Topiknyitó: Törölt felhasználó 2021. 03. 17. 11:18

ELLENZÉKI összefogás HAZUGSÁGAI  

"A közös listát állító pártok vállalják, hogy csak olyan embereket indítanak képviselőjelöltként, akik nem vettek részt korrupciós bűncselekményben, és nem játszottak össze a Fidesszel.
Mind a 106 körzetben közös jelöltekkel, közös miniszterelnök-jelölttel, közös programmal és már közös listával indulnak, és azt ígérik, az Orbán-rendszert lebontva megadják „a nemzetnek mindazt, amit a rendszerváltáskor megígértek neki: szabadságot és jólétet”.
. .Figyelembe véve ,hogy az ellenzéki összefogás legerősebb pártja a DK,amelyet Gyurcsány Ferenc alapított,hogy általa,újra hatalomra kerüljön vagy közvetlenül vagy közvetetten,így egyértelmű,hogy a következő választás arról fog szólni,hogy vissza kerül-e újra a hatalomba Gyurcsány Ferenc.Ami a korrupció mentességet illeti az elég nevetségesen hangzik így,hiszen Gyurcsány sem a kétkezi munkájának vagy a szellemi tudásának köszönheti,hogy milliárdos lett ...........
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Peterbond 2021. 07. 16. 10:41
Előzmény: #1657  Törölt felhasználó
#1660
"Ugyanakkor az is tény,hogy válság helyzetben,az erős államnak van a legnagyobb esélye hatékonyan reagálni."
.
És pont ezért van az hogy akik hatalmat szeretnének csak minél kevesebb korláttal egyfolytában harcolnak valakivel és válságról beszélnek hogy megindokolhassák miért kell nekik a normálnál kevesebb kontrol és több hatalom. Ezért van nálunk folyamatosan valamilyen vészhelyzet. Akár migránsok miatt, akár katasztrófa miatt, akár pandémia miatt vagy BÁRMI miatt. Például még a saját maguk által kreált  definiciójuknak se felel meg évek óta a migrációs vészhelyzet mégis félévente meg van hosszabbítva. A hírekből is folyamatosan az ment hogy erős felhatalmazás kell mert csak így lehet hatékonyan kezelni a pandémiát. Ehhez képest a 2. és 3. hullámban szinte az élen voltunk a halálozásban szemben más államokkal. A szöveg szintjén mindig sikert sikerre halmozunk ( de valahogy a válságoknak még sincs sose végük ) de ez gyakorlatban úgy néz ki, hogy kontroll nélkül a felső kevés dönt és nulla a visszacsatolás így ha valami elbaszódik nem javításra kerül hanem bekapcsol a propaganda ( most a halálozás fontos mert az alacsony. Magas lett most a vakcináció a fontos, már abban visszaesünk, most a gazdaság újraindítás a fontos, de csak a nagyon alacsony bázisról magas ugrást kell nézni a rekord magaas hiányt amivel elértük és amit még 2 évig megismétlünk megint nem ). Szóval mindig siker van de mindig válság vészhelyzet ezért mindig adni kell több hatalmat és egyre kevesebb kontrolt kell megtartani a hatalom felett.
signal2
signal2 2021. 07. 16. 10:36
Előzmény: #1658  signal2
#1659
Pedig a 2/3 birtokában tényleg csodákat lehetett volna művelni, minden szépen helyre lehetett volna tenni szakamai alapon. Ehhez képest inkább az látszik, hogy ezt a felhatalmazást arra használták, hogy elfoglalják és saját maguk szolgálatába állítsák a teljes magyar államigazgatást és annak erőforrásait. 
signal2
signal2 2021. 07. 16. 10:33
Előzmény: #1657  Törölt felhasználó
#1658
2013 - 2019 között kb 2015-ös migránsáradat volt az egyetlen válságnak nevezhető dolog. Egyébként hasított a világgazdaság, elárasztott mindenkit az ingyenpénz. Mégis úgy hozták a jogszabályokat, ahogy leírtam. ENm egyeztetettek az érintetekkel, egyéni képviselői indítványként nyújtották be, hogy ne kelljen végigmennie a rendes eljáráson, salátatörvényként nyújtják be azzal a céllal, hogy a fontos dolgok közé betegyék az egyéni érdekeiket szolgáló módosításokat. Sokszor az az ember érzése, hogy szándékosan provokációs céllal tesznek be bizonyos módosításokat a salátatörvényekbe. Játszótérnek tekintik a parlamentet és a jogszabályokat.
Törölt felhasználó 2021. 07. 16. 10:18
#1657
Érdekesek a jogállamiság kritériumai,gyakorlatilag akik kitalálták azt,azok egy gyenge állam mellett tették le a voksot.Tény,hogy egy diktátor kezében nem jó ha túl sok hatalom összpontosul. Ugyanakkor az is tény,hogy válság helyzetben,az erős államnak van a legnagyobb esélye hatékonyan reagálni.Jelenleg pedig elég sok válság várható,egészségügyi,pénzügyi,társadalmi.Én személy szerint az erős állam híve vagyok ,persze ehhez kel egy bölcs vezető is optimális esetben.
signal2
signal2 2021. 07. 16. 10:00
Előzmény: #1654  Karvalytokes
#1656
Miféle népszavazás?
Van egy TÖRVÉNY arról, hogy mik a jogszabályalkotás követelményei. Ezt nem tartják be. Vagy szerinted egy kormánynak, amely a nép alkalmazottja nem kell betartani a törvényeket? Pont erről beszélek! Nincs jogbiztonság, nincs jogállam, a kormány nagy ívben szarik még a saját törvényeire is. Ha valamit ne mtudnak megcsinálni, mert jogszbaályba ütközik, akkor másnapra lemódosítják, akár az Alaptörvényt is. Pont ez jelenti azt, hogy nem a jog uralkodik a hatalom felett, ahnem a hatalom a jog felett. És pont ezt jelenti azt definíciószerűen, hogy nincs jogállam.
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1000130.tv
signal2
signal2 2021. 07. 16. 09:56
Előzmény: #1633  Törölt felhasználó
#1655
"Helló!
Természetesen nekem sem tetszik minden pontja a programnak. Sőt. Példul a rugalmas nyugdíj meglátásom szerint a magyar társadalomban teljesen megvalósíthatatlan, a 4 napos munkhét olyan távlat, ami per pillanat teljesen irreleváns, az önkormányzati lakás ÁFÁ-ért cserébe megint csak egy olyan pont, ami hangaztos, értem, mit akarnak vele, de egyébként teljesen léynegtelen. Ellenben nagyon fontos, hogy látok benne megfelelő irányú elmozdulást a gyermeeknevelés segítése és az oktatás területén. Márpedig nekem az a fontos, hogy a gyerekeimnek jó legyen. Ott kezdődik, hogy kiváló oktatást kap. A gyerekvállalás pedig nem csak pénzkérdés, hanem a programban is szereplő soft tényezők: minden gyerek számára elérhető óvoda, gyermekfelügyelet, szülöőknek rugalmas munkavégzés.Viszont a konkrét felvetéseidre:
A vagyonosodási vizsgálat részemről rendben van. Nálam alap, hogy aki adót csalt, azt fülön kell csípni. Én alapvetően AI alapra tenném, de természetesen mehet bejelentésre is. Viszont a mai informatikai infrastruktúrával viszonylag sokmindent ki lehet deríteni az érintett zavarása nélkül is. Nem látom, mi a gond azzal, hogy a hajléktalanok lakhatását megoldjuk, majd segítséget kapnak a tapra álláshoz. A másik lehetőség, hogy az utcán maradnak. Vagy te tudsz harmadik lehetőséget is?
