Neked írtam? Nem!!! Murdoch, Zed, olvass a sorok között, érteni fogják mire írtam hogy 70 és években Szovjetuniojaban mi volt Odessza..... Te, nem. De nem vitatkoztok, h.....el, mert lerangatnak a szintjukre és legyoznek a rutinjukkal. Bocsi. És nem is kell válaszolnod.... Köszi.
A szerb érdekeltségeket is megvédték a ruszkik,akiket torkoztok, marha nagy újdonság ez,te jó isten,mekkora bölcsesség....Szerbia egy ruszki hidfőállás, meg kb Orbánisztán is, ahogy Fehéroroszország is,meg lassan Szlovákia is. Jaj,de komoly bölcsesség,írd fel a homlokodra Placika, ha ez neked ujdonság volt.
"" Az angolok-franciák nagyon készülnek Odesszába, mert az nehogy orosz kézre jusson, nyilván ősi ukrán városról van szó, meg kell menteni, mondjuk maguk számára,"" Bolcset mondtál, nem is gondolnád milyen bolcset Murdoch........ Odessza egy neoliberális hidfőállas. Mar a 70 es 80 as években Szovjetunio idején neolib.szovjet kommunistak kereskedtek, New Yorki neolib. " társaikkal." Volt is ennek anno egy neve .. Odessza - New Yorki kereskedelmi tengely. No persze nem publikus volt. De hát az üzlet mindenek felett.... Aztán volt tőke ebből később 94 'után privatizacioban részt venni kemenyvalutaval....... Bizony fontos hidfoállas Odessza... És szimbolikus jelentősége is van.... Londoniaknak főleg....
Zelenszkijnek szerintem egyértelmű a kommunikációja, köpködés az usára, köpködés az oroszokra. Eszébe sincs tűzszünetet kötni, az mezei kamu, nyilván megkapta az európai hátszelet. Az angolok-franciák nagyon készülnek Odesszába, mert az nehogy orosz kézre jusson, nyilván ősi ukrán városról van szó, meg kell menteni, mondjuk maguk számára, de az más kérdés. Ahogy jelenleg kinéz a helyzet, mennek az oroszok a Dnyeperig. Nyilván nem holnaputánra, de nyáron nagy változások jöhetnek.
most irják telegrammon, hogy nagy amerikai push van a végleges ukrán settlementre. ennek az az oka, hogy nem jött össze a nagy EU fegyvercsomag.az amerikaiak békét szeretnének, területfeladással és az oroszok kiolvasztásával a SWIFTből. nem tudom ezzel szemben az oroszok mi tudnak adni. talán bedobjék Iránt a busz alá? megkérdeztem a Grokot, a totál külső segitség Ukrajnának 2022: 80 mrd 2023: 100 mrd 2024: 110 mrdés 2025 re 55-75 mrdot prognosztizál, ami valszeg közelebb lesz 60 hoz. Tehát a külső segitség feleződik ez évben és Ukrajna is folyamatosan merül ki emberanyagban.Mig egy nyugati elemzés szerint Oroszország továbbra is tudja a napi 1000+ új önkéntest kiállitani, igaz aranyárban. Szóval valószinű, ha most nem egyeznek meg, akkor durva dolgok jöhetnek ez évben, lehet komolyan megmozdul a front.
Cserebe most van naluk laza 25 szazalekos inflacio,es ha a vagott szemuek nem toljak meg oket,akkor bizony erdekes dolgokat lathattal volna. Na de szerencsere a ruszkikon kivul ezt senki sem birta volna ki,ugyhogy oromodben el is sirhatod magad ismet.
Meg a tobb szazezer itt nem adozo ,de fidesz altal megvett "magyarok",ja. Persze a nyugaton elok nem szavazhatnak levelben,ok utazzanak es szopjanak a konzulatusokon,mar ha bejutnak. Palya kicsit megdontve. Szazadveg meg kihozta 500 megkerdezettbol,h 5 millio magyar eliteli a Kollart az osszevagott beszede miatt. 🤡 -ok.
Már unom,hogy"" megmondtam előre..." "igazam van.... Mindig Kivéve abban az, hogy 2022 elejétől nem vártam további hazai, itthoni lakásár emelkedést... Ebben tevedtem. Elismerem.. De viszont... Na az aztán döbbenet.... Az az igazi varazslat, de ez ugye off téma.... .
Kb 2022 április elejére le esett neki... Nem hitte hogy, így bele állnak a komplett G7, A Swift bol való kizárás, és a 1019 db körös szankciók volt egy kritikus időszak 2022 május körül amikor Oroszország megfeküdt volna. De jött ez a nőci, az Orosz jegybank zseniális elnöke, nem jut eszembe a neve, Emlékeim szerint akkor ő zseniális monetáris politikája mentette meg és hagyta lélegzetvételhez jutni Oroszországot a totális gazdasági összeomlás tol. A szankciók pénzügyi kozepkoratol..... De utána talpra álltak.. Goldman Sachs elemzői azota is az álluk keresik.... 2 hónapot se adtak akkor az Orosz gazdaságnak...... Hát ez baj amikor a Goldmanos brokerrk nem ismerik a részletes történelmet. :)) . Hihetetlen egy ország meg Svájc se bírta volna ki hogy egy komoly anyagi aldozattal járó háború mellett. Eyg globális Pénzügyi rendszerbol kizárás mellett, és 19 körös. Szankciók után tele vannak az Orosz boltok, úgy hogy nem is emlékszem mikor volt utoljára 80 $ az olaj Államadósságuk kB 30 GDP aranyosan ??? Etc... De 3 éve 2 hónapja azt hallgatjuk a mainstreamban hogy már csak pár hétig húzzák az Oroszok..... És hiába mondtam hogy ezer és ezért ne így lesz. Senkit se érdekelt,... na jó a személyeskedés az ment az logikus ész érvek miatt.... :)
Azért az jó hír, hogy még a tiszás messiás imádók fele is szarik az ukránokra... A saját számításuk szerint. A valódi konzultáción majd kiderül, hogy mit akar a magyar nép.
OROSZ-UKRÁN háború