Hát nem mondták meg mi jön be, vmi jön majd biztosan de hogy RTO lesz e az nem tudni.Nem mondták meg Toka Urnak.Én csak reménykedem benne hogy az hisz az lenne a legszebb meg ne felejtsuk el hogy "beats next level" volt a Wing jelmondata tavaly mikor 25.eves volt.Hova valósi Ön?
Tokebevonaskor nem igazán a kisbefektetokben gondolkodnak, alapok vesznek.Amigy a Wing-nek minden kotvénykibocsátasa sikeres volt, ugyhogy vevővel nem lenne gond.
Kicsit nézze meg az altera torténetet, rá fog jönni.Egy cég mikor tozsdere lép akkor tőkét akar bevonni...természetes hogy egy Wing papir nem 305, 320 es nem is 400 lesz....sokak szerint 1000 felett lenne...szerintem az ath elerhető.Ha bejonne most akkor szerintem 320 ig rés lenne mert ott egy diszkontot kapnánk...szerintem 400 ig meg1 orán belul elmenne....de ez a jackpot scenario.
Na ezt megint nem értem. 300 forinton van az árfolyam. Meglátják a befektetők hogy a wing 320 forint értékű tőkét behozott, és elkezdik venni 400-500-1000 forintos árfolyamon?
És azért tologatja a Wing a 200 milliárd forintos tőkeemelés időpontját, mert az utána jövő rakéta-rakéta-hold ralliba így nem 321.56 hanem 321.23-as bekerülési árú részvényeket fognak tudni rádobni a kisbefektetőkre 400-500-1000 forintos árfolyamon?
Az is rossz az irasaban hogy mennyit veszit..mivel a Wingnek a bejelenteskor ketyeg 634 millio forint profitja/1 forint emelkedeskor, ezert celszeru neki minnél alacsonyabban emelni....oszintén szolva minket lesza...r de nekunk is ketyeg annyi 1 forint emelkedeskor amennyi reszvény abban a pillanatban van.Mikor tortenik meg passz de minek kellett volna az Akko, eddig is azt csinált amit akart.
Jo amugy teljesen, csak pont a húsos falat marad el a végéről.Wing Rto esetén a bejelenteskor kilone az arfolyam, minnél alacsonyabban van a tokeemeles annál tobb lesz a haszon a Wingnél.Azok a megkeletkeztetett papirok mire ténykegesen megkeletkeznek már nem 305 forintosak lesznek mint a mai arfolyam de nem is cc 321 mint ha most emelne tőkét....nagyon gyorsan robogna fel....mikor megkeletkezett akkor meg a Wing továbbadja jó részét alapkezelőknek..de ez a jackpot scenario.
Levezetem rendesen a számítást, mert az előbb csak kutyafuttában csináltam meg, és több hibát is vétettem. 2024 áprilisban a közgyűlés alaptőke emelésre való feljogosításról döntött. Az emelés összege az akkori alaptőke hússzorosa. Akkor 833 millió forint volt az alaptőke, az emelés maximális mértéke 16700 millió forint, tehát 17510 millió forint az alaptőke felső korlátja, ez 25 forintos névértékű C sorozatú törzsrészvényből 700 milliónak felelne meg.
2025.07.31-én 1646 millió forint az alaptőke. Tehát még 15850 millió forintos tőkeemelésre van lehetőség a 2026. áprilisi közgyűlésig. 15850 milliárd forintos tőkeemelés további 634 millió kibocsátását jelenti. (Hiba #1: ez volt az egyik hiba a korábbi számításomban, 1000 millió részvény kibocsátását feltételeztem, rosszul emlékeztem a korlátokra).
A tőkeemelés minimum a 180 napos és 360 napos mozgóátlagok nagyobbikán történik.
Jelenleg 321 forint ez az érték. Tehát maximum 634 millió részvény * 321 forint / részvény = 203.5 milliárd forint vagyont lehet behozni most a cégbe.
Az, aki 203.5 milliárd forint vagyont behoz, kap 634 millió részvény az akkor 700 millió részvényből álló cégben, tehát 634m / 700m = 90.57%-os részesedése lesz az új cégben.
Ha azt feltételezzük, hogy az említett tőkeemelő az Veres/Wing Zrt, akkor a jelenleg meglévő kb 46 millió részvényük (20 millió C sorozatú, plusz 6.5 millió D sorozat átváltva 26 millió C sorozatra) is beleszámítanak a részesedésbe, így 680m / 700m = 97.14% lesz a részesedésük.
A kisebbségi részvényesek részesedése így 2.86% (korábbi posztjaimban 2.83%-al számoltam, lásd hiba #1).
Tehát ha a Wing behoz új tőkét valamilyen árfolyamon, akkor annak 97.14%-a a saját zsebében marad. Ebből következik, hogy 1 forintos elmozdulás a mozgóátlagokban 634 millió részvénnyel való emeléskor 634 millióval növeli a tőkeemelés mértékét, azonban ennek 97.14%-a, azaz 615.9 millió forint a saját zsebükben marad, és 634 millió - 615.9 millió = 18.1 millió megy a kisebbségi tulajdonosokhoz. Ennyit veszít a Wing, amiatt, hogy magasabb árfolyamon kell emelnie mint az aktuális árfolyam. (Hiba #2: itt volt eredetileg egy millió-milliárd tévedésem, ezért beszéltem százezrekről.) Remélhetőleg így mindenki számára követhető a számítás, és ha valaki nem ért egyet az eredménnyel akkor rá tud bökni arra a részre, amit problémásnak gondol.
Ontomester nem vád volt csak igy hivtuk....eleinte jott delelott meg volt 1 delutános muszakja is...aztán csak délután...aztán kiszamithatatlan volt...azt gondolom hogy most befejezte.. sokan a b+n re gyanakodtak....mindjuk en is...hisz allománya jelentosen csokkent.
Nekem nehez volt mire megertettem hogy mi ez a csend....szerintem hamarosan megszolalnak....meg kell szolalniuk ha kész vannak mert a 360 napos elindul felfele.. akkor meg drágább lesz a tranzakcio.
Persze hogy végeztek..ontomester nem tudom m8ert ontott...(lehet baráti kéz volt)....ennek célja 2os is lehetett...1.a 180 napos letolása...2,megfelelo darabszám a kozkézben...mert valjuk meg az a kozkéz ami 5szazalék alatt van az csak a szabály szerint minosul kozkéznek...igazábol az a jo ha sok kulon entitásnál van papir.....azert már kiváncsi vagyik hogy mi jon ha jon..mert ez a 20×os tokeemelés akár jelenthet vmi igen jót is....kockázatos azert a Wing Rto jára bazirozni de nem lehetetlen az sem...kiderul...amugy ennyit simán megér ez az Akko.
Akko fórum