Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 2023. 11. 13. 22:50
Előzmény: #51578  Placi82
Ja és még valami. Az Oroszok még át se álltak hadigazdalkodasra. Na akkor aztán örökkön örökké bírják. Szerintem Putyin már 3 szinten gondoskodott az utodairol szerintem. Navalnij feleknek esélyük se lesz a következő évtizedekben. Úgy mint anno Hadrianus császár. Aki Antonius Piust, és utana Marcius Aureliusig 2 generacioig kijelolte az utódját a birodalomban. Szerintem. Ez csak tipp, vagy megérzés. De sanszos. 
Törölt felhasználó 2023. 11. 13. 22:42
Előzmény: #51575  Sehmet

A társadalom eltartottja lenni? 
Lemondtál a nyugdíjról, ja nem xD
Pihenj le, nézz egy jó filmet, este már nem kell(ene) dolgozni!
Legyen sci-fi! Ugye érted? xD😎
Placi82 2023. 11. 13. 22:39
https://privatbankar.hu/cikkek/makro/oriasi-fordulat-johet-a-haboruban-ha-ez-az-ember-lesz-ukrajna-uj-elnoke.html
Végül is ez is egy öngyilkossági forma:). Helikopterre nem ülnek a helyébe:)) . Amúgy racionálisan gondolkodik, és logikus  gondolatai vannak, és  helyzetfelismero képessége szerintem. Aki ma ellenség, lehet holnap barát, és jó kereskedelmi partner. Lehet pár év múlva egyezkedni vagy kártérítést kérni. Felesleges több ukrán - orosz vérnek folyni. Mind a kettő csak kivérzik, gazdaságilag, és demografiailag is. Ráadásul az Oroszok tovább bírjak, ők a történelemben soha, ismétlem soha nem látott full szankciók ellenére se növelték az adossagukat, nem lett hiperinfláció, sőt a gazdaságuk is nőtt 1% ot. A full szankció, Swift kizárás, (fel se fogják sokan, itt azt hogy az milyen súlyos nyugati büntetés, brutális), elvont 300 Mrd usd Orosz jegybanki tartalék, etc... Azaz meg növekedtek is!! Mi van??? Úgy hogy az egész nyugati fegyver és pénz arzenal volt idáig másik oldalon. Hihetlen milyen szivosak, és  jól szervezettek lettek (Gazdaságpolitika, monetáris politika, makro, és külpolitika, etc) az Oroszok. Ha azt amit az Oroszok kaptak szakcios büntetést, kereskedelmi embargot bármely mas nyugat ország kapja, komolyan mondom egy 40%os GDP csökkenés lett volna, bármely másik  országban. Ez  leforditva éhseglazadas kategória.  Azert kell elgondolkodni felsőbbrendű tudattal, mikor az Oroszokat lenezik. USA elitnek már leesett, ahogy figyelem, hogy mekkorát elszamíttotak magukat, az oroszokkal szemben. Szívós népség. Ők nem strandpapucsos arabok, amihez USA az elmúlt évtizedekben hozzászokott, se nem dél-Amerika. 
Sehmet
Sehmet 2023. 11. 13. 22:31
Előzmény: #51571  Törölt felhasználó
PS' Csúnya Patricia Marins, még a feljett nyugati világ médiumait is ukrán trollokká tette! 🤣😎🤣
smallinv 2023. 11. 13. 22:29
Előzmény: #51574  Csakegyolvaso
Ha téged olvaslak, akkor mindenképpen...
Sehmet
Sehmet 2023. 11. 13. 22:27
Előzmény: #51572  Törölt felhasználó
Egy évet ráhúztam a szezőés lejárta után, mert nem találtak meg az utódomat. Nem kőzös megegyezéssel, hanem újabb egy éves, határozott idejű szerződéssel. Mondtam, hogy nem érted. 😎
Én mindig is szerettem a jogi munkát, és nyugdíjaskent sem akartam a társadalom eltartottja lenni, a volt munkahelyem, ahonnan nyugdíjba mentem, igényt tartott a jogi munkámra, mivel ismertem mindent, ezért alapítottam az irodát ahelyett, hogy fillérekert itt szitsam a hangulatot a kormánypártok ellen. Javasolnám, hogy ezt az utat válaszd te is. Az egyetemi oktatas pedig érdekes, de nem fizetik meg.
Ugye nem gond? 
Remélem, kielégítettem a kíváncsiságodat, és a helyére tettem a cinikus, mást sejtető, kevésbé jóindulat, lajáratási célú hozzászólasodat. 
Most éppen az Öt-öt nézem az ATV-n. Ugye te is. 🤣
Cinizmustól és politikától mentes jó éjt! 😏
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso 2023. 11. 13. 20:05
Előzmény: #51563  smallinv
Akkor ezert vagy feszult mindig
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso 2023. 11. 13. 20:02
Előzmény: #51569  Sehmet
Akkor jo legalabb elismerted nem ertesz hozza
Törölt felhasználó 2023. 11. 13. 19:28
Előzmény: #51570  Sehmet

Igen nyugdíjas, közös megegyezéssel,  már nem került hosszabbításra az a szerződés, jól értjük?
Javíts ki, ha tévedek, de a menedzserszerződéseket hosszabbítani is szokták, ugye?
Nyugdíjas, a jó megérdemelt pihenés és persze ezért kellett az ügyvédi iroda, tanári állás!
köszönöm a választ :-D nagyon szép estét! :-D
Törölt felhasználó 2023. 11. 13. 19:19
Előzmény: #51568  Sehmet

"Patricia Marins, haditechnika-rajongó, és az orosz-ukrán háború egyik tudósítója legutóbbi elemzésében azt feltételezi: maga Volodimir Zelenszkij szivárogtatta ki azokat a dokumentumokat"
-
Ki is ez a Patricia Marins? 
Tehetjük fel joggal a kérdést, aki ilyen információkkal rendelkezik, de a nevét eddig talán senki nem is hallotta.
Nos, az X (korábban twitter) fiókjában a következőket írja magáról:
"Housewife Tenho ótimos livros em minha cozinha e agora, com uma TV maior, deixo ligada em programas militares enquanto cozinho."
A portugált nehezen értők számára egy angol fordítás:
"Housewife I have great books in my kitchen and now, with a bigger TV, I leave military programs on while I cook."
Nagyon, de nagyon jó könyvei lehetnek a konyhában és a nagy képernyős tévén Putyin minden arcrezdülése is látszik...... 
A brazil elhárítás helyében én komoly górcső alá venném a kisasszonyt.
-
Bár állítólag a szerzőnek korábban voltak jó meglátásai, állításait - hogy az a Kreml propagandistáknál szokásos - semmilyen bizonyítékkal nem támasztotta alá.
-
"A szerző – akinek korábban kifejezetten jó meglátásai voltak haditechnikai témában – állításait semmilyen bizonyítékkal nem támasztotta alá."
-

A konyhatündér bemondta a tutit, a tanárúr meg mint gyöngytyúk rárepült a tutira- hehe
Sehmet
Sehmet 2023. 11. 13. 19:12
Előzmény: #51560  Törölt felhasználó
Nem hazudozz, ne személyeskedj hazugságokkal!  Persze, értem, ellenzéki trollként akkor nem alkalmaznának, ha nem személyeskednél és nem kamuznál! Ja, persze, a városban, amikor azt sem tudod, hol lakom. :) Meséljek? Hát, nyugdíjas lettem. :-D Persze, neked fogalmad sincs, hogy mi az a mendzserszerződés, milyen speciális szabályok vonatkoznak rá, és hogy az csak határozott idejű lehet csak, stb. :) De nem kellene kamuznod ennyit, akkor nem rombolnád tovább az amúgy sem erős hitelességedet, és főként nem kellene kamuzva személyeskedni. :-D
Sehmet
Sehmet 2023. 11. 13. 19:03
Előzmény: #51561  Csakegyolvaso
Én nem is szólok akkor hozzá, ellentétben veled! :-D
Sehmet
Sehmet 2023. 11. 13. 19:02
Már megint ez az ukrán-párti Washington Post! Méghogy Zelenszkij szivárogtatott az Északi Áramlat felrobbantásával kapcsolatos ukrán érintettségről! Ennek a topicnak a hozzászóló közül bezzeg sokat tudják, hogy "akkorsemúgyvolt"! :-D
.
https://www.portfolio.hu/global/20231113/elkepeszto-feltetelezes-zelenszkij-szivarogtatta-ki-az-eszaki-aramlattal-kapcsolatos-informaciokat-egyetlen-nyomos-oka-volt-ra-651301
Törölt felhasználó 2023. 11. 13. 18:17
Előzmény: #51565  smallinv

Aláírták a szerződést. Meg kell szerezni az engedélyeket, fel kell újítani, el kell szállítani, biztosítani kell hozzá a lőszert (mint tudjuk ezzel voltak gondok, mert Svájc gyártotta őket).
A nyilvánosságra került adatok alapján 2024 tavaszáig leszállítják az összeset, az ütemezésről nem adat.
Feltételezem ahogy elkészülnek ütemezetten viszik őket.
Miért lenne elavult? Ilyen értelemben a Kalasnyikov is az.
Lehet a Gepard régi tervezésű eszköz, akkoriban repülőgépek ellen tervezték, azok ellen már semmit sem ér, azonban nagyon nagy hatásfokkal szedi le a drónokat. Kevés igazán jó drónelhárító eszköz van ma a piacon, az oroszoknak tudtommal semmi ilyen nincs.
A Gepard átlag hat lövésből szedi le az oroszok által használt Shaedeket, nagyon jó arány, pár száz ilyen eszköz kellene az ukránoknak.
Igen, aki tudja kihasználja a jelenlegi helyzetet és az orosz T55-ösök, T72-esek és hasonlók ellen tökéletesek az 50 éves NATO fegyverek is, mert hatásosak. Most látni igazán, hogy a Varsói Szerződés országai technológiailag nagyon le voltak maradva, ezt ellensúlyozták darabbal.
A nyugatnak ez nem kerül sokba (az említett Gepardok 122 millió dollárba kerültek az USA-nak), Ukrajnának az életet jelenti.
smallinv 2023. 11. 13. 17:51
Előzmény: #51564  Törölt felhasználó

Látom Jordánia is kihasználja ezt a selejtezési lehetőséget és gondolom kis ráfizetéssel megveszi a legmodernebbet és még PC is lesz tőle.
Jövő ev tavasza, ez jó, tehát várhatóan akkor még tartani fog a háború...
Jövő tavasszal Csád is rájön, hogy támogatni kéne Ukrajnát, mert sok az elavult, modernizációra váró fegyvere.
Mondja meg nekem valaki, hogy ezek a 'felajánlások' miért nem 22-ben történtek ?
Na ugye...  :)
Most úgy látom, hogy akkor lesz vége ennek az egésznek, ha az egész világ lecseréli (ajándékozza Ukrajnának) modern fegyverekre a most meglévőket elavultakat, tehát még eltart pár évig.
Törölt felhasználó 2023. 11. 13. 17:37

Az USA vett 60 db Gepardot Ukrajnának Jordániától ( a kiszivárgott hírek szerint 2023 májusában írták alá a szerződést, felújítást követően jövő év tavaszáig megérkezik Ukrajnába az összes).
Ez hatalmas mennyiség, üzembe helyezést követően a légtér jelentős részét tudják az iráni és orosz drónok, valamint a cirkáló rakéták ellen biztosítani!
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1529289575/dit-is-het-perfecte-wapen-tegen-drones
smallinv 2023. 11. 13. 17:37
Előzmény: #51545  Csakegyolvaso
Kognitív disszonanciának.
smallinv 2023. 11. 13. 17:36
Előzmény: #51544  Sehmet
Nem, én sem értem, azért írtam le, hátha valaki érti.
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso 2023. 11. 13. 17:35
Előzmény: #51558  Sehmet
Ha valamit nem ertesz hozza se szoljal szerintem.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek