Topiknyitó: harlem 2020. 01. 25. 23:26

CoronaVirus  

Az alábbi linken olvasható bejegyzések alapján komoly egészségügyi problémával néz szembe a Világ, ami rövidesen jelentős hatással lehet a világgazdaságra is
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
p-b 2021. 03. 29. 14:58
Előzmény: #36293  algore
A természetes immunítással próbálkoztak a svédek, majd utána a britek is. Kócoshaju miniszterelnőkük rájött, hogy mire elérnék a természetes immunítást sok százezer halottal kellene számolni, amit sztem senki az égvilágon nem mert volna bevállalni.
Ez a természetes immunítás egy közepesen fertőző influ vírussal lemodellezhető és meg is valósítható, mint ahogy történik is mindennapjainkban és ráadásul az influnál a szezonalítás,azaz az időjárás a magasabb hőmérséklet is segít a lecsengésben.
Azért ez a covid 19 nem azonos egy influ vírussal, gondolom ezt talán Te is belátod. De neadj isten egy covidnál nagyobb mortalítású  pl egy ebola  fertőzés esetén ki az az ember aki ezt bevállalná az általad belinkelt szimuláció alapján?  Felelős ember biztos hogy nem. Tulajdonképpen ez a videó nagyon leegyszerűsített szimuláció, mert függ a népesség számától, sűrűségétől , időjárástol, mozgási formáktól, stb, stb. Nyílván szabadjára engedni a természetes immunítás irányába, akkor az R0 bizonyára nem állna meg a 2,5-es értéknél főleg egy sűrün lakott sol lesz@rom emberi közegben, akik a maszkot, higiéniát nem ismerve adják át egymásnak a fertőzést. Bizonyára hamar el lehetne érni a 41%-os átfertőzöttségi szintet. Deeeee kérdem én, hogy milyen áldozatok árán ? Jelenleg a regisztrált fertőzöttek száma 640 ezer , de ez a szám 3 hullám következménye és tele a korházak intenzív osztályai.  Az eddig megfertőzött 640 ezer közül kb 200 ezer már nem védett. Tételezzük fel, hogy a latencia (enyhe, v tünetmentes hordozó) 3-szoros. Tehát van összesen 1,76 millió ferőzött. De ugye a tünetmentes is a publikációk szerint 1-3 hónapig lehet védett. Ez azért igen messze van a szimulációs 40+%-hoz képest. Továbbra sem változott a véleményem. Ezzel a módszerrel nem kezelhető sztem hatékonnyan a covid járvány, ezt bizonyították a britek is már a 2. hullámban. A papír, meg az elmélet sok esetben különböző okok miatt nem ültethető át a  gyakorlatba.

Törölt felhasználó 2021. 03. 29. 14:32
Minden nap halnak meg fiatalok Magyarországon koronavírusban: napi egy ,virus elött ugyanez volt az arány akkor nem huhogták ezt
MeMyselfandI
MeMyselfandI 2021. 03. 29. 14:20
Megnéztem, nekem nem tette próbára az eddigi világképemet, amúgy kiváló munka.
MeMyselfandI
MeMyselfandI 2021. 03. 29. 14:04
Előzmény: #36296  algore
Most ugyanúgy kattintottam mint először és most betölt. Elsőre azt írta hogy probléma merült fel a youtube fiók létrehozásakor vagy ilyesmi.
algore 2021. 03. 29. 13:54
Előzmény: #36294  MeMyselfandI
?. Nekem mukodik.
Esetleg ird be kezzel? 
MeMyselfandI
MeMyselfandI 2021. 03. 29. 13:53
Előzmény: #36276  sanka
Én cecília ellen védett vagyok, a többi nem számít.
MeMyselfandI
MeMyselfandI 2021. 03. 29. 13:49
Gond van a linkkel.
algore 2021. 03. 29. 13:39
Előzmény: #36284  p-b
Ha jol emlekszem, te nem tudod elkepzelni, hogy ha nem a lezarasok, akkor ugyan mi szakitja meg a fertozest. (ha tevedek, elnezest) 
Nagyon egyszeru, rovid, cuki, jatekos szimulacio, hogy hogyan zajlanak a jarvanyok. (lezarasok nelkul). A valosaghoz barmi hasonlosag nem a veletlen, hanem a biologia muve :) 
Totoro, dmz, Peterbond, minden lezarasparti, aki nem erti hogy mi mozgatja a jarvanyokat, kotelezoen ajanlott par perc:
http://t.co/nBlFJE9eKs?amp=1
totoro
totoro 2021. 03. 29. 13:25
Előzmény: #36291  Shut-up
Ha már a bulifelelős foglalt :)
Shut-up
Shut-up 2021. 03. 29. 13:23
Előzmény: #36289  totoro
Nem is tudtam, hogy te vagy a csoport hivatalos pszichiátere. Micsoda meglepetések vannak...
Shut-up
Shut-up 2021. 03. 29. 13:23
Előzmény: #36287  sanka
Helyes
totoro
totoro 2021. 03. 29. 13:19
Előzmény: #36286  Shut-up
Én csak téged féltelek, a pszichomókus szerint vagy elkapod, vagy pszichoszomatikus gondjaid lesznek. Nem venném a lelkemre, ha nem figyelmeztetnélek.
sanka 2021. 03. 29. 13:19
Előzmény: #36287  sanka
És utálom a bezártságot, nem mindenben értek egyet vele.
sanka 2021. 03. 29. 13:17
Előzmény: #36280  Shut-up
Nem azért linkeltem be,hogy féljünk, bár nem ártanavha tartanánk tőle, hanwm azért mert nem veszélytelen a vírus, egyeseknél akár súlyos is lehet. Én tudomásom szerint már átestem rajta, de amúgy nem rettegtem soha, maszkot hordok ahol kell, oszt jó napot:))
Shut-up
Shut-up 2021. 03. 29. 13:14
Előzmény: #36285  totoro
Már párszor végigfutottuk ezt a kört. Fogadd el mások eltérő véleményét és máris több leszel.
totoro
totoro 2021. 03. 29. 13:06
Előzmény: #36282  Shut-up
"A legősibb elhárítás a tagadás – folytatta a szakember. – A nemet mondásban benne van, hogy az egyén nem akar tudomást venni a tényekről, és „homokba dugja a fejét”, mert ha nem ezt tenné, a halálos rémület uralkodhatna el rajta. „Bekapcsolja” a tagadást, és egyúttal a vírus léte, nem léte körüli vitában is kijelenti, hogy ilyen pedig nincs, nem létezik. A másik bekapcsolható veszélytelenítés, félelemelhárítás a bagatellizálás, a dolog jelentőségének kicsinyítése, végső soron semmibevétele. A tagadás rokona, de működik benne a realitástudat józansága. Van vírus, de „ne túlozzuk el”, „ne fújjuk fel”, és ezt a viszonyulást többnyire magyarázó megerősítés is követi.
A veszélytelenítők példaként hozhatják fel, hogy a statisztikák szerint az influenzajárványok is szednek ennyi áldozatot, nem kell kétségbe esni. Ez a viszonyulás már kételkedővé is teszi az egyént, vajon adassa-e be a vakcinát, vagy várjon még egy kicsit, mert nincs akkora vész. Gyakori lelki munkamód a tehetetlenség okozta harag, düh, indulat kivetítése: a projekció. Ennek során a magunkban érvénytelenített dühöt kívülről véljük felénk irányulni. Ezt a lépést is magyarázatok kreálása követi, például: „Valakik el akarnak minket pusztítani, szándékosan okoznak életveszélyes állapotot.” Az a célképzet jelenik meg, hogy fel kell fedezni a károkozó támadó(ka)t, és nekünk kell önvédelmi támadást indítani. Az összeesküvés-elméleteknek ez a lelki rugója – magyarázta Bagdy Emőke.
Hozzáfűzte: ugyancsak gyakori feszültségelhárító történés az elfojtás, amikor tudjuk, de mégsem veszünk tudomást arról, hogy veszély van, úgy élünk, mintha nem létezne, nem volna érvényes ránk nézve. Látjuk-halljuk, hogy másokat pusztít a vírus, de mindez ránk nem vonatkozik. Figyelmen kívül hagyjuk az óvintézkedéseket, nem követjük a szabályokat, mígnem vagy pórul járunk vagy a belsővé áttolt feszültség következtében pszichoszomatikus tüneteink lesznek."
p-b 2021. 03. 29. 13:06
Előzmény: #36277  algore
Jó nagy lobbi harc van az ivermectin körül mindkét oldalon. Sajnos a tőke a lényeg nem a fejlődés..
algore 2021. 03. 29. 13:03
Előzmény: #36281  p-b
Minden allam teljesen mast talalt ki, es teljesen masrol volt meggyozodve, aztan valamilyen kollektiv agymosas hatasara az osszes politikus figyelmen kivul hagyta, hogy mi lett kitalalva es bevezette ezeket a hulyesegeket.
Segiteni az segitene, ha azt tartanank be, amit az orszagok tenylegesen kitalaltak. 
Shut-up
Shut-up 2021. 03. 29. 12:59
Előzmény: #36278  sanka
Amit linkeltél, az meg sajnos az evolúció egy fontos eleme. A nagyobb túlélési eséllyel rendelkezőket választják...
p-b 2021. 03. 29. 12:58
Előzmény: #36273  Shut-up
Neked ez a rettgés a fóbiád? Sztem Te rettegsz a lezárástól, holott tudat alatt te és ahasonló gondolkodásuak teszik ezt hatástalanná, de azért tele van a tök.d vele ugyi ? 
Vagy Te is azt vallod, hogy a vírus terjedési útjának megszakítása nélkül is minden f@sza lesz, v lehet? Netán önkéntes haldoklókkal vannak tele a kórházak? Én sem értek egyet ezekkel a sztem hibás korlátozásokkal, de ha már csak ezt tudta kitalálni minden állam, akkor talán az segíthetne leginkább, ha fegyelmezetten mindeni be is tartaná, s akkor talán le is rövidülne a bezártság.   

Topik gazda

harlem
harlem
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek