Pro primo: A jelenlegi, unipoláris világrend az USA hegemóniáján alapszik, ergo nem kell "törekedni" egy globális világhatalomnak "világuralomra". Remélem, eddig ez érthető. Pro secundo: Oroszország - körbevéve amerikai/NATO katonai bázisokkal esetleg regionális hatalom, és a szíriai Tartuszon, valamint jelenleg Fehéroroszországon kívül sehol máshol nincs katonai támaszpontja, és messze van attól a jelenlegi, unipoláris világrend, hogy egy multipoláris világrend legyen. Ha az lesz, akkor én Kínát esélyesebbnek tartom a regionális nagyhatalmi szerepre. Szóval a kérdés alapvető tudást nélkülöző, már-már provokatív kérdés volt, ezért tartottam szükségesnek egy kicsit helyrerakni a tényeket.
nagytudású tanárúr! ha jól értem, maga elítéli az usa világuralmi törekvését. kérdezhetem, hogy inkább az oroszok világuralmi törekvését támogatja ?????
Köszi, valahogy én is hasonlóan látom, és volt ilyen sejtésem. Csak a propagandaszöveg megy, de az alátámasztott érvekre nincsenek adekvát ellenérvek. De azt nem értem, hogy miért olyan indulatos. Nem félti az egészségét? :)
nagytudású tanárúr! ha jól értem, maga elítéli az usa világuralmi törekvését. kérdezhetem, hogy inkább az oroszok világuralmi törekvését támogatja ?????
Törölt felhasználó2023. 03. 17. 14:39
soha nem vállalkoznék semilyen felvétel gyártására, ezért ilyet nem is mondanék, mert nem értek hozzá. a városháza eladása meg pont sosem érdekelt. de aki gondolja pirítson rám, bizonyítson!!!! klón vagyok ???????? woww , és apám tudja már?
a moneycenter nevű "felhasználó" nem más, mint egy, az "orbán takarodj" című topik sokszorosan leszerepelt hangadóinak a klónjai közül.. legszánalmasabb kudarca az volt, amikor a városháza ügyben kiszivárgott hangfelvételeket "kamunak" minősítve azzal hősködött nekem, hogy "bármikor gyárt nekem ilyeneket, bármely politikus hangján" ezen felbuzdulva nyomban arra kértem hogy szuper, akkor gyártson nekem mondjuk egy orbán-mészáros telefonbeszélgetést, amelyen a hangjukról jól felismerhetően(!!!) ez a két ember beszélget, mondjuk egy jó kis korrupciós ügyről, amin ugye ott a topikban évek óta ömlengenek és csámcsognak ezek a szerencsétlen , szánalmas gyurcsányista "alakok".. moneycenter természetesen azóta is hallgat (a fentiek azóta is benne vannak a fórumban, elolvasható a kérésem is tehát ez a hozzászólás, nem kamu - hiszen megkértem rá, hogy amikor elkészül a beszélgetéssel akkor linkelje be itt a fórumon, hogy én is, meg mindannyian meghallgathassuk, hogyan kell művi úton és profi módon elkészíteni egy ilyen lelelplező beszélgetést! aki kamuzott, az természetesen moneycenter: hallgat erről azóta is mint sz@r a fűben tehát szóba állhatsz ezekkel de nem érdemes: mert ezek nem vitatkozni vannak itt a fórumon, hanem propagandát terjeszteni (bizonyára jó pénzért, a bukott ellenzéki pártjaik érdekében)......
történelmileg így alakult tanárúr.. nem akarok kegyeletsértő lenni, de ha maga a magas árakra azt mondja történelmileg így alakult, akkkor valaki a maga rokonságának szenvedésére megránthatja a vállát: történelmileg így alakult.... jól esik ez magának tanárúr????? ne legyen már ciniku tanárúr. persze, ha a júdáspénz bőven fedezi az inflációt, akkor megértem az álláspontját, csak akkor vállalja a szerepét tanárúr!!!!! és a felelősségrevonást is, ha lesz olyan!!!!
Bocs, ha olyanokat írtam, amelyek megértéséhez alapvető információkra, tudásra van szükség (Ukrajna és a Balti államok, stb. történelme, Kijevi Rusz, Hmelnickij kozákja, a nyugati (Lemberg és környéke) és a keleti (Donyeck, Luhanszk, stb.) civilizációk találkozása Ukrajnában, a keleti-szláv gyökerek, stb.). Ígérem, hogy ezeknek hiányát a jövőben figyelembe fogom venni! :)
hát tudja, mit tanár úr ????verje más szerszámával a csalánt, ne a miénkkel !!!! Ne mondja már, ép elmével, hogy nem érdekli, hogy most majd 70 % al magasabbak az árak, mint voltak. még ha meg is engedheti magának, csak többet fizet maga is. Jaja, de jó a duma: történelmileg ez így alakult. Abba miért nem nyugodott bele, hogy rokonait recskre vitték, arra nem érvényes ez: történelmileg így alakult. Abba miért nem nyugszik bele, hogy az ukránok nato tagok akarnak lenni: történelmileg ez így alakult. érti, tudja maga, mit beszél????
tanárúr! a balti államok is leszakadtak, nato tagok lettek.litvánok. :) mert ők így akarták. Svédország, finnország is nato tag lesz val.színűleg. mert ők így döntöttek. az ukránok is 2 féle képp dönthetnek: vagy orosz, vagy nato fennhatóság alá hajtják fejüket. Ők a natot választanák, akkor le kell rohanni őket? a baltiakat miért nem vette oroszország provokációnak, őket miért nem rohanta le? varjon már erre gombot tanárúr? a balti államok, vagy a skandinávok csatlakozását is usa provokációnak nevezi tanárúr? egyiket miért igen a másikat miért nem? ne tessék már viccelni !!!!!!ugyann már!!!! ejnye!!!!
Ott kezdődött, amikor Victoria Nuland amerikai külügyér és az ukrajnai nagykövet éppen "véletlenül" Ukrajnában tartózkodtak a Majdan téri puccs idején, és lehallgatott telefonbeszélgetésük szerint már egyeztették és rakták össze az Amerika-barát Jacenyuk-kormányt, amit végül 2014 február 21. napján hivatalba is helyeztek. Közben összevissza ígérgettek azonnali NATO- és EU-tagságot, stb. Ez az alábbi BBC cikkben meg is jelent. https://www.bbc.com/news/world-europe-26079957 És ott folytatódott, amikor a nyíltan náci Azov-gárda elkezdett garázdálkodni - állami támogatással - a Donbasszban: https://24.hu/kulfold/2014/09/29/tudod-mi-vagyok-en-magyar-egy-ukran-vadallat/ És a világhírű nemzetközi politikai viszonyok világhírű amerikai professzora is az USA-t tette felelőssé a háborúért: "A
realista megközelítéséről jól ismert politológus azzal érvelt, hogy az
Egyesült Államok volt a felelős az ukrajnai válság előidézéséért, még
akkor is, ha Putyin volt a háború kirobbantója és a felelős Oroszország
csatatéren tanúsított magatartásáért: „A legfontosabb szempontom: hogy
az Egyesült Államok olyan politikát terjesztett elő Ukrajnával szemben,
amelyet Putyin és kollégái egzisztenciális fenyegetésnek tekintenek
országukra […]. Konkrétan Amerika megszállottságáról beszélek Ukrajnának
a NATO-ba való felvétele és nyugati védőbástyává tétele Oroszország
határán." https://www.eui.eu/news-hub?id=john-mearsheimers-lecture-on-the-causes-and-consequences-of-the-ukraine-war De a 15 éve
elhunyt, zseniális geopolitikus, Zbigniew Brzezinski, az USA volt
nemzetbiztonsági tanácsadója egy, mára klasszikusnak számító, fent hivatkozott Nagy
sakktábla című publikációjában a bipoláris világrend felbomlását követő
friss helyzetértékelésként írta meg az Egyesült Államok számára a 21. század
politikai lehetőségeinek forgatókönyvét. "Az USA világhatalma Ukrajnán keresztül vezet. Ha Amerika
Oroszország hatalmát meg akarja törni, akkor Ukrajnát le kell szakítsa az orosz
befolyási szféráról, hogy megakadályozza az Eurázsiai nagyhatalom
létrejöttét.(Zbigniew Brzezinski (1997): The Grand Chessboard: American Primacy
and Its Geostrategic Imperatives)
OROSZ-UKRÁN háború