stingy

Regisztráció: 2011-11-25 20:19:16

Hozzászólások száma: 1 560

Utolsó hozzászólás: 2021-05-07 16:46


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

DAX ma, 16:46

Buta öröklong? Azért ez vicces:) Mutatok Neked egy buta öröklongos rendszert 2008-tól: http://keptarhely.eu/view.php?file=20210507v01vgkqwe.jpeg A nagy összeomlás évében (2008) +40%-ot csinált. Stabilan hoz évi 33%-ot 15% maxDD mellett. Tudom, itt évi 200%-os mestertréderek vannak 2% maxDD-vel:), azonban nekem ez sem rossz. A DD miatt nagy(obb) tőkénél sem kell idegeskedni, és 12 év alatt 48 azaz negyvennyolcszorosára növelte a tőkét. Ha beletettél 2008-ban 10e.USD-t, most van 479.000.(nem, nem kereskedem 2008-óta ezt, csak 2017-től, de azóta is 3 szorozta a befektetést 11% maxDD mellett úgy, hogy havonta! 1x kell ránézni.Úgy működik, hogy alapesetben VTI, QLD longban van, és ha jön a jel, akkor vált EDV long-ra. Ha kicserélem az EDV-t SP500 inverz etf-re (SH), merthát ha nem long a piac, akkor biztos short hehehe:) Itt az eredmény: http://keptarhely.eu/view.php?file=20210507v01ve9q4c.jpeg Hoppá, a hozam "csak" feleződött, a nyereség viszont nem a felére esett, hanem 48X-os helyett 10x-es lett. Ha kicserélem 3x-os áttételesre az etf-eket (SPXL, TQQQ, TMF), akkor 2008-tól 300 szorosára nőtt a tőke, ellenben ha nem TMF-et, hanem 3x-os short etf-et használnék (SQQQ) akkor 17% éves hozam mellett 69%!!!-os maxDD lenne. Nemtom, érthető-e, hogy a lusta tréderek miért nem pazarolják az idejüket butashortra?:) Daytrade-esetén még lehet értelme a shortnak, csakhát nagyon kevés "hosszú" életű daytrader van.
" Vannak öreg, és vannak bátor pilóták. De öreg bátor pilóták nincsenek!!" Sok sikert!
CoronaVirus ma, 10:41
Bocs, de nem igazán értem mi a célod? Hónapok óta ugyanazt írod: ne oltass, szedjél lóféregirtót D-vitaminnal. Ok. megértettük. Aki akar, szerez magának, aztán beveszi, lesz ami lesz. Ha jól rémlik, Csehországban engedélyezték az ivermectint, de mégis világelsők (másodikak) halálozásban.Ebből nekem nem az jön le, hogy ez lenne a megváltó csodaszer. Ezen kívül ok, hogy több milliárd embernek adták féreghajtásra, csakhogy covid-ra a szokásos adagolás nem megfelelő. Mivel az oltás nem kötelező, így mindenki eldöntheti, hogy melyik utat választja. Ráadásul a "mainstream" szakemberek - Phd fokozattal, névvel, címmel - is a vakcinát ajánlják, ami azért meggyőzőbb, mint - már bocs - de egy fórumon nicknév alatt észosztó. Azt sem tudhatjuk, hogy milyen minőségben okoskodsz? Lehet h van vmi közöd az eü-höz (mondjuk takarítasz a patológián), de lehet, hogy vmi túlművelt fotelharcos vagy, aki munkaidőben targoncázik, utána itt éli ki messiás hajlamait (facebookon láttam már ilyet sajnos). Mivel ezt nem tudhatjuk, ezért a hsz-eidet ilyen komolysággal érdemes kezelni.Szerintem.
Tréder Topik :o) csütörtök, 15:08
Rendben, kösz a segítséget
Tréder Topik :o) csütörtök, 14:59
Beállítottam ahogy mondtad. Még annyit kérdeznék, hogy miután beregeltem 400 pontom lett. Robot ellen nem adott pontokat, akkor gondolom csak élő játék - győzelem - után fogok pontot kapni?
Tréder Topik :o) csütörtök, 14:50
OK, megvan. Köszi
Tréder Topik :o) csütörtök, 14:38
Én is elkezdtem itt sakkozni egyenlőre robotokkal - gyerekkoromban játszottam, aztán pár évtized kihagyás. Pár hete tolom, úgy, hogy akkor lépek egy szinttel erősebb ellenfélre, ha 3x egymás után megverem segítség nélkül. Eddig "Li" a legerősebb, akit legyőztem így. http://keptarhely.eu/view.php?file=20210506v01vgqy6c.jpeg (3csillag, segítség nélkül nyertem)Eddig elég könnyen ment, és kipróbálnám majd "élő" ellenfél ellen is. Lényeg: nem ismerem ezeket a pontértékeket. Ennél a "Li" robotnál 2000-et ír. Itt már kicsit agyalnom kellett, de nem volt egy nagy agysebészet megverni. Abban tudnál segíteni, hogy hol tudom beállítani a pontszámot, hogy milyen szintű ellenféllel szeretnék játszani? Nem szeretnék rögtön beégni vmi nagymesterrel szemben:)
CoronaVirus csütörtök, 13:40
bocs, ezt nem rád értettem, csak úgy a hsz-ek alapján jött
CoronaVirus csütörtök, 13:39
Amúgy bírom itt a fórumon, hogy az emberek milyen konzervatívak amíg más f...ával verik a csalánt, és milyen liberálisak lesznek hirtelen, ha a sajátjukkal:)
CoronaVirus csütörtök, 11:11
Nem lenne egyszerűbb, ha betolnál egy kínait, kapnál pappert oszt jónapot? A családban az összes 70+-os rokont azzal oltották, 0 mellékhatással (és hatással?:))) Így meg csak magad szivatod.
CoronaVirus csütörtök, 10:49
Ezek szerint valahogy csurrant-cseppent a körzetinek. (pedig rég elmúltam 18.)
CoronaVirus csütörtök, 10:44
Ovastam, de a körzeti fog oltani,ezért nem kísérelném meg, így is vagy 2 hónapot vártam erre a nyomorult Pfizerre. Vettem inkább egy gyorstesztet a patikában.
CoronaVirus csütörtök, 10:35

donpedrót csak iderakták a prostisrácok propagandadroidnak. Múltkor linkelt vmi eszeveszett baromságot, aztán kértem, h támassza már alá vmi linkkel, az úgyis megy neki, na ekkor már nem ment. Nem kell komolyan venni.
Más: emlékszem, hogy a vírus megjelenése után nálunk elég keveset teszteltek. Most számolgattam kicsit, a 416 MRD FT-ból kijött volna 19.000Ft/db-bal számolva 21.894.736 PCR teszt, ami fedezett volna napi 54.000 PCR tesztet a vírus megjelenése óta (2020.03.kb). Nem mondom, h az összes fideszes gyakorolja a gyermeknemzést a felmenőivel, mert az nem helyénvaló, csak gondolom...
CoronaVirus csütörtök, 10:23
Az azért vicces, h holnap megyek oltásra, és előtte saját költségen csináltathatok tesztet, ha nem akarom, hogy pl. egy meglévő tünetmentes fertőzésre ráoltsanak.De 16 MILLIÁRD lesz kampányra- ja, és még vagy 400MRD értékű lélegeztető rohad a raktárban.
CoronaVirus csütörtök, 10:13
Financial Forecasts csütörtök, 10:09
Le lehet seperni a padlást, csak aztán számoljon az eredménnyel. Majd megnézem, hogy teremt magának munkahelyet a sík-hülye egybites amerikai "átlagember". Azért vicces, hogy az amerikai elit az elmúlt években csak debileket tud kitermelni elnöknek.Ennyire rosszul fizetett meló?:)
Financial Forecasts kedd, 19:35
Egyéni ízlés kérdése:) Ezt a "dupla csúcs/alj" technikát trendfordulóknál és sávozásnál lehet leginkább használni, ezért ha bejön - főleg nagyobb tf-en - akkor viszonylag sokáig poziban van. Viszont az elején gyakran rángatják az árfolyamot, h kirázzák a korai shortosokat/longosokat, ezért nem célszerű túl közel stoppolni, ugyanis pozícióban kell lenni, különben nincs profit. Persze később követni kell az árfolyamot a stoppal. Ez megint egyéni tapasztalattól függ. Én pl. soha sem szerettem a közeli stop-ot, mert gyakran kivett poziból, utána fordult, és ment a jó irányba. Ezért ma már nem használom a klasszikus, árszinthez kötött stopot. Időstop és opció van helyette. Még annyi, h ennek a dupla csúcs/alj technikának a hátránya, h gyakran behal, mert trendfordulót próbál elkapni, az meg ugye csak a "mestertradereknek megy", és mivel én nem vagyok ennek még a közelében sem, ezért ma már nem is használom, csak ez a pénteki szitu szinte kiszúrta a szemem:)
Financial Forecasts kedd, 18:35
A pénteki Nasdaq short stopját lehet 0-ba húzni -már ha vki. belelátta a hetes dupla csúcsot -, innen nagy baj nem lehet. Végül a VTI (203 beker ár) vettem 205-ös 05.21-es putokat 1,1-ért, a 220-as beker árú QLD-re meg kiírtam 8,4-ért 220-as szintén 05.21-es call-okat.
krida: "Nasdaq: óráson fordított fej-vállat azonosítottam be, de jó hogy long-ban vagyok!"- stop nélkül. Mondtam hogy nem fej-váll:)))
CoronaVirus hétfő, 23:51
"téves biztonságérzetet ad"- szvsz ez a legnagyobb probléma. ELISA teszt Mo-on, ahol a covid tesztért is vagy fizetsz, vagy kicsúszol az időből, amíg elvileg hatásos a Favipiravir? Nagy reményt nem fűznék hozzá. Ha ez a WHO állásfoglalás lefut a sajtóban, akkor a többi Sinopharm mehet is a lélegeztetőgépek mellé.
CoronaVirus hétfő, 23:20
Akkor most mi lesz? A kínai csodára ráoltanak Pfizerrel, h érjen is valamit? vagy kéthetente sinopharm oltás, hátha védeni fog? Beadtak vagy 1M kínait, sokat időseknek (nálunk a családban mindenki ilyet kapott 70 felett) akik most vagy védettek, vagy nem? Debrecenben építenek egy oltóanyaggyárat, ahol ezt a fajta vakcinát akarják gyártani. Hát mit is mondhatnék https://i.imgur.com/DKUTruJ.gif

friss hírek További hírek