Az alábbi linken olvasható bejegyzések alapján komoly egészségügyi problémával néz szembe a Világ, ami rövidesen jelentős hatással lehet a világgazdaságra is
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live
Érdekes fazonok vagytok (pitcairn,babos), kukker el kezd komolyan aggódni az orwelli világtól, erre én próbálom kicsit szarkasztikusan megnyugtatni, hogy orbántól mostantól már megkaphatja, erre velem kezdtek el izmozni kukker elvtársatok helyett, orwellről. :))
Azért érdekel engem az intenzív, mert az független a teszteléstől. Inkább azt takarja, hogy mennyien mennek be amikor már tényleg rosszul vannak. Ha nem teszteltek volna senkit, akkor is ennyien lennének az intenzíven. Gondolom én persze.
Mert beleálltam, hogy az egyoldalú érveid mellé hozom a contra érveket, hogy teljesebb legyen a kép. Nincs elvárásom a kimenetellel kapcsolatban, sőt jó esélyt adok a svédeknek, hogy összejön nekik, de a módszerük épp a helyi sajátságaik miatt nem biztos, hogy adaptálhatóak bárhová. Azért igazából egy kicsit aggódok értük.
Ettől ne félj! Nincs semmi kontroll és nem is lehetséges ugyanúgy tanítani, mint a teremben. Ez egy szükséges rossz. Le kell zárni a diákok jegyeit év végén, hogy ne vesszenek évet. Ebben csak annyival van több, hogy kipróbálhatunk egy-két dolgot. :)
A serius critical számuk kicsit magasabb az átlagnál ( 8% vs 5% ) de ez inkább betudható a kevesebb tesztelésnek szvsz. Szerintem vagy nem indult még be ott rendesen a vírus vagy tényleg igazuk van és alig valamivel lesz több fertőzöttük mint a karanténozóknak. Persze még vagy 2 tucat más dolog is közrejátszhat mint amiket már lent is említettek.
Mivel alig tesztelnek a fertozottsegi szam persze hogy alacsonyabb lesz. A halalozasi lehet meg erdekes csak epp ott se feltetlenul tesutelnek mindenkit aki meghalt. De kiindulasnak az nem rossz. Egyenlore a 18 halott per egymillio lakossal kb kozepmezonyben vannak. Vannak naluk sokkal rosszabb allamok is.
Egy biztos, hogy a Svédek lakosság arányos fertőzési adatai jobbak, mint az európai átlag, de a szomszédainál is, egyedül a Finneket előzik meg. Eléggé érthetetlen így, hogy, kevesebb korlátozást, szankciót alkalmaznak, mégis alacsonyabb a fertőzöttségi arány náluk.
Igen, ez a jó karantén ami a svédeknél magából a lakásállományukból és a lakhatási szokásaikból már szinte meg is van. Generációkat összezárni, úgy hogy egy részük, ill. bárki szabadon kijár, biztos útja a fertőzés átadásának. Így nem lehet védeni az időseket. . A cikkhez visszatérve: nemcsak a nagy lózungok számítanak itt (amit idéztél ), hanem a többi sajátosság is (amit viszont én idéztem).
ha az alább belinkelt statisztikáknak hihetünk Olaszországban sem romlott az előző év azonos időszakához képest a halálozás a tanárok számára pedig felettébb veszélyes az online oktatás minél tovább tart ez annál többen fogják vonzónak látni ezt az "élőmunka takarékos" opciót különösen azokban a családokban ahol már most is távmunkában dolgoznak a szülők...
"és az mennyivel jobb ha összekaranténozod a generációkat, mint pl. Olaszországban? az eredmények alapján az az igazi öngól..." Mindenhogyan az. Így legalább a gazdaságuk is megdöglik meg majd kapnak egy jó forradalmat is a nyakukba, amiért így ellehetetlenítik az embereket.
CoronaVirus
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live