Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
rbapa szerda, 07:39
Rövid történetem: 782 Ft-on vettem (2022). 4 850-on ma eladtam. Ami történt: Az MNB szerint a Banus Port a 4iG-ben megvalósította a tiltott piaci manipuláció tényállását, ezért kirívóan magas, 250 millió forintos pénzbírságot szabtak ki – ezt a Banus gálánsan, a határozatot nem is vitatva, csak úgy befizette, ugyanakkor tiltott piacbefolyásolás bűntettének gyanúja miatt feljelentést is tettek ellene, amelynek alapján a rendőrség elrendelte a nyomozást. (Nem tudom az eredményét). Ami most befolyásol: Az augusztus 18-i budapesti aláírás elmaradása és a DFC küldöttség távozása azt jelzi, hogy az amerikai fél még nem tekinti teljes mértékben „trusted partner”-nek a 4iG-t, vagy legalábbis további feltételeket támaszt a státusz megadásához.  A HVG szerint az amerikaiak „az utolsó pillanatban dobták” a megállapodást, ami arra utalhat, hogy a compliance vagy politikai kockázatok még nem zárultak le. Van részvényem. Továbbra is úgy gondolom: a tőzsdézés nagyrészt pszichológia. Csak annak való aki a pénze max. 1/3 át kockáztatja és nem dől a kardjába, ha sokat veszít, mert nagy valószínűséggel fog. Persze ez mind "magán vélemény", remélem nem sértettem meg senki.
Electricity szerda, 06:59
Előzmény: #101579  Electricity
Egy kicsit tovább gondolva! Az EU-ban vajon felhúzzák a szemöldöküket és megkérdezik, hogy mi van? Az eus pénzek (sem ez, sem az) még nem indultak meg felénk. Ők is felteszik majd a kérdést, ha kis hazánkban így megy, nekünk mikor mutatnak csokit! Nagyon kínos a helyzet!!!
szaferi
szaferi szerda, 06:20
Remélem Péterünk azért észbekap...a tegnapi nap nyilván egy jelzés volt az amcsik részéről...én azért nem hagynám  veszni ezeket a kapcsolatokat, lehetőségeket. Nyilván, mint részvényesnek, nekem is a kiegyezés lenne a jó, de ha most egy darab 4ig-em sem lenne, az ország érdekében akkor is ezt mondanám.
BellaVita szerda, 03:42
Előzmény: #101595  Kawaszabi77
szándékosan hazudsz, vagy tényleg ennyire ostoba vagy? 
Kawaszabi77 kedd, 23:36
Előzmény: #101587  spy
Ez is olyan lesz mint ez a Baka,aki október 23-án majd gratulál azoknak a hősöknek,akikre a lövető tiszteket ő mentette fel a bíroságon!Vicc kategória!
TomJerry86 kedd, 23:25
Akkor most holnap ismet zuhanunk , vagy egy ilyen esemenytol mi varhato?
spy
spy kedd, 23:12
Előzmény: #101591  tschi-
Én egy szóval nem mondtam. Csak jelezni szerettem volna, hogy vannak szerződések amivel nagyon is képben vannak, hiszen a kormányban ott ül valaki aki végig követte a Voda bizniszt. Ennyi.
nyugdijas kedd, 23:04
Előzmény: #101584  tschi-
Nem gondolom, hogy a MAGA sokat oszt vagy szoroz az Axiomnál, Lockheednál vagy akármelyik nagy cégnél kivel JG aláírt valamit. Ezek a cégek voltak a MAGA előtt is és lesznek MAGA után is. 
tschi- kedd, 22:29
Előzmény: #101587  spy
Nem értelek, talán valami piszkos dolog történt az adásvételnél? Mert az Orbán Anitára nézve is erősen negatív lenne.
Ezt csak így ide rakom én is:
"A finanszírozás előkészítésében és szervezésében, valamint pénzügyi tanácsadóként a J.P. Morgan segítette a 4iG-t. A társaság átvilágításában, illetve a tranzakció jogi, értékelési, műszaki kereteinek előkészítésében és kidolgozásában olyan nemzetközi tanácsadók vettek részt, mint a CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang, az EY Magyarország, a Deloitte, az Omnitele, valamint az Arthur D. Little."
.
https://www.portfolio.hu/uzlet/20230109/megvan-az-ar-660-milliard-forintos-tranzakcio-lesz-a-vodafone-magyarorszag-felvasarlasa-2-589148
nyereg
nyereg kedd, 22:27
Előzmény: #101585  hocus-opus
köszönöm
hocus-opus kedd, 22:18
Előzmény: #101586  jofej

Holnaptól már  visszanézhető. Kb.5 perc volt az egész.:
https://www.atv.hu/musor/aktual/
FTZS kedd, 22:14
Ha holnap emelkedik a 4ig az nagyon nagyon jó jel lesz. Ez esetben némi nyomás gyakorlás lehetett az amerikai partnerek részéről! És ha ezt nem törik meg pl. egy 5 perces nyilatkozattal a kormány részéről, akkor valószínű  közös nevezőre jutottak. Ha nem az gáz.
spy
spy kedd, 22:09
Előzmény: #101584  tschi-
Ezt csak így ide rakom, hogy mit is tudhatnak. Egy valamiről biztos sokat. 
Orbán Anita 2021-től a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyetteseként dolgozott, és ő képviselte a céget a 4iG Nyrt. valamint a magyar állam által végrehajtott, 660 milliárd forintos Vodafone-felvásárlás időszakában és tárgyalásain. Később a Vodafone Csoport globális közpolitikai igazgatója lett, jelenleg pedig politikusént tevékenykedik. Ennyike...
jofej kedd, 21:58
Előzmény: #101585  hocus-opus
A kívájt réteg kiváltságos réteget akar jelenteni?
hocus-opus kedd, 21:52
Előzmény: #101580  nyereg
Bocsi. Na még 1x:
21:22: riporter: a (sírós)Balásy interjú után hallott olyan pletykát, hogy sok cég megértette az idők szavát és a nem teljesen tisztességesen szerzett vagyonból visszaszolgáltatna valamennyit , viszont pár nagy cég nemet mondott pl.a 4ig is! Ügyvéd: Jászai már annyira mélyen benne van a rendszerben("kívájt rétegekben") és emiatt  egy "lakmusz papír" lesz, hogy mi lesz a 4ig-val.   + hogy Petike abban a felügyelő bizottságban ült ahonnan ment a pénz a 4ig-ba.
tschi- kedd, 21:50
Előzmény: #101552  nyugdijas
Jó lenne, ha igazad lenne, de szerintem naív gondolat. Szerintem a fiúkat nem érdekli az amcsiknak mi jó vagy mi nem. Egyébként is szakítás van a MAGA-val, ezt a Magyar Külügyi Intézet két új vezetője bejelentette (Rácz András kifejezetten Trump ellenes). Ősszel az USA-ban félidős választások vannak, amit úgy néz ki jelenleg, hogy a republikánusok buknak. 
Amúgy egy ilyen átvilágítást szeptember végéig nem lehet lebonyolítani, csak ha már tudják az eredményt (gombhoz varrják a kabátot). Ez pedig Péterünk tegnapi nyolcperceséből sütött.
.
Más:
Valaki írta, hogy az IG COM magántőkealap 38,9%-os részesedése az államé. Szerintem biztosan nem. Nem véletlenül vitték le 75%-ról 60%-ra azt a szavazati arányt, ami a befektetési jegy tulajdonosok hozzájárulásával kapcsolatos alapkezelő váltás esetén. És az MNB mint felügyeleti szerv engedélyét is kiiktatták. 
FTZS kedd, 21:48
Jól látom hogy 4 hónap alatt összevesztünk a kínai cégekkel, az oroszokkal és most már az USA val is? Meg egy kicsit az Unióval is?
jofej kedd, 21:48
Előzmény: #101577  hocus-opus
ÍEz mit akar jelenteni? "Emiatt egy lakást papír lesz, hogy mi lesz a4ig-vel."
hocus-opus kedd, 21:46
Előzmény: #101577  hocus-opus
Újságíró (barna inges): " Jászai jó ismerettségben volt Petivel"  Ezt nem is tudtam. Mondjuk 2 évig volt  60k db 4ig rv-je...

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek