Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
rp 2025. 10. 23. 11:56
Előzmény: #72518  Worthington
Alapvetően egyetértek és nem támogatom " a kilógó szeget be kell verni" japán filozófiát. Mindössze arra gondoltam, hogy senkinek nem kell ott sikerre törekednie, ahol nem akar, illetve a sikert saját magához mérten kell tudni meghatároznia - ami persze lehet, hogy másnak csak középszer lesz. Itt leginkább a másoktól megszerezhető tudásra, a készségekre helyezném a hangsúlyt, mert amit tudni kell, azt jobb több helyről összeszedni, nem csak megtapsztalni saját bőrön. A mélységről én is tudok ezt-azt (van fejlámpám is hozzá). A nélkülözés pedig számomra nem valaminek a kényszerű, hanem sokkal inkább a célszerű hiánya, amiben szintén osztom a véleményetek. Ha az így leírtakat felemeljük (hogy ne legyen offtopic) csak üzleti szintre, akkor válik érthetővé, hogy miért gondolom azt, hogy a fejlődés az üzleti szféra teljes spektrumán fontos, ahol befektetőkként mi is egy szegmenst képviselünk. 
Worthington
Worthington 2025. 10. 23. 11:29
Előzmény: #72514  Zit
Az én véleményem az, hogy először a cégedet fejleszd, így költségelni is tudsz! Ráérsz később osztalékot kivenni és azt a tőzsdére tenni! Így leszel hatékony szerintem.
Worthington
Worthington 2025. 10. 23. 11:26
Előzmény: #72513  rp
Én ezt másképpen látom.Sokan itt is mélyről kezdték, én is (nem csak a tőzsdére gondolok)! Volt, hogy "szükséget szenvedtem" de nem voltam kishitű soha!Nem tartom magamat még sikeresnek, mert nem értem célba, de igyekszem fejlődni!  A legnagyobb különbség a sikeres és sikertelen között az, hogy mennyit tudsz, mennyit vagy képes változni. Jó ha van valaki aki segít ebben, nekem "szerencsém" volt. A kudarcot és a sikert is fel kell tudni dolgozni. Ha jól emlékszem Szabi írta és nagyon egyetértek Vele abban, hogy nélkülözni, tudatosan megvonni magadtól dolgokat a célod, sikered érdekében az igazi próbatétel és vízválasztó is.Bizonyára mindenki számára más és más a siker, kívánom, hogy teljesítsd be az álmaid!  
rp 2025. 10. 23. 11:23
Illetve, ha cégvagyonnal bukóba mész, azzal veszélyezteted-e saját, vagy másvalaki egzisztenciáját?
spieler 2025. 10. 23. 11:20
Alap befektetői filozófiai kérdés, hogy a magánvagyonodat vagy a cégvagyonodat akarod építeni. Én az első mellett döntöttem már rég, miközben volt, van cégem is. Opció az osztalék ág, de adhat neked kölcsön is a cég.
wblake
wblake 2025. 10. 23. 11:16
Előzmény: #72502  spieler
A farkasfu-sztori margójára... Tavaly, augusztus-szeptember környékén, amint megvettem egy halom Telekom rv-t, azonnal elkezdte keresni az irányt. Akkor én is nézegettem farkasfu ábráit. Mondjuk, sokat nem értettem belőlük, de két dolog lejött: 1, nem voltak optimisták, 2, a szerző ért ahhoz, amit csinál. Ez elég volt ahhoz, hogy alacsony áron, magamhoz képest nagy bukóban eladjam minden Teló rv-emet.
Kiemelem, ezt semmiképp sem írnám farkasfu számlájára! Nem tartotta a pisztolyt a halántékomhoz se hogy nézzem a chartokat, se hogy azok alapján döntsek, se hogy később ne vegyem vissza apránként a Telót, amikor láttam, hogy emelkedik az árfolyam. Hozzáteszem, a bukó nem vert a földhöz, kevesebb, mint három heti munkabéremről volt szó.
Én is elkaptam farkasfu-nek azt a hsz-ét, amelyben kissé zokon vette, hogy savazták a chartjait. Mivel akkor nem szólaltam meg, megteszem most: kedves farkasu, ha ezt olvasod, légy szíves és tedd fel a chartjaidat. Legyenek itt. Ha nem is működnek, alapot adnak arra, hogy (fikázás nélkül!!!) megvitassuk, miért nem jöttek be a jóslatok és mi az, ami működött volna. Abból márpedig mindenki tanul!
Hasonló üzenetem lenne orbitalis kollégának is. Ő a minap azt írta, hogy nem tesz fel chartot, mert fikázzák. Mondhatnám, hogy "na és?", de tudom, hogy ez nem kellemes. Ezért hangsúlyozom én is: igenis van egy ellenoldal, aki nyitott a véleményekre, meglátásokra és a rosszindulattól mentes kritikákra, vitákra.
Ezúton is köszönöm mindkettőjük munkáját!
Zit 2025. 10. 23. 11:08
Sziasztok, egy zsírosabb könnyen jött meló árát befektettem 4ig-be pár hónapja, így ébredtem, veszek valami részvényt, a Ti fórum hozzászólásaitok miatt lett 4ig. :) Ezúton is csillogó szemekkel köszönöm :) Szóval nem értek hozzá, vállalom, bár igyekszem tanulni. Fogok is, nyitott vagyok.  (Kisebb tételekben már korábban is viszonylagos sikerrel elügyködtem, volt benne tanuló pénz is rendesen azért :D ) Bátorkodom kérdezni egyet, ami kicsit OFF téma, de ha időtök engedi szívesen vennék jó tanácsot. Hosszú távra tervezek befektetni még, viszont van egy olyan “gát”, hogy a kft.-be van a pénz, szerencsés időszakunk van, szóval viszonylag alacsony költségek mellett szép nyereséget realizálunk. (Költséget tudunk behozni későbbre másik vállalkozásunk gépparkját fejleszteni pl, de jelenleg a cég “szellemi szolgáltatási jellege miatt” alacsonyak a költségek) Érdemes lehet Kft.-vel is venni? Vagy érdemesebb lenne azzal eleve? Nehézkes tisztességesen kiszedni, hogy magánszemélyként vegyek részvényt. Az osztalék kérdés felmerül bárhogy is akarok haladni.  Elnézést , ha buta kérdés, tényleg foglalkoztat, beszélek majd a könyvelővel is. De kiváncsi lennék gyakorlott véleményekre 
rp 2025. 10. 23. 10:43
Előzmény: #72509  spieler
De ha az sincs, akkor még a középszer is vágyálom marad. Én speciel örülnék egy széles középszerű rétegnek, mert belőlük könnyebb kinevelni a sikereseket. Illetve fenntartom, hogy nem csak az anyagi sikeresség létezik, és nem mindenkit az inspirál - az inspiráció hiánya a szükséget szenvedőkre jellemző (Maslow) -, ellemben egy közepes anyagi helyzetből nagyobb eséllyel lesz valaki kiváló kutató vagy mérnök, ami esetleg majd nekünk is jól jöhet.
Haya76 2025. 10. 23. 10:09
Előzmény: #72454  Kawaszabi77
Itt vagyok, nem vesztem el, olyan vagyok mint a rossz pénz. 
Sok a munka, de lassan a végéhez érek.
Attól függetlenül folyamatosan követem a fórumot. Ki nem szálltam, csökkenteni sem csökkentettem. Sőt bővítettem, igaz nem az esêsben, hanem előtte néhány nappal, amikor meg volt rá a pénz. Mert 4ig-t akkor kell venni, ha meg van rá a pénz! Szerintem hosszú távon így kifizetődőbb. Szép hétvégét mindenkinek! Hétfőn irány 🚀.
Worthington
Worthington 2025. 10. 23. 10:04
Előzmény: #72508  Unforgiven73
Itt az OPUS a mumus! A nagyon irigy megmondók mindig ezzel jönnek ide! :)
Worthington
Worthington 2025. 10. 23. 10:03
Előzmény: #72509  spieler
Ez szép volt! 
spieler 2025. 10. 23. 09:57
Előzmény: #72507  rp
Lehet önbizalmad és élhetsz biztonságot adó, támogató környezetben, de ha nincs egy belső inspirációd a kitartás irányába, akkor hiába minden. Középszerű maradsz!
Unforgiven73 2025. 10. 23. 09:56
Valaki az Opus-hoz hasonlította a korrekciót.
Hát,egyelőre nagyon más a helyzet.
Ott egy nap alatt volt csúcs (450) és mélypont is (280), aztán másnap 350-ig fel, majd le 240-ig.
Majd vissza 400 fölé.
Ezt most kb.fejből írtam,ahogy emlékszem. 
rp 2025. 10. 23. 09:47
Előzmény: #72477  orbitalis
Ebből kiemelném ezt: "Akik régebb óta itt vannak nem az az érdekük (nekem biztosan nem), hogy Te mint új kisbefektető elbukd a pénzed, vagy beragadj. Az a jó mindenkinek, ha a piac likvid marad és a pénz dolgozik, mozog." Ez nagyon tömör megfogalmazása a lényegnek, és annak, amit hiányolok nagyban, társadalmi szinten. Most olvastam, hogy az egyéni versenyképesség alapja az önbizalom, a belső biztonságérzet, amit csak együttműködéssel lehet az egyénben kifejleszteni, hiszen a támogató környezet adja a szilárd alapot, felhívja a figyelmet a hibákra. (Ezért nem szeretik a pszichológusok a gyermekkori versenyeztetést sem.) Azt kell észrevenni, hogy - akárcsak az élet egyéb területein - minden egyéni siker mindannyiunk részsikere akkor is, ha csak a tapasztalatunk lesz több a pénzünk helyett, feltéve, hogy képesek vagyunk a helyes következtetést levonni.
feel
feel 2025. 10. 23. 09:22
Előzmény: #72498  Ikon02
Engedd el ez nem neked valo rv✌️vegyel Allami Nyomdat👌
Worthington
Worthington 2025. 10. 23. 09:16
Előzmény: #72501  Kawaszabi77
Pontosan! 
spieler 2025. 10. 23. 09:14
Ezt senki nem tudja biztosan. 
Worthington
Worthington 2025. 10. 23. 09:13
Alternatívákat mutatott Farkasfu és ez is lehetne egy lehetőség. El kell fogadni a véleményét, de nem kell hogy így történjen! Azt is írta, hogy ez akkor igaz, ha az előző ATH -t nem viszi át.Lehet új csúcs, lehet dupla csúcs és egyelőre az Ő szigorúbb grafikonja megvalósulhat. Szerintem erős a papír, komoly vételi erő van benne, egyelőre ez tolja! 
spieler 2025. 10. 23. 09:12
Előzmény: #72496  Worthington
Én is olvasom Farkasfu-t, mert érdekel a véleménye és a chartjai is, amiből sokat lehet tanulni. Sokan elfelejtik, hogy nem szabad mindig pozícióból gondolkodni. Ha valamit fel tesz, ami nem a többség kénye-kedve szerinti állapotot tükrözi, akkor sokan neki esnek.Ez nem szép dolog. Nem csoda, hogy sokszor elfáradt mentálisan ettől az egésztől. Egyszer majdnem búcsút vett, valami beszólás miatt. (Még anti-farkasfu topikot is indítottak.) Akkor azt írtam neki, hogy “Ne azt nézze, hogy mit mondanak, hanem, hogy ki mondja! Gyere vissza!” Erre jött közel 100 like! Tehát sokan kedvelik őt, olyanok is, akik napi szinten nem irogatnak a fórumba. Farkasfu egy jelenség és szerintem pozitív! Sok tudás és önzetlen munka van a chartjaiban. Később kérdeztem tőle valamit a TA-val kapcsolatban, de válaszra sem méltatott. Ennek ellenére én nem haragszom rá, elismerem a tudását és irigy sem vagyok rá. Mindig örülök, ha nálam felkészültebb embereket olvashatok!
Kawaszabi77 2025. 10. 23. 09:07
Előzmény: #72496  Worthington
Az biztos!De voltak itt nehéz évek amit végigcsináltál,és most az hogy nyugodtan tudsz várni,annak is a gyümölcse!!Nem kolbászból volt a kerítés,hogy idejöttél,azt egyből lóvé hegyek,hova legyek?Van olyan is,de az ritka hogy úgy bele tud csapni valaki a lecsóba,ahhoz szerencse kell,semmi más!Lehet mesélni,de csak rizsa!Én se azért dobtam nagyot soha mert okos vagyok,hanem kockáztattam,szerencsém volt,ilyenek!Vagy a kívárt idő hozta meg az emelkedést!Okosnak lenni nem lehet,rizikózni kell,azt ha 500on megy valaki 2500nál már nem rizikós,de először minden az!Így van?

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek