Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
WLM 2023. 08. 31. 07:24
Előzmény: #48216  Murdoch
Miliméter pontosan drága Murdoch uram, a falra másznak, prüszkölnek, mint a vámpírok a napfénytől, ha valaki más véleményt fogalmaz meg, mint a kis fejecskéjükbe vésődött direktívák. Valljuk be, ezen furi kis méregzsákok nélkül, negyedannyira sem lenne élvezetes a fórumozás. 😉 Nekik ajánlom Tucker úr Orbán Viktor miniszterelnökúrral készített interjúját, ami hasogatva már átlépte a százmilliós megtekintést.
pogacsa 2023. 08. 31. 01:14
Elég nagy gond lehet azokban a fejekben, ha állandóan előkerül "példaként" egy olyan kegyetlen diktátor 2003-as megdöntése, aki képes volt bevetni a tabun-t a saját népe ellen. Az meg különösen vicces, hogy valahogy mindig az orosz narratívák igazolása végett hozzák fel mindenhol. Egyébként sehol nincs leírva, hogy liberálisként köteles bárki mindenféle véreskezű, paranoiás diktátor vacak ideológiáit eltűrni, sőt azok követőihez jó pofát vágni.
berlini
berlini 2023. 08. 31. 00:34
Én a Financial Times fórumába beiróval egyetértek.
Veled meg itt az orosz-ukrán portfóliós fórumon ritkán.
Most akkor mi a baj?
Velem van, aki azt véli, hogy -ahogyan az idézett amerikai beirta - Putyinnak sürgősen el kell tünnie Ukrajnából, vagy veled, aki az amerikai beavatkozást Irakban folyamatosan arra használja fel, hogy mosogassa Putyint?
Hogy Putyin letámadását egy amerikaiak által kifőzött mesteri terv részeként tekinti, amibe szegény KGBs beleesett. Dehogy is akarja ő a cári birodalmat ujjáépiteni (az csak egy elszólás volt február 24.-én, hogy Ukrajna és ukrán nép nem létezik azok akik ott élnek csak tájszólásban beszélő oroszok.) Az a Putyin aki lenácizza a zsidó ukrán elnököt, miközben a seregében legalább annyi fajvédő szélsőjobboldali szolgál mint az ukrán oldalon, a lenácizott ukrán elnök családja nagy része haláltáborban végezte 75 évvel ezelőtt.
Nekem az a véleményem, hogy nem az a álliberális, aki egy adott helyzetben dönt és függetlenül az addigi szimpátiarendszerétől el tudja dönteni, hogy ki az agresszor és ki a megtámadott, vagy az aki látszólagos liberális pozicióból folyamatosan fanyalogva elitél mindenkit és mindent. Megpróbálja az arany középutat választani, ami általában lehet hogy van, de egy konkrét helyzetben garantáltan nincsen.
Aki igy tesz, az akarva akaratlanul az agresszort segiti.
Én pedig erre nem vagyok hajlandó.
Leköpném magam ha igy tennék és ha más tesz igy akkor nagyon agressziven ha kell, de elmagyarázom neki is, hogy miért téved.
Ha kell százszor is.
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso 2023. 08. 31. 00:20
Előzmény: #48212  pogacsa
Kivancsi leszek amikor az ukranok elfoglaljak krimet mi lesz a natrativa xD
Murdoch 2023. 08. 30. 23:16
Előzmény: #48215  prmiklos
Oké, nézzünk egy véleményt a Financial Tmes forumáról:
Lol. International order is at stake? Make no mistake, Putin is the bad guy here and he has to get out of Ukraine. But why is the international order at stake only when Russia invaded Ukraine and not when Iraq was invaded under bogus claims or other regime change operations carried out under the guise of democracy?
Az álliberális értékrendetekbe nem fér bele, hogy valaki más véleményen van, mondjuk én teszek rá, ez a ti bajotok. 
prmiklos 2023. 08. 30. 22:04
Előzmény: #48213  vigkrisz
Már az is sokat jelentene, ha negligálná őket a fórum. De valamiért érvekkel próbálunk “küzdeni”, ami bukásra van ítélve. Hit, gyűlölet, szándékos vagy fizetett trollkodás ellen érvekkel nagyon nehéz eredményt elérni. 
gazmber 2023. 08. 30. 21:54
Előzmény: #48213  vigkrisz
ja... vmi jókora pék v. szívlapáttal ?☺
vigkrisz 2023. 08. 30. 19:46
pogacsa 2023. 08. 30. 18:04
Előzmény: #48211  Csakegyolvaso
Egyelőre Rogánék sleppje még nem találta meg a kommunikációs irányvonalat. Beszakadt a Gazprom nyeresége, fasisztázós tankönyv, és még az ukránok is úgy mászkálnak az oroszok áttörhetetlen védvonalaikon, mintha csak a gyereket vitték volna le a grundra labdázni. Sok ez így most egyszerre. :)
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso 2023. 08. 30. 17:09
Előzmény: #48209  Törölt felhasználó
Lehet meg is kaptak mert eleg nagy a csend xD
Törölt felhasználó 2023. 08. 30. 11:48

Újabb Buk-ó:
https://www.portfolio.hu/global/20230830/lecsapott-a-tupontos-himars-rendszer-ritka-modern-haditechnikai-eszkoz-veszett-oda-636493
"Az oroszok állítása szerint akár az amerikai ATACMS rakétákat is képes megállítani."

Én elhiszem. Ezt is megállította 🤣🤣🤣
Törölt felhasználó 2023. 08. 30. 11:15
berlini
berlini 2023. 08. 30. 09:28
Előzmény: #48206  Murdoch
A német külügyminiszterasszony  csalódott kijelentése pont ugyanazon hiányosságra vezethető vissza, amiről már mi is vitatkoztunk korábban.
Egy hadigazdaságra átállt ország GDP-je egészen addig nem omlik össze, amig van miből finanszirozni.
Tehát, ha Oroszországnak a finanszirozó képssége szinte végtelen lenne, akkor a GDP szárnyalását csak a haditechnikához szükséges import embargós alkatrészek hiánya korlátozná.
Illetve korlátozza már több mint egy éve.
Embargó nélkül havonta 20-50db korszerűnek mondható nehéztank gördülne le az urali gyártósorról, de igy a GDP nem szárnyal.
Embargó nélkül lehetséges lenne a légierő veszteségeit is lazán pótolni felfuttava a gyártást ott is, de igy a GDP emiatt sem szárnyal.
És folytathatnám.
De a GDP egyellőre nem is esik vissza, mert a töméntelen mennyiségű lőszert, amit naponta ellőnek még pótolni tudják, mert meg tudják finanszirozni.
De ez a finanszirozási képesség az oroszoknál sem végtelen.
A tavalyi rekord gáz és olajbevételek idén már nem lesznek.
A külügyminiszterasszonynak figyelmébe ajánlom az ilyenkor is fontosabb mutatót, az államháztartási hiányt és az államadóság növekedésének ütemét. (Utóbbit nem tudják rubelből finanszirozni tehát nem ugyanaz a helyzet mint az USA esetében)
Persze az összeomlástól még messze vannak, hiszen GDP arányosan messze alacsonyabb az államadóság mint Nyugaton, de idén már növekedésnek indul.
Shortelek 2023. 08. 30. 09:10
Előzmény: #48202  Sehmet
Korán keltél papa, ahogy látom ma is rugsz magadnak pár öngólt:))
Murdoch 2023. 08. 30. 09:08
Előzmény: #48204  berlini
prmiklos 2023. 08. 30. 08:57
Előzmény: #48202  Sehmet
Nyilván nem értem, sajnos nem érhetek a te szellemi magasságodba. De legalább én utólag nem próbálom kimagyarázni. A nyelv színessége mögé bújtatni a valós szándékot…. De persze én ezt is rosszul látom, mert te sose tennél ilyet!
Csak egy kérdés. Azok a partnerek, kollégák, felettesek, akikre oly’ szívesen hivatkozol a múltból, mit szólnának egy így előadott “tényközléshez”? Ja, hogy az más. Azok rendes emberek. Ennek a “sok hülyének”, akik úgy általában képtelenek megérteni logikai szárnyalásod ( erre ugye igen gyakran hivatkozol) itt jobb ez így!
berlini
berlini 2023. 08. 30. 08:46
Előzmény: #48201  Sehmet
igen. Az embargó sértést bagatelizáltam.
A beirásodat pedig szánalmasnak irtam.
Összeségében a nevetséges kifejezéssel még egészen jól élhetsz mint fizetett orosz ügynök.
vigkrisz 2023. 08. 30. 08:28

Honnan is ismerősek ezek a hazugságok? Ja, megvan, az itteni szovjet propagandisták szajkózzák ezeket nap mint nap. Most már tudjuk, hogy miért.
- Ukrajna mozgósítást rendelt el, korra, nemre és egészségügyi állapotra tekintet nélkül.
- Kijev partnerei csalódtak a győzelmi kilátásokat illetően.
- Az ukrán ellentámadás teljes kudarcot fog vallani.
- A kijevi vezetés korrupt és nem is hajlandó a probléma ellen küzdeni.
ISW: ezek az orosz információs hadviselés fő irányvonalai - Portfolio.hu
Sehmet
Sehmet 2023. 08. 30. 08:28
Előzmény: #48200  prmiklos
Nem volt komment, azt szerintem vagy álmodtad, vagy a cikkből bemásolt idézetet vélted kommentnek. Csak egy kérdés volt az elején, ami megfelel a tényeknek, mert valóban Németországból támogatták Oroszországot, ugyanis a hivatkozott – kettős állampolgárságú - német férfi a saarbrückeni cégén keresztül adta el Oroszországnak az Orlan-10 típusú felderítő drónokhoz szükséges alkatrészeket. Saarbrücken pedig Németországban van. Szóval nem azt írtam, hogy Németország támogatja Oroszországot, hanem azt, hogy Németországból. Milyen szép is ez a magyar nyelv! Kár, hogy nem érted!
Sehmet
Sehmet 2023. 08. 30. 08:19
Előzmény: #48198  berlini
Nem használtam abban a posztban olyan szót, hogy "nevetséges", amire hivatkoztál, de szerintem te sem használtál. Szerintem nézd át alaposan azt, amit írtál, és azt is, amit én írtam, aztán utána beszélhetünk a funkcionális analfabetizmusról. :)

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek