Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Adamo68 kedd, 15:32
Előzmény: #79798  hekki

Ha a tulajoktól venne részvényt, akkor a mi pénzünk (is) a Delta tulajokhoz kerül.
Ha tőkét emel, akkor a pénz a saját irányítása alatt marad, nem kerül ki a körből.
hekki
hekki kedd, 15:31
Előzmény: #79795  Bobby111
Biztos bennfentes. Bár régóta adná magát. Mintha erre várna a delta. 
hekki
hekki kedd, 15:29
Előzmény: #79794  rice2
Ne tőkét emeljen hanem vegye meg a részvényeket. 3 tulajtol 70% megszerezhető 
rice2 kedd, 15:22
Előzmény: #79796  rice2
17milliárdból akart lenni.
rice2 kedd, 15:21
Előzmény: #79795  Bobby111

Ez a fejemből pattant ki :D 
Lejegyezne a cég 850millió részvényt 20fton és ezzel kb. 70%-os tulaj lenne Deltának meg lenne 17milliárdja, hogy cégeket vegyen. aztán ha szerencsénk van a Deltások felviszik az árfolyamot 100ft-ra, így a 4IGnek a Deltában 85milliárdos értéke lenne, 16milliárdból :D  Ez jó üzlet lenne :D
Na csak nem nyugszanak a vevők.
Lehet nekimegy a 4500nak?  Mondtam, hogy addig vegyétek 4500 alatt amíg lehet.
4490ft és 869milla
Bobby111 kedd, 15:11
Előzmény: #79794  rice2
Ez a Deltás infó honnan van?
rice2 kedd, 15:10
Előzmény: #79789  B4NDI

Ez megint egy 3milliárd feletti árbevételű cég. 
Ősszel már megszereztek 3 telekommunikációs céget, ami egyben több mint 
kb. 15milliárdos árbevételű. Most ezzel együtt, már kb. 19milliárdnál vannak.
Hatalmas ütemben növekedik a cég. 
Jövő tavasszal jöhet Horvátország és Üzbegisztán, itthon pedig kisebb informatikai cégeket ígértek.
Jöhet akár a Delta is, ha a részvényesek belemennek, hogy a 4IG 20ft-on emeljen tőkét és 70%-os tulaj legyen. 
4470ft Ezzel ki is egyeznék mára! Holnap meg jöhetne a folytatás.
Magus_21
Magus_21 kedd, 14:54
Előzmény: #79792  Magus_21
Magus_21
Magus_21 kedd, 14:53
A 4iG Informatikai Zrt. (4iG IT) 90 százalékos üzletrészt vásárol a menedzselt adatátviteli szolgáltatások egyik vezető szolgáltatójában, a Mobil Adat Kft.-ben. Az akvizíció célja, hogy stratégiai IoT/M2M és távközlési kompetenciákkal bővítse a 4iG Csoport digitális szolgáltatási ökoszisztémáját, különös tekintettel az online pénztárgépek, automaták, e-töltők és okosmérők adatkommunikációjára – közölte a 4iG.
-https://www.portfolio.hu/uzlet/20251209/ujabb-ceget-vesz-meg-a-4ig-805050
signal2
signal2 kedd, 14:48
Előzmény: #79790  tschi-
Kössz a plusz infókat!
tschi- kedd, 14:43
Előzmény: #79781  signal2
A 4iG Műsorszóró Infrastruktúra Kft. 2024. október 11-én jött csak létre. Az összes eszközállománya kb. 6,5 mrd Ft volt tavaly év végén. Saját tőke 6,1 mrd Ft tavaly év végén. Nem gondolom, hogy ennél sokkal többet fizetett volna érte az Állam.
B4NDI kedd, 14:34
A 4iG Nyrt. („4iG”) ezúton tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy 2025. december 08. napján, a 4iG leányvállalata, a 4iG Informatikai Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 2/C; cégjegyzékszám: 01 10 143072) adásvételi szerződést kötött a Mobil Adat Távközlési és Informatikai Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1037 Budapest, Montevideó utca 3/b. III. em. 1.; cégjegyzékszám: 01-09-995858) („Mobil Adat”) jegyzett tőkéjének 90%-át (kilencven százalékát) megtestesítő üzletrészeinek megszerzésére („Tranzakció”). A Tranzakció a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyását követően zárulhat. 
keeper kedd, 14:27
Előzmény: #79774  Borisz
https://en.wikipedia.org/wiki/Nurol_Ejder#cite_note-Gidran_vehicle-15
  • Hungarian Ground Forces: 10 in service, 40 more on order,[15] plus up to 300 additional vehicles to be produced locally in Hungary under licence from Nurol Makina, with Hungarian variant receiving the name Gidran.[16]

Haya76 kedd, 14:27
Én csak nézem itt a "nagy" számokat, amiket írtok, hogy 8%, 10%, 20% nyereség.
Én megint csak a józan paraszt eszemre tudok hagyatkozni, de ezek a nyereségek egyenlőek a vicc katagóriával. Egy ekkora cégnél egy ekkora befektetésnél, szerintettek ez reális? Ne vicceljünk már! A sarki kisboltos többet kihoz abból a 25 négyzetméteres lyukból.
rice2 kedd, 14:22
Előzmény: #79784  signal2

Tételezzük fel, hogy a mai hír az eladásról mondjuk 100milliárdot hoz a cégnek.
Ez sem volt a kimutatva a 68milliárddal és ha a 2Connekt kisebbségi mondjuk 49%-át eladják és kapnak érte 200milliárdot (Ezt csak én írogatom, lehet többet vagy kevesebbet) Ha a 49% 200milliárd, akkor annál több marad a cégnek és az hol van a 68milliádban?
Azon kívül írtam, hogy az épületek, gépek, berendezések, készletek, stb. hol van?
Az épülő műholdgyárnak mennyi lehet az értéke??? az hol van kimutatva?
Na hagyjuk. 
Majd az idő eldönti, de addigra valószínű 10eft felett lesz az árfolyam. Mondjuk remélem nem lesz annyi mert splitelik a papírt majd a tőkebevonás után. Utána fogják elengedni.
Most nem akarja a cég felbeszélni, mert még zárt körben részvényeket adnak ki 1 nagynak szerintem és a Rheinmetallnak is, mert ő meg tartani akarja a 25%-os tulajdont.
Ma még lehet venni 4500 alatt, holnap lehet már nem.
Ha jön 1 bejelentés, hogy mennyit kap a cég az eladott cuccért, ugorhat még 100ft-ot felfelé.
Most csak 1 hír és várakozás, ha összeget mondanának, akkor 1 tény és pénzt látnának benn a spekik.
Vevők várják, hogy a reggel belekapó spekik, akik napira vették, mikor fogják dobni. 
Meddig tart ki a türelem?  Porszívó halkan zümmög. 
A héten még lesz hangosabb? vagy csak halkan, lassan megy a porszívózás. 
4450ft és 791milla
Írtam itt még 80felett, hogy a Deltát dobni kell. Nyeregnek külön is, de akkor sem adta el és feljebb várta.
Hát most 63 alá ért sajnos. Volt aki adta egyébként?
signal2
signal2 kedd, 13:57
Előzmény: #79782  rice2
A P/E-vel én úgy számolok, hogy 1-es P/BV esetén kell hoznia az én eelvárt hozamomat, ami a 10-es P/E. ha nagyobb a P/BV (itt jelenösen nagyobb), akkor arányosan nagyobb P/E-t  várok el, és vica versa. tehát igazad van, az értéke a meglévö vagyon + a jövöbeli hozamok jelenértéke. 
A 120 mrd-os eredménnyel valóban meglenne a kívánt eredményesség. Csakhogy nem csoportszinten, hanem anyavállalati szinten kell ekkora nyereség. Tehát a beszámolóban az "anyavállalat tulajdonosaira jutó eredmény" sornak kell ezt a számot tartalmaznia. Ez az, am a Q3-as jelentésben -13 mrd. Ennek kell belátható idön belül 120 mrd-ra másznia. A saját tőke pedig, ami a szimbolikus aranyad, jelenleg 68 mrd Ft, ami a észvényesekre jutó rész. A nem ellenőrző részesedésekre pedig 287 mrd jut. Tehát én itt látom a nagy kockázatot, hogy a cégstruktúrával átverik a részvényeseket. Az eredmény nagy részé nem nekik jut. Persze ahány átlalakuláson ez már átment az elmúlt 3 évben, jöhet ebben is egy újabb fordulat. 
rice2 kedd, 13:46
Előzmény: #79782  rice2
Hadiipari informatika és az űripar pedig még 20% feletti is lehet.   20% felett akart lenni :D
rice2 kedd, 13:45
Előzmény: #79781  signal2

400ft tuti nem lesz 1 ideig még. 
400ft esetén egyébként simán lehetne 8000ft-os árfolyam is, 20as P/E -vel. Egyébként az átlag a 12.
Alacsony kamatoknál magasabb P/E jöhet átlagban.
.
Fekete Péter középtávon 1500milliárdos bevétellel számol.
Ha ennek 8%-a nyereség, meg is van a 400ft. Azt tudjuk, hogy a Rheinmetall a hadiiparban már 20% nyereséggel számol. Lehet ez majd a 4Ignek is sikerül a hadiiparban. Valószínű az informatika és a telekommunikáció is 10% felett nyereséges lesz. Hadiipari informatika és az űripar pedig még 205 feletti is lehet. Hát ezek alapján lehetne majd itt 3 év múlva akár 200milliárdos nyereség is, ami akár 4emilliárdos kapitalizációt jelenthetne 20as P/E-vel számolva, ami 13400ft-os árfolyamot jelentene, a mai részvényszám mellett. Azért számomra még ez is elképzelhető :D és megvalósítható. Te el tudod képzelni?
.
A másik, hogy te mindent P/Eben számolsz. Nem jó!!!
A cégnek lenne 300milliárd értékben arany készlete. Ez a te számolásod szerint 0 érne, mert 0 a P/Eje, nem termel külön nyereséget. 
A jó számolás az, ha a 300milliárdos értéket elosztod a részvények számával és ez +ban számolod a termelt nyereséghez. Ha lenne vevő a cégre ő is kifizetné az aranyat is. 
4IGnél is vannak értékek. Hálózat, készlet esetleg még egyedi fejlesztések is, amik komoly pénzeket érhetnek, ingatlanok, létrejött szerződések, amik a jövőben nyereséget termelnek, 
kisebbségi cégtulajdonok stb.
Nálad pl. ezek semmit nem érnek. Ez nem normális! 
Spacecom részesedés nálad semmit nem ér, pedig tőzsdei cég? Akkor a te számtanoddal van baj.
A cégnek szabad lóvéja is van. sok milliárd. Az sem ér semmit szerinted. 
Működés közben fizeti a hiteleit, az sem.
Cégeket vesz és az sem érsemmit, mert ezok még eddig nem is termeltek a cégnek, te csak a múltat nézed.
és szerintem ez a gond. 
1 gyorsan fejlődő cégnél a jövőt kell nézni. (Ennyire gyorsan fejlődőnél, mint a 4IG, felesleges a múltat vizsgálni, mert pár hónap után més képet mutat, annyira gyors a fejlődés.)
Itt meg kell jósolni, hogy mi lehet. Aki bízik veszi, aki nem elad.
Aki kb. látja a jövőt és bízik a vezérekben, vesz és tartja, aki nem látja a jövőt, elad.
Számolni mint te, majd akkor kell amikor minden üzletág termel.
Addig rohamosan növekedik a cég. 
Abban természetesen igazad van, hogy a hitelt is figyelembe kell venni. Egyébként csak megjegyzem, ha jól tudom a Telekomnak is van hitele, de ott nem veszik figyelembe a részvényesek.
(300milliárdos hitele van a Telekomnak, de ott senki nem nézi! Érdekes ugye?)
4425ft és 787milla
signal2
signal2 kedd, 12:59
Előzmény: #79780  rice2
Igen, a szétválasztásos sztori reális. Az 1000 Ft-t 2 okból írom, amelyek összefüggnek. Az egyik a csoportszintü eredmény. Már önmagában ennek kellen 5-szörözödnie, hogy a mostani ár rális legyen, másrészt, a csoportszintü eredmény el van térítve a nem ellenörzö részesedések felé. A mostani Q1-Q3 eredmény pl. úgy oszlik meg, hogy +66Ft jut a nem ellenörzö részesedésekre, és -40 Ft a részvényesekre. Val´jában ennek a -40 forintnak kellene rövid idön belül és tartósan 400 Ft közelébe ugrania, hoyg a mostani ár igazolható legyen. Öszintén, szerinted ennek mekkora a valószínüsége. 
Az 534 mrd-os telco cégeket hitelböl vették, nem tudom, mennyiért. Jobban utána kell nézni. Csoport szinten a hitelt is figyelembe kell venni.

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek