Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 05. 31. 13:16
Előzmény: #13995  tanrek
A kárpátaljai magyarok eddig is ukránokkal éltek együtt és a törvényeket rájuk vonatkozva ,eddig is Kijevben hozták,arra Magyarországnak semmilyen  befolyása nem volt eddig sem .Szerencsére legalább az EU-s vétó lehetőségünk meg van Ukrajnai nacionalisták ellen ha támadnák a magyar kisebbséget a jövőben,és szerencsére nem egy hazaáruló libsi mocsadék kormányunk van akik nagy ívben tesznek a határon túli magyarokra.
tanrek 2022. 05. 31. 13:04
Előzmény: #13997  Törölt felhasználó

Megpróbálom...
Szerinted mennyire fogja a magyar kormány mostani hozzáállása a háború után az ukrán-magyar együttélést Kárpátalján segíteni?
Látod magad előtt, ahogy majd a keblükre ölelik a magyarokat az ukránok, és együtt zokognak örömükben, hogy milyen jó, hogy fennhangon hirdették, hogy nem küldenek és át sem engednek fegyvereket?
Törölt felhasználó 2022. 05. 31. 12:58
Most éppen egy 'dr'. Sarah Whitmore nevű, (állítólag) orosz belpolitikai "szakértő"-vel támadják az orosz hír-állásokat az internacionalista méjnsztrím sötétben rejtőzködő tulajdonosainak wishful thinking-re szakosodott éceszgéberei...    :)
.  

https://index.hu/kulfold/2022/05/31/vlagyimir-putyin-halal-elnok-szakerto/

))
Törölt felhasználó 2022. 05. 31. 12:28
Előzmény: #13995  tanrek
Túl bonyolultan írsz... legalábbis én nem tudlak követni.
Törölt felhasználó 2022. 05. 31. 12:27
Előzmény: #13994  Törölt felhasználó
"...avagy a bőrtangás zongorista mondja a pelenkásnak, hogy pedofil. "...  :) 
.  

Ebben lehet valami, hisz' épp nézem h. a szerénységéről és jó mo(r)doráról méltán híres Dmitro Kulabá azzal indokolja a 70 km-es hatótávú mlrs-ek iránti sürgős igényét, hogy "megállítsák a szexuális erőszakot"... 😀
tanrek 2022. 05. 31. 12:18
Előzmény: #13985  Törölt felhasználó

Terelhetsz ha gondolod, de nagyon nem mindegy, hogy mire számítasz Kárpátalja sorsát illetően. Mert ha mondjuk nem orosz vagy neadj'isten magyar területként végzi a háború után, akkor bizony az ukránokkal kell majd együtt élniük. (abban az értelemben, hogy a törvényeket Kijevben alkotják) És ez utóbbi esetben eléggé kontraproduktívnak tűnik hosszú távon az ottani magyarságra hivatkozni a mostani helyzetben hozott döntéseinket illetően.
Szóval ha szerinted van ráció a magyar kormány döntéseiben, legalább annyira legyél logikus és tökös, hogy vállald, hogy miért. Persze lehet, hogy ez a gondolatmenet olyan premisszákból indul ki, amit vállalni még neked is gáz....
Törölt felhasználó 2022. 05. 31. 12:09
Előzmény: #13993  Törölt felhasználó
"Ukrajna korábban többször fölszólította az Egyesült Államokat, hogy küldjön számára MLRS-eket"
A befőtt teszi el a nagymamát, avagy a bőrtangás zongorista mondja a pelenkásnak, hogy pedofil. 
Törölt felhasználó 2022. 05. 31. 11:33
Előzmény: #13979  emerald
A túlnépesedés "szerencsére" még csak a nagyvárosokban okoz (szinte) elviselhetetlen problémát... persze ez a probléma is csak azoknak okoz ott gondot, akik habitusukból kifolyólag igényelnék azt, hogy ne egész nap sűrű embertömeg vegye őket körül... mivel sokan vannak, akik csakis tömegben létezve érzik magukat "biztonság"-ban. Mindemellett azt is látom, hogy egyre többen törekszenek megteremteni a saját maguk igényeinek megfelelő "népsűrűségű" mindennapi életteret... elfoglaltságot... úticélokat. 

Mármint ha megtehetik...
Törölt felhasználó 2022. 05. 31. 11:11
Előzmény: #13989  Traktoros
Igazad van... arról sem én tehetek, ha pont ez az igazság, ahogy írod.
Törölt felhasználó 2022. 05. 31. 11:09
Előzmény: #13990  Törölt felhasználó
Fogalmam sincs, hogy arrafelé szállítunk-e ilyen jellegű árut... egy NATO-bázisra amúgy miért ne szállíthatnánk bármit, amire leszerződtünk a NATO-val? Viszont ha jól emlékszem, a "Z" eredeti problémája az volt, hogy miért nem közvetlenül szállítunk neki ilyeneket?... Azt csak ő tudná megmondani, hogy miért pont ezt a vonalat feszegette a nyilvánosan megkoreografált fellépései alkalmával egy elvileg "baráti", szomszédos ország kormányának címezve a kirohanásait...
Törölt felhasználó 2022. 05. 31. 10:58
Előzmény: #13981  Törölt felhasználó

"A Magyarország felől érkező esetleges fegyverszállítmányokat folyamatosan rakétáznák az oroszok... szerinted ez volna a felelős magyar hozzáállás a kárpátaljai magyarok érdekeihez?"
.
A NATO fő fegyverelosztó központja Lengyelországban van. Oda kellene szállítanunk..
https://atlatszo.hu/kozugy/2022/05/12/a-nato-es-ukran-legiszallitok-is-vihettek-fegyvert-a-magyar-legteren-keresztul/
Traktoros 2022. 05. 31. 10:57
Előzmény: #13987  Törölt felhasználó

Kissinger öreg --> azt mondhassa amit gondol
Biden öreg --> hülyeségeket beszél (mert öreg)
Aham ....
Törölt felhasználó 2022. 05. 31. 10:49
10:27  Bejelentette Scholz: Európa legnagyobb hadseregét építi fel Németország

ejha... sok mindenről gondoltam korábban, hogy az én életemben tutira nem fog megvalósulni... számos egyéb téma mellett ez is köztük volt.
Törölt felhasználó 2022. 05. 31. 10:36
Előzmény: #13986  Törölt felhasználó
Ezért is jött derült égből a minap a Kissinger-féle nyilatkozat, hogy az oroszokat nem szabad kirekeszteni az európai folyamatokból, mivel ha teret nyer ez a felfogás, akkor Európának kb. annyi.
.  

Kissinger már eléggé öreg ahhoz, hogy azt mondhassa amit gondol... ebben pld. megegyezik a mi Amerikára szakadt Gyuribá'nkkal... nekem kettejük közül a Kissinger habitusa szimpatikusabb.
Törölt felhasználó 2022. 05. 31. 10:29
Előzmény: #13984  Törölt felhasználó
"Tanrek arra gondolt,hogy az európai értékrendbe nem fér bele egy szuverén ország megtámadása..."
.  
Sajnos én nem tudom ennyire határozottan eldönteni, hogy mire is gondolt tanrek, de ha erre gondolt amit fentebb írtál, akkor az itteni pf-es topikok hsz-einek túlnyomó többsége alapján azt tudom mondani, hogy Oroszországot idén február 24.-e óta szinte alig valaki számítja már csak Európához tartozó országnak... így tkp. nekik már "mindegy", hogy mik azok az úgynevezett, sokszor előrángatott európai értékek.
Ha esetleg azokat nevezik manapság így, amit az ukrán államvezetés (is) képvisel, akkor én sem az orosz, sem pedig az ukrán "európaiság"-ból nem kérek... 
.  
Részemről nekem megvannak a saját európai értékeim, azoknak igyekszem a lehető legjobban megfelelni.
Törölt felhasználó 2022. 05. 31. 10:17
Előzmény: #13983  tanrek
Ha valóban sorsa van (ahogy írod), azt az én esetleges "számítás"-om úgysem tudja befolyásolni. Ami viszont a reményeimet illeti, úgy (szerintem) meg fognak tudni maradni magyarként a saját kultúrájukban.
Törölt felhasználó 2022. 05. 31. 10:11
Előzmény: #13978  Törölt felhasználó
Tanrek arra gondolt,hogy az európai értékrendbe nem fér bele egy szuverén ország megtámadása,más kérdés,hogy ez álszent nézőpont ha azt vesszük figyelembe,hogy az USA mennyi szuverén országot támadott meg és,hogy az EU ezt hogyan reagálta le.Ez kb olyan,mint hogy ha a szomszéd lányt erőszakolja valaki akkor próbálnak a lánynak  segíteni de ha egy távolba levőt akkor max annyit mondanak,hogy ez nem szép vagy még annyit se,vagy akár meg is indokolják,hogy az jogos,mint Irak esetében .Jelenleg a világban sok fegyveres konfliktus van de valahogyan ezek nem érik el az EU ingerküszöbét pedig jóval több ember hal meg ott mint Ukrajnában.Vagy ott vannak a lengyelek akik utálják az oroszokat a 2 VH-us népirtás miatt de a németeknek megbocsátottak mert ők a zsidóságot irtották,ki ellenben az oroszokkal akik a lengyel értelmiséget és katonaságot.
tanrek 2022. 05. 31. 09:54
Te amúgy mire számítasz, mi lesz Kárpátalja sorsa a háború után? 
Traktoros 2022. 05. 31. 09:49
Az eddigi, más NATO országokból érkező fegyverszállítmányokat is folyamatosan rakétázták a g.ci oroszok, vagy csak azt fogják, ami innen megy?
Törölt felhasználó 2022. 05. 31. 09:34
Előzmény: #13977  tanrek
A Magyarország felől érkező esetleges fegyverszállítmányokat folyamatosan rakétáznák az oroszok... szerinted ez volna a felelős magyar hozzáállás a kárpátaljai magyarok érdekeihez?

A többi felvetésedhez nincs mit hozzáfűznöm.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek