Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 2025. 01. 15. 15:55
Előzmény: #65878  Zanza2
Telon gépelek. Ne rugozz rajta, a telom írja át valamiért.
A másik írd már lepontosan ha rá nézel a déli áramlat vezetekre hogy hogyan gondolod ennek abszolvalasat?? Na? Moldavian keresztül akikkel véres háborút vivtak 92 be vagy hogyan? És mérnökileg hogyan? És ki lenne a gáz exportaloja?  Bulgária? Torokorszag? milyen nemzetkozi két vagy 3 oldalú szerződéseket kellene gyorsan megkotni Dnyeszer menti köztársaságnak? És ha ezen tuljutottak kb addigra jövő nyár lesz. Mennyi legyen az ár? Mennyi a gáz ára? 50 vagy 70 Euro/MWH esetleg . És mennyi a tranzitdij? Ha ezekre a nagy arcoddal válaszolsz akkor, jó. De addig szállj le magas lóról pajtás. Csak hülye nem látja, hogy 1. Az Ukranok miatt fagyoskodnal ott pont január elsejétől!!! 
2)olcso  vagy ingyen gáz azoknak jár nem ellenségesek Oroszországgal. Te adnál ingyen benzint a benzinkutadrol az ellenségednek aki szívat  vagy csak inkább a  barátodnak.? Na erről ennyit. 
Murdoch 2025. 01. 15. 15:12
Előzmény: #65878  Zanza2
Neked kéne alaposan utánaolvasni. Transznisztria lakosságának kb. 24%-a ukrán. A te álláspontod alapján másodpercig nem érdekelték Ukrajnát (sem) az ott élő ukránok.
Zanza2 2025. 01. 15. 13:43
Előzmény: #65869  Placi82
Elolvastam, nem pedig "el olvastam'.
Tudod, ha az igekötő az ige előtt áll, egybe kell írni.
A lényegre térve az ukránok miért is engedték volna az ellenség (oroszok) gázát egy velük ellenséges (szakadár moldáv) területre??? Csoda, hogy eddig engedték, nyilván anyagiak miatt, de már régóta több a kára, mint a haszna számukra.
Annyit én is felfogtam, hogy a csapot az ukránok zárták le, de az oroszok - ha akarnak - juttathattak volna gázt más úton is. Pl. a déli vezetéken, ami végül is nem lett felrobbantva, ma is működik.
Ehelyett feláldozzák a Dnyeszer menti testvéreiket, hogy így bukjon inkább egész Moldova. Erről szól a cikk, aminek lassú, higgadt és objektív újraolvasását melegen ajánlom számodra.
Placi82 2025. 01. 15. 12:38
https://www.portfolio.hu/global/20250115/eros-beszamolo-ukrajnabol-a-hirhedt-wagner-zsoldosok-tamadasai-eltorpultek-a-kdnk-katonai-akcioi-mogott-734649
Ezt is előre MEGMONDTAM! 
Sokan  gunyyolodtak itt, az Észak Koreai katonakon. A neolib. mainstream re alapozva. Én a logikamat  hasznaltam. Hogy egy olyan kemény országból jött katonák akik kemény  Spártai körülmények között edzottek azok nem lehetnek egy rakás szerencsétlenség, hanem nagy harci morállal rendelkezo fanatikus egységek. Logika. 
És mivel a dronok háborúja an a 30 fős csapatszallitokat és a drága  tankokat kilovik simán pár száz dolláros dronok. Ezért visszafogunk térni a mezőn  szétszórt gyalogos tamadashoz,(jóslat) ahol a 1 dron 1 ember ahol 1 tuzersegi lövedék  1 ember veszteség . Ergo anyag és haditechnimai pazarlás lesz. Tehát az fog győzni akinek több edzett kemény nagy harci moralllal rendelkező katonája van. És a beasott egységeket, vonalakat fanatikusan  támadja es kidobja onnan. 
Továbbá hótzihher hogy az oresnyik Orosz  technológiát nem 10.000 eszak koreaiért  fizetek ki. Szerintem 50 vagy 100.000  Eszak Koreai zsoldost foglatak le így!! Értitek? 
Pont Putyin így oldja meg hogy ne legyen általános mozgositas Oroszországban. Szerintem zseniális húzás koreaiakat küldi az állások ellen. Miközben Moszkvában az Oroszok csak szaporodnak. Bár ők is mint nyugati fehér népek, istennek se akarnak 3 gyereket bevállalni. Rossza a demográfiai prognozis Európára. Kivéve az Afrikai  migránsok, mert azok mint a nyulak!! 
Zedisdead 2025. 01. 15. 10:57
Előzmény: #65875  Murdoch
Szorulnak a férgek, már Zuckerberg is kihátrált a magukat liberálisnak, progreszivnak, demokratának nevező totalitariánus autoriterek mögül.
Murdoch 2025. 01. 15. 10:41
Előzmény: #65874  Zedisdead
És figyeld, a békepárti horvát elnök elsöprő győzelmet aratott, mi a mantra megint? Az oroszok:
https://www.politico.eu/article/russia-bots-nato-croatia-election-presidential-candidate-eu-donald-trump-zoran-milanovic-campaign/
“One seemingly inauthentic Facebook account identified by researchers was found to post over 100 times a day,”
Fantasztikus megfigyelés, nyilván ezért kapott közel 75%-ot. A nyugati újságírás átment a legsötétett szovjet propagandába. Felkészül Vanuatu, holnap választás, az fszb már a helyszínen...
Zedisdead 2025. 01. 15. 10:26
Ukránok már a légierő technikusait, a mozgó légvédelmi egységek alakulatait is frontszolgálatra küldik, már a portfolio is megirja. De nem értem mire a felhördülés, hogy megsemmisül a tudás a lövészárokban, az ukrán hadsereg létszáma 1 millió, veszteség 30 ezer 3 év alatt, ez 1% veszteség per év. Végre lehet menni szlávázni a gonosz megszállók ellen.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 01. 15. 09:38
Előzmény: #65870  orbitalis
A világ túlnépesedett.
A népességcsökkenés kívánatos és ebben Magyarország és Európa jól teljesít.
Az igazi gond az, hogy Afrika és Ázsia túlszüli a saját kontinensét.
A működő gazdasághoz kellenek emberek, de emberből a gépesítés és robotizáció miatt így is van elég.
Nem tudom, mit értesz a humán tőke megvonásán, de a megboldogult Szovjetunió évtizedekig elvolt a vasfüggöny mögött.
Még atombombát is csináltak, bár ahhoz a helyi tudósok mellett legalább ugyannyira kellettek az orosz kémek is.
Volt idő, amikor űrkutatásban megelőzték az usá-t.
Nem hangzik jól, de a háborúk (ideig-óráig) csökkentik a túlnépesedést.
A járványok is hasznosak a túlnépesedés ellen.
A nép gondolkodását túlhangsúlyozod. Untig elég, ha a nép képzett néhány százaléka (kb. 2-3%) képes gondolkodni a jövő stratégiáján.
Murdoch 2025. 01. 15. 09:21
Előzmény: #65838  bigyula
Murdoch 2025. 01. 15. 09:16
Előzmény: #65870  orbitalis
Ez pontosan így van. De az nem megoldás, amit Európa művelt, miszerint jórészt olyan szerzetek özönlötték el a kontinenst, akiknek eszük ágában sincs beilleszkedni. Mi több, követelik a saját kultúrájuk kialakítását. De egyébként usa dettó, csak legalább náluk ott vannak a latinok, akik mégiscsak közelebb állnak a nyugati kultúrához. Én speciel abban bízom, hogy az ukránok vmilyen szinten be tudnak illeszkedni, amúgy se tudnának visszamenni, az ország durván harmada le van dózerolva. Na de ezért is volt kiváló ötlet a sokszínűség, a wokizmus, ezektől minél előbb el kell köszönni és fókuszálni a demográfiára. Meg ha ez így megy tovább, a vidék kihal, maradnak a városok, az is gyönyörű lesz.
orbitalis 2025. 01. 15. 08:57
Európa népessége és azon belül is a fehér keresztény (ez most nem rasszizmus) népesség rohamosan csökken. Az orosz kelet szláv népesség rohamosan csökken. Működő gazdasághoz emberek kellenek.
Európa 30-50 éves távlatban azzal járna jól, ha az ukrán lakosságot migrálni tudná. Igen, nem csak a gabonaföld az érték, hanem az ember is. Ha nincs ember, a földet sem lehet megművelni és feldolgozni.
És igen, mi is jól járnánk vele, hiszen Magyarország lakossága 30-35.000 fővel csökken évente.
12 év alatt eltűnik egy Debrecen méretű lakosság! Ez ellen semmit nem tud tenni egyik kormány sem.
Az oroszok nem hiába viszik el az ukrán gyerekeket asszimilálni.
A 144 milliós Oroszország 30 éven belül 120 sem lesz, ennek jelentős része amúgy is ázsiai orosz, nem is kelet szláv. Akár 30 millióra is eshet az orosz kelet szláv lakosság 50 év alatt. Az meg már egy kis nemzet.
A leghatásosabb antibiotikum az lenne Oroszország ellen, ha a humán tőkét megvonnák tőlük.
Nagyon kevés nép képes 100 évben is gondolkodni, ilyen pl.: Kína.
Európa és Oroszország már régóta elvesztette ezt a képességét ha valaha volt is ilyen.
Placi82 2025. 01. 15. 00:36
Előzmény: #65864  Zanza2
El olvastad a cikket?"" Ukrajna nem újította meg az orosz földgáz tranzitjára vonatkozó szerződését a Gazprommal az év végén, így az országon keresztül 2025-től már nem áramlik földgáz. Ezzel Ukrajna is jelentős, évi egymilliárd dollár bevételtől esik el, de csökkenti az orosz gázvállalat egyébként is csökkenő bevételeit,""
A dnyeszter menti köztársaság pedig 30 éven keresztül ingyen kapta a gázt.10 Mrd dollár értékben az Oroszoktol. Ami jó nagy segítség volt. Ukránok zárják és az Oroszok a hibásak??? Ne rohogtessel már vazze!!!!  Oké.? 
D Persze kaphat volna piaci áron a déli áramlaton Bulgariatol, hat gondolom nem fér bele a keretbe, Telex cikk ami úgye nem egy orosz barat média, finoman fogalmazva, szóval nem derül ki miért. De amúgy a déli áramlatot ha már szóba hoztad  valami 7 db ukrán dron teljesen hazavagta volna, mostanában, csak kivedtek felig meddig  dronokat... Ugye? Biden adminisztráció engedélye nelkul ekkora hordereju dolgot mint anno az északi áramlat szerintem nem  mernek megtenni szerintem. 
Ha engedik legalább azt a. leagazo  ágat Ukrajnában, akkor folyik oda az Orosz ingyen gáz. És nincs fagyoskodas, ezen a télen... 
. Na? Telex se tudta ezt kiforgatni, nagyon erőltetten se..... 
Minek linkelted akkor?  Tény az tény Ukrajna nem engedi a transportot Dnyeszter mentieknek nincs  más gaz infrastrukuraja ennyi. De anno olvastam hogy a Moldavok se boldogok a piaci áru gaztol és benzintol.....

Zanza2 2025. 01. 14. 23:33
Előzmény: #65867  Murdoch
Az orosz érdek, hogy Moldova ne közeledjen az EU-hoz.
Az EU érdeke, hogy az oroszok maradjanak minél távolabb a határaitól, idővel meg bővítene Ukrajna, Moldova meg Grúzia csatlakozásával.
Az USA érdeke meg .... tudja a fene, főleg attól függ majd, milyen lábbal kel fel Trump.
Murdoch 2025. 01. 14. 23:02
Előzmény: #65865  Zanza2
A felsőbb érdek az nem orosz, nyilván mindenkit is le akarnak kapcsolni így vagy úgy az oroszokról. Ők ezt csak úgy nem hagynák ott, gondolom sok mindenkinek fáj rá a foga:
https://www.dw.com/en/transnistrias-explosive-inheritance-from-the-soviet-era/a-18886862
Bubbless
Bubbless 2025. 01. 14. 23:01
Előzmény: #65857  Shortelek
Erre nem alapoznék. 
Zanza2 2025. 01. 14. 21:37
Előzmény: #65864  Zanza2
Az oroszok találhattak volna más útvonalat is, ha akarnak...
De hát a "felsőbb" érdekek...
Placi82 2025. 01. 14. 20:53
Előzmény: #65861  Zanza2
Tévedsz. Nem a GAZP állította le, hanem az Ukránok. Mivel vita felesleges. Tényellenorzes esetén, vagy esetleges ketkedesed esetén a googlit ajánlanám ahogy mint mindig. :). Csak olvasni kell.... 
Zedisdead 2025. 01. 14. 20:49
Előzmény: #65861  Zanza2
Nem a Gazprom állitotta le, hanem Ukrajna.
Zanza2 2025. 01. 14. 20:34
Előzmény: #65852  slash
Nem velünk akarnak kib@szni, hanem az oroszokkal. Ja, hogy mi meg az oroszoktól függünk?  Rosszkor, rossz oldalon....
Amúgy az orosz Gazprom meg  leállította a gázszállítást a moldáviai testvéri szeparatista Dnyeszter Menti Köztársaságba. A sajátjainak.
Ezek ilyen játszmák. Emberek, országok nem számítanak. Csak a végső, "nemes" cél.
(azért jó, hogy Putyóból még nincs eleged...)

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek