beke-eselytelen-tuzszunet-is-csak-ev-vegen-lehet-763335 "Ukrajna NATO-tagsága nem elméleti lehetőség, hanem a biztonságpolitikai rendezés sarokköve. A jelenlegi helyzet a hidegháborús Németország vagy a koreai-félsziget megosztottságához válhat hasonlóvá. Oroszország nem egy államként, hanem birodalomként működik, és eszközei a nyílt háborún túl a nyugati társadalmak destabilizálását is célozzák, amire válaszolnia kell Európának..."
Ukrajnát úgy kell majd beintegrálni, hogy ne csessze szét a meglévő gazdaságokat. Ezenfelül senki sem akar ezért többet befizetni. Ebből gondolhatod, hogy nem az elkövetkező 10 évben fog rá sor kerülni. AZ EU-nak sok problémája van most. Azzal sem tudnak gyorsan megbirkózni. Piac kellene neki, a nagy piacok pedig éppen átalakulóban vannak. Nem hiszem, hogy ebből a szempontból most éppen sokan foglalkoznának egy kiadási problémát a nyakukban venni, amely még a mezőgazdaságuknak sem ok.
OROSZ-UKRÁN háború