Üreslakás adó: értem a szándékot, a befektetési célú ingatlanügyleteket akarják kordában tartani. Meglátásom szerint erre nem az üreslakás adó a megfelelő megoldás, mert a vidéken is rengeteg üres lakás, no de nem azért, mert befektetésként tartják. Ide valami más megoldás kell. Például a sima ingatlanadó, ahol is háztartásonként az első lakás után nem kell fizetni, csak az azon felüliek után. Vállalkozás tulajdonában lévő ingatlan után pedig minden esetben. 
"A gyermekszám szerinti kompenzációt a mindenki számára folyósított családi pótlékba vezetjük át, így minden nagycsalád számára azonos segítséget jelent majd a támogatás." - ezt én sem értem, emrt ez olyan mértékű családi pótlékot jelentene, ami értelmezhetetlen. Azzal az elvvel viszont egyetértek, hogy minden gyerek egyformán fontos, így gyerekenként legyen egyforma mértékű a juttatás.
Az állami vállalatokból való részesedés nyilvánvaló politikai lózung. Ettől még be lehet tenni persze a vállalatokat egy tőkealapba az MNV-ből, és talán van is ilyesmire példa más országban, de nálunk ennek megint nem sok értelmét látom.
A differenciált nyugdíjemeléssel egyetértek. A nyugdíj egy szociális ellátás, és százezrek vagy milliók nem tehenek arról, hogy pont olyan korszakban voltak aktívak, amikor egyenbérek voltak, vagy a jó magyar vállalkozó feketén foglalkoztatta őket. A most nyugdíjba vonulóknál már nicns ilyen gond, de akik mondjuk 2013 előttig mentek nyugdíjba, azoknál komoly probléma a nyugdíjaskori elszegényedés, és ezek közül rengeteg olyannál, aki bizony végigdolgozta rendesen az életetét... rabszolgaként.
Kétkulcsos SZJA: pontosan miért jelentené azt, hogy minimálbér és a többi zsebbe? Aki ilyen, azt most is ilyen, most is csal. Picit gondolkodj már, hány egymillió felett keresőnél reális az, amit írsz? Németországban miért nem zsebbe kapják a fizut 45%-os SZJA-kulcs mellett? Ennél szerintem lényegesen nagyobb probléma a KATA, ahol 12 millió Ft jövedelmet 5% effektív adóval le lehet tudni. Sőt, ha másoodállásúként csinálja, akkor 2,5%-kal. Ez nonszensz. Sokat keres, és alig járul hozzá a közkiadásokhoz. 
Karvalytokes
Karvalytokes 2021. 07. 16. 09:33
Előzmény: #1631  signal2
#1654
Egy népszavazáson győztes, legálisan kormányzó hatalomnak mégis kivel kellene egyeztetnie a törvényalkotás során?
kszsah1 2021. 07. 16. 09:33
#1653
meglehet Viktoréknak választáson megint a 2/3 , utána vagy még elötte a bohóc társulat Brüsszel t kell a helyére tenni ,  LMBQ  nem szabadna az iskolák , óvodák 500 méternél közelebb megközeliteni , ez is hozna pár százalékot.  legjobb lenne egy Hubrexit.
Törölt felhasználó 2021. 07. 16. 09:27
Előzmény: #1649  Törölt felhasználó
#1652
Nem véletlenül nem írok már az Orbán takarodj topikba,az a fanatikus ellenzékiek homokozója,tisztelet a kivételnek :)
euler 2021. 07. 16. 09:14
Előzmény: #1650  signal2
#1651
Gyorsan igazodtál a topikgazda megállapításához. :)
Helyes. Csak így tovább!
signal2
signal2 2021. 07. 16. 08:39
Előzmény: #1633  Törölt felhasználó
#1650

Törölt felhasználó 2021. 07. 16. 08:28
#1649
Azért objektíven nézve,mind a Fidesz,mind az ellenzéki összefogás táborában,megvannak azok a szélsőséges fanatikus hívek akik azt valják,hogy aki nincs velünk az ellenünk van.Fanatikusokkal pedig nem érdemes vitázni.
Shareholder 2021. 07. 16. 08:21
Előzmény: #1644  Törölt felhasználó
#1648
Ha valaki elmondja a véleményét egy ellenzéki párt programjáról, és nem úgy latja a világot, mint te, akkor az szerinted agymosott? Ez az egyik legnagyobb baja az ellenzéknek, felfogásuk szerint a bizonytalan szavazó is az ellentábor része, tehát aki nincs velünk, az ellenünk elvet alkalmazzák. Bizarr módon a hozzád hasonló ellenzéki törzsszavazók erősítik a Fideszt, mert arrogáns, kioktató stílussal közelítenek a kritikus véleményekhez.
Törölt felhasználó 2021. 07. 16. 08:12
Előzmény: #1646  bigyula
#1647
Azt élőbb bekellene bizonyitani, hogy Mészáros Lőrinc,OV-nak a strómanja,mert ez igy csak egy szimpla szóbeszéd amire semmi kézzel fogható bizonyíték nincsen.Kellene pld egy számla ami OV-hoz köthető és ML utalt arra pénzt.Lehet,hogy ML-OV strómanja,de ez addig amig csak szóbeszéd és nincsen rá konkrét bizonyíték, semmit sem jelent,jogilag megfoghatatlan.
bigyula 2021. 07. 16. 07:31
Előzmény: #1641  Törölt felhasználó
#1646
Pont erre van Lőrinc, és a többi stóman. De vak vagy? :)
Törölt felhasználó 2021. 07. 16. 07:27
Előzmény: #1640  Törölt felhasználó
#1645

"Vagyonosodási vizsgálatot nem szokás nem ismert vagyon után elrendelni".
.
Gondolj csak a a tokaji, felcsúti birtokokra.
.
"Különösen kirívó, hogy Sárazsadány önkormányzata az 50.529 m2 zártkertet 2 Ft/m2, a belterületi ingatlant 44 Ft/m2 áron adta el az Orbán-családnak."
Törölt felhasználó 2021. 07. 16. 07:10
Előzmény: #1633  Törölt felhasználó
#1644

Gyönyörű példával mutattad be amikor az évtizedes agymosás beért a célba.
Tényleg nyerni kell a tolvajnak, sajnos nem is érdemeltek jobb vezetőt egy tolvajnál.
Törölt felhasználó 2021. 07. 16. 06:53
Előzmény: #1633  Törölt felhasználó
#1643

stingy
T. stingy! Az a baj az okfejtéseddel, hogy pont OV építette ki, azt a modern kommunista államot, amit azok el sem tudtak akkor képzelni.
Még képviselő sem lehet az aki nem tett hűségesküt Felcsúton. Óvatosan mások minősítésével, inkább tanulmányozni kellene a hatalomgyakorlás módszereit és a modern diktatúrák létrejöttének lépéseit. Kétségtelenül remek munka volt.
Csak egy ilyen szösszenet: Nem baj ha nem igaz, ha sokat mondjuk igazzá váli... ezer ilyen van.
signal2
signal2 2021. 07. 16. 06:39
Előzmény: #1639  globaltrend
#1642
Hahó. Nem értem, miről írsz. Én nem vesztettem valasztást, mert azon nem indultam.
Másrészt én azt írtam, hogy jogállam nincs, hogy jön ehhez, hogy demokrácia van? Leírtam, mi a jogállam, és azt is, hogy miért nem teljesül. 
Törölt felhasználó 2021. 07. 15. 23:24
Előzmény: #1640  Törölt felhasználó
#1641
Orbánnak van jövedelme és a vagyoni helyzetéről minden évben tesz bevallást,ezt a kettőt lehet összehasonlítani.Az,hogy van e eltitkolt jövedelme,csak akkor lehetne vizsgálni ha rendelkezne olyan vagyon tárgyal amit valószínűleg nem fedez a bevallott és ismert  jövedelme.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek