"Függő kötelezettség" között szerepel, tehát az ÉPDUFERR ellen van. Ha lenne olyan komponense, amit az ÉPDUFERR követel, az a "függő követelések" jegyzetben szerepelne.
Az Üzleti jelentés 113. oldal 8.7 pontjának első bekezdésében foglalt ügyre gondoltam leginkább. Ez esetben oda-vissza van követelés, ha jól értelmezem. A 4 függő ügy közül ez a legnagyobb értékű.
Ezt én is úgy látom/láttam a KGY alkalmával is, hogy Palkovics úr mindent megtesz a cég működéséért. Büszkén mutatta meg nekünk az új fémmegmunkáló gépüket is, ami szintén nem volt olcsó mulatság. Gondolom nem ruháztak volna ebbe is, ha nem látnának túl sok jövőt az alaptevékenységükbe. A jelentésben még azt fedeztem fel, hogy több mint 200 M Ft peres követelésük is van más cégek irányába. Ha ezek az összegek részben vagy egészben bejönnének, az is sokat javíthatna a helyzetükön.
De igen, az hogy ennyire fogy a tőke mindenféleképp probléma, ez amúgy évtizedes jelenség a cégben, emiatt van szükség pár évente tőkeemelésre. Tavaszra várják pár projekt zárulását, az valamennyit javíthat a dolgon, de a stabilitást még nem fogja elhozni.
Palkovics amit eladott, azt tagi kölcsönként befizette a cégbe, tehát arról nincs szó hogy menekítette a pénzt a cégből, és a munkavállalói kölcsönét is törlesztette. Ez alapján szerintem az egyérteműen kiejelenthető, hogy a cég túléléséért ő mindent megtesz.
Szamomra hatborzongato, amilyen utemben csokken a sajat toke, 2 evvel ezelott meg 1.3 milliard forint volt, tavaly dec. 31en pedig lecsokkent 400 millio ala. Nekem iszonyuan tokehianyosnak tunik a ceg, amit a cash flow jelentes is alatamaszt, raadadul amit irtal, hogy meg a tulajok is eladtak a reszvenyeik kb. 25 %at az utobbi honapokban, mintha meg mentenek a menthetot, gondolom a Szechenyi Alapok sem veletlenul adott el...
ÉPDUFERR Nyrt.
https://bet.hu/site/newkib/hu/2021.12./BET_Xtend_Piaci_hatarozat_128642995