illetve úgy érzem, hogy ebben a cégben már nem biznak a befektetők, szinte el van felejtve. Mintha nem is lenne a tőzsdén, vagy valami hasonló. 1 éve is kb ugyanitt volt.
valahol irták, hogy Trumpnak már nincs ideje a háborúval foglalkozni idén juniustól. Csak arra nem emlékszem, melyik háborúval nincs ideje foglalkozni. Szerintem egyikkel se, illetve az orosz-ukránnal idén nem is nagyon foglalkozott. Szóval szerintem az iráni háborút irták.
de a keménykedés emelkedő olajárat hoz, ami a republikánusok időközi választási esélyeit csökkenti. Szerintem a pártja a legfontosabb Trumpnak, nem Irán és nem is Ukrajna. Szerintem mindent a párt érdekeinek vet alá, ezért alacsony olajárat akar, azaz inkább hagyja Iránt is. Megpróbált valamit, de nem sikerült.
elolvastam a Portfolion az állítólagos béke szövegét. Két eset van. Egy: Kamu a szöveg. Kettő: Trump megint tőzsdézik. Ilyet ő nem ír alá. Ma FED ülés. Kamatot kéne emelni az infláció miatt, ami főleg az olaj ár miatt van. Olaj ár a béke ígéretével bedöntve. Kamatemelés foga kihúzva. Aztán holnaptól egy hónapig mehet újra a keménykedés. Nem lennék meglepve, ha erről szólna az egész.
Ma megerősítette a tegnapi emelkedést. Mivel ugyanazon a szinten maradt, a forgalom viszont átlag alatti egy masszív 10% emelkedés után, azt gondolom, elfogyhattak az eladók. Azaz jobb árért lehet szerezni több részvényt. Az is igaz, hogy további 3% olaj esésre nem ment tovább.Hozzá teszem, a szorosban még mindig csak lézengenek a hajók. Az alakzat mindenesetre biztató, a mozgóátlagok sorba rendeződtek és jönnek fel ( a rövidebbek). ha megindulnak a tankerek vagy jönnek újabb jó hírek, pár nap pihenő után jöhet egy újabb ugrás. Ami forintot illeti:hát, nem elég, hogy vágni kell a kamatot, az Önmagában kevés lesz. nagyot kell vágni rajta, az hat. a B megoldás, hogy majd a rózsaszín köd azért felszáll. A kormány nagyon sok mindent csinál, viszont az előző kormány mindenféle kedvezményeihez, amik égetik a költségvetésben a pénzt, még nem nyúlt. kijön pár hiányadat, aztán jön majd a hűha. de az 2-3 hónap legalább.
szerintem Trump ki akar szállni az iráni konfliktusból. Nem hiszem, hogy kockáztatja az időközi választásokat. Egy ilyen "pitiáner" ügyet csak nem húz el 1 évig. Izrael más kérdés, de egyedül valószinüleg nem fogja vinni a háborút.
Jól hangzik, rövid távú tervnek nem rossz. Én maximum az Iráni békére tippelek, de ügye még ott se írtak alá semmit. Ha jól értettem az is csak egy átmeneti megegyezés, ami nem tartalmazza a fontosabb témákat (uránkészlet, Libanon harcok, stb.)
Wizz Air részvényesek topikja
Azért nyitottam ezt a témát, hogy a Wizz Air részvényesekkel meg tudjuk beszélni az aktualitásokat a vállalattal kapcsolatban.