Ezek szerint akkor mégsem önállóan dönt az ukrán vezetés? Mindenesetre jól tette az usa, koncentráljanak inkább az ellentámadásra, de leginkább üljenek le tárgyalni.
Nem tudom meddig marad NATO tag Magyarország. A NATO nem sokat vesztene azzal, ha valamilyen formában kitalálnák, hogyan szabaduljanak meg tőlünk (14 db Grippen, jövőre már !!! 44 db Leoparddal felszerelt hadsereggel). A svédek, akiket hátráltatunk: 116 Gripen + 60 db SAAB (kiképző századdal) 280 db Leopard alapú, svéd gyártmányú harckocsi 1330 db páncélozott gyalogsági harcjármű 7 db tengeralattjáró stb. egy kb ugyanakkora ország, csak éppen nem idióta miniszterelnökkel, a holdról is látható modern hadsereggel. Ma már biztos nem vennének be minket, ilyen oroszbarát, Putyint támogató miniszterelnökkel. Sajnos lehet már gondolkoznak rajta! Orbánt elkezdték semmibe venni a szövetségben!
Ukrajnának a NATO tagok engedélyére van szükség a NATO csatlakozáshoz. Így pl. Mo engedélyére is. Nem tudom melyik a nagyobb hülye, amelyik provokál, vagy amelyik felül a provokációnak
„Ukrajnának nincs szüksége Oroszország engedélyére ahhoz, hogy csatlakozzon a NATO-hoz“ A kijevi külügy válaszolt Dúró Dórának az Izvesztyija orosz lapban megjelent interjújára „Nincs szükségünk Oroszország engedélyére, hogy a Szövetség tagjává váljunk. Veszélyes ugyanakkor, ha egyes magyar politikusok Moszkva szeszélyeitől próbálják függővé tenni az euroatlanti tér biztonságát" – áll Oleh Nikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivőjének közleményében. Hozzátette: Ukrajnának szuverén joga a biztonsági intézkedések szabad megválasztására. Ezt a jogot minden NATO-tagállam, így Magyarország szintjén is többször megerősítették.
Én azt hittem, hogy New York egy nagyváros, de rá kellett jönnöm, hogy Bahmut a világ legnagyobb városa, mert az oroszok már hónapok óta minden nap majdnem elfoglalják, de csak nem érnek a végére. Ennyi idő alatt a földet megkerülhették volna gyalog.
finlandizáció: http://tamop412a.ttk.pte.hu/files/foldrajz7/geopolitikai_foldrajz/www/ch02.html Egy kis állam azon döntése és ehhez igazodó politikája, hogy a nagy és erős szomszédot nem provokálja, érdekeit figyelembe veszi döntései során, annak érdekében, hogy függetlenségét megőrizhesse. A hidegháború alatti finn-szovjet viszonyból ered. A finnek viselkedését a NATO-országok ha el nem is ítélték, de legalábbis lenézték, a finlandizáció fogalma pejoratív, Finnországban azonban a realpolitika alkalmazásának tekintik (hogy maradhat független egy kisállam egy szuperhatalom árnyékában. ________________________ Az oroszok a finlandizált Finnország helyett kaptak egy nato-tag Finnországot.
akkor most sem az oroszok támadták meg Ukrajnát? Hiszen a támadó hadseregben túlnyomó többségben nem oroszok vannak. Előszerettel viszik vágóhidra a nemzetiségeiket.
Egyre gyengébb az orosz kiképzés, először az orosz időzóna, majd a magyar nyelv, most meg a magyar történelem: II. világháború és Kádár két különböző történelmi kor Ezek után már "elefántnak" sem fogsz kelleni!
OROSZ-UKRÁN háború