Az alábbi linken olvasható bejegyzések alapján komoly egészségügyi problémával néz szembe a Világ, ami rövidesen jelentős hatással lehet a világgazdaságra is
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live
Novemberben 3 nap karanténba kerültem, mert egy tüneteket produkáló emberke megjelölt kontaktként. Órákon át ültem mellette, beszélgettünk, ittunk. Rajta kívül még hatan voltunk, senkinek nem volt semmi baja. De ezenkívül voltam még két olyan zárt helyen, ahol akkor még tünetmentes fertőzött volt. Most akkor zárkózzak be?? Helyettem megteszik sokan mások.
Erdekes eset: A fulop-szigeteki gyogyszerengedelyezesi hatosag kvazi betiltotta az ivermectin barmilyen modon torteno felhasznalasat covid eseten. Ellenjavallja, tiltja, az orvosi engedely azonnali torlesevel szankcionalja. Sot, a helyi gyartast is azonnal leallitja. (ez szimplan emberiseg elleni buntett, de ugrom) A parlament hatarozatot hozott, az elerheto, es a parlamenttel ismertetett bizonyitekok fenyeben a dontest indokolhatatlannak tartja, es azonnali hatallyal felszolitja a hatosagot hogy valodi vizsgalatot folytasson az ugyben. (a hatarozat ismerteti a nemzetkozi tapasztalatokat, a fulop-szigeteki tapasztalatokat, a nemzetkozi engedelyeket, koltseg-haszon szempontokat, felszolitja a hatosagot a gyartas azonnali ujrainditasara, sot, felszolitja az egyeb hatosagokat, hogy azonnal inditsanak vizsgalatot a tiltasi hatarozat reszleteinek es hatterenek kivizsgalasaba, es biztositsak torvenyi erovel, hogy MINDEN lehetseges kezeles megfelelo modon legyen megvizsgalva) A gyogyszerengedelyezesi hatosag, vizsgalat nelkul azonnal visszavonta a tiltast, ujrainditotta a gyartast, es 'termeszetesen', 'magatol ertetodoen', a compassionate use felhasznalasa covidban engedelyezett a szernek, hogy is merulhetne fel szankcionalas. Nem is ertik, milyen alapon volna ilyesmi lehetseges :) Lehet igy is.
Kb. mi is így vagyunk vele. Amit még nem értek, olyan mintha 2 párhuzamos valóság lenne. Egyeseknek a környezetében az emberek "tömegesen halnak meg Covidtól (vagy -Covid-al)". Az én környezetemben mindenki: 1. Vagy tünetmentesen 2. Vagy nátha 3. A legsúlyosabbak egy közepes influenza szintjén estek át rajta. Mindenki éli, vagy élné az életét, ha hagynák.
Igen, ezt már régen kifejtettétek, hogy mi vagyunk a hibásak. Szégyellem is magam miatta, hogy nem a rettegés körül forog minden gondolatom. És szerencsére a tág környezetemben is szinte mindenki gondtalanul éli az életét. Pafff...
"Jó ezer esztendővel ezelőtt Mahrazi városában élt egy igen gazdag emír. Hatalmas birtokán több száz szolga leste minden óhaját. Az emír nem csak vagyont, de bölcsességet is kapott Allahtól. A bölcsességet átható szeretet volt mégis a legnagyobb kincse. Egy reggel lovásza, Irfán izgatottan, félelemtől riadt szemekkel, lihegve rontott be urához. Az emír összevont szemöldökkel vonta kérdőre, hogy mi az a rettenetes dolog, amiért ennyire udvariatlan a fiú. - Nagyuram… Kora reggel kinn jártam a kertedben és láttam a Halált! - Irfán! Jó lovászom vagy, kedvellek, de nem bolondozhatsz uraddal! - mondta apáskodón az emír. Irfán arcán továbbra is ott volt a rémület, nem adta jelét, hogy legkisebb szándéka is volna a bolondozásra. Ettől az emír is elkomorult. - Higgy nekem Nagyuram! Eszem ágában sincs, hogy Veled bolondozzak! Reggel, amikor az istállóból kifelé jövet a kertedben jártam, megpillantottam a Halált! Ott állt a rózsáidat nézegetve, hosszú fekete köpenyében. Rá néztem és összetalálkozott a tekintetünk. Amint megpillantott, hívogatón inteni kezdett felém! - Nyugodj meg, fiam… Megnézem én magamnak, azt a Halált! - Kérlek Uram, add nekem kölcsön a legjobb lovad! Azzal két óra alatt Basráhban lehetek. Az ottani vásár sokadalmában biztos, hogy nem talál rám a Halál! Az emír látva a fiú nagy kétségbeesését odaadta kedvenc lovát. Irfán fel is pattant a fekete ménre és elszáguldott Basráhba, hogy elvegyülhessen a vásári nép sokadalmában. Az emír fejét csóválgatva a kert felé vette az irányt. Nem tudta biztosan, hogy jól cselekedett-e. Meglepetésére ott találta a Halált. A rózsáknál, ahogy a fiú mondta! Az emír felcsattant és kérdőre vonta azt: - Halál! Mondd, miért fenyegeted te, az én lovászomat? - Dehogy fenyegetem én! Csak meglepődtem, hogy itt látom! Hiszen két óra múlva kell találkoznom vele a Basrahi vásárban!"
Már átestél a fertőzésen, hogy ilyen bátor vagy, vagy csak bízol az acélos immunrendszeredben? Szerintem pont az ilyen gondolkodás miatt sz@rt se érnek a korlátozások ill. lezárások. Magatoknak rúgtok öngólt, ha tojtok ezek betartására. Ugyanis a vírus útjának megszakításán van a hangsúly ! Úgyhogy nem lehet csodálkozni h a lezárások nem sokat érnek.
A védőoltást kapók immunizálását követően vajon lehetnének-e plazma donorok? Ugyanis így nagymértékben csökkenthető lehetne a súlyosabb, vagy halálos kimenetelű esetek száma. Persze ezt szamailag kéne mielőbb megvizsgálni.
Shut-up 2020. 10. 13. 11:15Előzmény: #23743 babyboy#23757 Visszatértünk a györekekhez, hogy szerinted ez egy halálos vírus. Szerintem meg nem. Aki meg otthagyja a tanári pályát emiatt, keressen mást. A világ ilyen egyszerű.
CoronaVirus
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live