Jelentem bővítettem. A bayern sztori ismét szégyen az országban, de még pár ilyen nagy cég és még jobban ébredni fognak az emberek. Száradjatok! Főleg mivel pont Karácsonyra lesz a munkanélküliség rekordon az elmúlt 16 év után. A cégünk és Jászai Fater stabilan teszi a dolgát, szépen építkezünk. A mostani kormány bábságát és kollaborációját pontosan az fogja igazolni, hogy a németekkel nem fognak és nem mernek újat húzni, remélem az arabokkal sem. 5000en nem leszünk még idén (de bármi lehet), de hogy 1,5-2x ekkorát biztos fog csinálni az szerintem tutti. Még lemehetünk 1300ig de utána szerintem lehet 2600-3200. Azért most teszem meg a tippeimet, mert tiltás alatt voltam. Kitartást nektek részvénytársaim! Én nem adom ezt a papírt 6000 alatt tuttira. Lehet évek, de menni fog.
Imádom az optimizmusod, olvasni pozitív várakozasaidat, még akkor is, ha én jobban szeretek két lábbal a földön állni és kicsit szkeptikusabb vagyok :)
Sárhegyi most tette ki: "A jövő űrmissziói a Földön kezdődnek – közös gondolkodással és együttműködéssel. Örömmel láttuk vendégül a HUN-REN Energiatudományi Kutatóközpont (EK) és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) munkatársait az épülő REMTECH Kompetencia Központban.A bejárás mellett arról is beszélgettünk, hogyan teremthetünk közösen új lehetőségeket a magyar űripar számára. Az EK kollégáival azt jártuk körül, hogyan segíthetik a REMTECH új képességei a hazai kutatási és techn ológiai tudás hasznosítását, új projektek és üzleti lehetőségek létrejöttét. A BME képviselőivel a fiatalokra helyeztük a hangsúlyt: hogyan szerezhetnek a hallgatók és a pályakezdő mérnökök gyakorlati tapasztalatot, és hogyan kapcsolódhatnak be a jövő űrprogramjaiba.Hiszünk abban, hogy a korszerű infrastruktúra mellett a tudás, a tehetség és az együttműködés adja a magyar űripar erejét. A REMTECH ezek összekapcsolódásának is helyet ad, hogy a hazai ötletekből nemzetközileg is versenyképes technológiák szülessenek.Közös küldetésünk: teret adni a tudásnak, utat nyitni a következő generációnak." . Szerintem már dolgoznak azon, hogy a 4IG fogja majd össze a hazai űripart.
1, Lockheed Martin Himmars rendszerek 2, Axiom Space befektetés
3, Magyarország első kommunikációs műholdja (HUSAT program): A 4iG SDT szerződést kötött a Northrop Grummannal, amelynek értelmében az amerikai vállalat szállítja Magyarország első nemzeti geostacionárius telekommunikációs műholdját. 4, 4iG Csoporthoz tartozó REMRED és az Apex stratégiai együttműködési megállapodást kötött, amelynek keretében kisműholdak tömeggyártására készülnek. 5, Vodafon felvásárlására a J.P. Morgan és nemzetközi partnerei biztosítottak piaci szindikált hitelkeretet MFB és Exim bankon keresztül, tehát nem az állam!!! 6, Pénteken lett volna szerződés USA befektetőkkel a 4IG székházban kb.1milliárd USD csak elhalasztották. Ennyit tudtam előszedni hirtelen, de szerintem ha megegyeznek a kormánnyal lesznek még USA szerződések. és török is. 1606ft
Szerintem az utolsó lehetőség még mai nap, hogy 15xx Ft-os áron lehet spejzolni. Holnaptól kezdve már csak 16xx áron és az fölött lehet majd. Hajrá 4iG!
Csak még egy rövid gondolat, hogy mennyire kell egy vállalatot támogasson a kormánya. Remélem mindenki emlékszik, hogy amikor az ukrán-orosz háború kitört, az OTP megmaradt az orosz és az ukrán piacon is, sokan bírálták ezt a döntését az árfolyam megérezte, nagyot esett, de nyilván azért tudta megtenni, mert az akkori kormány tamogatását élvezte a vállalat. Vagy ott van a Mol, ami szintén az előző kormány kapcsolatai és politikája miatt tudta megerősíteni magát a régióban és sikerül megvásárolnia a szerb NIS vállalatot. Szóval még a nagy magyar blue chipeknél is fontos a kormány hozzáállása, segítsége.
https://www.portfolio.hu/uzlet/20260123/lezarult-magyarorszag-eddigi-legnagyobb-szeleromu-biznisze-812988 Ezt veszi át a cég. 49%-os tulajdonos lesz és gondolom új hazai fejlesztések is lesznek, mert azokra lesz EUs és állami pénz. A Román cég még hazánkon kívül Moldáviában is jelen van. Kíváncsi leszek MP kommentálja-e a 4IG további növekedését. Csak megjegyzem, hogy ezzel a román vállalattal, 1 újabb ország, újabb nagy cége lesz a 4IG szövetségese. Lassan a cégnek több a külföldi szövetségese mint a kormánynak :D . Már hatalommal való visszaélésről beszélnek. Érdekes dolgokat mondanak. Romboló a Tisza a társadalomra nézve, gyilkos indulat, stb. https://www.youtube.com/watch?v=ER79MqwVtXo
Az a baj, hogy a világon minden gazdaságban vannak problémák és mindenhol probálnak valami megoldást kitalálni. Nagyon nagy hiba, hogy leegyszerűsíti mindenki a megoldásra tett javaslatát, az előző kormány is a mások hibáztatásában próbálta a felelősséget áthárítani és úgy néz ki, hogy a jelenlegi hatalom is ezt próbálja megoldásként alkalmazni. Sajnos önámítás azt gondolni, hogy a gazdasági verseny helyreállítása majd megold mindent,mert ha így lenne akkor lehetne mutatni egy csomó jó példát, konkrétan országokat,hogy nekik bejött és milyen jól működik. Az OTP pár éve indított egy online kereskedelmi platformot a fizz.hu, nem olyan régen be kellett zárja mert nem bírta a versenyt a régió konkurens cégeivel. Ez csak egy példa, hogy azért az OTP elég nagy és még ő sem tudott egy kiskereskedelmet veszteség nélkül működtetni. Erre értem, hogy naivság azt gondolni, hogy a gazdaság csak működteti magát és minden rendben lesz, sajnos egy jó országban kellenének hosszútávú projektek, hosszútávú gazdasagi célok és ezekben szerintem az államnak kötelessége segíteni az adott vállalatnak kapcsolati és anyagi tőkével is. Amerikai cégeknek elég nagy piacuk van és sok támogatási lehetőségük, Kináról nem is beszélve óriási piac és végtelen állami támogatás, szinte arra vannak létrehova a kínai cégek,hogy bármilyen veszteség árán is de meg kell semmisítsék a konkurens európai vagy amerikai cégeket. Magyarország egy kis piac, az állam a legnagyobb megrendelő, ha egy vállalat meg akar erősödni, hogy tőkeerosen ki tudjon lépni a külföldi piacra muszáj az állami támogatás. Nyilván nem tudom, hogy a vizsgálat mit fog hozni, én egyre pesszimistább vagyok sajnos, de szerintem is öngól lenne, ha tönkre tennék a 4ig-et. Nem értem, hogy mi a cél hosszútávon, mit akarnak a gazdaságban, az összes pályázatról kizárják a magyar vállalkozásokat, mert volt köze valakihez?
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.