Nem ezt challengelem, hanem hogy most hatalmas a kincstári optimizmus a hadiiparral kapcsolatban. Azt viszont ne feledjük el, hogy békeidőben ezek a cégek nem ezen a helyiértéken vannak kezelve. Rheinmetall 80EUR volt a háború előtt, most 1740EUR. 2600x felértékelődés 3,5 év alatt azért mert háború van. Egy hosszan fenntartható sikerességet áraz a piac miközben a védelmi pénzek nem végtelenek. Ha nincs háború azért, ha meg mindenki kinyírja egymást, akkor azért :):):)
Például azért adná el, hogy legyenek benne amerikai tulajdonosok is, akik esetleg többet adnak érte, mint amennyiért vette. "Politikailag" is stabilizál az, ha amerikai tulaj is van a cégben. Lásd: 2026. ápr. 12.
Persze, hogy nem megy minden pénz oda. Szerintem 2 év alatt a céget átalakítják és nagyon komoly növekedés lesz a Rábában. Egyébként a Cseh cég átveszi a megvett részvények több mint 30%-át és így a 4IG 50% alatti, de a legnagyobb tulaj lesz a Rábában. Azért adja a 4IG a Rba részvényeket, mert gyakorlatilag a CSG DEFENCE hozza a gyártást és a technológiát, valamint a (Tatra) megrendelések nagy részét is. Tehát a 4IG gyakorlatilag kockázat nélküli üzletbe fogott a jó kapcsolatainak köszönhetően. Rába még K-EU javító központként is fog működni. Jászaiék mesterterve volt a Rába és sikerült nekik. Én már tavasszal is írtam, hogy a 4IGnél képbe kerülhetett a Rába mint hadiipari cég. Akkor még azt hittem a Rheinmetallal közösen veszik meg, de így sokkal jobb, mert még 1 nagy ágyút behozott a cég maga mellé. 4035ft és 421milla
Van egy nagyobb cash tétel, ami hadiipari fejlesztésre lesz elköltve EU-s szinten. Nem csak Magyarország, hanem EU. Lassan már azt kezdik árazni a Rábában, hogy minden pénz oda fog menni. Ez nem helyes gondolat. Mire ezekből a beruházásokból valódi eredmény lesz (főleg részvényenként), az akár 5-10 év. Egy ennyire nem likvid papír ugyanolyan tempóval tud 2500-ra hullani, mint ahogy felrángatják 4500-ra.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.