Topiknyitó: user01 2021. 12. 01. 17:40

ÉPDUFERR Nyrt.  

Még egy cég jön a BÉT-re
https://bet.hu/site/newkib/hu/2021.12./BET_Xtend_Piaci_hatarozat_128642995
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_kt_ vasárnap, 15:57
Előzmény: #21678  Mecsek

1. A talajvíz rengeteg oldott ásványi anyagot tartalmaz, ami vízbontáskor a rendszerben marad és rendszeres karbantartást igényel, ez föld alá ásott rendszer esetén nagy kaland lesz. 2. A talajvíz rossz hatásfokú, kálium-hidroxidos vagy nátrium-hidroxidos oldatot szoktak bontani, ezek nagyon erős lúgok és nem kerülhetnek a talajvízbe.
TA72 vasárnap, 15:33
Előzmény: #21678  Mecsek
Ha megnezed a Geoa Zrt honlapjan az idovonalat, akkor lathatod, hogy 2027-re irjak a kereskedelmi ertekesitest. Ezert iden dec.31-ig szamitok geoakku hitelesitesre pl.  az MVM-tol, 2027-ben pedig az elso kereskedelmi ertekesitesre. Turelem, rozsat terem.
Mecsek vasárnap, 15:24
Ott voltam a múlt évben a geoakku bemutatásán.Volt előtte már egy tisztességes csomagom.Szimpi volt a bemutató,vettem még belőle,majd 18-20 körül realizáltam a nyereséget a csomag 1/3-án.Bizalmam töretlen lévén,12-16 ft között feltöltöttem a csomagot megnövelt mennyiséggel.Most várok reményekkel telve.DE! felmerült bennem egy nem elhanyagolható kérdés:Milyen vizet bont a technológia? Ugyanis a hétvégi telkemen a 15m mély kútból nem tudtam 50l vizet kiszívni,mert lehörgött a szivattyú!Lehet itt fibóról, csartról ,stb szakszöveget elengedni,mantrázni,ott tartunk,hogy itt az ideje a kézzel foghetó eredmény publikálásának,mert a bizalom igazából csak egyszer játszható el.A pánik és a kármentés vagyonokat O-z le.Nem vagyok nyeretlen 2 éves spekuláns,de a stop limit megbízást lépcsősen betettem a pakk felére. 
Október végéig tartom a mási felét.
Bizalmam töretlen,de nem végtelen.Nem a konyhapénz van benne,de jó lenne,ha valami fényt látnánk az alagút végén!!!!
hekki
hekki vasárnap, 14:07
Előzmény: #21674  farkasfu
Hiszek én benne. Várom a 8ig eladókat, meg a 10 feletti vevőket. Stratégiai csomag meg pihen. :)
Addig is jó vergődést mindannyiunknak, amíg nem történt semmi:)
TA72 vasárnap, 11:45
Legfőbb ideje, hogy hitelesítsék és megrendeljék végre  az első geoakkut...
https://telex.hu/g7/vallalat/2026/09/13/paksi-leallas-rekk-szamitas-koltseg-felelosseg-mvm-atomeromu
d_mode
d_mode vasárnap, 10:09
Előzmény: #21672  farkasfu
Számomra egy érdekesség van a grafikonodban az 5.pont megváltoztatása.
Vajon, ezt hozza a jövő hét vagy az eredeti 5 ös pont felé veszi az irány.
farkasfu
farkasfu szombat, 22:47
Előzmény: #21673  hekki
a kezdők és amatőrök kérdeznek ilyet, meg a kekeckedők 🤣🤣🤣
Miről szól a tőzsdei kereskedés? Eladás és vétel. Ha csak egyik oldal lenne, akkor nem lehetne kereskedni. Mindig van, aki az alján elad és a tetején vesz! Próbáld ki.:) 
Most is vettek 11.15-n igaz? Aztán lehetet venni 10 alatt is.....  
Ja és néz végi a környéken, hányan nem hisznek a ta-ban. Te se hiszel benne... 
Akkor miért olyan bonyolult ez? 😫
hekki
hekki szombat, 22:20
Előzmény: #21668  farkasfu
"Remélem 1-2 napon belül eldől az irány. 
11 felett érdemes lehet még venni, de addig mozi, vagy megvárjuk az alját..:) 
A charton leírtam, hogy még lehetünk az 5. szakaszban, amit fent vár a pingvin, de az elmélet szerint ennyi is elég, mert van már akkora, mint az első.  A ta-ban vannak ilyen szintek, ahol ki kell várni!! "
De, ha mindenki TA alapján kereskedik és kivár,, akkor mitől lenne 11? 
farkasfu
farkasfu szombat, 20:44
Előzmény: #21669  d_mode
Akkor leírom, hogy mi a lényeg ebben a szar fiboban. Sosem az a lényeges, amelyik szakaszt fibozod, hanem a következő, ami ellentétesen halad vele. (jobbra) Ott mutatja a lényeget.
Tehát amikor lefelé halad az árfolyam, akkor az előtte lévő szakaszt, trendet, ami felfelé haladt, arra húzod a fibot. Lentről felfelé a csúcsig, balról lentről, jobbra fel! Azért mindig balról jobbra tartunk a fiboval, mert így halad a kereskedés is a charton.

A másik. 
Amikor felfelé halad az árfolyam, akkor az előtte lévő szakaszra, fentről lefelé húzod rá a fibot. Ezt is balról jobbra tartva, nem visszafelé. 

Hogy értsük hol hibáztál! 
Igazából sehol, csak nem jól értelmezted a chartodat. :) Ebben a formában nem jó! 
A fibot jól húztad, de a bibi ott van, hogy már felfelé halad az árfolyam és "az a fibo az árfolyam esésére jó". Ameddig lefelé tartott, addig volt érdemes azt nézni. Leesett a 61.8% alá jóval..!
  Dee. 
Ha figyeled a hullámzást lefelé, akkor először megfogta a 61.8%, majd felpattant a 38.2-re és másodszorra zakó a 61.8 alá. 
Majd ismét felfelé halad, itt tartunk. Itt már másik fibo kell. Fentről lefelé húzni a forduló aljáig és kiadja, hogy hol van felfelé haladva a korrekciós szint/szintek! Nyilván az előző trendhez viszonyítva!

Aztán, ha profin, pontosabban akarsz látni, akkor nem (nem csak) fentről húzod a fibot, hanem a lokális csúcsról.  Ahogy az előbb elmondtam, volt egy nagy felpattanás már félidő táján a 61.8%-ról 38.2 fölé a trendvonalig. 
Na erről a lokális csúcsról húzod le a fibot az aljára. Ha jól húzod, akkor ezeket magadtól is ki tudod olvasni, de ezeket mindig az előző trendből, szakaszokból lehet kiolvasni, nem az aktuális, jelenleg  emelkedőből.

Most ott vagyunk, ha sikerül ráhúznod, a 0.382-0.5-s fibo szint között! Az első korrekciós szint a 0.382= 38.2% 
Ezt nem lehet koppra várni a vonalra, hanem a közelébe, általában fölé. Ezért sávosan  nézzük 50%-ig.
 Ez lesz a "38.2%-s korrekciós sáv" Ebben kell fordulnia, vagy kioldalazni korrekció gyanánt.
 Itt tartunk most.

Előfordul olyan is, hogy egyből a követkő, 61.8%-s szintig is elszalad az árfolyam, de akkor nagyobb korr. várható utána (általában)! Gari nincs rá persze.  
Remélem jól írtam le, még leírni sem egyszerű...:)
na csináld...🤣🤣
Nem lehet elszúrni, ha valaki egyszer ráérez a lényegére.
farkasfu
farkasfu szombat, 19:42
Előzmény: #21670  TA72
ok.:))
Mindegy minek hívod, éves, vagy napi grafikonnak, papnak, vagy paplannak..

A napi idősíkon nézett grafikon az elsődleges és mérvadó! 
Azon érdemes kapirgálni. 
A többin kínlódjanak a profik. 👍😃
TA72 szombat, 18:25
Előzmény: #21666  farkasfu
Mielott beszallok egy reszvenybe, megnezem az eves grafikonjat. De napi grafikonokat nem szoktam nezegetni. Kinek a pap , kinek a paplan...
d_mode
d_mode szombat, 17:13
Előzmény: #21668  farkasfu
Én egyáltalán nem veszem sértésnek, sőt teljes mértékben elismerem a magas tudásod.
Tanulni kell belőle, nem megsértődni.
Amúgy írtam is, hogy hír kellene ahhoz, hogy átvigye a 11 ft os kemény ellenállást.
Ha marad hír nélkül én sem tudom elképzelni a 11 ft os ellenállás további támadását.
farkasfu
farkasfu szombat, 16:39
Előzmény: #21665  d_mode
Mindenki másban hisz, máshogy gondolja, ebben semmi különleges nincs! 
A technikai elemzés, sajnos nem arról szól, hogy mit szeretnénk. Vannak közel 100 éves szabályai és működnek is nagy részben! Tévedni viszont lehet benne, főleg, hogy mikor melyik szakasznál tartunk. Ez sajna benne van... 

A "8 Ft visszatesztről" annyit! Egyelőre nem tudni még, csak jelzés van rá, hogy mi a folytatás! Ezért is írtam, hogy mi lehet, ha a korrekció elindul. Nem a magam érzései, hanem ami a szabály erre! 
Nézzük:
Az 5. szakasz után, jön egy  ABC korrekció, ami az egész emelkedő trend korrekciója és nem az utolsó szakaszé csak!!
Mi ennek az elvárása: 61,8% t is eshet! =7.55 !  
Menjünk tovább!
 Ha megvolt az 5. szakasz, akkor ott lehet fent a nagy kék első szakasz! (rajzon van)
Mi az elvárás a 2. szakaszra?
 Az első szakasz 0.618-s fibo szintig való korrekció. =61.8%-s csökkenés. Ez sávosan azt jelenti, hogy előfordul, hogy 0.786-ig is lemegy, de "nem mehetne" a 0.786-s fibo szint alá! =6.57-s árfolyam alá, ebben az esetben.  Hoppá, 6.57ig...:) 
Ennyit a 8Ft visszatesztről. 

Nem véletlenül fogalmaztam a charton úgy, "a piros 4. alá is simán "bemehet", vagy nem..!"

Összegezve: 
Az ABC korr, és a leendő 2. szakasznak, ugyan az lesz valahol a helye, egy az utat kell bejárniuk.. 
Amikor van még elég kraft, akkor ez a korrekció, már 35/40%-nál is megállhat (igazából bárhol), és kezdheti az emelkedést, a 3. szakaszt!

Én is letudnák képzelni más verziót, sőt meg sem álltam volna másodszor a 11.15-nél. 
Ez van, nem mondhatom azt, ami nekem tetszik. Remélem 1-2 napon belül eldől az irány. 
11 felett érdemes lehet még venni, de addig mozi, vagy megvárjuk az alját..:) 
A charton leírtam, hogy még lehetünk az 5. szakaszban, amit fent vár a pingvin, de az elmélet szerint ennyi is elég, mert van már akkora, mint az első.  A ta-ban vannak ilyen szintek, ahol ki kell várni!! 
Aki ismeri ezeket a szabályokat, az óvatosabb, mint a többi és lehet már eladásba kezdtek. Franc tudja kit mit gondol és cselekszik. Ilyenkor az van, hogyha eladásba váltunk, akkor ne az egészet. Felét, vagy egy részét. Csökken a kockázat... 
Amúgy jól látszik a forgalmi adatokban is, hogy mindkét 11-s csúcsnál, dojinál, elég magas forgalom volt az esésben! 

Ja és most néztem a chartodat. 
Bocsi, de az a fibo egy marhaság, ahogy felvázoltad. Az szerint 29-30%-ig jutottunk, az enyém szerint pedig 45% amúgy...:)
Igazából mindenki azt fiboz be, amit akar, ha neked így adja ki a tutit, akkor az szerint kell menni. 
Ha feljebb megy az árfolyam, akkor nem tom mit fogsz mondani, nem lesz fura, hogy egyre jobban csökkennek az értékei? 
Egyre nagyobb lesz az emelkedés, de azt fogod mondani, hogy egyre kisebb? hmm
 Most ment 61.8%-t nálad, ha feljebb megy, akkor meg csak 50, vagy 40%-t ment? Érted mire akarok kilukadni? Nem mindegy merre haladunk és mit mérünk a fiboval. Megoldásra neked kell rájönni, mert akkor ég be. 👍
Egyszer valakinek azt mondtam, amikor sorozatba így tette fel a fibot, hogy olyan mint a terrorista, amikor visszaszámol a robbantás előtt! Megsértődött. Mai napig nem heverte ki és beszólogat, támadó alakzatban figyel.... 🤣
Nem ez lenne a célom, nem azért szóltam.😃😃
d_mode
d_mode szombat, 14:09
https://kepkuldes.com/image/thE7HGd
Nem véletlen, hogy a 11 Ft környéke már kétszer is komoly ellenállást jelentett, és visszaverte az árfolyamot.
Ezen a környéken ugyanis három fontos technikai szint találkozik egyszerre: a 61,8%-os Fibonacci-szint, a 200 napos mozgóátlag, valamint a hosszabb távú csökkenő trendvonal. Így együtt ez már egy kifejezetten erős ellenállási zóna.
Rövid távon továbbra is el tudok képzelni egy 9,5 Ft körüli korrekciót, amit ebben az emelkedésben még egészséges visszatesztnek tartanék.
Viszont ha ezt a 11 Ft körüli összetett ellenállást sikerül határozottan áttörni, szerintem jelentősen felgyorsulhat az emelkedés, és megnyílhat az út a magasabb Fibonacci-szintek felé.
Hozzáteszem: szerintem ehhez már hír is kell. Egy új, érdemi fundamentális katalizátor adhatná meg azt a plusz erőt, ami az áttöréshez szükséges.
farkasfu
farkasfu szombat, 12:06
Előzmény: #21664  TA72
Kurvára egyszerű a képlet. Aki nem hisz benne, az görgessen...:))
d_mode
d_mode szombat, 08:16
Előzmény: #21663  farkasfu
Én egyelőre nem várok 8 Ft körüli visszatesztet. Szerintem egy 9,5 Ft környéki korrekció reálisabb lehet, ami 11 Ft-ról nagyjából 14%-os visszahúzódás, és ebben a menetben még teljesen egészséges lenne. A 10 Ft környéke viszont előtte komoly támasz, legutóbb is 9,90-ről nagyon gyorsan visszavették. Ha pedig a 11,15–11,5-ös zónát inkább felfelé töri át, akkor lehet, hogy a komolyabb korrekció el is marad. 🙂
TA72 szombat, 08:15
Előzmény: #21663  farkasfu
Ezekrol a technikai elemzesekrol ez jut eszembe:
"Olyan bizonytalan vagyok, vagy megsem?"
farkasfu
farkasfu péntek, 18:28
Előzmény: #21662  Pepapapa
"Veszitek ész nélkül és utána meg megy a sírás." 
Vannak olyan szintek, mint a mostani, ahol ki kell várni a folytatást....! (~11 felett vétel, addig mozi) :)
Adott egy "eladási" jelzést tegnap, amire ma esett ~6%-t, az már ~12%. :) 
A piros gyertyát "kijátszották" ma, de a matek, hogy 11.15-ről az ellenállástól, 9.8-ra esett....! 

Nem akartam napközben a chartot ide tenni, csak feltettem a helyére. Végül a záró ugyan az lett, mint az akkori real. 
Ez csak a ta. A fundát lehet isteníteni, ezzel semmi gond, de  közben a ta dolgozik. 
Kíváncsian várom én is a folytatást, mivel tuti "tipp" nincs! 
Többi a charton. 

https://ibb.co/rRCSYR1X
Pepapapa péntek, 17:21
Legalább Funny kapott 9,9 alatt.
Tutidolog
Tutidolog péntek, 17:18
Z 10 Ft 500 darabbal
Jövő héten várjuk a pozitív folytatást, a MOL ma elvitte a showt illetve a forgalmat is innen.
Jó 7végét mindenkinek :)

Topik gazda

user01
user01
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek