Topiknyitó: harlem 2020. 01. 25. 23:26

CoronaVirus  

Az alábbi linken olvasható bejegyzések alapján komoly egészségügyi problémával néz szembe a Világ, ami rövidesen jelentős hatással lehet a világgazdaságra is
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Shut-up
Shut-up 2021. 03. 29. 12:58
Előzmény: #36278  sanka
Mucika követőkre talált. Legalább te sem mászkálsz az utcákon, erdőkben, buszon, stb, kevesebb embert kell kikerülnöm...
Shut-up
Shut-up 2021. 03. 29. 12:57
Előzmény: #36275  fatihszultan
Novemberben 3 nap karanténba kerültem, mert egy tüneteket produkáló emberke megjelölt kontaktként.  Órákon át ültem mellette, beszélgettünk, ittunk. Rajta kívül még hatan voltunk, senkinek nem volt semmi baja. De ezenkívül voltam még két olyan zárt helyen, ahol akkor még tünetmentes fertőzött volt. Most akkor zárkózzak be?? Helyettem megteszik sokan mások.
algore 2021. 03. 29. 12:55
Erdekes eset:
A fulop-szigeteki gyogyszerengedelyezesi hatosag kvazi betiltotta az ivermectin barmilyen modon torteno felhasznalasat covid eseten. Ellenjavallja, tiltja, az orvosi engedely azonnali torlesevel szankcionalja. Sot, a helyi gyartast is azonnal leallitja. 
(ez szimplan emberiseg elleni buntett, de ugrom) 
A parlament hatarozatot hozott, az elerheto, es a parlamenttel ismertetett bizonyitekok fenyeben a dontest indokolhatatlannak tartja, es azonnali hatallyal felszolitja a hatosagot hogy valodi vizsgalatot folytasson az ugyben. (a hatarozat ismerteti a nemzetkozi tapasztalatokat, a fulop-szigeteki tapasztalatokat, a nemzetkozi engedelyeket, koltseg-haszon szempontokat, felszolitja a hatosagot a gyartas azonnali ujrainditasara, sot, felszolitja az egyeb hatosagokat, hogy azonnal inditsanak vizsgalatot a tiltasi hatarozat reszleteinek es hatterenek kivizsgalasaba, es biztositsak torvenyi erovel, hogy MINDEN lehetseges kezeles megfelelo modon legyen megvizsgalva) 
A gyogyszerengedelyezesi hatosag, vizsgalat nelkul azonnal visszavonta a tiltast, ujrainditotta a gyartast, es 'termeszetesen', 'magatol ertetodoen', a compassionate use felhasznalasa covidban engedelyezett a szernek, hogy is merulhetne fel szankcionalas. Nem is ertik, milyen alapon volna ilyesmi lehetseges :) 
Lehet igy is. 
fatihszultan 2021. 03. 29. 12:50
Előzmény: #36273  Shut-up
Kb. mi is így vagyunk vele. Amit még nem értek, olyan mintha 2 párhuzamos valóság lenne. Egyeseknek a környezetében az emberek "tömegesen halnak meg Covidtól (vagy -Covid-al)". Az én környezetemben mindenki:
1. Vagy tünetmentesen
2. Vagy nátha
3. A legsúlyosabbak egy közepes influenza
szintjén estek át rajta. Mindenki éli, vagy élné az életét, ha hagynák.
MeMyselfandI
MeMyselfandI 2021. 03. 29. 12:48
Előzmény: #36268  Helix Nebula
Na azt én se különböztettem meg. Köszi.
Shut-up
Shut-up 2021. 03. 29. 12:45
Előzmény: #36270  p-b
Igen, ezt már régen kifejtettétek, hogy mi vagyunk a hibásak. Szégyellem is magam miatta, hogy nem a rettegés körül forog minden gondolatom. És szerencsére a tág környezetemben is szinte mindenki gondtalanul éli az életét. Pafff...
fatihszultan 2021. 03. 29. 12:43
Előzmény: #36270  p-b
"Jó ezer esztendővel ezelőtt Mahrazi városában élt egy igen gazdag emír. Hatalmas birtokán több száz szolga leste minden óhaját. Az emír nem csak vagyont, de bölcsességet is kapott Allahtól. A bölcsességet átható szeretet volt mégis a legnagyobb kincse.
Egy reggel lovásza, Irfán izgatottan, félelemtől riadt szemekkel, lihegve rontott be urához. Az emír összevont szemöldökkel vonta kérdőre, hogy mi az a rettenetes dolog, amiért ennyire udvariatlan a fiú.
- Nagyuram… Kora reggel kinn jártam a kertedben és láttam a Halált!
- Irfán! Jó lovászom vagy, kedvellek, de nem bolondozhatsz uraddal! - mondta apáskodón az emír.
Irfán arcán továbbra is ott volt a rémület, nem adta jelét, hogy legkisebb szándéka is volna a bolondozásra. Ettől az emír is elkomorult.
- Higgy nekem Nagyuram! Eszem ágában sincs, hogy Veled bolondozzak! Reggel, amikor az istállóból kifelé jövet a kertedben jártam, megpillantottam a Halált! Ott állt a rózsáidat nézegetve, hosszú fekete köpenyében. Rá néztem és összetalálkozott a tekintetünk. Amint megpillantott, hívogatón inteni kezdett felém!
- Nyugodj meg, fiam… Megnézem én magamnak, azt a Halált!
- Kérlek Uram, add nekem kölcsön a legjobb lovad! Azzal két óra alatt Basráhban lehetek. Az ottani vásár sokadalmában biztos, hogy nem talál rám a Halál!
Az emír látva a fiú nagy kétségbeesését odaadta kedvenc lovát. Irfán fel is pattant a fekete ménre és elszáguldott Basráhba, hogy elvegyülhessen a vásári nép sokadalmában.
Az emír fejét csóválgatva a kert felé vette az irányt. Nem tudta biztosan, hogy jól cselekedett-e. Meglepetésére ott találta a Halált. A rózsáknál, ahogy a fiú mondta! Az emír felcsattant és kérdőre vonta azt:
- Halál! Mondd, miért fenyegeted te, az én lovászomat?
- Dehogy fenyegetem én! Csak meglepődtem, hogy itt látom! Hiszen két óra múlva kell találkoznom vele a Basrahi vásárban!"
p-b 2021. 03. 29. 12:41
Előzmény: #36269  algore
Akkor vajon miért csinálják?
p-b 2021. 03. 29. 12:40
Előzmény: #36266  Shut-up
Már átestél a fertőzésen, hogy ilyen bátor vagy, vagy csak bízol az acélos immunrendszeredben? Szerintem pont az ilyen gondolkodás miatt sz@rt se érnek a korlátozások ill. lezárások. Magatoknak rúgtok öngólt, ha tojtok ezek betartására. Ugyanis a vírus útjának megszakításán van a hangsúly !  Úgyhogy nem lehet csodálkozni h a lezárások nem sokat érnek.
algore 2021. 03. 29. 12:39
Előzmény: #36267  p-b
Nem csokkenti a sulyos esetek kimenetelet a plazma. 
Helix Nebula 2021. 03. 29. 12:34
Előzmény: #36264  MeMyselfandI
Okés, lehet értem már, ez ránézésre vérvétel, ő pedig plazmát adni volt. Az más. 
p-b 2021. 03. 29. 12:33
A védőoltást kapók immunizálását követően vajon lehetnének-e  plazma donorok? Ugyanis így nagymértékben csökkenthető lehetne a súlyosabb, vagy halálos kimenetelű esetek száma. Persze ezt szamailag kéne mielőbb megvizsgálni.
Shut-up
Shut-up 2021. 03. 29. 12:26
Előzmény: #36263  _Macika_
Hétvégén két házibuliba is hivatalos vagyok. Az egyikbe elhívlak, még a sörödet is állom. 
Shut-up
Shut-up 2021. 03. 29. 12:25
Előzmény: #36263  _Macika_
Hehhehe, mucika megjelent mint a rettegők vezére. Influenzában is haltak már meg sokan, akkor az is halálos vírus?
MeMyselfandI
MeMyselfandI 2021. 03. 29. 12:24
Előzmény: #36261  Helix Nebula
Hát innen, nem én találtam ki, meg ne is vedd kötekedésnek, mert most úgy érzem. Én csak próbálok tájékozódni  https://www.ovsz.hu/hu/ovsz/veradoknak-szolo-tajekoztatas
_Macika_
_Macika_ 2021. 03. 29. 12:22
Shut-up 2020. 10. 13. 11:15Előzmény: #23743  babyboy#23757
Visszatértünk a györekekhez, hogy szerinted ez egy halálos vírus. Szerintem meg nem. Aki meg otthagyja a tanári pályát emiatt, keressen mást. A világ ilyen egyszerű.
Shut-up
Shut-up 2021. 03. 29. 12:21
Előzmény: #36260  totoro
Nagyon helyes. Április közepén nyitni kell. Ebben támogatom a fidesz tervet.
Helix Nebula 2021. 03. 29. 12:19
Előzmény: #36259  MeMyselfandI
Nem olvastam.
Antitest vizsgálat volt neki. Az vérből van. 
Ezt a cseppfertőzést most nem is értem hogy jön ide. 
Antitestes vérvétel nekem is volt. 

Topik gazda

harlem
harlem
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek