Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2020. 04. 24. 17:19
Előzmény: #378  euler
Hát igen. A Kádár népe valóban kissé sértő, és ez összhangban van azzal, hogy kellően neheztelek a népünkre ez miatt a bizánci alárendelődési hajlama miatt. Röviden: tényleg annak szántam. Én úgy látom, ez a hajlam nem térség vagy státusz függő, ez a népet áthatja minden irányból. Amikor Viktor dolgokat néz https://kimjongunlookingatthings.tumblr.com/ , amikor fürkészeket és portyázókat küld ki, ha szopóálarcban megy a burkolathibás kórházba ahonnan ő lopta ki a pénzt, a nép lelkét balzsamos melegség járja át és megnő a szeretete a vezér iránt.
euler 2020. 04. 24. 17:11
Előzmény: #378  euler

"katonásan atyáskodó húgymeleg középszer" - ezt Orbánékra értetted, ha jól fogom.
Nagyon jól hangzik, de ennél sajnos veszélyesebbek: igazi katonák ők éles fegyverekkel!
euler 2020. 04. 24. 17:00
Előzmény: #370  PusztaPutyin

Nem mondtam, hogy nálunk minden rendben van, (hogy a politika csak a szavazatok maximalizálásáról szól - ez ellen hoztam néhány kivételt peter_s-nek), ha kifejteném azzal kezdeném, hogy sőt!, de mindegy is.
A Kádár népében van valami (van benne egy kis sértés is, ez egyéni érzékenység dolga), valahogy ez végigkíséri a történelmünket, Árpádtól, Kossuthon és Rákosin át Kádárig, és ami a legszomorúbb, most már Orbánig. Érdekes, mindegyikhez passzol, mert használták is, azt, hogy "apánk". Valami önkéntes alávetés a nép részéről a hatalomnak. Magyar néplélek ez, vagy minek nevezzük?
(Egy kicsit alaposabban pl. itt:
https://index.hu/velemeny/2017/03/27/szaz_ev_szorongas_magyar_rezsimek_felzarkozas_orban_krisztian/ )
Annyit még ehhez a "kádár népé"-hez, hogy igazából ma már zömmel csak a leszakadt, fejlődésben minden szempontból elmaradt térségekben találhatóak, szvsz.
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2020. 04. 24. 15:04
Előzmény: #376  csendben
Tulajdonképpen mit akartál eredetileg közölni? Lehet, hogy  már szem elől tévesztetted, nem? Én még emlékszem, mire válaszoltál, csak nem értem hogy miért azt. Na mindegy, nem fontos. Azért hogy a legutóbbira reagáljak, általában az országokat emberek építik, akik nagy arányban szülők lesznek, vagyis ezeket a szavakat minden országban minden ember elmondhatja amiket Magyarországgal kapcsolatban leszögeztél. Vannak időszakok amikor ez az építkezés jobban megy, van amikor kevésbé. Előbbire példa Magyarország esetében az Árpád-házi vagy az 1876-os kiegyezést követő időszak, és akadnak jócskán ellentmondásos periódusok is, mint a Kádár János vagy NER által fémjelzettek. Én Kádárt a magyar néplélek kapcsán hoztam fel, azt neked kell tudnod ez miért zavart. Szerintem egyszerűen felületesen olvastad amit írtam, de most már úgyse fogod elismerni. Na szép napot :)
csendben 2020. 04. 24. 14:23
Előzmény: #373  PusztaPutyin
"1. Kádár János előtt is volt itt ország, még ha az ő idejében épült volna, az se indokolná az akkori politikai és társadalmi berendezésünket. Ha másik rendszer lett volna, akkor is épült volna nyilván valami. Ennek kiváló példája hogy Honecker alatt szépen épült az NDK, de az NSZK meg még szebben." Kárdárról csak Te beszéltél,én azokról az emberekről,akik abban az időben építették ezt a kis országot (pl.: szüleink... Bár lehet,hogy ez rád nem vonatkozik...).

csendben 2020. 04. 24. 14:21
Előzmény: #373  PusztaPutyin
 "Miből szűrted le, hogy nem elégséges a szerénységem mértéke?": ez a hsz.-ed is ezt a véleményemet erősíti. Te így látod a dolgokat. Ennyi! Nem vagyunk egyformák.(SZERENCSÉRE!).
Törölt felhasználó 2020. 04. 24. 13:53
100 ezren aláirták,éretségi elhalasztást,gyurcsi megint orbánt hozta helyzetbe,
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2020. 04. 24. 13:50
Előzmény: #372  csendben
Na ezzel több problémám van.

1. Kádár János előtt is volt itt ország, még ha az ő idejében épült volna, az se indokolná az akkori politikai és társadalmi berendezésünket. Ha másik rendszer lett volna, akkor is épült volna nyilván valami. Ennek kiváló példája hogy Honecker alatt szépen épült az NDK, de az NSZK meg még szebben.

2. Az államadósság is nagyon szépen épült.

3. Az iskoláztatásomat nem Kádár János intézte, országok hosszú sora gondoskodik az alapképzésről, saját jól felfogott érdekében. Én is kaptam alapképzést.

4. Iskoláim nagyobb részét külföldi fizetős egyetemeken végeztem.

5. A gyerekeim örökségére büszke vagyok, ha ma elüt egy autó, akkor is már nagyon rendben lesznek emberileg. Nem értem, miért hagynám rájuk Viktor dicsőségét? Ennek semmi értelme.

6. Miből szűrted le, hogy nem elégséges a szerénységem mértéke?
csendben 2020. 04. 24. 13:26
Bár én nem tartozoma abba nagyon leszólt kádári korosztályba,de azért megsúgom,hogy azok építették fel ezt az országot és iskoláztattak pl. Téged is.Úgyhogy nem ártana egy kicsit több szerénység... Arról nem beszélve,hogy Te mint fogsz hátrahagyni a gyerekeidek: Viktor dicsőségét?.....
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2020. 04. 24. 12:43
Nékünk, baszki... Nekünk. A prediktív bevitel nagyon aljas tud lenni.
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2020. 04. 24. 12:42
Előzmény: #365  euler
Megint mindenkinek igaza van ahogy a rabbi mondaná, azonban ez itt Kádár népe, a katonásan atyáskodó húgymeleg középszer itt megfelel, Zorán óta tudjuk hogy meleg a sör de nékünk így is jó, erre jól érzett rá Viktor. Legvidámabb barakk II.
signal2
signal2 2020. 04. 24. 12:17
Előzmény: #358  peter_s
Annyival kiegészíteném, hogy meglátásom szerint Bajnai és Schiffer pl. sosem hajtottak szavazatokra. Előbbi némán dolgozott, utóbbi pedig tényleg mindig a saját véleményét mondja. 
signal2
signal2 2020. 04. 24. 12:15
Előzmény: #356  rockmaster
Szerintem egy politikai pártnál természetes, hogy folyamatosan monitorozzák a saját népszerűségüket, a döntéseik várható hatását, és minden döntésnél figyelembe veszik a várható szavazatokra gyakorolt hatást. Hovatovább hoznak kizárólag szavazatszerzés céljából döntéseket. Népszerűség és társadalmi elfogadottság nélkül nem lehet kormányozni, mert nem érvényesülnek a meghozott döntések.
mezga_geza 2020. 04. 24. 12:08
Törölt hozzászólás
peter_s 2020. 04. 24. 11:52
Előzmény: #365  euler
Vannak kivételek, én is ezt gondolom de Magyarország nem az, és belátható időn belül nem is lesz. Egyszerűen nincs rá társadalmi igény mivel a társadalom lealacsonyodott a politikai osztály szintjére és csak ezt a korrupt, selejtes garnitúrát tudja kitermelni magából, mint pl. Orbán, Gyurcsány, Bangóné, Kunhalmi, Kósalali stb. fel lehetne sorolni az összeset.
euler 2020. 04. 24. 10:42
Előzmény: #358  peter_s

Általában igaz amit mondasz, de azért vannak üdítő kivételek.
Új-Zéland jut eszembe, a svédek (skandinávok), és még talán a svájciak is. (Dánia, Izland, azért vannak kivételek).
mezga_geza 2020. 04. 24. 10:20
Törölt hozzászólás
euler 2020. 04. 24. 10:03
Előzmény: #362  Tagore

Röviden: igen.
Gondold végig: 1000-ből 500 férfi, 500 nő,
az 500-ból 100 Bp-i, 400 vidéki
a 100-ból 30 fidesz szimpatizáns, 70 nem
a 30-ból 10 ált. iskolai, 15 középfokú, 5 felsőfokú végzettségű
az 5-ből 2 az alsó 3 jöv.tizedbe, 2 a középső 4-be, 1 a felső 3-ba tartozik
a 2-ből 1 fő 40 év alatti, 1 fő 40 év feletti
Itt a kisebb számokra vittem tovább a további szempontokat, ameddig el nem értem az 1 főhöz, természetesen a többit is így kell.
Nyilván minél nagyobb a minta és minél reprezentatívabb annál pontosabb az eredmény, de a kutatás céljától is függ, hogy milyen szempontok a fontosak.
Továbbá a kérdések között is vannak olyanok amelyek nem a kutatás céljára vonatkoznak, hanem a megkérdezett besorolását teszik lehetővé, hogy reprezentatív legyen a minta, pl. hogy milyen a pártszimpátiája arra rá is fognak kérdezni.
Tagore
Tagore 2020. 04. 24. 09:11
Előzmény: #361  Tagore
Lefedheti?
Tagore
Tagore 2020. 04. 24. 09:10
Előzmény: #360  euler
És 1000 fô lefedi egy társadalom keresztmetszetét?

Topik gazda

euler
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek