Az egybeesés véletlen. A májusi közzététel nem készpénzes tőkeemelést említett, emiatt apport tranzakció formájában számítottam ki a 7%-ot. A 6% készpénzes tőkeemelés eredménye, és csak véletlen, hogy a GeoAkku Kft. tőkéje majdnem megegyezik a készpénzes összeggel (annyiból talán nem teljesen véletlen, hogy abban van konzisztencia, ha Palkovics most is és 3 éve is kb. ugyanakkora tőkével akar beszállni, persze kérdéseket is vethet fel). A számítást részletesen is levezettem, csak publikus információkra alapozott.
Amiről az utolsó bekezdésben írtam, hogy az apport meg fogja mutatni, valójában Meleghegyiék és Palkovics mennyire értékelik a GeoAkku Kft-t, annak egy jó megkerülése az, hogy mégis készpénzzel száll be a GEOA-ba, és a GeoAkku Kft. pedig megmarad az ÉPDUFERR tulajdonában, mert így nem kell leértékelni a GeoAkku Kft. részesedést a mérlegben (ami mélyen negatívba rántaná a saját tőkét), és az opció felbukkanása további felértékelős trükközést tesz lehetővé a jövőbeli veszteségek elfedésére.
ÉPDUFERR Nyrt.
https://bet.hu/site/newkib/hu/2021.12./BET_Xtend_Piaci_hatarozat_128642995