prmiklos

Regisztráció: 2000-10-20 11:49:33

Hozzászólások száma: 985

Utolsó hozzászólás: 2023-09-14 21:41


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 4

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

DAX
259 980
kedd, 09:06

utolsó 20 hozzászólás

OROSZ-UKRÁN háború 2023. 09. 14. 21:41
A stílus az, ami már nagyon régóta zavaró. Pont nem érdekel egy szorzás. De legyen ez az én szociális problémám. De jobb volt  nekem, hogy nélküle vitatkoztatok az elmúlt napokban :-)
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 09. 14. 21:24
Mi lenne, ha meg is értenéd, amit angolul belinkelsz! Az éppen arról szól, hogy csak látszatntézkedéseket hoztak. Például nem kell bejelenteniük, ha 5.000 eurónál (közel 20 millió forintnál)”
Mi lenne, ha beírás előtt higgadtan átszámolnád, mennyi 5.000 EUR? 
A stílus maga az ember….
ORBÁN TAKARODJ !!! 2023. 09. 03. 20:43
Kérdés, hogy egy belső ellentét nem tudja-e megbontani az “egységet”. Más úgy összetartani, hogy jön a zsé Brüsszeltől, a gazdaságot viszi az európai konjunktúra. Nem kell a plebsz elé állni senkinek, hogy nincs ez, nincs az. Bár lehet, hogy tényleg annyira balga nép vagyunk, hogy mindent politikai lózungot benyalunk. De azért ha jön még egy év, amikor a keresetek reálértéke esik, akkor már egyre többen fognak siránkozni. Meg a “végeken” is szarabb lesz a helyzet (pl önkormányzatoknak). Eddig azért a baráti önkormányzatoknak jutott, amivel lehetett virítani a pógároknak. Most nem fog. De nem vagyok optimista.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2023. 09. 01. 21:42
Régóta hiányolták itt többen, hogy Szijjártó miért nem szólal meg az új orosz történelem tankönyv miatt, és kéreti be az orosz nagykövetet. Na ma neki is szegezték ezt a kérdést. Persze valahogy teljesen más üzenetű válasz jön át a kormány sajtójában, és az ellenzékiében. 
Miért nem rendelte be az orosz nagykövetet?
1956 a magyar történelem egyik legdicsőbb pillanata. Minden magyar ember, aki akkor kiállt Magyarország szabadságáért, hős. Minden ezzel ellentétes minősítgetést kikérünk magunknak, visszautasítunk" - jelentette ki Szijjártó Péter az ATV kérdésére, hogy. Soha nem voltak hajlandóak vitázni erről és nem is fognak - mondta a miniszter.
Ez az utolsó mondat érvként… Na erre a frappáns válaszra kellett ennyi idő. No comment.
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 08. 31. 22:27
De akkor nézzük:A minap a CBC tévéadó bakui külpolitikai műsorában kiemelték …. CBC TV Baku, Azerbajdzsán. Nem a CBC TV Canadian Broadcasting Corporation
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 08. 31. 22:27
De akkor nézzük:A minap a CBC tévéadó bakui külpolitikai műsorában kiemelték …. CBC TV Baku, Azerbajdzsán. Nem a CBC TV Canadian Broadcasting Corporation
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 08. 31. 22:22
A VG ( egykori becenevén zöld újság) valamikor régebben szebb napokat látó, mérvadó lap volt, ma KESMA tulajdon. Érdemes görgetni egy kicsit lefelé:
-Drámai jóslat - Ukrajna megszűnik-Váratlan helyről kapott dícséretet Szijjártó Péter
Az Orbán Viktorral készített interjú szinte minden rekordot megdöntött - Rommá veri a nemzetközi politikusok mezőnyét Orbán legújabb interjújának nézettsége
Neked nem forog ettől a gyomrod?
ORBÁN TAKARODJ !!! 2023. 08. 31. 22:06
“Ne azt nézzék, hogy mit mondok, hanem amit teszek” Virágnyelven lehet következmények nélkül hazudni :-) Már ahol… A világ boldogabb és értelmesebb felén nem.
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 08. 31. 21:40
Így van, az USA köszöni szépen, neki a mostani világrend egész jó. A zöldhasú, mint “világdeviza” sok bajon átsegíti őket. Az oroszok leszerepeltek. Ki gondolná ezek után katonai nagyhatalomnak őket? Ok, hogy atom, de onnan mindennek vége. Kína meg talán annyira nem meggondolatlan, mint a ruszkik. Az a baj, hogy az eszetlen hatalom központú rendszerek, mint az oroszoké is, kiölik az építő kritikát, és csak a bólogatókat tűrik meg, na meg azokat, akik minél nagyobb baromsággal adják a vezér alá a lovat, és kész is az alternatív valóság. Még jó, hogy a sokat szenvedett kishazánk ettől messze van….
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 08. 31. 21:30
Hogyan legyen béke? Ez a kérdés. Ha máról holnapra látványosan kihátrálna a nyugat az ukik mögül, a ruszkik csettintenének, hogy végre béke, visszaadjuk a területeket, ha “úttörő becsszó” megígéritek, hogy jól bántok az ottani oroszokkal? Esetleg segítenének visszaépíteni a hátországban lerombolt infrastruktúrát, amit csupán a “nácitlanitás” és egy békésebb világ érdekében tettek? Vagy esetleg vérszemet kapnának? Mintha hangzott volna el olyan is, hogy esetleg még a lengyelekkel is van némi gondjuk…. Amerika is megéri a maga pénzét, de hogy az oroszok az igazságos béke nagykövetei…
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 08. 31. 20:58
Az elejétől kezdve nem fogom elolvasni, viszont nem most kezdtem követni. És nem, nem vágom az okot, hogy miért pont ti….. De egyet már most tudok, na oda nem vágyom. Ez a háborúpárti/békepárti “megkülönböztetés” megmosolyogtató. Egyet szeretnék nagyon látni minden magát békepártinak valló fórumozótól, álljon bármelyik oldalon. Hogyan kellene eljutni a békéig? Kinek és milyen békéje lenne az “elfogadható” ebben a szituban? Mert hát nem azon küzdenek az ellenfelek, hogy kié az alma a kerítésen átnyúló ágon. Puffogtatni a békepártiságot könnyű, “nagy” emberek is gyakran teszik, de persze ez olyan, mint amikor valakinek annyi a terve a következő évekre, hogy szeretne meggazdagodni…
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 08. 31. 20:35
Békepártiak? :-) Ezt fejtsd ki kérlek! Már régóta meg akarom érteni, hogy ezt ti hogy is gondoljátok…
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 08. 30. 22:04
Már az is sokat jelentene, ha negligálná őket a fórum. De valamiért érvekkel próbálunk “küzdeni”, ami bukásra van ítélve. Hit, gyűlölet, szándékos vagy fizetett trollkodás ellen érvekkel nagyon nehéz eredményt elérni. 
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 08. 30. 08:57
Nyilván nem értem, sajnos nem érhetek a te szellemi magasságodba. De legalább én utólag nem próbálom kimagyarázni. A nyelv színessége mögé bújtatni a valós szándékot…. De persze én ezt is rosszul látom, mert te sose tennél ilyet!
Csak egy kérdés. Azok a partnerek, kollégák, felettesek, akikre oly’ szívesen hivatkozol a múltból, mit szólnának egy így előadott “tényközléshez”? Ja, hogy az más. Azok rendes emberek. Ennek a “sok hülyének”, akik úgy általában képtelenek megérteni logikai szárnyalásod ( erre ugye igen gyakran hivatkozol) itt jobb ez így!
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 08. 29. 20:56
Várható volt, hogy te vagy más rá fog ugrani erre a cikkre, valami félrevezető kormenttel. Megtörtént. És még háborogsz is. Volt ma még egy cikk, kíváncsi vagyok, jön-e még.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2023. 06. 11. 19:56
És persze a 3. kérdésem arra az esetre vonatkozott,, amikor nem "rendeleteznek", hanem legalább egy minimálisat áldoznak a látszatnak, de persze ilyenkor azért ennek ellenére sok ember felhördül. Csak sajnos iszonyatosan közömbösek/közönyösek vagyunk a másik szívatásával kapcsolatosan, de még a sajátunkéval is.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2023. 06. 11. 19:47

- Mióta van Magyarországon veszélyhelyzeti kormányzás, és jogászként mennyire tartod megalapozottnak, hogy még napjainkban is "kitart"?
- Van-e különbség a normál parlamenti törvénykezés és a rendeleti kormányzás között az előzetes (társadalmi) egyeztetésekre valóelőírásokat illetően?
- Jogászként miként ítéled meg a jogbiztonságot azokban az esetekben, amikor nagyszámú embert érintő törvényt úgy változtatnak meg, hogy egyik nap beterjesztik, másik nap már el is fogadják? Természetesen széles körű vitát lefolytatva :-)
- Az meg rossz vicc, hogy csak veszélyhelyzettel kapcsolatosan ügyekben "rendelkeztek".
- Az emlékezeted kihagy, ha a mostani ellenzék szerinted jobban/gátlástalanabbul "lassítja" a törvénykezést, mint ahogy azt a Fidesz tette, amikor ő volt ellenzékben.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2023. 02. 04. 11:40
Lehet nem zsarolásnak/fenyegetésnek/félrevezetésnek hívni, de ettől még sok ember szemében az volt, mivel havi 10 százalékokból kellett volna összerakni átlagban 10 év teljes nyugdíját mindezt úgy, hogy egy pillérre koncentrálódik a kockázat. Erre persze a kommunikációval is ráraktak. Kiszerződik, gonosz pénztárak, nyugdíjtőzsde, stb. Aztán jött, hogy másfél éven belül lesz egyéni számla. Lett? Aztán később meg hogy a pénztár megszűnik, ha nem éri el a tagdíjfizetési arány a  70%-ot, de némi bizonytalanságot fenntartottak, hogy miként is lehet majd nyugdíjba vonuláskor felvenni a felhalmozott összeget. A nyugdíjrendszer bizalomra kell épüljön, de itt pikk-pakk átírták a szabályokat, és "átterelték" az embereket. Hány helyen is lehetett nyilatkozni a maradásról? 36? Ez aztán gáláns egy megoldás volt....  Az OK, hogy az a rendszer sem volt tökéletes, de "átszabás" helyett erőből "kiszorítás" érdemi konzultáció nélkül nem épp egy fejlett demokrácia eszköztára.
A munkavállaló 2011 februárjától a következőket teheti:
(1) az állami nyugdíjrendszerbe visszalép,
(2) a magánnyugdíjpénztár tagja marad, de ezzel vállalja, hogy „kiszerződik” az állami nyugdíjpillérből, és a munkáltatói járulék (24%) továbbra is az állami nyugdíjrendszerbe fizetődik, a 10%-ot pedig a moratórium után a magánnyugdíjpénztár kapja. Az a munkavállaló, aki eddig a kötelező kétpilléres nyugdíjrendszer tagja volt, 2011. január 31-ig választhat, hogy visszalép az állami nyugdíjrendszerbe vagy marad egy általa választott magánnyugdíj-pénztár tagja. Aki vissza szeretne lépni az állami nyugdíj-rendszerbe, annak nincs különösebb teendője, ugyanis automatikus a visszaléptetés. Csak azoknak kell befáradnia a nyugdíjbiztosítási igazgatósághoz (vagy a Nyugdíjfolyósító Igazgatósághoz vagy az ONYF-hez) 2011. január 31-ig, akik mindenképpen csak magánnyugdíj-pénztári tagok szeretnének maradni. Az állami rendszerbe való visszalépéssel semmilyen kár nem érhet senkit. Éppen ellenkezőleg, akinek vesztesége volt a kötelező magánnyugdíj-pénztárban, azt kompenzálja az állam, akinek esetleg hozama volt, az felvehető készpénzben, vagy önkéntes pénztárba utalható. Aki az állami nyugdíjrendszert választja, biztos lehet abban, hogy jogosult lesz állami nyugdíjra, egyéni számlája lesz, és nyugdíj-megtakarításához kapcsolódik hozzátartozói ellátás. Aki úgy dönt, hogy nem kíván az állami nyugdíj-rendszer részese lenni és nem az állami nyugdíj-alapba, hanem egy magánnyugdíj-pénztárba kéri a bére utáni 10%-os munkavállalói nyugdíjjárulék átutalását, az döntésének megfelelően az öngondoskodással megtakarított nyugdíjra számíthat, állami nyugdíjra nem, csak részellátásra lesz jogosult. 2011 novemberét követően elveszíti jogosultságát az állami nyugdíjra, annak ellenére, hogy fizetése után a munkaadó továbbra is az állami társadalombiztosításba utalja a nyugdíjalap részét: ezt ma még járuléknak hívják, de jövő decembertől nyugdíj-hozzájárulás lesz a neve. A továbbiakban csak a pénztárba utalt 10 százalékos járulékrész után számíthat járandóságra.
CoronaVirus 2021. 04. 19. 21:46

Szerintem nem jó a link.
CoronaVirus 2021. 04. 17. 22:46
Pontosabban, a disznó mennyit fog fialni?

friss hírek További hírek