A slava ukraini t tiszteletben tartom. Mint véleményed. De azért ezt a. Karpatlajai honvedoket, ne keverjük ide. Van aki az anyja temetesere se mer hazamenni. Az kegyetlen érzés. Mert fél hogy megfogjak, szinte biztos. És akkor zsuppoljak. Ismerős rokonsagaban volt aki istenitette Z-t meg egy éve is , és nagyokat vitatkoztak azzal a csaladtaggokkal akik nem így gondolkodtak. Kárpátaljai ukrán-magyar vegyes családokban sűrűn előfordult:). Most már igen csak hallgatnak... Már nem istenitik....
Én sokszor nem értem Zsombit. Én úgy vettem észre hogy van azért esze. Én a helyében szó szerint sértésnek érzékelném a helyébe, hogy ez a neoliberális mainstream média ennyire hülyének nézi az embert. De komolyan, hat nem röhejes az atlatszosaguk?? Kicsit értelmes ember megsertőtődik a passzív hülyének nezesukon. Az oroszoknak van 2 db T34 ese, saját magukat lövik a atomeromuvekben, ahol bent tartózkodnak!! :) Z küzd a korrupció ellen. (Azok ellen akik nem adják le, amit le kell adni, azok ellen biztos aki nem az Ő kutyajuk kölyke:)), továbbá oroszoknak már csak ásóik vannak, kivéve Vaszilij Zajcev, neki még van egy eloltoltos puskaja,:). Direkt lövik a lakohazakat az oroszok miközben, ha ez lenne a szándékuk akkor egy lakótelepre küldenenék egy termobombat, az aztán elegetne egyszerre pár 300 lakásos panelt. Az igaz, hogy a társadalmak, 90% tényleg szobanövény szintjén van Múltkor olvastam, hogy az emberek nagy többsége, életében nem olvasott el. 10 könyvet se életében. 10 könyvet se. Vazze. Hát csak a Facebook, insta, titkok, ennyi a műveltségűk? 50 éve még a TSZ parasztok is olvastak filléres könyveket. Most meg a világ tudása ott a az interneten, Googleba és Wikipédián, és össze lehetme rakni a dolgokat...... Ennek ellenére két kézzel zabálja az eléjük tett mainstreamot. Mondjuk ebben az esetben a gondolkodást meg lehet spórolni. :))
he-he, minap éppen te idéztél tőlük! . "A brit védelmi minisztérium pénteken is közzétette hírszerzési jelentését, ezúttal a május 9-i moszkvai Győzelem napi katonai parádéról, amelyet Vlagyimir Putyin jelenlétében rendeztek meg. . A jelentés említést tesz róla, hogy idén 24 – főleg Ukrajnához közeli – oroszországi városban kellett lemondani a Győzelem napi felvonulásokat,
vélhetően amiatt, mert nem tudták volna megfelelően biztosítani őket. . Tavaly május 9-én hárommal kevesebb, 21 lemondott felvonulás volt. Habár idén újra volt légibemutató, a moszkvai parádé szerényebb volt, és kevesebb modern katonai eszközt mutatott be, mint az ukrajnai háború előtti felvonulások. . A
parádén felvonuló 30 katonai egység több mint kétharmadát katonai
akadémiák hallgatóiból, valamint fiatalokból és veteránokból töltötték
fel. . Belföldi biztonsági szolgálatok fegyveresei is jelen voltak a
parádén. . A fegyveres alakulatok tagjainak száma összesen 9000 volt,
szemben a tavalyi 8000-rel, de a mostani szám kevesebb, mint a háború
előtti, 2021-es 11 000. Bár 61 katonai jármű vonult fel, feltűnű volt a nehézpáncélosok és a lánctalpasok hiánya. Harckocsiból mindössze egyetlen vonult fel, egy a második világháborúból jól ismert T-34-es tank. A 2020-as moszkvai katonai parádén még 20 darab harckocsi vonult fel. Mivel
Oroszország hatalmas emberi és eszközbeli veszteségeket szenvedett az
ukrajnai háborúban, nem volt lehetősége arra, hogy a parádét katonai
ereje demonstrálására használja fel – írta a brit védelmi minisztérium." . Oroszország most is demonstrálta katonai erejét, ahogy az elmúlt 70 évben tette! Régebben nagyobb katonai erővel bírt, mára már nem a világ második legnagyobb hadserege, csak a legröhejesebb! Bejáratásra igazán kivihettek volna egy újonnan gyártott T-90-est :) (tervezve 1990 előtt) Slava Ukraini!
De jó meleg, méter magas sapkát azt hordjon a szerencsétlen kiskatona a 40 fokban😅😅😅 Attól lesz igazi angol. Mindeközben a miniszterelnök és London polgármestere már migráns 🤣🤣
Azt még hozzáfűzném, hogy ez a beszélgetésem még a kovid előtt volt és annak kapcsán jött elő erről a szó, hogy Mosonmagyaróvár környékén is gazdálkodó osztrákot megszólították, hogy szívesen betársulnának a vállalkozásába, vagy meg is vennék. Mivel elutasította az ajánlatot, átfogó adóellenőrzést kapott a nyakába. Azért kellett neki büntetést fizetni, mert a sertéseknél az átlagos felhízás jócskán elmaradt a megszokottól. Ebből arra következtettek, hogy feketén értékesíti az áruját, mivel költségei voltak, de bevétele kevesebb. Akkor mondta, hogy ő inkább felgyújtja az egészet, minthogy lölö rátegye a kezét. Nem fog úgy járni, mint nagyapja.
Az egyik osztrák gazdával beszélgettem, aki elmesélte, hogyan tette őket tönkre az amcsi zsidó. Nagyon jól elvoltak ők a helyi zsidókkal, semmi konfliktus nem volt. Aztán az amcsiktól elindult a gazdasági világválság és szinte mindenük eladhatatlan lett. Nem kellett a gabona, sertés. Akkor jött az amerikai bankár, a megváltó és mindent megvett, igaz nyomott áron, de kezdett fellendülni a piac. Legalább el tudtak vetni, meg nem dőlt be a vállalkozásuk. Még ha veszteségesen is, de valahogy eldöcögött. Aztán jött a fekete leves, mikor már a bevételük nem volt elég a hitelek törlesztésére. Az akkori paraszt ember nem volt hozzászokva a 100 oldalas hitelszerződésekhez, meg a kisbetűs részekhez. Akkor jöttek rá, hogy jól átverték őket, a hiteleket lehetetlen visszafizetni és a teljes vagyonukkal felelnek. Nem volt más lehetőség, a legdrágább vagyonukat, a földjeiket kellett odaadniuk, majd a házukat. Még annak is örültek, hogy ott maradhattak a elkobzott házukban, bérleti díjért cserében.De miből is tudták volna fizetni a bérleti díjat, ha semmijük sem maradt. Így gyakorlatilag éhbérért dolgoztak a zsidónak. Nagyapja nem sokáig bírta, hogy a volt birtokán napszámosként dolgozzon, "elkótyavetélte", így felakasztotta magát. Persze hogy itták hitler szavait, mikor megígérte, hogy mindent visszakapnak. A hab a tortán, hogy az amcsi zsidó szépen visszaköltözött Amerikába, a helyi orvos, üzletes, tanító, akik segítették az embereket, meg ment a koncentrációs táborba.
Ha Ukrajában bevetnék, éppen ezért a többi atomhatalom inkább ülne a kezén, nehogy ők is belekeveredjenek. Akkor már tényleg a lét lenne a tét. Gondolj bele, ha az amcsik visszalőnének...... Azonnal áthelyeződne a frontvonal. Amerikában csak egyszer volt háború, de akkor sem kellett újjáépíteni az egész országot, csak egymást pufogtatták. Ez a legnagyobb előnyük. Mindig csak külföldön keverik a szart, ahogy nekik jó.
Az lehet, hogy az ukrán nép nem fogja annyira megsínyleni, mikor az amcsik viszik a földjeiket, mert nekik ehhez sok közük eddig sem volt. Az oligarcháik így is mindent elloptak, a NÉPnek maradt a rabszolgamunka. Most ezek az oligarchák hajtják ezeket a földönfutókat a harctérre, hogy védjék meg az ő vagyonukat.
Előhúzzák az aduászt és akkor mindenki megy a picsába, mert azok is visszalőnek, aztán itt befellegzett az élet, nem hiszem, hogy van olyan elborúlt elme aki ezt meghúzná, még putyin se, pedig ő már pszihikai eset.
"Aztán azt elhinni, hogy egy parádén majd felvonultatják a haderő értékes cuccait nem vall éles látásra." . Nézd már vissza a régebbi parádékat! Konkrétan mindent felvonultattak, amit csak lehetett. Volt, hogy több tucat interkontinentális rakétát is.
Én is mindig ezt mondtam, hogy az orosz haderő ékkövét szerencsénkre még nem vetették be. Pontosan ezért nagyhatalom, mert ott az atom. Láttuk a japánokat, milyen gyorsan megváltozott a véleményük, mikor az amcsik bevetették. Addig örüljünk, míg az ruszkiknak van tankjuk, annak a harcéren úgyis csak 82 perc az átlagos élettartama. Ha nem lesz, akkor már minden mindegy alapon előhúzzák az aduászt.
De akkor mi marad az ukiknak? 17,5 %-án az ruszki, a többi meg megy az amcsiknak. Senki ne gondolja, hogy az amcsik semmit nem fognak kérni a nagyvonalú adományokért. Amit adtak, azt behajtják kamatostul. Kétfajta területszerzés létezik, az egyik a nagyon költséges háború, vagy mikor mindent kilóra megvesznek. Volt már ilyen az I. világháború után, mikor a zsidók felvásárolták egész Németországot. Az emberek a szankciók miatt úgy elszegényedtek, hogy mindenüket el kellett adniuk, hogy éhen ne haljanak. Akkor megjelentek az amcsi zsidók és uzsora hitelekkel kisegítették őket, ami végül visszafizethetetlennek bizonyult. Ezt nem én találtam ki, hanem egy német vállalkozó mesélte, mikor bemutatta a 150 éves családi cégét. Az ukik is így járnak majd, aztán mikor látják, hogy az amcsi család ott dorbézol a házukban, majd újra erőre kap az antiszemita nézet.
OROSZ-UKRÁN háború