prmiklos

Regisztráció: 2000-10-20 11:49:33

Hozzászólások száma: 959

Utolsó hozzászólás: 2020-03-14 12:35


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

DAX
232 060
hétfő, 22:54

utolsó 20 hozzászólás

CoronaVirus 2020. 03. 14. 12:35
Van még egy előnye az orvosi maszkoknak, amiről ritkábban esik szó. Megakadályozza, hogy "észrevétlenül" az arcodhoz nyúlj. Ennek jelentőségét sem szabad lebecsülni. De ha egyszer leveszed emberek között, akkor inkább kuka és jöhet egy új, mert ha belűre kerül pár vírus.... Már csak azt kell elérni, a szemünkhöz se nyúlkáljunk...
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 09. 24. 23:08

Szerintem sem, de akkora hírverés lett.....
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 09. 24. 23:07

Amikor a "digitális arany" vakító fényéről írnak, akkor miért hiányoznak a statisztikák? Amikor megláttam a napvilágot (1974), az arany átlagos árfolyama (különböző adatokat találtam), max 10-20-szorosára nőtt. A BTC "robbanás szerű" árfolyama a "világ fizetőeszköze" időszak alatt még "más" volt. De mi lesz a digitális arany vonallal?
 
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 09. 24. 22:47
Nem egy szép nap a Kriptóknál. Annyi szélsőséget írnak még mindkét oldalról a "hírekben", hogy nehéz "tisztán látni". Mi okozta a Hash Rate Flash Crash-t? Ez tényleg "tragédia", vagy csak a becslési metodológia egy lehetséges szélsősége? Miért követte az árfolyam, ha egyszer itt a Bakkt (mások szerint Fakkt)? Mi jön a következő hónapokban? 5-6-20K? El tudom fogadni, hogy bármi lehet. A végtelen magabiztosságot már nehezebben.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 04. 09. 23:54
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 03. 06. 12:49
A 9% nekem is irreálisnak tűnik. 740 millió lakosból a megkérdezés szempontjából hány lehet releváns? 500 m biztos (18+ évesek). Amiket láttam adatokat Wallet számokra vonatkozóan (egész világra vonatkozó adat), az alapján nagyon nem jön ki. De mondom ezt úgy, hogy nem látom át pontosan minden összefüggést (pl. egy tőzsdén egy wallett több befektető coinjait is tárolja). De az ismerettségi körömben sem látom, hogy ekkora lenne a kriptopénz tulajok köre. 
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 02. 06. 22:00
Megbízhatóság: elég tág fogalom. A blokklánc megbízható. A jelenlegi szereplők közül sokan kevésbé. Számos példa volt az elmúlt hónapokban, ahol nagyobb összegek úsztak el. Részben a megbízhatósághoz tartozik az is, hogy baj elesét is "ujraéleszthető" legyen.  Elveszett bakkártya, vagy elveszett tárca. Elvesztett pinkód, vagy elvesztett kulcs a tárcához. Öröklés, stb. Erre épülhet egy "iparág", de most még macera, kockázat. Rugalmasság is kérdéses. Paypal, Alipay, bankkártyák, stb. Vásárlói védelem terén a BTC nyomukba se ér. Mondjuk nem megoldhatatlan néhány új szereplővel ez sem. A lehetőség adott, a kérdés, hogy kik fognak ebben "dönteni". A tömeg, vagy néhny nagy. Meddig lesz még meg a BTC varázsa, ami a hypot kiváltotta? Már nem akkora újdonság. Egyéb fintech cégek is a fizetéseket akarják sebeség és költség oldalról megreformálni. Mi marad a BTC-nek előnyként pár éves távlatban?
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 02. 06. 21:52
300M nem nagy összeg, ettől jelentősen nagyobb értékű BTC van "alvó" tárcákban, szóval a kínálat simán pótolható (persze ehhez eladók is kellenek). "Keresleti oldal viszont nagyobb lesz jóval az elterjedtség növekedése miatt, intézményi pénzek addigra simán elterjedhetnek" Na ez szerintem mindkettő kérdés. Az intézményiek szerintem nem erre fognak jönni (bár miértr ne, van forró pénz bőven), illetve én nem látom azt a praktikumot, ami miatt nagyon terjedhetne. Miért nem a többi, stabil coin lenne a befutó? Egy gonddal kevesebb. A decentralizáltság és függetlenség pedig "békeidőben" inkább teher, mint előny. De én a saját hétköznapjaimból indulok ki, a világ meg nagy.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 02. 06. 19:49
"akárhogyis a mindennapi használatban egyszerűnek és megbízhatónak kell lennie. nem az árfolyamnak kell forradalminak lenni, hanem a megbízhatóságnak,rugalmasságnak, egyszerűségnek, a techológiának magának." Maximálisan egyetértek. És szerintem ez az a terület, ahol most nem áll túl jól. Lehet, hogy a legismertebb és legrégibb coin, de ez sem garancia semmire. Ez nem egy mobil operációs rendszer, itt szerintem nincs akkor "belépési korlát" az újak előtt. Mert egy átlagos földi halandónak a BTC nem biztonságos és nem egyszerű.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 02. 06. 19:45
A múlt nem garancia semmire, ez így van. Nem igazán értem, hogy miért lenne a felezésnek olyan nagy hatása. Ha jól számolom, mostani árfolyamon kiesik napi 3 M USD értékű BTC. Ez azért annyira nem sok. Ez a napi forgalmakhoz és a teljes kapitalizációhoz mérten nem meghatározó. NEM ez fogja meghatározni a jövőbeni keresleti-kínálati viszonyokat. A bányászoknak biztosan nem lesz jó. Vagy kiesnek többen közülük (hogy csökkenjen a nehézség), vagy meg kellene indulnia az áfolyamnak felfelé. Esetleg is-is.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 01. 28. 20:29
Sokszor úgy látni, hogy neked csak az a hiteles, aki a BTC mellet áll ki. Olvasd vissza az utóbbi időszaki írásaidat, egyre szélsőségesebben kommunikálsz. Persze a te dolgod. Ha mindez az miatt van, mert egyesek szerinted hülyeségeket írnak (esetleg trolloknak látod őket), akkor talán azon a mondáson érdemes gondolkozni, hogy "Don't feed the troll". Ebben a stílusban és tartalommal mi értelme van az itt folyó "vitának" szerinted? Nem személyeskedni akarok, de már sok egy kicsit a "felsőbbrendűség" az írásaidban.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 01. 28. 20:16
Az emelkedő tranzakciószám nem feltétlenül van jó hatással az árfolyamra. A "bolti" BTC fizetések zöme szinte biztos, hogy azonnal fiat-ra váltódnak (BTC fizetési szolgáltató személyében), azaz a kínálatot növelik. Azt megértem, hogy ha valakinek van BTC-je, akkor azzal fizet is, ha tud. De azt továbbra se értem, hogy miért venne valaki BTC-t, csak hogy fizethessen vele. Átlagos fizetési tranzakcióról beszélek, ahol költség oldalon nem, vagy nem nagyot lehet vele nyerni. És nem olyan országokról, ahol hiperinfláció van. De ha magas tranzakciós költségű ügyletekben fizetnek is vele, az árfolyam ingadozása miatt akkor is csak rövid ideig használják. fiat - BTC - fiat.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 01. 22. 22:17
A WEB és BTC összehasonlítása szerintem nagy ferdítés! Ha bármi párhuzamot szeretnénk húzni, akkor talán úgy lehetne, hogy a WEB a Blockchain, a BTC és társai pedig lehet Goolgle, Yahoo, IWIW (a neve is alig ugrott be), Netscape.... 
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 01. 22. 00:19
"Ez már azért sem igaz, mert web nélkül nincs kripto, de kripto nélkül szépen elvoltunk."Így van, sosem értettem ezt a kripto-web összehasonlítást. A web elterjedése után rögtön látható volt, hogy mit ad az embere SZÉLES TÁBORÁNAK, ami addig nem létezett. Azonnali olcsó/ingyenes kapcsolat lehetőségét más embereknek a világ bármely részén, hozzáférést egy korábban elképzelhetetlen információ tömeghez. Na meg a korábban mások által említett ingyen p....ó! Persze ez engem akkor, huszonévesen sem érdekelt :-) Ezzel szemben még nem látom, hogy pl. a BTC mit is tenne hozzá az életemhez. Tranzakciós költségek terén nagyon keveset. Store of value..... No comment. Persze ilyenkor jön a 2 USD Story, de az a vonat már elment.
"Elmondása szerint már 1990 óta érdeklődik a decentralizált rendszerek iránt, és elbűvölte annak hatalma a társadalom demokratizálásában"...
....
...
Hát ez egy igazi Bullshit. Egy diktatórikus rendszerben jelenthet egy minimális és átmeneti "fellélgezést" a kripto, de demokratizálást NEM! A hatalom megtalálja a módját a kontrollnak. A kontrollon kívül pedig a "vámszedők" használják ki az embereket.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 01. 13. 18:22
Mindegy, hogy megújulót fogyasztanak... Minden kilowatt "feleslegesen" elhasznált energia számít. Ha "azt" a megújulót nem bányászatra használnák, autót töltenének, lakást fűtenének, hűtenének, vagy présgépet hajtanának, kenyérsütő kemencént fűtenének  a megtermelt energiából. Ha csak zöld energia lenne elérhető, akkor más lenne a helyzet. De ettől még nagyon messze vagyunk.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 01. 13. 15:43
BTC - energia felhasználás. Szerintem ez az egyik legnagyobb probléma. Egyértelműen látszik, hogy a fejlett világ (kormányok) törekszik a CO2 kibocsátás csökkentésére. Hogy fér ez össze a BTC "bányászat" nem elhanyagolható energiafogyasztásával? Ekkor jönnek azok az érvek, hogy a technológiai fejlődés eredményeként egyre hatékonyabbak a bányászgépek. Ez igaz is, csak hogy semmi jelentősége nincs! Ez egyszerű "matek". Ha 4.000 USD a BTC, akkor 3.600 USD-nyi áramot megéri elhasználni egy BTC bányászatára. Ha 100.000, akkor 95.000 USD-nyi áramot is megéri elhasználni. Szóval a bányászat hatékonyságának NINCS befolyása a teljes energia felhasználásra, azt kizárólag az árfolyam határozza meg. Rövid távon persze nem, de hosszabb távon egyértelműen. A kezdetekben nem is kellett dedikált hardvert gyártani, elég volt az amúgy is meglévő videokártyákat "életben tartani". Aztán tonnaszám kezdték gyártani a célhardvereket, ami szintén nem a természeti erőforrások megóvása irányába mutat.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 01. 13. 15:34
BTC- értékmegőrző szerep. Na itt elég ránézni a 2018-as grafikonra! A fórumon is hasonlatként hozzák fel a "de nézzük meg az USD 100 éves grafikonját" gondolatokat, de hát... Egy "tervezhető" értékvesztés egész más, mint a brutális árfolyam mozgás. Akik a BTC árfolyam növekedésében bíznak, magyarázva az elfogadottság folyamatos terjedésével: vajon miért aggódnak a jegybankárok, ha egy országban defláció van? Mert senkinek nincs kedve költeni, hiszen a pénzük holnap többet fog érni, mint ma, azaz halogatják a költéseket. Ha biztosra vehetnénk, hog a BTC 1-2-3 év múlva többet fog érni, mint ma, miért költenénk a BTC-ben tartott vagyont? Ha meg nem költjük, hogy a csudába nőne az általános elterjedtsége?
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 01. 13. 15:23
Hívószavak 3: Olcsó tranzakciók. Igaz ez minden olyan esetben, ha a tranzakció két olyan fél között történik, akinek van BTC-je, és szüksége van BTC-re. De ez jelenleg nem általános. Minden egyéb esetben a tranzakciós költségekhez hozzá kell számolni a váltási költségeket és az árfolyamkockázatot is. Így viszont már más a kép. Hiába hirdeti pl. az Alza, hogy ő elfogad BTC-t, valójában egy köztes szolgáltatón keresztül x % díj ellenében rögtön forintra váltja. Az is kérdés, hogy a köztes fél milyen árfolyamon "számítja be" a vásárló BTC-jét. Szóval innentől nem is olcsó a tranzakció..... És egyelőre ez az általános, mivel a BTC árfolyama nem stabil, és kifejezetten korlátozott a tényleges elfogadók száma.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 01. 13. 15:08
Hívószavak 2: Anonimitás. Egy átlagos pógárnak ebből mi előnye származik? Nem sok... Persze aki a szürke zónában mozog, annak lehet. De ne ez legyen már a követendő példa... Pont ez az egyik jellemző, amiért a coinok nagyobb elterjedése esetén a kormányok határozott fellépése nem kérdés. Mindent meg fognak tenni a tiltás érdekében. És aki azt hiszi, hogy ez esélytelen próbálkozás lesz, az téved. A "belépési" és "kilépési" pontok ellenőrizhetőek. Amint költesz valahol, látható leszel. Egy boltban talán nem. De webes rendelés esetén az identitásod összeköthető a pénztárcáddal. Ráadásul a coinmozgások is követhetőek, nyilvánosak. Ki, kinek és mennyit. Nem véletlenül "szeretik" a hatóságok pl. a BTC tranzakciókat. Ha egy résztvevő azonosítható, onnantól az is látható, hogy ki a többi szereplő. Wallet szinten. Persze ha valaki sose teremt "kilépési" pontot (nem váltja fiatra, nem vásárol, stb.) akkor anonimitásban lehet maradni. De a coinok elterjedése nem tart ott, hogy ez működjön.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2019. 01. 13. 14:58
Hívószavak 1 : Decentralizáció. Nem állítom, hogy nem tudok olyan helyzetet elképzelni, amikor ez előny lehet, de egyelőre nem tartunk ott. Ha elképzelhető alternatíva lenne a bankszámlák befagyasztása és hasonló állami akciók, akkor én is mozdulnék. De egyelőre a centralizált és szabályozott környezet számomra előny. Konkrét tapasztalat, hogy mekkora előnyt jelent, ha egy tranzakciót "vissza lehet csinálni", ha valaki megpróbál átvágni. BTC-vel buktam volna egy nagyobb összeget, a fiat bankrendszernek köszönhetően viszont visszaszereztem a pénzem. Sokkal biztonságosabb úgy költeni, hogy biztosított a pénzem a tranzakció teljesüléséig (paypal, alipay, amex, stb.)

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek