A Transparency kikérte az MNB-s szerződéslistát, abból még nem látszik, hogy bármi szabálytalan lett volna. A szerződésekbe és teljesítésigazolásokba kell ahhoz betekinteni, hogy következtetéseket lehessen levonni. Így értette Ligeti. Máshol van erről hosszabb riport, ahol nyilatkozik.
egy kicsit eljátszottam az AI-al:- sorolj fel 100 magyar űripari cégetMagyarországon jelenleg a hivatalos adatok (például a Magyar Asztronautikai Társaság által kiadott Hazai űrkörkép) szerint körülbelül 40-60 kifejezetten űrorientált cég és kutatóhely működik aktívan. Önmagában 100 darab, kizárólag és tisztán űripari profilú bejegyzett magyar cég nem létezik. [1]Az alábbiakban összegyűjtöttük a hazai ökoszisztéma legfontosabb magvállalatait, a HUNSPACE (Magyar Űripari Klaszter) tagjait, valamint azokat a technológiai és védelmi ipari beszállítókat, amelyek közvetlen űripari projektekben, ESA (Európai Űrügynökség) fejlesztésekben vagy műholdas földmegfigyelési szolgáltatásokban vesznek részt. [1, 2]1. Tisztán űripari és műholdfejlesztő magvállalatok
C3S Elektronikai Fejlesztő Kft.: Nano- és mikroműholdak (CubeSat platformok) teljes körű fejlesztése és üzemeltetése.
REMRED Zrt.: Űridőjárási és sugárzásmérő műszerek fejlesztése, az európai űripari gyártóközpont (REMTECH) társtulajdonosa.
4iG Űr és Védelmi Technológiai Zrt.: Műholdas távközlési technológiák, vertikálisan integrált űripari szolgáltatások.
Admatis Kft.: Műholdak hőszabályozó rendszereinek (MLI), hardvereinek tervezése és gyártása (pl. Sentinel programok).
Puli Space Technologies Kft.: Holdjáró platformok és miniatűr holdszondák (vízkereső neutron-spektrométer) fejlesztése.
Aedus Space Kft.: Űripari mérnöki és szoftveres konzultáció, alrendszerek integrációja.
koLAB Space Kft.: Űrkutatási és technológiai rendszerek fejlesztése.
InnoStudio Zrt.: Világűrbeli kémiai kísérletek, űr-gyógyszerészeti kutatások végzése.
Space Terminal Kft.: Űripari projektek menedzsmentje és inkubáció.
DlabSpace Kft.: Űripari komponensek és elektronikai rendszerek tesztelése. [1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11]
SGF Technológia Fejlesztő Kft.: Térinformatikai szoftverek és űradatok integrálása egyedi rendszerekbe. [1, 2, 3]
4. Szoftverfejlesztés, IT és űripari tanácsadás
ITware Kft.: Nagy megbízhatóságú szoftveres rendszerek fejlesztése és adatfeldolgozás.
Astro42 (Wozify Kft.): Űripari szoftveres projektek, adatvizualizáció és felhőalapú architektúrák.
Megatrend 2000 Informatikai Zrt.: Vállalati rendszerek és adatinfrastruktúra-fejlesztés.
eNET Magyarország Kft.: Űripari és technológiai piaci tanácsadás, stratégiai elemzések.
Hungaroflow Kft.: Innovációs és nemzetközi pályázati tanácsadás (pl. ESA, Horizon Europe).
Design Terminal Kft.: Az ESA BIC (European Space Agency Business Incubation Centre) magyarországi programjainak szakmai koordinációja. [1, 2, 3]
(Megjegyzés: A hazai ökoszisztémát ezen felül egyetemi kutatócsoportok – mint a BME, az ELTE és a HUN-REN Wigner Fizikai Kutatóközpont – teszik teljessé, amelyek gyakran önálló projekteken vagy spin-off cégeken keresztül kapcsolódnak az iparághoz). [1, 2]Ha szeretné, szívesen részletezem a listáról azokat a cégeket, amelyek közvetlenül részt vesznek a HUNOR magyar űrhajósprogramban, vagy bemutathatom az ESA hazai pályázati lehetőségeit is. Melyik terület érdekli részletesebben? [1, 2]AI responses may include mistakes. Learn moreAbout us – HUNSPACE – Hungarian - árbevétel alapján szükítsd le a cégeket a 2025-ös árbevétel minimum 1 milliárd forint A hivatalos, lezárt 2025. évi pénzügyi beszámolók adatai alapján a korábban felsorolt, űripari tevékenységgel (is) foglalkozó magyarországi vállalatok közül az alábbiak érték el a minimum 1 milliárd forintos nettó árbevételt. [1, 2, 3, 4, 5, 6]A listát a relevanciájuk alapján szűkítettük le: a tisztán űripari profilú magvállalatoktól kezdve a kritikus elektronikai, mérnöki és szoftveres beszállítókig.🛰️ Tisztán űripari és műholdfejlesztő magvállalatok
4iG Űr és Védelmi Technológiai Zrt.: A teljes cégcsoport szintjén rekordméretű, több száz milliárdos árbevétellel működik. Az űr- és védelmi divízió önmagában is a holding egyik kiemelt, milliárdos nagyságrendű stratégiai pillérévé vált. [1, 2, 3]
C3S Elektronikai Fejlesztő Kft.: A hazai kisműhold-fejlesztés kulcsszereplője. 2025-ös nettó árbevétele ~1,86 milliárd forint volt. [1, 2]
REMRED Zrt.: Űridőjárási műszerek fejlesztője és az új európai űripari gyártóközpont (REMTECH) bázisa. 2025-ös nettó árbevétele ~1,35 milliárd forint volt. [1, 2]
📡 Elektronikai, szimulációs és hardveres beszállítók
BHE Bonn Hungary Elektronikai Kft.: Nemzetközileg elismert mikrohullámú és rádiófrekvenciás űripari berendezések gyártója. 2025-ös nettó árbevétele kiemelkedő, ~4,96 milliárd forint volt.
eCon Engineering Kft.: Végeselemes és áramlástani szimulációkat végző mérnöki iroda repülő- és űripari rendszerekhez. 2025-ös nettó árbevétele meghaladta a 3 milliárd forintot.
PCB Design Kft.: Űripari, repülési és kvantumtechnológiai áramkörök (NYÁK) tervezője. 2025-ös nettó árbevétele ~1,12 milliárd forint volt.
Axon' Cable Kft.: Sugárzásálló kábelkorbácsok gyártója műholdakhoz. Autóipari és általános repülőipari lábának is köszönhetően stabilan a több milliárd forintos bevételi sávban mozog. [1, 2, 3, 4, 5, 6, 7]
🌍 Földmegfigyelés és térinformatika (Űradat-hasznosítás)
Airbus DS Geo Hungary Kft.: Műholdas képfeldolgozással és precíziós távérzékeléssel foglalkozó vállalat. 2025-ös nettó árbevétele ~1,15 milliárd forint volt. [1, 2]
💡 Pénzügyi kontextus: A többi korábban említett startup és KKV (például a Puli Space, az InnoStudio vagy az Aedus Space) bár technológiailag kulcsfontosságú kutatást-fejlesztést végez és közvetlen ESA-beszállító, árbevételük jelenleg a 100 millió és 600 millió forint közötti sávban mozog, így az 1 milliárdos küszöböt még nem érik el.Ha szeretné, a fenti cégek közül bármelyiknek ki tudjuk gyűjteni a 2025-ös adózott eredményét, alkalmazotti létszámát vagy a legfontosabb űripari referenciaszerződéseit. Melyik vállalatra nézzünk rá részletesebben? [1, 2, 3, 4]AI responses may include mistakes. For financial advice, consult a professional. Learn more
4iGKiemelkedő nyereség és rekord árbevétel a 4iG harmadik ...28 Nov 2025 — ... rendszeres és színes programokkal várjuk az új kollégáinkat! Csatlakozz hozzánk Te is! Kapcsolat. 4iG|{{ portfolioStock.last }
4iG400 milliárd forint feletti árbevétel és növekvő eredményesség ...31 Aug 2026 — augusztus 31. * Társaságunkról. Az Alapítvány oktatási intézmények, illetve társadalmi szervezetek digitális infrastruktúrájának f...
Lehet, hogy a jogászaik elkezdték hűteni a fejüket. Ha minden rendben lesz, de ők előre vért ittak, az nagyon drága is lehet. Emiatt is lehet, hogy puhább nyilatkozatok születnek, mert nincs fogás lehetőség.
Ez bíztató egyenlőre ami viszont a vègén hangzott el az lehet jó irány is! Azt mondja ha találnak is valamit kockázatelemzès mielőtt bármi fejllentèst tennének szabálytalanság esetèn. Èn ezt úgy èrtelmezem hogy nem biztos hogy megèri mert többet ártanak mint használna egy feljelentés bizonyos esetekben. Ej Petya lehet mèg mélyebbre kell ásnod a koholt vádjaidhoz !
Az megvan ennek az agyhalott rakosista bandanak, hogy az eu-ban alig van uripari ceg aki labdabarughat, a 4ig az axionnal es muskekkal ott van a top 3ban, erre ezek a fogalmatlanok felaproznak??? Mivan???
Ligeti Miklós éppen most mondta az ATV híradóban, hogy az eddig lezajlott vizsgálatokban nem találtak semmi szabálytalanságot a cég szerződéseiben. Tudtommal minisztériumokban vizsgálják szóval nem tudom, hogy van rálátása. Aki látta erősítse meg, éppen erre ébredtem mert bealudtam. :)
Én tényleg nagyon kicsi vagyok itt a többiekhez képest. De nagyon bízom abban, hogy előbb-utóbb lesz megint öröm, jön Szabi a pezsgővel. Kedveltem azt az időszakot, szerettem olvasgatni itt.
Én tényleg nagyon kicsi vagyok itt a többiekhez képest. De nagyon bízom abban, hogy előbb-utóbb lesz megint öröm, jön Szabi a pezsgővel. Kedveltem azt az időszakot, szerettem olvasgatni itt.
Ekkora kummantásra is ezek találnak ki. Száz magyar cég az űriparban, hogyne! Kawaszabitól átveszem a sztorizást: 20 évvel ezelőtt mesélte az akkori irodista párom, hogy az alkalmazott kollégájának van egy egyéni vállalkozása, de mivel nincs bevétele benne, adót se fizet utána, nem szünteti meg. EV tevékenységnél (ugyebár akármennyi lehet) pedig felvette az űripart, mert milyen vicces, hogy Magyarországon ő a 3. olyan ember, akinek ez szerepel az EV tevékenységei között. Ez volt a csajozós dumája az akkor 30 éves könyvelőnek. A családomban van több EV is, rádumálom őket, hogy ők is vegyék fel az űripari tevékenységet, hátha leesik nekik abból az 1300 milliárdból, amit az állam erre szánt.... 1300 milliárd osztva 100-zal... hmmm... jobb mint a lottó ötös :D Pont ennyire kell komolyan venni ezt is!
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.